|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
30.11.2010 10:26:17   
Arwenko
Evo, da se javim s pregleda, vse ok, MV popolnoma zaprt, glavica že spuščena v kanal, zredila sem se ful in sem že na +15 kg  . Naslednji pregled imam 14.12., torej čez 14 dni

Punce, a veste, da se jutri začne DECEMBER user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa gremo naši decembrčki, upamo, da nas vsak dan razveseljujejo lepe novice in ne samo sms-ji o tem, kako ste s težavami v porodnišnici user posted image

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
30.11.2010 10:48:47   
enček
Jutrček,

spanje.....v enem kosu 5 ur, to mi je ratalo danes. Vau....že dolgo mi ni uspelo toiko v enem kosu prespati :)
Ampak potem pa konec....to je bilo vse.

Čestitam n a n i, super novička, sem zelo vesela, da se je vse dobro izteklo, sploh na začetne težavice.
Veliko, veliko cartanja novopečeni družinici.user posted image user posted image user posted image

tasika12 in saška26 veliko pozitivnih misli iz vseh strani vama želim!

Vidim, da datume ste si izbrale, tako da ne bomo vse naekrat rojevale, sedaj pa počakajmo, če se nam želje uresničijo.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3552
30.11.2010 11:52:57   
KatyK79
hej,

N A N I - čestitam, čestitam...no pa me nisi počakala...user posted image ...važno je da ste ok....ZELO SEM VESELA ZATE!

SAŠKA, TAŠIKA - vse bo ok, držim pesti!!!user posted image

no punce sedaj pa veselo naprej....dec. bo tu user posted image

(odgovor članu enček)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
30.11.2010 13:48:45   
alma82
Punce a so kateri od vas na CTG-ju rekli, da ima dojenček previsok utrip?
Naša ga ima čež 180 in imam zato v četrtek še enkrat CTG... user posted image
na netu pa tud nič pametnega ne najdem...

Meni je G nekaj omenjala porodnišnico, pa porod.... zaradi utripa...
a je še katera v takšni situaciji?user posted image

NANI čestitke user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  za princesko Ajdo user posted image user posted image

Saška in Tasika user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KatyK79)
Neposredna povezava do sporočila: 3554
30.11.2010 13:52:39   
Arwenko
alma, kolikor vem je potrebno mirovanje predvsem...zato lahko sprejem v porodnišnico ne, ponavadi se potem utrip zniža. Počivaj do četrtka, pa boš videla, da bo boljše. 

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
30.11.2010 13:53:06   
mag3

IZVIRNO SPOROČILO: alma82

Punce a so kateri od vas na CTG-ju rekli, da ima dojenček previsok utrip?
Naša ga ima čež 180 in imam zato v četrtek še enkrat CTG... user posted image
na netu pa tud nič pametnega ne najdem...

Jaz sem bila včeraj že četrtič na CTG-ju, ampak nikoli ni bilo nič podobnega, tako da ti nimam kaj dosti svetovat kaj in kako. Mislim, da je pulz mojega otročka nihal od 120-170. Saj oni že vejo zakaj gre in te bodo zato budo spremljali. Ti pa se predvsem ne obremenjuj. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3556
30.11.2010 14:12:04   
maca81
Alma, tudi moj je imel malo previsok utrip(165max piše v materinski), sem šla potem čez 2 dni še enkrat za malo dlje pa je bilo tako kot mora biti. Pri meni je sestra rekla, da je bilo bilo tudi na prvem CTGju v redu, pomoje moja G preveč komplicira, ne vem.
Sem pa tudi jaz iskalal po netu kakšne info glede tega, pa nisem nič našla.

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
30.11.2010 14:21:16   
pesjanarka
Pozdravljene

sem novembrka, ki bo očitno decemberka. PDP sem imela 29.11., sodeč po UZ celo 26.11., vendar se je izkazalo, da se moje dete gladko požvižga na vse medicinske izračune ter da ima nek svoj načrt user posted image .

