|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
1.12.2010 20:46:29   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: Sitnoba

hej!

Eni sem hotela nekaj odgovorit.... joooj in je šlo user posted image

Glede PORODNIŠKE ... šefica  pravi naj se pozanimam kako obračunavajo porodniško...
to nam je jasno, da je za osnovo 1 letno plače za nazaj...
kaj pa v primeru, ko se ti prekine delovno razmerje med tem ko si ti na porodniški (jaz npr. sem zaposlena za dol.čas - in to je do konec meseca maja) nekaj je slišala, da od takrat naprej pa kao obračunavajo minimalno porodniško...

Je katera kaj slišala oziroma je kateri kaj jasno kako in kaj?!?!user posted image

Sem iskala, ker je ena izmed vas pisala nekaj o porodniški, pa ne najdem user posted image

LP

To, da se tebi med porodniško izteče delovno razmerje, nima nobene veze z višino tvoje porodniške. Ta se določi glede na dohodke v preteklem letu, če pa bi se ti delovno razmerje prekinilo preden greš ti na porodniško, bi se ti za manjkajoče mesece za osnovo štel dol. procent od minimalne plače, ja.
Več o teh porodniških si pa preberi an podforumu Družinska zakonodaja in pa Finančne dileme starševstva. Je bilo že vse ziljonkrat napisano.user posted image

Jst.

(odgovor članu Sitnoba)
Neposredna povezava do sporočila: 201
1.12.2010 20:46:40   
slama
Živjo oz dober večer.
Vidim, da se vam na polno dogaja user posted image
Men je sneg čisto odveč. Čez vikend mi je ok, ampak med tednom, ko se vozim v službo je pa user posted image
Mi smo cel vikend iskali kombinezon za našo malo ... ja, nas je sneg čist prehitel ...

pritisk jaz mam po naravi nizkega, komaj kdaj prilezem do 100, zdaj med nosečnostjo mam pa normalnega. Tam nekje 120/80.

Drugače pa men čas čisto prehitro teče. V službi mam kup dela, pa za podiplomski študij kup stvari, ki bi jih rada zaključila pred odhodom na porodniško ...
Prav želim si in komaj čakam, da bom prebrala kakšno knjigo za dušo ... Enkrat ...

Čez teden dni imam pregled. Komaj čakam. Tudi jaz bom imela nadomestno g, saj moje ne bo. Upam, da se je posteljica kaj dvignila. Otroček pa je po mojem mnenju še vedno na riti, ker tiste močne brcike so samo tam spodaj ...

Čestitke vsem za lepe in uspešne preglede.

Aja, pa za čuda danes nisem imela tako strašnih napadov lakote user posted image user posted image . Jah, sej zaloge mam po moje do konca nosečnosti dovolj.

pitje koliko pa popijete čez dan? In kaj pijete? Jaz se kar matram za slabe 2 l, največkrat 1,5l vase spravim, pa mi je zadnjič rekla, da naj probam še več ... Je kar projekt. Pa edino voda mi gre ...

nič, še pod tuš in v mižule.

Sladke sanje user posted image

(odgovor članu Sitnoba)
Neposredna povezava do sporočila: 202
1.12.2010 20:54:49   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: slama

pritisk jaz mam po naravi nizkega, komaj kdaj prilezem do 100, zdaj med nosečnostjo mam pa normalnega. Tam nekje 120/80.

Ja, jaz tudi, čeprav res nizkega imam samo še takrat, ko se vreme na hitro menja, drugače si doma namerim tam od 110 do 130, nikoli več. A pri G že dvakrat 150. Se človek kar zasekira, sploh, če je še zdravnik nagnjen k delanju drame iz vsega. Saj vem, da je lahko stvar zelo resna, ma če ga doma nikoli nimam, halo... user posted image
Nič, vsem želim sladke sanje, dragi je že koma na kavču in bo še veselje ga v posteljo zbrcat...
Se tipkamo jutri!

Jst.

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 203
2.12.2010 6:07:00   
naja17
Jutro...

