Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: buča ronja ampak jaz sem se spremenila!!!Ne vem kako se lahko še drugače spremenim!In povedala sem mu že ničkolikokrat, da imam pa tega res dost! Jaz te pa razumem. Lahko mu rečeš še milionkrat, pa ne bo nič drugače. Ker...saj sem že napisala prej...on te je zelo dobro razumel že prvič, samo se ne strinja s tabo in noče da bi bilo drugače kot je zdaj. Poleg tega mu tvoje rohnenje ni dovolj grozno, da bi nehal. Verjemi mi, če bi ga vsakič stresla elektrika, kadar bi pustil zokne na tleh ali ne bi pospravil za sabo, tega ne bi več delal. Tako ga pa ne strese elektrika, samo tisti valovi, ki jih doživlja kot bla bla bla pridejo in tudi minejo. In se samo od sebe vse pospravi. NIma vzroka, da bi nehal. Če mene vprašaš imaš samo eno možnost - začeti moraš absolutni štrajk v dejanjih. Pa je vseeno ali odideš proč in s tem njemu postaviš ultimat ali pa štrajkaš v svojem vedenju do njega. Pri slednjem sicer lahko vzameš katerokoli od taktik, ki so ti blizu, ampak ne vzami iste, kot jo že skozi ponavljaš, ker ta očitno ne deluje. Najbrž je to prepričevanje, jeza ali kaj podobnega. Torej lahko ga ignoriraš do nadaljnega. Jaz tega iskreno rečeno ne znam, nekateri so pa v tem odlični in tudi dosežejo svoje - enostavno nehajo komunicirat. Lahko štrajkaš na način, da se odstraniš od doma za cel dan z otrokom vred, pa prideš samo spat domov. Lahko si ful prijazna, ampak ga načrtno preskočiš v dejanjih - se pravi si ful nice, ampak narediš kosilo samo zase in otroka, opereš samo svoje in otrokovo, pač skrbiš samo zase (in otroka), pustiš prazen hladilnik,... vzameš njegov avto in trošiš njegov bencin, njegov mobi ko drugič zvoni in se ne zgane vržeš direkt v smeti, ...drobtine iz mize mu streseš na posteljo.....dejanja, štekaš, dejanja poganjajo svet ne besede. Ker dejanja so elektrika. Tole kar zdaj počneš, je zaletavanje v zid, ne deluje. Probaj s kakšno drugo taktiko. Pa še o tistem, da sta se našla prava dva. Seveda sta se, ampak jaz mislim, da ona ne uživa v tem niti nikdar ni. Je bila samo toliko zaslepljena in naivna, da je v resnici mislila, da človek sploh ne more biti dolgoročno tak do svoje partnerke, da če imaš nekoga rad, da si se naučil, da se človeka upošteva, če ti pojasni, kaj ga prizadane. Poleg tega njej očitno ni tako zelo težko delat.Najbolj verjetno je sklepala, da nikomur ne more biti tako zelo težko rit premaknit, kadar gre za nekoga ki ga imaš rad, kot njemu v resnici je. Do težave prihaja predvsem zaradi tega, ker je ona sklepala, da ima opravka z enim zdravo-odgovornim-odraslim človekom, za katerega bi vse zgoraj našteto v bistvu zares veljalo. Vendar ga nima. Zakaj tega ni takoj videla, oz. zakaj je kljub vsemu vztrajala - predvidevam da zato, ker ni želela sama sebi priznat, da je sploh možno, da ima v resnici tako nezrelega človeka ob sebi. Ni ga želela gledat v tej luči - želela si je nekaj drugega tako močno, da se je slepila z izgovorom, da je z njo nekaj narobe, da ga ne more prepričat, da so njej te reči tako pomembne - namreč prepričat v to, da bi ji bil partner, ne pa še en otrok zraven. Naivno v bistvu, na čisto eni drugi ravni nezrelo, ampak po moje nisem daleč od resnice.
|