Včeraj sem imela CTG pri svoji G, pa ni pokazalo nobenega pretiranega gibanja. Ponovnoi sem naročena v četrtek, ko naj bi mi naredila še vaginalni pregled in mogoče klaj sprožila. Če še to ne bo delovalo, me ob dopolnjenem 41. tednu prepusti porodnišnici.

Aja, rodila naj bi v KR, predvidoma z EA.

Frutiq črno blato je popolnoma normalno ob jemanju železa, tako da kar brez skrbi.

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 3558
30.11.2010 14:26:51   
alma82
Arwenko sej kar dosti počivam ... mogoče ti pa kmalu pošljem sms user posted image

Mag3 ležanja v P me je ubistvu bolj ''strah'' kot pa poroda, pa sploh ne vem zakaj user posted image
mogoče zaradi občutka, ker potem ''veš da nekaj ni vredu''....

Maca res je tako malo o temu napisanega user posted image  ... moja ga je imela od 160 pa do 188 user posted image
in potem kar nekaj časa uztraja pri vsaj 180 udarcih user posted image
zdej sem spet malo brskala...nič pametnega našla, razen tega, da te baje pošljejo kar rodit, če se to ponavlja...
pa spet ne vem kolk verjet temu....

bom pa čimveč počivala do četrtka in upala na najboljše user posted image

Moj dragi se pa sploh ne zaveda, da sprožanje poroda ni isto, kot če je otrok pripravljen in se porod začne naravno... on se kar veseli visokega utripa user posted image  ... in upa, da me pošljejo rodit user posted image  Pa mu nikakor ne morem dopovedat, da bi bilo boljše, če sama pride....

(odgovor članu pesjanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
30.11.2010 14:30:24   
alma82
IZVIRNO SPOROČILO: pesjanarka

Pozdravljene

sem novembrka, ki bo očitno decemberka. PDP sem imela 29.11., sodeč po UZ celo 26.11., vendar se je izkazalo, da se moje dete gladko požvižga na vse medicinske izračune ter da ima nek svoj načrt user posted image .

Včeraj sem imela CTG pri svoji G, pa ni pokazalo nobenega pretiranega gibanja. Ponovnoi sem naročena v četrtek, ko naj bi mi naredila še vaginalni pregled in mogoče klaj sprožila. Če še to ne bo delovalo, me ob dopolnjenem 41. tednu prepusti porodnišnici.

Aja, rodila naj bi v KR, predvidoma z EA.

dobrodošla še ena decemberka user posted image  user posted image
malo berem tudi novemberke, pa mislim, da bodo k nam prišle (poleg tebe) še ene dve novembrki a ne? user posted image  user posted image

Frutiq Pesjanarka ima prav glede blata.... blato je čisto črno če jemlješ železo....

< Sporočilo je popravil alma82 -- 30.11.2010 14:31:50 >

Neposredna povezava do sporočila: 3560
30.11.2010 14:44:21   
betricija
pesjanarka dobrodošla. samo eno info rabim; si šla v KR porodnišnico kaj na posvet glede EA. jaz jo tudi želim imeti, pa sedaj neki piše na njihovih inter.straneh, da je posvet vsako sredo od 13-15. prej je bil vsak dan od 8-10h.

Neposredna povezava do sporočila: 3561
30.11.2010 14:47:32   
zaljubljena23
Evo punce..Še mene iz pregleda...

Po dveh UZ (oktobra in novembra) naše dete danes končno ustreza tednom N...Težo je G preračunal na 2900 in je dejal, da zdaj pa lahko priveka na svet...Bomo videli kateri datum bo naš škratek izbral...
Kri, voda ok, bris tudi...Sem videla, da mi je hemoglobin od zadnjega pregleda narasel user posted image , dati sem morala še vodo...Pritisk je bil danes ok user posted image , naslednji pregled imam naslednji petek 10., pol pa še 17., na CTG pa grem dva dni pred rokom v P, torej 20., če me seveda prej kaj ne prehiti...

Sem pa danes imela kar pestro noč, ponoči me je ene 3x zgrabilo, in glede na bolečino in mesto, bi z zagotovostjo trdila, da so bili popadki...Zjutraj pa se je pojavila še slabost in pogosti obiski wc-ja (ampak tole dvoje bi kar pripisala psihi)...

