|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
3.12.2010 11:28:05   
tejci1981
Dan!

Previjanje - Kolko previjate ponoči? Jaz ga načeloma ne, sem samo na začetku ko je mel vneto ritko. Je pa zdaj že tri noči tako hudo pokakan ponoči, da ga grem vseeno previt ko jema okoli 3-4 zjutraj.

Smo se pa danes hitro vstali,...začelo se je že ob 2 zjutraj, jokcanje in jamranje po malem, ob 3 je bla oreng galama, ker je bil čas za malco, pol sem ga previla, ker je bil v plenici en velik dihurček. Je zaspal do 4, pol pa krči, pa duda ven in duda not, pa kapljice gor, 20 min mir pa spet od začetka, tak da sma se ob pol 6 vstala, pa spet previla in jedla, pa jokala,.....ob 10 pa mi je ratalo da je zaspal!

Tako da gre danes zvečer mama spat z malim!

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 826
3.12.2010 11:29:06   
Najki
missD js mam AC brez varuske, imam varusko posebej. Tamalo sem vzela ven, se vsedla na tla na ovcko jo dojit, da sem fantku druzbo delala pri kockah, pa je ravno zacela lepo vlecti, ko je zacel alarm tulit. Pol preprosto nisem hotla vec vsajat in prekladat tamale.

nasa gospodicna pa ne mara mraza... se med umivanjem joka, takrat skoraj edino joka cel dan. v banjici je cel zur, bi kar plavala, sam mokra zunaj bit pa ni sans. tako da jo lahko umivava samo, dokler je mali se buden, ker bi ga sicer zbudila. je pa ze tudi toliko mraz, da moram malemu peno polozit po tleh, zdej ma ovcko, sam ta bo sla kmalu v vozek in jo moram se oprat na snegu. paigralno deko iz ikee mu bom dala, ker je dost velika.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 827
3.12.2010 11:39:36   
S*
Jaz bi tudi snegeca, pa ga lahko samo gledam po hribih, pri nas v dolini samo dežuje.

Jaz konstantno pozabljam sključit AS in potem alarem res zbudi cel blok. Se je pa enkrat na začetku ponoči sam vključil in sva ga oba z možem hotela sključit, namesto da bi letela gledat kaj je s našo pupouser posted image , HB je bilo potem vse o.k.

Midve se tudi dolgočasiva doma, sploh če malčica noče spat več kot 5 min v kosu in potem se nosimo, pa na igralni blazini smo po 5 min, pa tudi nagica je rada, sam potem tudi meni zmanjka idejuser posted image .

Snežakinja tudi naša pupa spušča take zvoke preden zaspi oz. ko se zbudi da ne vem ali bi se smejala, ali bi jo peljala k zdravniku, ker tako stoka in hllasta kot da bo konec sveta.

Je pa naša mala imela včeraj en čuden dan, je samo jokala in na joški visela popoldan pa se je drla kot da bi jo iz kože dajali. Ker nisem več vedela kaj storiti sem ji dala AM in je spila kar 90ml, ampak potem je še vedno sitnarilauser posted image , jaz pa sem totalno paniko zagnala da mi bo mleka zmanjkalouser posted image . Sem zvečer potem eno Uni pivo spila in ponoči je mleko kar špricalo, tudi zjutraj ga je bilo HB dovolj in sedaj spi kot polhek, No upam da je bil včeraj res samo slab dan in da bom imela še naprej dovolj mleke, ker bi res rada čim več časa dojila.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 828
3.12.2010 11:45:21   
S*
IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981

Dan!

Previjanje - Kolko previjate ponoči? Jaz ga načeloma ne, sem samo na začetku ko je mel vneto ritko. Je pa zdaj že tri noči tako hudo pokakan ponoči, da ga grem vseeno previt ko jema okoli 3-4 zjutraj.

