|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
19.11.2010 15:29:56   
kai1
ojla

Nimanorwen, sem se namejala tvojim sanjam, ampak po drugi strani so pa kar grozne. A, tvoj je ok?

Hermy,boga, upam, da bodo roke čimprej ok in da bo fth uspešna.

tekočina, ji ne dajem nobene dodatne tekočine

slinček, ga uporabljamo že 2 tedna, saj se slini ko polžek

srečanje, sem za in  ura mi ustreza.

dojenje, dojiva se samo ponoči in mogoče kdaj če nama rata tudi podnevi, običajno še napol v spanju. Drugače si pa črpam mleko in ga dobi po falški. Po potrebi ji jodam am, zvečer. Mislim, pa da ima malo sesalne zmešnjave, saj se doji tako, da sem jaz čist mokra, malo manj pa ona.

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 776
19.11.2010 18:45:53   
žabica13
grrrrr...tokrat sem pozabila kopirat, in itak! WE ARE SORRY! user posted image user posted image

Nimanorwen ti pa imaš hude sanje! user posted image  Koliko pa ostale sanjate? Jaz praktično nič, odkar spim po kosih..

2 vprašanji -

a vaši user posted image  še spijo na boku? Naš se tako spretno iz boka na hrbet prevali da ni res. Tudi če mu dam kaj za hrbet ni variante da bi tako ostal - in ga ponavadi kar pustim, saj bi ga drugače lahko celo noč popravljala.

Pa še to - dokumenti za dojenčka. A je obvezno za dojenčka imeti kak dokument, razen zdravstvene, ali pa se to lahko naredi ko se rabi? Ker se mi zdi to matranje otroka...

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 777
19.11.2010 19:23:44   
Tinky
Nimanorwen, sem se prav nasmejala tvojim sanjam user posted image user posted image

Hermy, upam, da bodo roke čimprej ok!

žabica, mislim da osebni dokument za mladoletne osebe ni obvezen. Jaz sem dala Maji delat osebno, ker gremo pogosto čez mejo in tudi po hotelih moraš predložit otrokov dokument.
Ko so jo slikali se je celo smejala, tako da ji je blo še celo zabavno user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 778
19.11.2010 20:05:34   
spacebaby
žabica13, mi že od dopolnjenega prvega meseca ne spimo več na boku. ni blo šans, da bi ostal, pa sem ga lahko še tako založila, se je že tko prerovnal da se je znašel na hrbtu. Zadnjič sem tudi P vprašala, če je kaj narobe, da samo še na hrbtu spi, pa je rekla, da sploh ni problema, naj spi kot mu paše, samo da ima glavico postrani in da se mu izmenjuje stran, da ne bo zaležane imel.

nimanorwen, to pa so hude user posted image user posted image
meni se je zdaj začelo malo sanjati, do zdej se mi ni pa nič, saj sem bila vedno takoj koma, ko sem zaspala....

dokumenti, mi še ne bomo nič rihtali, važn da ima zdravstveno, ko bo pa že glavica čisto stabilna, se bomo šli pa za osebno slikat, nič prej

Danes sva bila v razvojni ambulanti, pa je rekla, de je čisto zategnjen in de bo treba popolnoma spremeniti držo. Po moje to tko napihenjo, lohk jim prpelješ enga čist dobrega, pa bojo najdl kolk je bogi. In zdej bova mogla hodit vsak teden dokler ne shodi user posted image user posted image

Zdej pa šibam, tapkam še kaj jutri

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 779
19.11.2010 20:34:12   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: spacebaby

Danes sva bila v razvojni ambulanti, pa je rekla, de je čisto zategnjen in de bo treba popolnoma spremeniti držo. Po moje to tko napihenjo, lohk jim prpelješ enga čist dobrega, pa bojo najdl kolk je bogi. In zdej bova mogla hodit vsak teden dokler ne shodi user posted image user posted image

Zakaj imaš občutek, da ga po nepotrebnem pošiljajo na fizioterapijo? Si tudi sama opazila, da je zategnjen?
A ga pri pasenju kravic vleče na eno stran?