Nani iskrene čestitke ob rojstvu hčerkice Ajdeuser posted image user posted image

saška in tasika,
držita se

Arwenko,
čestitke za uspešen pregleduser posted image user posted image

Pesjanarka,
dobrodošla med namiuser posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu kar_ena)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
30.11.2010 14:54:34   
pesjanarka
beatricija ja, sem šla na pregled v začetku novembra. Takrat je veljalo, da prideš katerikoli dan med 8 -10h. Tele srede so očitno nekaj novega. Posvet je namenjen temu, da anesteziologinjo še kaj vprašaš in da ti naredijo UZ hrbtenice. Jaz je kaj dosti nisem spraševala, ker se mi je zdelo njeno predavanje na MŠ zelo izčrpno in ni bilo nobenih nejasnosti.

UZ je trajal nekaj minutk, ugotovila pa ni nobenih posebnosti na moji hrbtenici.

Predlagam, da jutri kar skočiš tja - škodit ne more user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 3563
30.11.2010 18:39:37   
Jancci
Oj!

Čestitke vsem, ki že pestujete in velik sreče vsem nam ki bomo kmalu. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  December trkaaaaaaaaaa....user posted image

Jest sem imela tut posvet za ultivo oz. EA ene 14 dni nazaj v KR. Ob 9ih sem se vratarju naročila in šla gor na pogovor z anasteziologom. 10 minut sem bila fertik. Nobenega slikanja, oddajanja krvi.. ništa!? Ka pa vem...ma važno da mi priklopjo če bom tako hotela.
Sem imela pa že en CTG pa me je babca prepričvala, da je nemogoče, da sem imela prvi porod tok zakompliciran kot sem ji razlagala.. je rekla da sem nekaj zamešala. Pa vem do minute točno kako je bilo.....

Moja mala miška pije sirup Legofer (železo) in ima čist črno blato. Tko da je zgleda to čist ok!!

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

Neposredna povezava do sporočila: 3564
30.11.2010 18:53:55   
jona klara
z sem pa danes full , kr na jok mi gre, me je ginekolog prestrašil, da moram pisati 10 gibov na dan, mu povem, da toliko jih skor nikol ni ali tako blagi, da ne vem...pa me je obravnaval kot neodgovorno, da skozi govori, da če jih ni na dan do 8 ure zvečer, takoj v bolnico, pol mu povem, da je že celo nosečnost tako, saj to sem mu že na vsakem pregledu povedala, pa ni nikoli nič pametnega rekel, je rekel da pol pa naj vsak večer pridem tja na ctg, ampak danes me pa ni dal ne na ctg, ne na uz, ctg čez en teden, mene pa full skrbi, sploh ne morem se pomiriti in ne vem kak pokazatelj je sedaj to čle srček je, gibi pa takole...da ni ža kaj narobe, kar nekaj preklicala za samopl. pregled, nikjer me ne morejo tako hitro vzeti, tu v bolnici se pa obnašajo da mi sploh ni za iti tja, da me spet fliknejo na oddelek tudi čebo na ctg vse ok, ne vem kaj naj bom jutri videla, da ne bo zadnje tedne kaj narobe, se mi kr zmeša.Njegov odnos je bil beden, brezoseben, obtožujoč, pač me ne mara, ker sem šla na ivf, on pa me še ni želel dati ampak še naprej mučkati, operirati, sedaj je ranjen njegov ponos, od takrat naprej je tak do mene.UZ mi ne bpo več nobenega naredil, ctg drug teden izjemoma, sicer bi ga le če bi bila čez rok, mat. vrat sploh nikoli ne pregleda, ne vem če sem odprta ali ne....komaj čakam, da rodim, da vidim tega fantka in se jioh tam rešim.