Med tem, ko ve še čoftate, jaz že spim in ko še spite, jaz že tavam okrog...

klemy - mislim, da je ta nadomestna G resnično pretiravala user posted image

slama - pitje gre tud meni slabo in mam že celo nosečnost slabo vodo... pijem vodo, donat, radensko, pa kaka malinovc in magnezij....

sneg - luštn ga je gledat s toplega, al pa it v butkah ven, ampak k morš pa zjutrej avto spucat in ven prit do glavne ceste k je kao kolkr tolk vredu, pa ni fajn...

Ah jest bi kr že zaključila, pa mam še dobra dva tedna oz. kokr bo pač G rekel, tko nekak računam, k mam še ure za pokurit...

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 204
2.12.2010 7:40:05   
SaMaa
Dobro jutro,

naja17 ti si pa res zgodnja. Jaz sem sicer danes vstala ob 5:45, ker sem se pripravljala na najhujšo norijo na cesti, pa je na srečo oziroma na veliko žalost in razočaranje ostal samo Kamnik nesplužen.  Ostale ceste do Ljubljane so kar lepo očiščene.

Slama- zelo, zelo pridna si, da poleg službe in majhnega otroka še podpilomca furaš user posted image

Kile- mene je včeraj skoraj kap zadela, ko sem stopila na tehtnico, saj je pokazala +8kg. Mi je skoraj nemogoče in neverjetno user posted image  pa takooooo pazim na prehrano user posted image user posted image user posted image

Vozički- jaz še vedno nimam nič. Čakam, če bo Miklavž kaj finančnih sredstev prinesel user posted image  samo ne vem, na katero okno naj dam listek, da ga bo zagotovo vzel.

Sedaj pa šibam delat.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 205
2.12.2010 9:25:24   
tanjusi
No danes sem vas pa komaj našla, čisto na koncu strani nekje...
Vsaka čast tistim , ki imate male otroke, študirate in hodite všolo...user posted image , pridne
Jaz sem ok, zdajle razmišljam kaj bi za kosilo, pa zajtrk si počasi pripravljam ...
Drugače pa čist navaden četrtek, aja pa 27 tednov polnih sem danesuser posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 206
2.12.2010 10:01:33   
Heilie

Glede PORODNIŠKE ... šefica  pravi naj se pozanimam kako obračunavajo porodniško...
kaj pa v primeru, ko se ti prekine delovno razmerje med tem ko si ti na porodniški (jaz npr. sem zaposlena za dol.čas - in to je do konec meseca maja) nekaj je slišala, da od takrat naprej pa kao obračunavajo minimalno porodniško...

Porodniška se ti obračuna glede na prihodke zadnjih 12 mesecev, nam marčevkam se gleda jan 2010 - dec 2010 -  ne glede na to, če izgubiš službo maja (jaz jo januarja), je isto. Moraš pa biti v zadnjih 3 letih zaposlena vsaj 1 leto.
Jaz recimo delam do decembra in bom isto dobivala polno porodniško, ker se nam gleda jan-dec , ne glede na manjkajoči januar 2011user posted image ..

< Sporočilo je popravil Heilie -- 2.12.2010 10:02:18 >

(odgovor članu Sitnoba)
Neposredna povezava do sporočila: 207
2.12.2010 10:32:03   
Akilene
27 tednov + 1 dan ....iiiiiiii sem že v 28 tednu! Ju-hu...še malo...3 mesece! Evo, danes sem polikala pleničke, perem še pisane cunjice...na sploh sem dobre volje (po včerajšnji depri), sem bolj počivala včeraj in danes je trebuh manj trd.

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu Heilie)
Neposredna povezava do sporočila: 208
2.12.2010 10:33:51   
emilija2008
Pozdrav še od mene.

V ponedeljek sem imela pregled, tako da je zaenkrat mali ok.user posted image user posted image  Gin. pravi, da ni "zamaščen" in da je dovolj plodovnice, glede na to, da imam nosečniško sladkorno.  Predlagala mi je bolniški stalež, pa bom probala še malo delat za polni delovni čas, potem bom šla pa na skrajšanega, nato v januarju  pa še dopust.