Jaz sem pa full vesela, da z Majo hodiva, ker kot prvo jo nujno potrebuje, kot drugo pa se z vajami nauči nečesa, ki jo s svojo zategnjenostjo brez pomoči ne bi mogla nikoli osvojit, oz. dosti dosti kasneje.

Ko se Teo pri 5 m še ni obračal iz hrbta na trebuh, ga je pediatrinja poslala v razvojno, kjer so nam pokazali eno vajo, ki smo jo mogli doma izvajat in je blo po treh dneh boljše. Na pregledu je bil potem samo še 2x.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 780
19.11.2010 21:47:46   
barbet
Prav lep dan je za mano (mal igranja, mal poležavanja pa en dolg sprehod več ali manj po sončku). Se mi je pa zdel, da je bolj mraz, pa je bila potem košara pod vozičkom polna, jaz pa samo v majčki brez rokavov in trenirki in to 19. novembrauser posted image

dokumenti - če kam "potuješ" rabiš osebno, če ne rabiš le zdravstveno

sanje - nimanorwen - bogi tvoj mož :) Jaz že celo nosečnost in še sedaj sanjam kaj čudnegauser posted image , no ja, ene so pa tud grozljivke - cel življenje prej se nisem tok zavedala sanj.

spanje - tudi mi že dolgo ne spimo na boku

tekočina - naša je očitno nekaj žejna zadnje dni. Prej sem ji dala le dve žlički čaja/vode s kapljicami. Včeraj se je pa namakala v čebričku in sem čez cajt ugotovila, zakaj vse tako v naglici nosi v usta, liže in sesa - je po moje popila kar nekaj vode - upam, da se ni še kaj polulala notriuser posted image user posted image user posted image Danes je pa zagreto odpirala usta za čaj (ga pije po žlički, pa nesladkanega)

tinky - upam, da ste preživeli lepo dan brez očka user posted image

spacebabay - bolje prej v razvojno kot prepozno (pa škodit gotovo ne more). Je pa res, da ti eni povedo to na tak način, da te čist zastrašijo, kako je narobe, pa v resnici ni tako hudo user posted image

aja, nimanorwen - sem prof. slo.

Lep petkov večer in še lepši vikend vam želim!!!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 781
19.11.2010 22:42:29   
ooooo
dober večer

pa da se še jst malo javim...

kot prvo upam da se vsi user posted image čimprej pozdravijo in pa mamice ki imajo kakršne koli težave

glih danes sem začela razmišljat o tem da bi kupli kengorujčka in hvala bogu da si naja napisala ta primer tako da se bomo kar na rokah prevažali če bo treba

bomo pa mi hmalu nabavli nov sedež ker je Eneju lupinica premajhna (imamo ok 71,72 cm in dooolg trup), no, siccer še lepo stoji not, ampak so pasovi nižje od ramen tako da v roku dobrega tedna dobi nov sedež od 0-18 kg ker drugo nam tko al tko ne preostane. sem pa ful gledala avtosedeže in baje da bi blo fajn imet otroka vsaj do 2h let obrnjenega v nasprotni smeri vožnje - takih sedežev pa pri nas ni, se pa dobijo na švedskem. jst bi ga naročila ampak jst svojga avta nimam, fant pa ima C2-ja user posted image ki ga noče menjat za nič na svetu in valda v ta avto taki sedeži ne grejo. evo spletno stran: http://www.carseat.se/ sicer pa se sedeži od 0-18 obračajo v obe smeri tko da ga bom imela čim dlje obrnjenega v nasprotno smer vožnje.
vsem želim mirno noč user posted image