7.12.- nasl. pregled, ctg

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
30.11.2010 19:15:40   
obcinarka
ojjjjjjjjj.. čaki mal tole me pa preseneča, noo)) vem da vseskozi omenjaš da gibov ne čutiš tko intenzivno, ampak.... kaj bi pol pomenilo, če bi blo 9 gibov na dan bi tud mogla tja, če pa jih bi blo 11 pa je vse ok, al kako?? verjamem da si čist mim, sploh pa če te na tak način zbombardirajo...
jaz jih ravno ne štejem, je aktivna, sicer kakšen dan manj... ne bom pametna, ampak če bi za vsako stvar noreli, le kaj bi pol blo?????...
jaz mam jutr tud G , sicer samo bris za strptokok, v petk pa pol CTG in G...
kako pa je blo na akupunkturi??
sm ti poslala eno z.s.
glavo pokonci, gremo do koncauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
30.11.2010 19:23:06   
obcinarka
no punce, jaz pa sem tkooo vesela ker sem uspešno opravila misijo imenovano "skoraj nemogoče"user posted image user posted image user posted image .. sm šla namreč prej pod tuš in opravila depilacijo... bravo jaz!!!!!!!!!!! sicer me ni blo iz kopalnice več kot uro, je user posted image  hodil pred vrata sprašvat če je vse ok... ampak sm pa happy... jao je trajalo, kakšna neroda sem pod tušem in kako počasi je šlo vse skup... sem celo počivala vmes, hahahah)).. ampak rezultati pa so... in jaaaaaaaaa tokrat sem uporabila kremo, ker se mi nima kaj zgodit....
pol sva šla pa na sprehod, zdej le pa povečerjam malce kakava+dva keksa.. ( to sm rekla zato, ker sem jih dans že preveč)))
poročam jutri kaj bo novega...
a ste že kaj darila izbirale, kupovale, pekle piškote, pa to??' mene drži, da začnem s pekov petek..
v pričakovanju novih baby.. mejte seuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu obcinarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3567
30.11.2010 20:03:36   
BabyKitty
jona klara ne obremenjuj se s tem... tudi jaz jih čez dan ne morem našteti 10... čez noč pa miga čist cel čas... in sem že večkrat zaskrbljeno spraševala različne ginekologe in so vsi rekl v 24 urah jih je treba naštet 10... pač ima vsak otrok svoj ritem, ki ni nujno od 9ih do 5ih... in sama bi resno razmislila o kakšni pritožbi čez zdravnika če te je ozmerjal z neodgovorno ipd. glede samih pregledov, pa mene moja ginekologinja tudi ni nikoli vaginalno pregledala in me tudi ne bo, ker pravi da je bolje čimmanj šarit tam spodaj, ker je vse zelo občutljivo... tako, da bodi brez skrbi... pa mimogrede, ta napotnica za porod ti velja za vse preiskave v porodnišnici, kar pomeni, da greš lahko tudi na ctg v porodnišnico, če ti je grozno k svojemu ginekologu... moja zdravnica je rekla naj kar v porodnišnico hodim do poroda (ker sem iz kranja, ona pa je v Šiški)...

pesjanarka in jancci upam, da se kmalu srečamo v porodnišnici na oddelku user posted image

betricija ti se kar nalimaj zjutraj v porodnišnici in pojdi na razgovor gor... ne verjamem, da bi te zavrnili, ker so vsi zelo prijazni. Ob sredah je pa predavanje o epiduralni ipd. vsaj tako sem jaz razumela...

obcinarka darila bodo pri meni mogla počakat... upam, da mali čimprej pride, da bom že spodobna it kaj kupit, ker če se bom zanesla, da bo moj najdražji nakupil darila... ojojoj user posted image pa čestitke za podvig britja... jaz sem se tudi lotila, pa se ni dobro končalo... tako da bom mogla preživet natur user posted image

Punce jst bi pa jutr rodila user posted image je tok dobr datum 1.12. (službena tel. številka mojga najdražjega user posted image )

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
30.11.2010 20:12:00   
Arwenko
jona klara...sem ti povedala, da tudi jaz ne čutim ravno 10 gibov, enostavno sem preveč aktivna za te stvari, nimaš kaj. Pa so mi vsi rekli, da se ne sikirat, sploh če je že celo nosečnost tak. Pomiri se, pa bo. Tudi jaz mimogrede nimam CTG-jev in jih tudi ne bom imela, razen če grem čez rok, ker moj G to pač ne prakticira, ker pravi da nima smisla. Če so popadki jih boš itak čutil, če pa jih ne čutiš, pa tudi če jih CTG riše, pa niso ravno pomembni. Skratka, ne se obremenjevat.