Mali kakšen dan brca bolj, kakšen dan pa je bolj miren. Tako da ga takrat preverjam z AS. Hvala bogu za to mašino, če ne, bi že ziher kaj paničarila. user posted image

Sicer pa še za malega nimamo čisto nič, razen tisto, kar se bo dalo od ta velike ponucat. Imamo pa vse kot za šalo, v roza,vijolični,  skratka punčkasto... Edino voziček bo čisto ok. Po novem letu bom pa začela tudi nekaj zanj nabavljat.

Uživajte....

Uživajte....

(odgovor članu Heilie)
Neposredna povezava do sporočila: 209
2.12.2010 10:41:49   
tanjusi
.3 mesece! Evo, danes sem polikala pleničke, perem še pisane cunjice...na sploh sem dobre volje (po včerajšnji depri), sem bolj počivala včeraj in danes je trebuh manj trd.

brrr...nisem vedela da ima rr še vedno težave, napišem post in potem user posted image
v glavnem komaj čakam da začnem prat in zlagat cunjice.In ugotovila sem da sva z tisto gospo, ko mi ponuja oblačila , skoraj sosede, no ja ene 15 minut vožnje z avtom.Ko se vreme skulira grem pogledat oblačila in kupit če je ok...

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 210
2.12.2010 10:44:44   
nelikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Heilie

Porodniška se ti obračuna glede na prihodke zadnjih 12 mesecev, nam marčevkam se gleda jan 2010 - dec 2010 -  ne glede na to, če izgubiš službo maja (jaz jo januarja), je isto. Moraš pa biti v zadnjih 3 letih zaposlena vsaj 1 leto.
Jaz recimo delam do decembra in bom isto dobivala polno porodniško, ker se nam gleda jan-dec , ne glede na manjkajoči januar 2011user posted image ..

A potem je v decembru že skrajni čas, da si uredimo papirje pred porodniškim dopustom? Brala sem da je rok 30 dni pred začetkom porodniškega oz. najmanj 60 dni pred predvidenim datumom poroda.

(odgovor članu Heilie)
Neposredna povezava do sporočila: 211
2.12.2010 10:48:56   
Akilene
Ja, to s papirji za porodniško tudi mene zanima. Zaenkrat še nisem nič dobila pri ginekologu. Javite, ko boste kaj zvedele! Se pravi najprej dobiš list pri ginekologu, nato greš kam - na socialno, al k delodajalcu?

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 212
2.12.2010 10:55:40   
tanjusi

Men
Ja, to s papirji za porodniško tudi mene zanima. Zaenkrat še nisem nič dobila pri ginekologu. Javite, ko boste kaj zvedele! Se pravi najprej dobiš list pri ginekologu, nato greš kam - na socialno, al k delodajalcu?
i j

Meni je sestra pri gin. rekla da v decembru dobim papirje za porodniško in paket. Tak da upam da ga 15.12. dobim.Računovodkinja v službi mi je pa rekla da naj potem tist papir prinesem k njej , potem se mi pa zdi da gre to na socialno...

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 213
2.12.2010 11:00:17   
Akilene
aha, tanjusi, upam, da bo tudi pri meni tako, da se ne bo zavleklo to v januar. Kdaj pa se pričnejo pregledi na 2 tedna?

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 214
2.12.2010 12:36:31   
Klemy82
Oj.
Danes sem malo boljše volje spet, malo sem Pušenjaka brala, pa se kar bolje počutim!user posted image On pravi, da enkratne meritve, ki kažejo povišan tlak, niso nič, sploh pa ne razlog za paniko delat, da se morajo meritve ponavljati na 4 ure in da če več zaporednih meritev pokaže povišan tlak, se ukrepa naprej. Tak da...
Danes greva z mojim merilec kupit, da bom imela svojega, zdaj si hodim k tašči merit.
Razmišljam, kaj bo za kosilo danes, nekaj se mi ne da kuhat... znajo bit makaroni, HB jih ima moj rad in bi jih tudi vsak dan jedel, tako da se ne pritožuje, če so kdaj malo bolj pogosto na jedilniku.user posted image Če bi za tasta kuhala, bi me že skozi vrata ven neseluser posted image ...