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 782
20.11.2010 9:28:36   
žabica13
Dobro jutro, dober dan user posted image

upam da ste lepo spale in se čimbolj naspale. David je bil spet zelo priden, zaspančkal je ob 21, in se nato zbudil ob 1.30 in nato smo vstali ob 6.30. En jokec smo sicer imeli sredi noči, pa smo se preselili v zakonsko posteljo in je bilo hitro vse ok. Ja, hitro se uči kje mu je bolj fajn user posted image

hvala vsem za informacije gledee spanja in dokumentov user posted image

ooooo tvojemu Enej boste pa kmalu morali košarkaško žogo kupit, če bo tako rastel. Uau, to pa je dolžina, saj imate verjetno že kar cza pol leta oblekice? A sta vidva tako velika?

Midva sva pa cel vikend sama, ker je moj šel obiskat sina, in ker ima ene zunašolske aktivnosti ne more sem, tako da bo kar pri enih prijateljih prespal in pride jutri. Imava pa že celo dopoldne zaplaniranons kavicami s prijateljicami tu bnaokrog, tako da bo šlo hitro.

nimanorwen - sem se ti pozabla zahvalit za ponudbo za striženje. Morda pa res - edino kakor te poznam ti meni dolgih las ne bi hotla odstriči (saj zdaj nisem več tako zelo prepričana da morajo zelo stran, morda le ostanejo še vedno dolgi)

Lep vikend vsem! Pa ljubčka od Davida user posted image

(odgovor članu ooooo)
Neposredna povezava do sporočila: 783
20.11.2010 9:51:34   
Tinky
naša noč je bla porazna!

Zaspala je ob 19:30, spala do 22:30, potem se je spet zbidla ob 00:30, in nato do 7 zjutraj na vsak polno uro. Dobesedno me ima za dudo, ker samo 2x povleče in v sekundi nazaj zaspi.

oooo, avtosedež od 0-18 ima to možnost, da je obrnjen v kontra smer vožnje. Vsaj naš Brevi je takšen.

žabica, vi ste pa kar sami. Sej verjetno malo paše, kajne? Ko sva zjutraj z Majo sami, se imam čas spočit user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 784
20.11.2010 16:50:13   
nimanorwen
HA, še dobr, da sm kopirala, bi hmal pozabilauser posted image

ojla punce ... kakšno zatišje dons.

jest nej bi dns šla mou u šoping za miklavža in na 2 kavici in mi je blu ponoč slabu k psu, sm bruhala pa pol dopoldne še enkat ... sploh ne vem kaj mi je. pa že par dni mi je ful slabuuser posted image user posted image menda nism, sej sva zaščitena ... in me tut dons ceu dan boli trebuh že.
drgač pa če ima katera bon za brezplačne pleničke babylove od dm (dobite ga, če se včlanite v klub staršev) bi vam bla ful hvaležna, k vidm, da niste glih zadovoljne z njimi ...to sm že parkat hotla napisat pa zmer pozabm (zdele pa glih moj pizdi, kuk smrdijo plenice pa sm se spomlnauser posted image )še enkat hvala tebi, naja7user posted image
spanje na boku - že dolg spi samo na hrbtu, se pa sm in ke sama obrne na bok in tk spi.
dokumenti - mislim, da res rabi samo zdravstveno ... razn če se gre km "v tople kraje" rab osebnouser posted image
sanje - jest sanjam skor vsako nočuser posted image pa zmer kej neumngauser posted image pa doskat mojga kej strašimuser posted image al pa nasmejem - zanč enkat sm prjavla "edn ni nobedn"user posted image user posted image user posted image
barbet - potem sva pa midve tut kolegici, jest slovenščino študiram (in poljščino). čao, kolegicauser posted image a učiš?
ooooo - uau, enej je pa dolginček! še dobr, da mu je vreča prouuser posted image
žabica13 - ej res, komot en dan prideta do mene ... te ne bom preveč postrigla, samo tuk, kukr maš suhe oz. razcepljene ... mam preveč rada dolge lase, da bi te preveč ošišalauser posted image s kerimi barvami se pa ponavad barvaš? jest se s subrino in so mi dbest. lhk prideš kr ta tedn enkat dop, če ti pašeuser posted image
tinky - nimate vi sreče s spanjem ... upam, da bo hmal bolš, še dobr, da so vsak dan večji, aneuser posted image

