ursah
|
Spet je nekaj časa minilo od mojega zadnjega javljanja - ampak dnevi tako letijo, da je hudo. Na srečanje me žal ne bo, ker sem brez avta, ki sem ga kot rečeno rentala sestri. Sva pa pravkar nazaj iz prvega cepljenja. Sem bila kar malo živčna, kako bo, ampak je kar dobro prenesla. Pri pregledu se je veselo smejčkala in se pogovarjala z zdravnikom, potem pa jo je hudo razjezil s tisto žlico, ko ji je pogledal ustka in grlo. Posledično je bila huda med cepljenjem za rota virus, ko je morala spiti tisto cepivo, tako da smo se tu malo namatrali. Vendar pa je potem pikica v stegno ni bolj razjezila, tako da je še malo pojokala po mojem od tistega za rota virus, potem pa hitro nehala in spet preklopila na smeh. Jo je pa očitno ta pregled tako zmatral, da je že spala še preden sem z vozičkom prišla iz ambulante :). Tako da sva šle še na en deževni sprehod, sedaj sva pa prišli domov, se najedli in že uživa(va) na igralni podlogi. Kravice: ampak, ti pediatri bi se morali res malo poenotit, po mojem . Naš pediater mi je zelo všeč, ima res lep pristop do otrok (vidim pri drugih otročkih, ki so takrat v ambulanti, kot tudi pri naši mali), si vzame čas zate, vse lepo razloži. Vendar na vsakem pregledu pravi, da naj s kravicami počakamo do 4. meseca. Kolegici pa je njena pediatrinja že od 2. meseca svetovala, da naj kar začnejo s temi kravicami, da je to treba čim prej itd. Večini vam tudi, kot vidim. No, v glavnem, naš pediater to utemeljuje s tem, da enostavno še nima dovolj močno razvitega vratnega in ramenskega obroča (v moči), in se zato samo matra. Ker kravice pomeni, da se dvigne na cele roke, tega pa pri dveh, treh mesecih vsekakor ne more. Zato se otroci pri tem jezijo, jokajo in ne uživajo, saj se samo matrajo, kasneje, ko so dovolj razviti za to, pa sami začnejo s tem in pri tem uživajo. Makes sense to me, zato bom to upoštevala. Tudi sama npr. vidim, da ko sem jo dala v ta položaj pri 2. mesecu, se je takoj začela jezit, ful se je matrala. Če probam sedaj, se celo že malo dvigne na cele roke, že malo gleda okoli, zdrži malo dlje, ampak tudi hitro začne se jezit, in čisto zašvica v čelo, se vidi, da se matra. Tako da bom počakala še malo. Saj ji nič ne bo ušlo... Šibam, me že pogreša
|