Jst.

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 215
2.12.2010 18:35:34   
SaMaa
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Razmišljam, kaj bo za kosilo danes, nekaj se mi ne da kuhat... znajo bit makaroni, HB jih ima moj rad in bi jih tudi vsak dan jedel, tako da se ne pritožuje, če so kdaj malo bolj pogosto na jedilniku.user posted image Če bi za tasta kuhala, bi me že skozi vrata ven neseluser posted image ...

Tako nekako je pri nas. Moj kar vriska, ko so makaroni za kosilo in danes so bili, pa ena velika skleda solate zraven. Mnjami. Za jutri pa ne vem kaj naj kuham. Ima katera kakšno idejo za brezmesno kosilo?

Glede urejanja porodniške pa je pomoje dovolj zgodaj začetek januarja. Vse papirje je potrebno oddati na socialo do 60 dni PDP. Pa upoštevajo se plače od jan 2010 do vključno dec 2010.

Lep večer še naprej.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 216
2.12.2010 18:58:23   
rožica86
Lep pozdravček vsem!!!

No vidim, da smo že pri papirjih... Jaz začnem urejati šele januarja, bl proti koncu... Drgač mam pa groza probleme s hrbtenico, boli me ko šus...
Sej ne vem, a če grem k dohtarju zarad tega, se mi bo smejala?? Pa zadnje čase sem res pridna in migam, probam delat vaje... V službi večkrat vstanem in se razgibam...user posted image  Zadnje tri ure v službi so naravnost mučenje... stojim pa se premetavam sem ter tja, ne morem sedet...

ti vedno moj... jaz vedno tvoja... ljubezen vedno najina...

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 217
2.12.2010 18:58:23   
rožica86
Se priporočam za kak nasvet...
Aja, tisto z dohtarjem je pa povezano s preteklim zdravnikom, k ni mogu razumet, zakaj rabm bolniško, kljub temperaturi (povišani) in res groznim kašljem....user posted image

< Sporočilo je popravil rožica86 -- 2.12.2010 19:00:16 >

ti vedno moj... jaz vedno tvoja... ljubezen vedno najina...

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 218
2.12.2010 19:10:39   
maja1985
Pozdravljene!

Jutri je pa petek user posted image Pa samo 4 urce in pol delam,potem pa vikeeeeend user posted image
Danes so bile pa ceste katastrofa ... od Celja do Velenja sem se vozila uro in 40 minut ... eno uro sem zamudila h ginekologu ... grrr pa ta sneg. U glavnem z bejbijem je vse OK, težki smo okoli 900g, migamo na polno, maternični vrat zaprt ... mi je vaginalni pregled danes delala ... in na čudež ni nič bolelo user posted image Naslednji pregled 4. 1. 2011.
Po pregledu pa itak v McDonalds  ... ne vem, kdo je bolj užival ... Aljaž ali jaz user posted image

Rožica ... jaz ti predlagam kakšno kopel ... jaz sem si včeraj zvečer naredila in sem pol ure ležala ...je tak pasalo, hrbtenica je nehala bolet ... tak da sem rekla, da bom zdaj to večkrat delala ... edin komaj sem se skobacala ven iz kadi pol user posted image

Lep večer!

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu rožica86)
Neposredna povezava do sporočila: 219
2.12.2010 19:14:25   
tanjusi
od Celja do Velenja sem se vozila uro in 40 minut ... eno uro sem zamudila h ginekolog

Kam pa hodiš to v Velenje? Ja Mc Donalds pa obvezno po kontroli, jaz že komaj čakam pregled tudi zaradi Mc Donaldsa, pa najbrž še frizer bo takrat prišel na vrsto....

