|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   streptokoka angina
18.11.2010 7:05:15   
Anonimen
pozdravljene
imam eno vprašanje. naša triletnica je zbolela za angino, vendar povsem brez kakšnih konkretnih znakov - nima vročine, enkrat do dvakrat na dan malo posmrka, veliko pije in brez težav normalno je. sicer je dobila AB za 10dni. zanima pa me sledeče; v vrtec je tako nimam namena dati, dokler ima AB (sedaj ga jemlje 4 dni) ampak ali sme ven malo na zrak, glede na njeno stanje - mislim malo na sonček, kratek sprehod (15 minut). pri angini pravijo, da se naj ne bi hodilo, vendar naši skoraj nič ni. kaj menite?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: streptokoka angina
18.11.2010 7:10:32   
TDTP
Moj mali je imel iste angine par let in če je bil vzunaj sonček in ni pihalo, sva vedno šla ven in ni bilo nikoli nobenih problemov!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2010 7:42:49   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: TDTP

Moj mali je imel iste angine par let in če je bil vzunaj sonček in ni pihalo, sva vedno šla ven in ni bilo nikoli nobenih problemov!

kako to misliš? a se m u niso ponavljale? Mogoče zarad tega, ker sta zunaj harala.

(odgovor članu TDTP)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2010 8:20:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

kako to misliš? a se m u niso ponavljale? Mogoče zarad tega, ker sta zunaj harala.

Angina se lahko ponavlja, sploh če je otrok v vrtcu, kjer v tem obdobju kar razsaja. tudi naša jo je dobila, saj je otrok kužen 2-3 dni preden izbruhne in še 48 ur po jemanju AB. Ni nujno, da se je ponavljala zaradi bivanja zunaj.
Pa če ni vročine in to, ne vem no.
Zato sprašujem

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2010 8:28:32   
ledenaa
Itak da gre lahko ven

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2010 8:44:12   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

user posted image volga ti pa si faca:)

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2010 8:44:46   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Itak da gre lahko ven

podpis, če je brez vročine, kar si napisala, seveda lahko gre.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2010 21:42:54   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: skate

pozdravljene
imam eno vprašanje. naša triletnica je zbolela za angino, vendar povsem brez kakšnih konkretnih znakov - nima vročine, enkrat do dvakrat na dan malo posmrka, veliko pije in brez težav normalno je. sicer je dobila AB za 10dni. zanima pa me sledeče; v vrtec je tako nimam namena dati, dokler ima AB (sedaj ga jemlje 4 dni) ampak ali sme ven malo na zrak, glede na njeno stanje - mislim malo na sonček, kratek sprehod (15 minut). pri angini pravijo, da se naj ne bi hodilo, vendar naši skoraj nič ni. kaj menite?

ja itak da gre lahko ven.na sprehod,tudi malo daljši.kdo je to rekel da pri angini ne smejo ven??ne predstavljam si ga imet not 10 dni.ajaj????
ok ob vročini res ne,ko pa pade pa itak.po 48 urah antibiotika se mi zdi da pa otrok itak ni več kužen zato ni neke bojazni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2010 22:01:25   
Gina

pozdravljene

A ji je bris iz grla vzela, da ve da je streptokok? Kako se pa počuti? Ker pri anginah je tako, da lahko pustijo posledice na srcu, če ga med prebolevanjem preveč lomiš, pa hodiš okrog, pa tako. Vsekakor več kot 15 minut ni fajn da je zunaj na nogah. So pa tele viroze fejst podobne anginam, tako da jih dohtarji hitro zamenjajo. Pa kakšne druge bolezni tudi. Mnei so rekli,d a imam streptokokno angino, pa se je izkazalo, da je namesto tega mononukleoza. Počutiš se pa pri teh zadevah zanič, četudi nimaš vročine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.11.2010 0:50:59   
ledenaa
Gina daj ne plaši. Angina lahko pušča posledice na srcu,če se ne zdravi in ne zato ,ker greš na sprehod

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.11.2010 13:16:28   
Anonimen
Ja vzela ji je bris iz grla. vem, da lahko pusti posledice, če zadeva ni pravočasno zdravljena. pri nas vročine sploh ni dobila; na AB je že 5 dni, ampak ves čas brez vročine, z dobrim apetitom in veliko pije tekočine. počiva pa čisto nič niti carta se ne več kot običajno.
spraševala sem za ven zato, ker si tudi jaz ne predstavljam da bi imela notri vseh 10 dni, saj ni pri miru niti sekunde - je ves čas aktivna. v glavnem funkcionira kot zdrav otrok, le da ima AB in pozitiven bris iz grla. pa šli sva včeraj za 10 minut ven, pa danes za 15 minut - brez pretiravanja.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.11.2010 13:21:48   
koala.cek
križana gora. spet panika po nepotrebnem.

ja itak da jo pelji ven. sej boš ti infarkt doživela, če jo boš revo imela 10 dni med štirimi stenami. potem jo boš pa 11 dan ven dala ti bo pljučnico fasala, ker je živela v izolaciji.

samo malo zdrave kmečke pameti v roke pa bo. user posted image

< Sporočilo je popravil koala.cek -- 19.11.2010 13:22:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.11.2010 13:59:55   
eva1

pozdravljene

Kako pa ste potem vedeli da je angina, če nima nobenih konkretnih znakov? Na podlagi česa?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.11.2010 15:04:54   
ledenaa
Eva beri-bris iz grla

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.11.2010 19:23:36   
Anonimen

Eva beri-bris iz grla

Ja, res je. samo na podlagi brisa

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
19.11.2010 19:30:29   
eva1

Eva beri-bris iz grla

Ja, res je. samo na podlagi brisa

Ja sam bris grla ne pove nič o bolezni!!! Moj sin ima vedno pozitiven bris na streptokok, zato ker je nosilec streptokoka, pa zaradi tega ne rabi  AB ali karkoli drugega! Sploh pa smrkanje in kašljanje ne sovpada z streptokokno angino!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.11.2010 20:36:42   
oka
Moj sin ima vedno pozitiven bris na streptokok, zato ker je nosilec streptokoka, pa zaradi tega ne rabi  AB ali karkoli drugega!