Mi se od začetka previjamo tudi ponoči, ker se naša pupa vedno pokaka med hranjenjem in jaz nimam srca, da bi jo pustila pokakano do naslednjega hranjenja. Včasih jo previjem celo 2x, ker se gospodična potem pokaka takoj ko jo čisto in sito položim v košekuser posted image .
Sem pa bila eno noč tako zaspana in tamala je samo enkrat malo poprdala, pa sem rekla možu, da bi jo kar pustila do naslednje runde. Mož pa  ves zaspan pripomni " Ja, samo da si ne bo zapomnila, da si jo pustila pokakano in nama bo vse vrnila, ko bova midva stara v plenicah in naju bo ona rihtala "user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 829
3.12.2010 11:46:56   
anju
Najki & missD kar se tiče varušk je fajn met 3letnika - mulček jo sklopi kar sam ko mu gre na živceuser posted image

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 830
3.12.2010 11:49:56   
missD
najki midva sva prostor ogrela s pomočjo klime tko da je blo res toplo. ko se kopamo in ju dam iz banjice tudi njima ni všeč, da ju zazebe in moram res hitro ju odložit na previjalno in zavit v brisačo.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 831
3.12.2010 11:51:16   
filisa
snežakinja - dobrodošla nazaj user posted image

dojenje - HB nimam nekih težav (že trkam) - mleka dovolj, Brina ima super sesalni refleks,na dojki se ne tolaži in je ne potrebuje, da zaspi, ščitnikov ne potrebujem (le, kadar grem kam si jih dam za vsak slučaj), tu in tam le kakšna otrdlina, ki z masažo izgine. No, le enkrat sem imela začetek mastitisa, ampak je bilo po slabih 2 dneh vse ok. Mislim, da k temu tud veliko prispeva psiha...Nikol se nisem preveč obremenjevala z dojenjem (niti ni bilo časa user posted image );rekla sem si, če bo šlo bo super, če pa ne, bo pa tud ok (saj tud otrokom na AM nič ne manjka)...

Naša Brina se že tud par tednov veselo oglaša. Sploh, ko se previjamo in zraven igra glasbeni vrtiljak, jo je prav prisrčno poslušat in gledat, kako lepo se smeji user posted image . Ja, pa tud, ko ve, da bo jedla (ko vidi dojko) to z veseljem pokomentira in se nasmehne, da gre še mami na smeh user posted image . Čist drugačna je, kadar nima krčev, zato mi je še toliko bolj hudo user posted image , ko pa jo mučijo. Smo mislili, da gre že na bolje, pa smo se zmotili user posted image .

Mi smo pa danes spali 9+1 ura user posted image . Ponavadi ponoči ne spi več kot 9 ur , čez dan pa mogoče zadrema za 4x po pol ure (v glavnem v naročju), včasih za dobro urco v vozičku. Res da ponoči super spi, ampak če vse skupaj potegnem, se mi zdi zlo malo - ca.12 ur na dan. user posted image  Koliko spijo vaši user posted image  na dan?

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 832
3.12.2010 11:51:53   
missD
anju bom mela to v mislih pri naslednjemuser posted image

bi že zdaj kšnga kupla, ampak ni nobene akcije nikjeruser posted image user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 833
3.12.2010 12:10:13   
filisa
Naša tud pred in med spanjem spušča take zvoke, ampak pri nas je to povezano s prebavo - se pravi, kadar kaka ali pa samo prdi user posted image . Ugotovila sem, da se ponoči zbudi samo, če je ornk pokakana ali jo fejst prebava daje, drugače pa prespi celo noč. Kadar se ponoči zbudi jo tud podojim, drugač pa je zgleda ponoči ne daje kaj dost lakota, da bi se od tega zbudila user posted image . Zanimivo je tud, da ponoči ne joče, le ko se zbudi, da opozori nase.
Podiranje kupčkov, nam še zmeraj dela težave - zgleda gre njej nasmesto pri ustih raje pri ritki zrak ven user posted image .

