ronja
|
A 14 dni star kruh jeste.....? Ali ga pa dajete v zmrzovalnik? Nič od tega: pečem ga. Tako da navadno jemo zjutraj ravnokar sveže pečen kruhek, hehe. Ga pa bolj redno pečem že kakih 7 let, tako da to ni neka nova moda pri nas. Samo praktični razlogi. Komu se pa da zaradi enega kruha v štacuno! Da ne govorimo o tem, kakšno imaš tam izbiro kruhov in kako sveži so (v tamalih štacuncah)... Doma imaš pa takega, kakršnega hočeš, kakršen ti ravno zapaše, lahko je bolj zdrav, veš, kaj je not in to vsaj pol ceneje, vsak dan drugačnega, sveže pečenega,... should I go on? Mleko kupimo sproti na mlekomatu, če gremo na sprehod v mesto ali na tržnico, nemalokdaj ga pa tudi dobimo od sorodnikov zadnje čase. Zadnjič sem še sir naredila, ker smo ga ravno kupili precej, pa še dobli smo ga. Sicer pa mleko, dokler ni odprto kar dolgo zdrži. Za vsak slučaj imamo pa alpsko v kleti, samo ga navadno ne porabimo, se nam prej pokvari (resno, to se da!) Jogurti zdržijo, zmiska zelenjava, agrumi, banane,... tudi, sicer gremo pa vmes včasih na tržnico, če zmanjka. Poleti, ko so tiste nore barve, gremo na tržnico že čisto iz vizualnih užitkov;). Zdaj pa dobimo toliko zelenjave iz taščinega in lubijevega vrta, da nam niti ni treba... Ne samo danes, tudi včeraj nismo šli v trgovino, niti ne bomo šli jutri. Pa v ponedeljek tudi ne, kaže da bomo kidali cel dan. V torek pa zihr gremo Podpis, mi smo tudi na vrsti ta torek . Nama je to tako fajn, da je potem za 14 dni mir...
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
|