nč, gremo še eno rundo odčrpat. nekm prazne malhe mam donsuser posted image aja sm pa zvedla, da je moja prjatlca nosečka ... in bo mela rok tkt enkat k jest, z enoletnim zamikom jeeeeej sm ful veselauser posted image user posted image user posted image pozdravček

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 785
20.11.2010 20:57:22   
mayci
En lep pozdravček še od mene!
Upam, da me ne vrže ven...user posted image , bom poskusila kopirat..user posted image

nimanorwen, ti si prava faca user posted image , kakšne sanje...user posted image , pa dobra imena blaga si zbrala, hihi...user posted image U, a potem te bomo lahko za frizerko uporabili? user posted image Mene barva že moj oči (tudi s Subrino user posted image ), zdaj potrebujem še nekoga, da me ostriže..user posted image , nisem bila že pol leta pri frizerju..user posted image
Pa še enkrat hvala za hlačke, ful so lepe in naši tamali prav pašejo. user posted image Ko jih bo prerasla, bova pa večje naročili,velja?

žabica13, a veš, da ,mene tudi na trenutke prime, da bi se fuuul ostrigla, potem me pa čez nekaj trenutkov mine...user posted image Po svoje bi rada spremembo, po drugi strani pa vem, da mi bo zeloo žal za mojimi dolgimi laski, čeprav niso ne vem kako gosti in lepi..user posted image

oooo, jaz sem kar obnemela ob pogledu na mere vašega Eneja...user posted image , ne morem verjet...user posted image , je pa res dooolg. user posted image

tekočina: jaz naši ne dodajam nič čajčka, dam ji ga samo v primeru, če več dni ne kaka in se mi zdi, da jo začenja kaj napenjat, potem ji pa pomaga malo komarčkovega čaja.

srečanje: meni datum in ura ustrezata, če ne pride kaj vmes, prideva. user posted image

Zdaj grem pa malo počivat, sem kar utrujena, ker je dragi skoraj cel dan delal, mala pa mi je spala le trikrat po 15 minut...user posted image

Nočko!user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 786
20.11.2010 21:44:41   
dreamy.
čer..
no pa se je še men zgodu tale we are sorry..sm prov rekla da bom za vsak slučaj dons kopirala in eto..hvalabogu za coypasteuser posted image
joj mene pa jezi, da včasih sploh ne dobivam na mail, ko kakšna kej napiše na forumuser posted image ..pol grem pa po dveh dneh mal pogledat kakšn zatišje je, pa videm dve strani tekstauser posted image
žabica22 ..user posted image za kilceuser posted image ..pa sm že mislila da smo na prvi stopničkiuser posted image ..mi smo mel v sredo pediatra in mamo 7600, veliki 64...pa je reku, da ni nobene panike glede kil, da je zdrav fant in da dokler se doji sploh ni problema..
kengurujček sem nabavla in ga mislm potem uporabljat, tam nekje pri 5m, ko bo že bolj vse pokončn držal..sam ne bom neki pretirano, da bi zdej ne vem 6 ur neprestano vsak dan..ampak tko kakšno urco do dve čez cel dan..
Gosto hrano bomo tud mi šele po dopoljenem 6mesecu, ker se itak polno dojiva
temenca ..jst mu namažem majčken z oljčkom pol pa razčesem, amapk ma res ful mal
dodatna tekočina je ne dajem ker se polno dojiva, pa itak vsake dve uri visi na joškiuser posted image
novamami jst mam tud kontrolo kolkov, ker naj desn nebi še čist razvil jedra al neki..v glavnem je rekla da ni nič, sam ker sem mela carski rez, bi mogla bit že ful prej naročena, pa sem mela šele pred dvema tednoma, pa me jne za vsak slučaj dala še na kontrolo v začetku decembra..sicer ga pa jst že skoz bolj široko povijam..
dokumenti nardijo ko se rabjo, jst sm sicer dala osebno delat, ker mamo vikend na hrvaškem in sost hodmo na morje
spanje na boku ne prakticiramo že kar nekaj časa, sicer ga vedno položim na bok, sam se obrne na hrbet