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 834
3.12.2010 12:24:30   
smarnca
ojla, zimska idila na viško, da bi se le obdržal ta sneg kar se da dolgo. midva z Lenartom sva bla končno mal zunaj med tem, ko je Črt spal. Vzela sem varuško s sabo pred hišo pa je blo. tk fino sva se mela, sej najbolj je z lopatko pa z grabljicami za v pesek peštat sneg. sam je pa ta naš ta večji tko nagnjen h čistoči rok pa vsega, da mi ni blo lih najbolj prav, ko se mu je sneg prjel na rokavičke.......mani mani lej....pa kazal z roko, da mu morm spucat.....isto je pri mizi, če se s hrano opaca je brž treba spucat....no če je nutelo pol si dovoli dat roko v usta, pri drugih stvareh pa ni šans.

jst tut mislim, da mora otrok vedet kaj lahko pa kaj ne sme..npr. ko greva midva z Lenartom zvečer spat zaspi v 5 minutah, ko sta pa z atijem hodila je biu pa on tut po uro v postli zraven ... pol sva se pa lih učer pogovarjala, da mu mora postavit meje kaj mu lahko dela v postli in kaj ne...oziroma, da ga mora bl na trdo prjet....evo in je včer prvič zaspal po 10 min tut pr njemu....otrok mora imet določene meje, da zna cenit stvari. ne moreš mu vsega puščat, pa da se on odloča namesto tebe...otrok te bo prnašal okol kolilkor mu boš ti sam dovolu..tk, da midva vzajava v tej smeri...

sm pa mela donc kar mirno noč, črt je učer zaspal ob 18.30 pa spal do 22 pol sem ga previla, nahranla in je zaspal ob 23.00 in spal do 5.45. sm se prov naspala. pa ne mislt, da se je pol gospod zbudu zjutr, ne najedu se je ko lord in spal do 10, pol sva ga pa z Lenartom zbudila...no zdej je pa spet zaspal....upam, sam, da bo to njegovo spanje kr tako trajalo naprej in, da se bo mati končno malo naspala.
je pa res, da se zjutri bl čudna zbudim, če spim celo noč, kot pa, če morm ustat in nahrant Črta.
tk, da ja midva se čist nč ne dolgočasiva doma, sam mami se!user posted image

prej sm si spumpala mleko vn pa sem mu dala po flaški adaptirano.....joj kok smrdi, pa je vseen lepo pojedu....zvečer me ni, pa sem mogla preverit ali bo zagrabu tut tisto mleko, itak mu bo pa mož potem po flaški dal najprej mojga pol pa če bo treba pa še ta druzga....odvisno kok cajta bom hodla..user posted image

tejči 1981 jst ga ne previjam ponoč. zvečer ga previjem po hranjenju pol ga pa pustim do 6 al pa 7 ure, ko se spet zbudi za jest. ker vem, da bo pol še eno rundo odspal mu raj zamenjam plenico. no če je pa moker ga pa preoblečem...sam zdej hvala bogu že dolg časa ni biu.

anju
a tut če spi na trebuhu godrnja....jst zdej Črta dam zmer na trebuh spat pa ne godrnja več. če pa še pa to sam pomen - pr njemu, da mu moram podret še mal kupčka.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 835
3.12.2010 12:47:05   
luna_25
tudi jaz sem vas komaj našla....malo nahitro prebrala za nazaj
res je fajn ta zimska pravljica, samo ko bi se saj obdržalo do božiča, jaz imam tako rada da je za božič sneg je čist drugačen filing. saj danes gremo pa v staro lj gledat kako se bodo lučke prižgale, če bo seveda vreme zdržalo. samo upam da ne bo preveč gužveuser posted image .

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 836
3.12.2010 13:11:53   
snežakinja
No fino, da vidim, da naš ni edini, ki spušča čudne glasove. Ste me kar pomirile, ker jaz sem hotela že P klicat. Vrjetno bi se mi v glavo smejala, da kompliciram za vsako malenkost user posted image  Ma kaj čem, če je pa prvi otrok.

Prejle sem ga dala v voziček pa na luft pred blok. Kam it itak nisva mogla, ker niso pločniki nič spucani. Je tako spal, da se še potem, ko sem ga nesla v stanovanje ni prav zbudil. user posted image user posted image user posted image user posted image  Če sva samo notri je pa kar sitnobica. Meni tudi zmanjka idej, kaj naj še delava v stanovanju, ker vsaka stvar pali samo 5 min.

Previjanje ponoči jaz ga previjem ko večerja to je okrog pol 8 in potem ga spet nekje ob 4-5 zjutraj. Ma če bi ga pustila do 7-pol 8 se mi zdi predolgo. Kaj mislite? Sicer nimava problemov s kožo, jo ima super in mu je ne bi rada zafurala.

