smarnca
|
ojla, zimska idila na viško, da bi se le obdržal ta sneg kar se da dolgo. midva z Lenartom sva bla končno mal zunaj med tem, ko je Črt spal. Vzela sem varuško s sabo pred hišo pa je blo. tk fino sva se mela, sej najbolj je z lopatko pa z grabljicami za v pesek peštat sneg. sam je pa ta naš ta večji tko nagnjen h čistoči rok pa vsega, da mi ni blo lih najbolj prav, ko se mu je sneg prjel na rokavičke.......mani mani lej....pa kazal z roko, da mu morm spucat.....isto je pri mizi, če se s hrano opaca je brž treba spucat....no če je nutelo pol si dovoli dat roko v usta, pri drugih stvareh pa ni šans. jst tut mislim, da mora otrok vedet kaj lahko pa kaj ne sme..npr. ko greva midva z Lenartom zvečer spat zaspi v 5 minutah, ko sta pa z atijem hodila je biu pa on tut po uro v postli zraven ... pol sva se pa lih učer pogovarjala, da mu mora postavit meje kaj mu lahko dela v postli in kaj ne...oziroma, da ga mora bl na trdo prjet....evo in je včer prvič zaspal po 10 min tut pr njemu....otrok mora imet določene meje, da zna cenit stvari. ne moreš mu vsega puščat, pa da se on odloča namesto tebe...otrok te bo prnašal okol kolilkor mu boš ti sam dovolu..tk, da midva vzajava v tej smeri... sm pa mela donc kar mirno noč, črt je učer zaspal ob 18.30 pa spal do 22 pol sem ga previla, nahranla in je zaspal ob 23.00 in spal do 5.45. sm se prov naspala. pa ne mislt, da se je pol gospod zbudu zjutr, ne najedu se je ko lord in spal do 10, pol sva ga pa z Lenartom zbudila...no zdej je pa spet zaspal....upam, sam, da bo to njegovo spanje kr tako trajalo naprej in, da se bo mati končno malo naspala. je pa res, da se zjutri bl čudna zbudim, če spim celo noč, kot pa, če morm ustat in nahrant Črta. tk, da ja midva se čist nč ne dolgočasiva doma, sam mami se! prej sm si spumpala mleko vn pa sem mu dala po flaški adaptirano.....joj kok smrdi, pa je vseen lepo pojedu....zvečer me ni, pa sem mogla preverit ali bo zagrabu tut tisto mleko, itak mu bo pa mož potem po flaški dal najprej mojga pol pa če bo treba pa še ta druzga....odvisno kok cajta bom hodla.. tejči 1981 jst ga ne previjam ponoč. zvečer ga previjem po hranjenju pol ga pa pustim do 6 al pa 7 ure, ko se spet zbudi za jest. ker vem, da bo pol še eno rundo odspal mu raj zamenjam plenico. no če je pa moker ga pa preoblečem...sam zdej hvala bogu že dolg časa ni biu. anju a tut če spi na trebuhu godrnja....jst zdej Črta dam zmer na trebuh spat pa ne godrnja več. če pa še pa to sam pomen - pr njemu, da mu moram podret še mal kupčka.
|