(a camus)

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 220
2.12.2010 19:29:46   
maja1985
Ginekologinjo imam v Velenju v ZD. Se ne prestavim od nje, je preveč fajna user posted image

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 221
2.12.2010 19:38:14   
tanjusi
Ginekologinjo imam v Velenju v ZD. Se ne prestavim od nje, je preveč fajna 

pA ne slučajno S H L,, če se spoznaš iz kraticuser posted image

(a camus)

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 222
2.12.2010 20:36:04   
maja1985
Ne ne ... h K.K. hodim :) Je bila prej v Laškem, zdej je pa v Velenje prišla :)

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 223
3.12.2010 9:00:00   
naja17
Jutro user posted image ....

Moj dragi ni prestavu budilke za več k 1h in k je zvonila (sicer na njegovem fonu, ampak to pač ne razločiš k spiš), sem se skobacala s pojstle, nardila kapučin, se vsedla pred comp (to jest mal poklikam v času kapučinanja) in gledam v uro,  nč jasn ura 4:30 user posted image user posted image user posted image  In pol mi kapne v čem je fora user posted image , začnem pezdekat na glas, vstane še on, da naj pridem nazaj in kako ne razločim njegoce budilke od svoje.... user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image .... Uglavnem, ne grem nazaj ležat, k bom pol še bl zadeta...

Drgač pa... Evo spet sneži, še dones do službe, pol pa nej bo avto kr dva dni lepo parkiran user posted image , pa mir...

Papirji - jaz jih bom urejala pol januarja, k dobim plačilno listo za december, da mi naujo rekl za kej, da nej še to prnesem in uno...
Sej kaj pa je še poleg porodniške?
- očetovski dopust
- očetovstvo (kak je s tem v bistvu, sploh če si poročen, ni treba al kak user posted image )
- paket za novorojenčka (to lahko urediš pred prihodom?)
- občinska pomoč
..... Mogoće še kaj user posted image

In kakšen je potek z bolniško? Meni jo zdej G napiše, grem do splošnega, ki mi odpre in pol ta list nesem na šiht? Je pol potrebno še kej tja nosit? Ker jest ne bi več tja hodla, ko zaključim?

rožica - te tvoj kej masira? Mene mmoj vsak večer, pa še takrat k me vmes boli, mal zmasira, pa je kar bolje user posted image ... Drugače pa pojd k dohtarju,  mal vpraš, če greš lahko na eno pravo masažo (neki sem brala, da le ta lahko sproži porod, ampak ne vem no)?

tedni - danes sem polni 26t, ampak moj G še vedno nameri isto kot je Pušenjak na nuhalni, torej za dober teden več (27t 4d), ostaja pa isti pdp... Jaz mislim, da je velka možnost, da bom februarka, sam nič ne razlagam okrog, da nau po določenem datumu 350 tisoč klicev "a je že kej?"....

O čem nej se še razpišem,  k mam tko cajt še ene pol ure, da grem sploh v kopalnico user posted image

Ajaaa, kaj bo kej dobrga za kosilo? Jest sem že včeri rižoto prštimala, da mava kuj k prideva južno, pa še obisk morda dobim ene male princeske, tko da mam mir....

Za vikend pa čudežno še nobenih planov user posted image  

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 224
3.12.2010 9:00:00   
naja17
Hallooo user posted image  Ka pa k je moj post dal pod datum 10.10.10 in nas vrglo 2 meseca nazaj user posted image user posted image user posted image

Uglavnem,hotla sem še neki vprašat... Glede stegovanja in to... Jest sem svojmu v štartu rekla, da bo mogu 1 x okna pomit, ker jest pa zdej ne smem... Pa še parkrat je to slišal in zdej, če me vidi, da se kej stegujem skoz godrnja user posted image  No in včeri sem si vzela stol, k sem hotla z omare neki vzet, je že stal za mano, da kako je zdej s tem stegovanjem, kaj se grem itd... Zakaj se ne smemo stegovat user posted image  Ena nej mi da razlago, ker jest ne vem kaj naj  mu rečem, razen "tko pravjo" user posted image

Halloooo pa kaj je s to uro in datumomuser posted image user posted image user posted image  Smo 3.12.10 in ura je 5.48!

< Sporočilo je popravil naja17 -- 10.10.2010 10:57:06 >

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?