A ma katera mogoče kaj odvečnih Šparovih nalepk? Full bi rada čimprej kupila tist vlažilec zarad ta malega, mamo tak suh zrak od centralne. Pa jih kar ne morem in ne morem zbrat. Nismo ravno nevem kako pri denarju, pa kupujemo samo nujno in potem kapljajo skupaj ena po ena.

< Sporočilo je popravil snežakinja -- 3.12.2010 13:23:37 >

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 837
3.12.2010 13:53:33   
majabar
tejci, naceloma ponoci ne previjam, razen ce je res kriza. Nazadnje previjem ponavadi okrog devetih ali desetih, naslednic pa potem okrog petih. Ni vec tako, kot prve dni, ko se je pokakal pa 8x na dan, zdaj se recimo 4x.
Je imel pa vceraj spet zaspani dan. Spat smo sli okrog desetih in je prvic prespal celo noc do petih. Je pojedel in spet spal. Sem ga zbudila ob desetih, je jedel 2 minuti in zaspal do treh. Potem smo ga pa kar malo bolj glasno zbudili, da je jedel. Mi je bilo tako hudo. Vceraj je polil ali izbruhal popolnoma vse, kar je pojedel:(. Upam, da bo danes boljse, ker je bilo predvcerajsnjim ze kar OK.
Smo bili pa veseli, da je spal med enajsto in tretjo uro, ker je bil moj dragi ob dvanajstih narocen pri zobozdravniku. Mi je pripadla ta cast, da sem ga jaz oskrbela:). Po osmih mesecih sem spet prijela zobozdravnisko opremo v roke. Prvo minuto sem se kar malo tresla, potem je slo super. Me je dragi zelo pohvalil, je bil navdusen. Potem, ko sem ob treh dojila (na streliscu), mi je prinesel velik sladoled in vsem s ponosom povedal, kako lepo sem delala z njim. In potem je se cel vecer govoril, kako sem bila super in me nazival z gospa doktoruser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 838
3.12.2010 20:01:32   
caroline1
mamamajča- včerajšnja idila se me ni dotaknila...smo šli na pot proti ljubljani in ni bilo prijetno user posted image ...je pa res super lepo zunaj. danes sva s tamalo vozičkale ampak na žalost le nekaj 100 metrov do trgovine pa nazaj...ni šlo, ker pločniki niso popucani!

G pravi, da sem v redu in da vse štima...pa da če bi šla rodit v Postojno, ne bi bilo tako hudo, ker ne bi tako dolgo čakali...

mala spančka, ati je v službi, jaz pa pod tuš in pred tv...vidim, da ste vse na potepu po beli ljubljani.mi gremo naslednji teden najbrž pogledat lučke, če le ne bo preveč mraz! nočem da mi dete zmrzne! user posted image

previjanje ponoči le, če je nujno! čez dan pa za vsako hranjenje. a vaši user posted image tudi jejo na vsake dve do dve pa pol ure??? naša poje manj na obrok, bi pa nonstop jedla!

filisa- mi čez dan zelo malo spimo. vsak drugi obrok po 20 min. včasih zaspi za dalj časa.včeraj se mi je kar dan naredil, ko je spala 40 min skupaj! user posted image na sprehodu pa tudi ni nujno, da spi! kot se njej zapaše, tako pa je. mi je pa ponoči sračkala. jedla na 2 ure, ker je vsakič po 2min padla v komo user posted image . eh, svašta. sem danes kar sitna. pa še lubija nadiram po nepotrebnem včasih. mah...moram se naspati! nujno! upam, da danes.

tista, ki je pisala o neznosnem jamranju otročka, mu lahko predstavimo našo pupi, ker si bo zelo težko našla frajerja, ki ne bo pobegnil ob takih zvokih, če bo pa on mel iste fore, se pa znata ujeti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 839
3.12.2010 20:06:48   
tejci1981
Večer!

Moj sonček spi, je imel danes naporen dan, so naju krči kar hudo jezili,....pa bo jutri boljše!