zdej se grem pa mal crklat k mojmuuser posted image ..ma ga morm tok pohvalt, ker sva skupi že 5 let in me prov vsak večer tko crkla..in to že 5 let..k men tok paše mal zvečer se pocrklat k pol kr hitr zaspimuser posted image

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 787
22.11.2010 11:00:47   
Ploha
spanje: na hrbtu, že nekaj časa...
temenca: mustela je zakon!
gosta hrana: po 4 mescu, nekje po novem letu začnem.
vode: ne pije...
dokumenti: bom dali delat, če bomo šli k pranoni.
srečanje: kdaj, kje???

še vedno ne pase kravic, jo dam na trebuh, jo spodbujam, pa ful hitr začne jokat, oz. sam obleži...čudn tole vse skupi. Sem jo pa vidla, da se hoče iz hrbta ne trebuh obrnt, pa še nima tolk moči, pa še rokica ji je v napoto. A kravic ne pase...

manca pridna, jst hujšam...se februarja poročiva user posted image

drgač pa nč novga user posted image

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 788
22.11.2010 13:33:00   
mayci
Daaan!

gosta hrana: tudi jaz računam nekje po movem letu, če bo pa že prej ful interes, pa med prazniki.user posted image

osebna: jo že ima, ker smo hoteli iti na morje jeseni, pa je potem propadlo..

Ploha: user posted image uuu, poroka!! To je meni takoo lepooo!
Srečanje je pa drug teden, 1.12. v slaščičarni Pod vodo v CITY PARKU, OB 11.30 (upam, da sem prav napisala user posted image )

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 789
22.11.2010 14:32:00   
barbet
Midve sva ravno s sprehoda :) Luštno, luštno.
Moram bit kratka, ker bomo kmalu lačni user posted image
Nimanorwen - jaz sem imela pa samo slovenščino... zdaj pa učim, ja.
Ooooo - uauuuu, kako ste pa vi doooolgi!!!
Kile - mi smo pa najbrž pri najdrobnejših, pa se mi sploh ne zdi, da je drobčkana
Preobračanje - naši je pa ratal na previjalni s trebuha na hrbet se obrntuser posted image user posted image ma se je režala, jo je kar zavrtel - sicer pa pase kravice, obrača pa se še ne
Ploha - uau, poroka
Gosta hrana - midve se polno dojiva in bova najbrž tudi po novem letu. Sem ravno ugotavljala, kako mi je zdaj bolj komotuser posted image

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 790
22.11.2010 20:48:24   
mayci
Ploha, srečanje ob 10.30 

barbet
, naša se je tudi že ene dvakrat na previjalni skotalila iz trebuha na hrbet, potem ji ni bilo pa nič jasno...

Zdaj pa vsak dan intenzivno vadi obračanje na trebuh iz hrbta, pa ji še ne gre, ker jo roka ustavi, potem se pa tako jezi, da se prav smejim zraven...

Sem ji pa danes zvečer po dooolgem času spet dodala AM , ker se mi je zdelo, da imam nekam prazne mlekarne, pa je spila še 90ml (po dojenju iz obeh), potem pa zaspala kot top...

Šibam počivat in buljit tv, moj dragi pa še v ta novem stanovanju dela, tako da ga bom počakala...

Nočko!

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 791
23.11.2010 8:29:01   
FirstTimeMummy
Jutro vsem mamicam!