BabyKitty...tole z napotnico pa ne vem če bo čisto držalo. Meni so povedala, da tale napotnica velja za vse preiskave od PDP naprej, če greš prej v porodnišnico, recimo CTG-ji od 36. tedna naprej, rabiš posebej napotnico, razen če je nujno, npr. zaradi gibov.

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3569
30.11.2010 20:13:54   
BabyKitty
Arwenko koristim kranjsko porodnišnico že en teden in to samo z napotnico za porod user posted image tako, da se da... če ne pa malo zatežiš in pojokcaš user posted image

< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 30.11.2010 20:14:40 >

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
30.11.2010 20:26:29   
pesjanarka
Jaz sem bila tudi s to napotnico v KR porodnišnici na pregledu cca 3 tedne nazaj. Najprej sem nekaj krvavela, potem se mi je pa zdelo, da ne čutim zadosti gibov in sem se šla za vsak slučaj pokazat. Seveda je mala isto sekundo, ko so me priklopili, začela brcat kot nora. To lahko torej štejem za prvi primer, ko me je lasten otrok spravil v zadrego.

Kar se pa gibov tiče, sem tudi jaz pri neobčutljivih. No sedaj zadnjih nekaj dni, ko več počivam, jih čutim bolj. Sicer je bilo pa daleč od tega, kar se je dala razbrat in slišat od drugih nosečk. Se je pa kar nekajkrat izkazalo tako na UZ, kot na CTG ju, da je aparat zaznal gibe, jaz jih pa nisem čutila popolnoma nič. Sklepam, da nekatere pač rabimo večje rukarje, da kaj čutimo user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3571
30.11.2010 20:33:20   
kar_ena
Ojla!

Tudi pri meni je isto, če hočem naštet gibe se morem kar fajn skoncentrirat, no včasih se odloči pa malo več brca, ampak res samo včasih. Tako, da Jona klara, nisi edina in če se srček sliši je potem že vse vredu!
Bi pa jaz na tvojem mestu 100% zamenjala ginekologa! Ker to kar si je dovolil pa ni normalno! In da te najprej čist "napsihra", pol te pa niti na CTG ne da?! G bi naj bil nekdo s katerim se lahko pogovoriš in mu zaupaš , takemu kretenu pa mislim, da ne moreš...

Neposredna povezava do sporočila: 3572
30.11.2010 20:36:17   
sleepyhead
Nani, čestitke in veliko veselja!

Ja jst tudi te gibe pridno beležim na razpredelnico, ki so nam jo dali v MŠ, do zdej je ok, niso pa vsak dan enako močni, kakšen dan je bolj lena.

Jutri imam tudi jaz pregled in zato grem tudi tko kot občinarka v misijo depilacije...imam majhen trebuh tko, da mogoče ne bo tko dolgotrajno. Ponavadi mi moj pomaga ampak zdej dela.

Me pa prav zanima, če bo jutri tudi CTG, ker sem že 37 teden. Tudi na test streptokokov bom šla. Držite pesti.

Ima katera namen roditi okoli božiča v Postojni? Da vidim, če je katera potencialna cimra

Neposredna povezava do sporočila: 3573
30.11.2010 20:55:03   
Arwenko
Ja, ja, saj, to kar vidva pišeta so itak vse kao primeri za urgenco, tako da ja, na tak način se sigurno da izkoristit, ne pa da bi tedensko hodil na redne ctg-je tja pomoje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3574
30.11.2010 21:03:44   
BabyKitty
Arwenko tudi na tedenske CTG-je lahko hodiš s to napotnico... za urgentne zadeve pa itq ne rabiš nobenih napotnic...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?