IZVIRNO SPOROČILO: S*

Sem pa bila eno noč tako zaspana in tamala je samo enkrat malo poprdala, pa sem rekla možu, da bi jo kar pustila do naslednje runde. Mož pa  ves zaspan pripomni " Ja, samo da si ne bo zapomnila, da si jo pustila pokakano in nama bo vse vrnila, ko bova midva stara v plenicah in naju bo ona rihtala "user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 840
3.12.2010 20:22:15   
3x mami
previjanje ponoci. naceloma samo, ce je nujno. na sreco ponoci samo lula. v praksi: zbudi se 2-3x (in upam, da tako tudi ostane), najprej ga dvignem, v skoraj cisti temi previjem, potem podojim in polozim nazaj v posteljico. se vsakic, ko sem si rekla, da plenica pa le ni tako polna in da lahko pocaka, sem ga morala potem celega preoblect. cez dan pa po obcutku. ker tudi nima dolgih spancev. ko se pokaka, gremo takoj, za lulanje pa ob polni plenici.

Neposredna povezava do sporočila: 841
3.12.2010 20:47:50   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

tista, ki je pisala o neznosnem jamranju otročka, mu lahko predstavimo našo pupi, ker si bo zelo težko našla frajerja, ki ne bo pobegnil ob takih zvokih, če bo pa on mel iste fore, se pa znata ujeti user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 842
3.12.2010 20:56:33   
mamamajča
Moj mali lumpi pa pančka, tastarejši lup ga pa še malo srač.ka, ker noče zaspat. Cel dan je bil praktično zunaj, najprej z atijem, potem vsi skupaj, potem samo še z mano, in človek bi mislil, da bo kar zaspal..... no, zdaj bo še kokice jedeluser posted image
Smo pa naredili snežaka, skoraj tako velikega, kot sem jazuser posted image jutri poslikam in pripopam.

Zdaj pa- Lahko noč!

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 843
3.12.2010 20:58:59   
anju
malega uspavam in čakam da prideta velika fanta z enega rd. bo Vitan ravno zaspal ko bo prišel vik in krik domov.
ponoči previjam po potrebi, včasih zaspim tudi če je potrebauser posted image velikokrat si rečem da bo zdržalo, pa potem celega preoblačim, ampak včasih pa zdržimo nočuser posted image
godrnjanje je povezano s prebavo že od porodnišničnih dni. tudi po kupčku, od same polnosti želodčka. mi je to tako hecno, ko take male bibe spuščajo odrasle glasove. in lušno.
na trebušček ga ne upam dat spat, so me prestrašli. samo če spi na meni ali sem poleg pri zavesti:)

te ure in ure spanja ponoči vam pa komaj verjamem user posted image glede na prvega pričakujem nočno ustajanje še vsaj 2 leti. vse kar bo manj bo prijetno presenečenje.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 844
3.12.2010 21:09:29   
melita73
Anju, tudi jaz zavidam to spanje ponoči. Isto je bilo pri prvi, tako da smo že skoraj vdani v usodo.

Zara, 22.11.2006
Juš, 11.10. 2010

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 845
3.12.2010 21:37:00   
3x mami
anju, ce ga muci prebava, ga ti kar lepo daj na trebuh. jaz sem vse tri dajala spat na trebuh ze takoj od prihoda s porodnisnice naprej. na boku so bili zaradi sirokega povijanja cisto bogi, na hrbtu se mi vsi zbujajo. na trebuhu pa spijo ko bubice. cisto vedno jih polozim tako. ko se vecji, pa se ze sami nastimajo. starejsa dva se danes vedno zaspita tako.
ce so na trebuhu, jih mogoce manj crvici, lahko tudi kupcek podrejo, ko se naucijo, fajn pa je tudi za prdenje, ce cisto preprosto povem.
in to, kako jih polagat in kako ne, se spreminja z leti. tako da temu ne posvecam ravno prevelike pozornosti...

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 846
3.12.2010 21:39:14   
Pokora
Glasovi ponoči - moj je rekel da mala hrka kot kakšen star dec. Jaz je v glavnem ne slišim. Imam ponoči zelo selektiven sluh - slišim samo ko jamra za jest.user posted image

MissD, Bina tudi uživa če je nagica. Je ful zadovoljna če je odvita in če je čisto nagica.