Se že tako dolgo nisem javila, da je jojuser posted image sicer vas na hitrco vedno preberem, itak smo pa na FB na tekočemuser posted image

Torej, big news: naša mala baraba je že tretjo noč prespal CELOOOO!!! Mami very happy, hihiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Glede dodajanja tekočine: jaz jo dodajam že od tretjega tedna, ko ni več dobival mojega mleka in pridno pije Hippov čaj komarček in prekuhano vodo(približno tri deci na dan)
Gosto hrano bomo začeli uvajat enkrat po januarju, sumim, da bo naš veliki jedecuser posted image
Sem prebrala vaše nasvete v zvezi s temenci in kupila v lekarni Mustelo - res je zakon! Hvala za informacije!
Spanje na boku pri nas ne obstaja že dva meseca, opazila pa sem, da ima rahlo poležano glavico, ker jo med soanje noče imeti na stran, ampak naravnost?? Ah, bomo že...

Jutri nas čaka ceplenje in sem že čisto znervozirana, kako bo user posted image to prenesel..

Oh, letim, se nekdo že pritožuje..
Se tipkamo, papa

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 792
23.11.2010 10:19:47   
tinna25
Spanje na boku pri nas ni bilo več možno od prvega meseca dalje. :)

Jaz bom dala za malega delati vsaj osebno izkaznico, ker tudi mi kar pogosto gremo čez mejo. No, da še tukaj vprašam, a bo katera od vas šla v spomladanskem časom z otrokom kam na dopust?? Mi razmišljamo o tem, vendar ne vem kam bi bilo primerno....

Dodajanje tekočine... jaz mu poskušam dati 2x  - 3x na dan čaj oz. vodo, vendar ni pretirano navdušen. Zaradi tega včasih naredim Aptamil bolj voden.

Ploha super za poroko!!!!! Upam, da se bova tudi midva kmalu. Samo midva bi se nekje v eksotičnih krajih, pa zaenkrat to žal ne bo možno. Pa hujšanje uspeva?? Jaz se tudi full trudim,  20 kg sem dala že skupaj dol..... Svetujem Zumbo - meni je enkratna :))

Gosta hrana bo tudi pri nas po NL - morem kupiti sokovnik, čeprav ne vem, če bom potem preveč aktivna s pripravo le - teh doma. :)

(odgovor članu FirstTimeMummy)
Neposredna povezava do sporočila: 793
23.11.2010 10:59:39   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: tinna25

No, da še tukaj vprašam, a bo katera od vas šla v spomladanskem časom z otrokom kam na dopust?? Mi razmišljamo o tem, vendar ne vem kam bi bilo primerno....

Meni se zdi, da je primerno kjerkoli, le da je skoraj nujen apartma (za tiste, ki dodajamo mleko), ker je toliko krame. Mi smo bili že pri 1,5 mesecu v Avstriji za 4 dni, za novo leto gremo pa spet za 1 teden.
Jaz bi edino z avionom še malo počakala. Najprej smo imeli že za april v planu Indijo, zdaj bomo pa rajši šli kasneje, ko bo user posted image  hodil. Da ne boste mislili, da sem čisto zmešana, moj user posted image  je z Indije, pa moramo na obisk k sorodnikom.

tinna25 - si pa res veliko kg izgubila!!! Jaz sem pa začela z body pupmom prejšnji teden, pa je bilo tako naporno, da sem potem do konca tedna komaj hodila. user posted image

Hermy - super za dopustek na Dunaju!!!

Ploha - kako lepo za poroko!!! Kje pa bo? Ali planirata "veliko", ali bolj v ožjem krogu?

Lep dan zaenkrat...

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 794
23.11.2010 11:23:41   
tinna25
Lenny....

Ja, mi nebi šli kam pretirano daleč, zaenkrat zgolj Evropa. Saj sem imela v planu Kanarske, samo mi je malo prehudo dolg  let. Saj mali po moje nebi bil problem - bolj jaz :) Mi je pa bolj všeč hotel kot apartma (če ne gremo z avionom) - na smučanje bom za malega vzela samo tisti "piskrček", ko se voda prekuha...

