liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: liliana Je pa na strani posameznika, ali razlike sprejema kot nekaj samoumevnega, ali jih sprejema kot "nujno zlo", ali se jim prilagaja, ali pa jih skuša prezreti....... katere razlike, ce jih ni mogoce definirati? obstaja samo domneva. Z domnevo ne gre operirati kot z argumentoma li dejstvom. Glej Frodo.....jaz nisem znanstvenik.....jaz ne delam raziskav na 1000 moških in žensk po svem svetu......ko pišem na splošnem forumu izražam zgolj SVOJE mnenje, svoje poglede......do katerih sem se dokopala na različne načine, kaj prebrala, po lastnih izkušnjah, doživetij...... Ok. Dovoli, da nekaj pripomnim. Zapisana inn odebeljena trditev ni nekaj s cemer ti izraza svojem mnnenje temvec za seboj nosi informacijo : razlike so, edino je vprasanje kako jih kdo sprejema. To ni in ne more biti zgolj tvoje mnenje temvec splosna trditev. Zato je povsem na mestu povprasati kako utemeljujes to splosno trditev. In enako kot si se ti dokopala do dolcenega staisca sem se tudi jaz. zato me zanima tvoja argumentacija, ker zgolj tako lahko preverim svojo lastno argumrentacijo. Pred kratkim je bilo na RR postavljeno vprašanje prizadete ženske, ker je njen mož pozabil na njen rojstni dan......večina odgovorov je bila v smeri, da to ni nič takega, da se to moškim večkrat zgodi.....nekatere so pa napisale, da se to njim pač ne zgodi, ker partnerja že nekaj dni prej opozarjajo na ta dogodek.....torej, nekatere ženske so to razliko (ker sama vidim v tem precejšnjo razliko med moškimi in ženskami, da si ženske namreč bolj natančno zapomnijo tako pomembne dogodke kot so rojstni dnevi partnerjev in prijateljev, moški pa si to zapomnijo bolj približno)....torej, so se ženske na tem problem odzvale različno......nekatere razliko sprejmejo, za nekatere je "nujno zlo"....nekatere pa tako malenkost prezrejo..... In meni se pač določene razlike med spoloma ne zdijo kar tako za lase privlečene......če obstajajo fizične razlike nekako sklepam, da obstajajo tudi psihološke......ker človek je nekako skupek vsega......in ker je ženski dan potencial, da doživi izkušnjo rojevanja jo že to loči od moškega......nekatere ženske tega potenciala ne morejo izkoristiti, nekatere ga ne izkoristijo, od moškega pa se vseeno ločijo, imajo jajčnike, imajo maternico, imajo prsi in vse to je v telesu nekako, vsaj po moje, povezano tudi z možgani, zato je tudi čutenje in vedenje nekoliko drugačno kot pri moškem.......ker pa ženske poznamo le svoje čutenje in vedenje, moškega pa poznamo zgolj preko svojega opažanja in ga ne moremo neposredno doživeti, se nam mogoče zdi tako misteriozno in lahko kar enostavno rečemo, da moški misli, čuti in reagira enako kot me....... Lahko pa poleg analogije in zgolj fizicnih dejavnikov ( ljudje rojeni brez rok, brez nog.. spadajo v... analogija bi rekla - nova vrsta), preidemo na razclenjevanje dejavnikov in raziskovanje. Vsak zase. Jaz namrec nisem zadovoljna ce manjkajo argumenti. Moja izkusnja je, da je analogija marsikdaj prehitro, prevec prikladno, nepremisljeno in nenatancno uporabljena. Človek brez rok in nog mogoče drugače dojema, ko gleda atletsko tekmo ali umetnostno drsanje po televiziji, kot pa človek, ki ima vse okončine...... In res je, nista si enaki ne dve ženski in nista si enaka ne dva moška......obstajajo pa razlike, če jih ne bi bilo, ne bi bilo potrebe, da je narava ustavarila moškega in žensko, da se v svojih razlikah dopolnjujeta..... Sploh ni bilo potrebno, da narava ustvari cloveka... pa je... namesto dvospolnika je ustvarila razlicna spola... kdo ve ali nit to morda prav napaka narave...? Kdo bi vedel...... Baje bo možno v prihodnosti, da bo ženska sama nekako ustvarjala spermo.....ne vem sicer kako, ker se v podrobnosti še nisem poglabljala...... In če ženska sama sprejme, da njenega moža ne moti pajčevina v kotu sobe v taki meri kot njo....če sprejme, da se moški ne navdušuje nad velikim oddelkom z ženskimi oblačili kot ona......skratka, če ženska sprejme, da moški ne bo nikoli razmišljal kot ona....in če moški sprejme, da žensko moti vržen in smrdljiv zoken bistveno bolj kot njega, da ji niso všeč njegovi pogledi, ki se vedno ustavijo na joških mične kelnarce, da pač ona ne razmišlja enako kot on, bo njuno skupno življenje izgledalo tudi lepše in predvsem lažje....... Sprejemanje nacina zivljenja, vrednot etc... socloveka nima IMO nobene zveze s spolom. Ker bi v tem primeru moral obstajati skupni imenovalec - npr. smrdljiva nogavica, pri kateri bi vecina moskih dejstvovala enako. Pa ne. A pa ti res misliš, da tega skupnega imenovalca ni.....sama sem namreč mnenja, da večine moških nečistoča ne moti tako zelo kot ženske in jo opazijo precej pozneje......vendar so se zaradi ljubega miru v hiši "prilagodili"...... Ženske pa zato, da bi se uveljavile v t.i. partriarharni družbi posnemamo moškega in posledično želimo, da bi on posnemal nas......da bi delal kot me, da bi razmišljal kot me....in to samo zato, da bi se lahko primerjele z njim....vendar ženska ne bo moški in moški ne bo ženska, ker se razlikujeta tako po fizični, psihični in tudi čustveni plati, ker ženska je ženska in moški je moški, narava je pač hotela tako....... Kako prikladna narava (opominjam, da spet zapisujes trditve kot sposno priznane resnice). Samo, da le clovek menda ve kaj je narava hotela. Ce bi narava hotela podlozno zensko ji ne bi dala inteligence. Bi imela eno tupo bitje, ki bi opravljalo ti. "idiotska nevidna"dela in potrepelo z vecvrednim moskim. Torej kaj je narava hotela - to kar ti pravis ali to kar jaz pravim.... Odgovor je IMO v argumentih. Nikjer nisem omenjala podložne in manj intelektualne ženske.....ne vem zakaj, ko se omenijo razlike med spoloma, ki sem jih jaz omenila kot razlike v prostorski orientaciji, dojemanju časovne komponente, čistoče takoj enačijo z pomanjkanjem intelekta pri ženskah in se žensko takoj postavi v podrejen položaj.....narava je pač naredila moškega z lulekom in žensko z luliko......in eden brez drugega ne moreta nadaljevati svoje vrste, ampak se morata milom ali silom dopolnjevati....in tu je srž vsega problema.....
|