Previjanje ponoči - ne previjam. No, danes sem ob 6h, ker je bila pokakana do sredine hrbtauser posted image

2ursae, z veseljem rečem kakšno na temo vzgoje. Vsak tak pogovor je dobrodošel!

Majabar lepo da si zopet poprijela za sveder. A to je šel svoj h svoji zobarci in si ti delala namesto nje?

Danes bo pa mali prespal (še ne spi, ga slišim galamit, doma bi vsaj že uro in pol spal - to so ene od mej o katerih sem govorila) en štuk niži pri sosedu. Sta huda prijatelja (sosed ima 50 letuser posted image ) in sta se že nekaj časa menila da bo spal pri njemu. To bo prvo spanje, da ne spi doma oz pri babici in dediju. Ni kej, mali odrašča...

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 847
3.12.2010 22:44:18   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: anju

Najki & missD kar se tiče varušk je fajn met 3letnika - mulček jo sklopi kar sam ko mu gre na živceuser posted image

ja sem si ful zelela, da bi jo znal izklopit, je pa sel do zibke in jo podrmal, pa je za ksno minuto utihnila user posted image .

missD mislila sem, da je prehladno, da bi jo nagico pustila na igralni. sej drugace pa zalaufam kalorifer, ko se umiva, pa zdejle ga laufam, ker je bilo 19 stopinj v sobi, ko smo prisli.

bili smo v centru 4 urce, fajn sprehod, pasal, tudi snezenje ni bilo v napoto, mala ga je odspala z enim vmesnim dojenjem. mulcek je bil pa tako zmatran, da je v avtu zaspal in je bil rekordno ze ob osmih v postelji v komi user posted image .

filisa moja spi 2-3 ure med dojenji, vcasih je budna od pol do ene ure vmes. vceraj je samo ponoci odspala 11h v dveh rundah. zdej je na sprehodu spala 4 ure v vozicku. sam zato pa zdej premetava igracko po zibki, namesto da bi spala user posted image .

jaz vozickam kar po cesti, ce plocniki niso spucani user posted image . moram pa dat odsevnike na voz, ker po cetrti naenkrat pade tema.

caroline1 ja na dve do tri ure papca, sam js jo pristavim vsakic, ko zacne iskat in ne gledam na uro. ce je budna, jo tudi dva do trikrat na uro pristavim. gledam pa na uro samo toliko, da jo zbudim, ce pozabi jest. ceprav tvoja je na flaski, potem je res nerodno futrat na rate in pogrevat ostanke al pa celo novo mesat. upam, da jo uspes prepricat na boljsi urnik.

nocno previjanje: od devetih zvecer do sedmih zjutraj (pete zjutraj pac ne priznavam za jutro user posted image ) je ne previjam, ritke se ni imela vnete in skozi je prislo samo enkrat nekaj casa nazaj. previla sem jo mogoce 2x ponoci, ker se je pokakala kmalu po tem, ko je zvecer zaspala in sem jo previla, ko se je zbudila za jest okoli dveh ali okoli petih, kar je bilo prej.

Neposredna povezava do sporočila: 848
3.12.2010 22:57:17   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšel  predvidoma konec leta 2011, in Ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bo izbranih predvidoma sto tistih, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite do sredine naslednjega leta na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo v prvi polovici leta 2011 o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

Neposredna povezava do sporočila: 849
4.12.2010 0:00:16   
majabar
Pokora, ja, zobozdravnik od dragega je lokostrelec in sta ze dolgo prijatelja. Zato nama je odstopil asistentko in ordinacijo. Najprej mi je gledal pod prste, ko je videl, da mi gre dobro, pa se je sprostil.
A vse pustite malcke spati tako dolgo, kot hocejo? Moj bi kaksen dan spal kar pa recimo sedem ur in ga zbudim, da je. Prvic zato, ker je potem tako sestradan, da kar golta in potem seveda vse polije in tudi zato, ker bi meni dojki razneslo. Si pa bojim izpumpati, da se ne bi naslednji trenutek zbudil, jaz pa ne bi imela mleka. Se namrec zelo otepam uporabe flaske.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?