Ja, saj prvič sem samo pol urce migala.... Saj od tega nisem shujšala, ker premalo časa hodim, je pa res, da se full pazim kaj jem - predvsem količinsko.

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 795
23.11.2010 12:59:48   
ursah
Spet je nekaj časa minilo od mojega zadnjega javljanja - ampak dnevi tako letijo, da je hudo. Na srečanje me žal ne bo, ker sem brez avta, ki sem ga kot rečeno rentala sestri.

Sva pa pravkar nazaj iz prvega cepljenja. Sem bila kar malo živčna, kako bo, ampak je kar dobro prenesla. Pri pregledu se je veselo smejčkala in se pogovarjala z zdravnikom, potem pa jo je hudo razjezil s tisto žlico, ko ji je pogledal ustka in grlo. Posledično je bila huda med cepljenjem za rota virus, ko je morala spiti tisto cepivo, tako da smo se tu malo namatrali. Vendar pa je potem pikica v stegno ni bolj razjezila, tako da je še malo pojokala po mojem od tistega za rota virus, potem pa hitro nehala in spet preklopila na smeh. Jo je pa očitno ta pregled tako zmatral, da je že spala še preden sem z vozičkom prišla iz ambulante :). Tako da sva šle še na en deževni sprehod, sedaj sva pa prišli domov, se najedli in že uživa(va) na igralni podlogi.

Kravice:
ampak, ti pediatri bi se morali res malo poenotit, po mojem user posted image user posted image user posted image . Naš pediater mi je zelo všeč, ima res lep pristop do otrok (vidim pri drugih otročkih, ki so takrat v ambulanti, kot tudi pri naši mali), si vzame čas zate, vse lepo razloži. Vendar na vsakem pregledu pravi, da naj s kravicami počakamo do 4. meseca. Kolegici pa je njena pediatrinja že od 2. meseca svetovala, da naj kar začnejo s temi kravicami, da je to treba čim prej itd. Večini vam tudi, kot vidim. No, v glavnem, naš pediater to utemeljuje s tem, da enostavno še nima dovolj močno razvitega vratnega in ramenskega obroča (v moči), in se zato samo matra. Ker kravice pomeni, da se dvigne na cele roke, tega pa pri dveh, treh mesecih vsekakor ne more. Zato se otroci pri tem jezijo, jokajo in ne uživajo, saj se samo matrajo, kasneje, ko so dovolj razviti za to, pa sami začnejo s tem in pri tem uživajo. Makes sense to me, zato bom to upoštevala. Tudi sama npr. vidim, da ko sem jo dala v ta položaj pri 2. mesecu, se je takoj začela jezit, ful se je matrala. Če probam sedaj, se celo že malo dvigne na cele roke, že malo gleda okoli, zdrži malo dlje, ampak tudi hitro začne se jezit, in čisto zašvica v čelo, se vidi, da se matra. Tako da bom počakala še malo. Saj ji nič ne bo ušlo...

Šibam, me že pogreša user posted image

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 796
23.11.2010 13:45:11   
Tinky
Danes sem Majo peljala na pregled za refluks in je blo ugotovljeno, da ga ima v kar hudi obliki. Ta kislina ji očitno ne povzroča težav, ker se normalno doji in redi, edino občasno še pohrkuje. Moramo pa že pri 4 m začet z GH in do 6m mora imet že 3 obroke.
Se pravi naslenji teden, bo padel že prvi korenček user posted image

kravice, kolikor je meni znano, jih morajo past, zato da si okrepijo vratne mišice, kar je nujno potrebno za samostojno držanje glavice. Pasejo pa tako, da so naslonjeni na podlahteh.

dopust, enkrat marca - aprila bomo šli v Čateške toplice, za it kam dlje se mi pa zdi še premičkena.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 797
23.11.2010 17:00:06   
žabica13
pozdravček,

a se tudi vam zdi da je čez noč neka uvertura od zime prišla? Danes ponoči me je tako zeblo, ko pujsa. Potem sem se pa sekirala da se David ne bi odkril, ker ko on začne brcat je ko en frčoplan in kovtrček kar odleti.

tinky upam da bo z Majo vse ok, pa dober tek ob začetku GH

dopust - ga pred poletjem ne načrtujemo. Poleti (junija) pa si želim vsaj 2 tedna morja, še za letos je treba nadoknadit

srečanje - žal naju spet ne bo, ker greva od četrtka za en teden na primorsko. Upam da naslednjič pa nama rata priti.

sem pa slabe volje danes - včeraj sem se odločila da si le privoščim električno prsno črpalko da se rešim črpanja na pumpico in da ne bom imela non stop žučja na mezinčku. In pošljem mojega v BC po črpalko od Tommee Tippiee  ki je v akciji - in ko jo doma sprobam ugotovim da mi je prenežna, da niti na najmočnejši brzinio mi ne iztisne nič. Sem probala zvečer in zjutraj in vsakič isti efekt. S tem da potem še na ta staro črpalko ni hotelo iti tako kot ponavadi. Tako da sem user posted image  zdej ne vem kaj narest s to črpalko, verjetno jo bom na bolho dala. Kaj pa čem...

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 798
23.11.2010 19:48:36   
Lenny1
žabica13, škoda, da ne bosta utegnila na srečanje. Bi vaju res že rada spoznala! user posted image
Ja kakšna smola s črpalko! Vsak bi pričakoval, da bo električna boljša in izčrpala več... Meni je pa že skoraj čisto zmanjkalo mleka, ga je le še za vzorec, ki mu ga zdaj dam 1x na dan.

tinky - želim, da se čimprej uredi z Majo! Ja mi bomo pa tudi že začeli naslednji teden s korenčkom. user posted image  Me prav zanima kako bo. Če sodim po nama bo veliki jedec. user posted image

Lep večer!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 799
23.11.2010 20:27:17   
biba_leze*
ojla avgustovke,

tudi sama sem avgustovka in bi se vam rada pridružila če smem? Berem vas že čel čas, zdaj pa se bom tudi oglašala. Upam... Imamo pa user posted image , ki je zelo pridna, nič ne joka, je pravi dobrovoljček in prava akrobatka že, saj veselo pase kravice, se obrača s trebuščka na hrbet, pa tudi kotali se levo in desno že, brca igračke z nogicami, od danes pa tudi že grabi ubogega krokodila za noge in glavo user posted image

V glavnem sem se hotla oglasit predvsem zato, da malo potolažim Žabico 13: sama si že od začetka pumpam mleko, ker moja mala je bol lene sorte za vlečt. V glavnem imam aventovo električno črpalko in je vredna vsakega centa. Na začetku nisem imela mleka in če bi vztrajala z ročno moja mala bi bila sedaj na AM. Probaj vzet dol masažno blazinico (na začetku te bo mogoče mal bolelo), tko boš ustvarla večji vakum in poglej če maš vse sestavne dele na pravem mestu in dobro pritrjene (to je namreč na začetku tud mene zezalo). Je pa tudi še ena stvar, ki jo jaz dobro poznam: če ne gre ne z ročno in ne z električno je mogoče kriv zamašen mlečni vod (meni se to dogaja zadnje 4 tedne skoraj vsak dan user posted image , ampak ga skoraj vedno uspem odmašit).

Pa še za vse tiste ki vas bolijo sklepi na prstih pri črpanju: ste probale da si hitro pumpate samo dokler ne ustvarite izcejanja, pol pa držite ročko toliko časa dokler ne teče (upam da si predstavljate kako mislim)? Sem kar nekaj časa porabila da sem ugotovila to user posted image (kljub električni pumpi)

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?