Zanimivo. KO so pri moji hčeri sumili, da bi lahko bila nosilka, so mi na infekcijski rekli, da bo morala dati skoz terapijo z AB, da se ga uniči.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.11.2010 20:57:00   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Moj sin ima vedno pozitiven bris na streptokok, zato ker je nosilec streptokoka, pa zaradi tega ne rabi  AB ali karkoli drugega!

Zanimivo. KO so pri moji hčeri sumili, da bi lahko bila nosilka, so mi na infekcijski rekli, da bo morala dati skoz terapijo z AB, da se ga uniči.

Mi smo bili na infekcijski, pa so se odločili da ni potrebno nobene zdravljenje dokler ne preboleva preveč angin...

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.11.2010 9:01:07   
oka
To je pa res zanimivo. Obema so na infekcijski rekli drugačeuser posted image Zdaj pa bodi pameten če lahko.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.11.2010 9:25:20   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: oka

To je pa res zanimivo. Obema so na infekcijski rekli drugačeuser posted image Zdaj pa bodi pameten če lahko.

h komu pa hodite na infekcijsko? Nas je že prej vodil dr. Pokorn, tko da sem tudi zaradi tega šla k njemu!

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.11.2010 9:56:50   
oka
Dr. Rakuša. Takrat, ko mi je ona razlagala stvar je bilo tako, da če bi bila mala madam nosilka streptokoka, bi dobila terapijo. Ker mi smo s temi anginami dali skoz hudiča in pol. Mi je tudi razlagala, da je lahko kdo v družini nosilec ali pa v vrtčevski skupini in da bi bilo dobro opraviti teste vsaj v družini in zadevo zdraviti. V vrtcu pa pač tega ne moreš in da če je v vrtcu nosilec streptokoka bi se ta moral zdraviti zaradi sebe in tudi zato, ker ga prenaša. Zato mi pa ni bilo jasno, da so ti rekli, da nobene terapije.

Ena je napisala, da angine puščajo posledice, če se ne zdravijo. Ni tako enostavno. Angine, ki jih je mala madam prebolevala so bile vse zdravljene pa so ji pustile posledice. Zato ni odveč, ko se opozarja, da naj otrok čim več počiva.

< Sporočilo je popravil oka -- 20.11.2010 9:59:24 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.11.2010 10:25:21   
eva1
No mi smo preboleli nekje 2-3 angine na leto(večino v poletnih mesecih), potem je bilo ugotovnjeno da je mali pač nosilec in so nas poslalai na infekcijsko! Tam je rekel dr. Pokorn, da zaenkrat ne rabi zdravljenja, niti to na njega ne vpiva(da ima to nekje 20% prebivalstva)! Potem sem jst isto vprašala, kako je s prenašanjem angin, pa je rekel, če ima on aktivno angina(da zboli), potem je sevda možni prenašalec, drugače naj se nebi prenašalo kar tako! In se res še noben prijateljček od sina se še ni okužil, prav tako se ni okužila sestrca in bratec(trkam), pa se lupčkajo, pijejo iz istega kozarca...kaj vem, jst dr. Pokornu zaupam, ker je edini ki mi je znal povedati kaj je z malim, ko sva 2 leti nazaj 3 mesece hodila od zdravnika do zdravnika(ORL, infekcijskana inf. so ga 3x pregledali drugi zdravniki), UZ, punkcija, pa noben ni vedel kaj dogaja, dokler nisem po operaciji in neprestanih AB prišla do njega, ki mi je takoj povedal kaj je z malim(brez invazivnih preiskav), postavil diagnozo in zamenjal AB in ga ustrezno zdravil! Zdravnik na ORL ki ga je operiral se je še smejal, da to ziher ni to, ampak ko so prišli izvidi in potrdili njegovo diagnozo, mu  je jezik do tal padel user posted image ..uglavnem jst mu zaupam, je tudi rekel,  da nekateri zdravijo to, ampak če otrok/ali odrasel kljub nosilstvu ne zbolevajo ne vem kokrat na leto, da je to brez veze, ker nobenega ne ogroža-ne sebe ne drugih!

kakšne polsedice pa so pustile angine pri vas če lahko vprašam?

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.11.2010 11:08:23   
oka
Imaš ZSuser posted image

Kakšno operacijo je pa imel?

< Sporočilo je popravil oka -- 20.11.2010 11:09:55 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.11.2010 8:35:14   
Lolek in Bolek
mene je pa P na dežurni razsvetlila, da je osem različnih vrst streptokoknih angin lahko. In da se enkrat ko otrok preboli eno, ne more več ponoviti. Kvečjemu je lahko nova oblika.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.11.2010 8:36:31   
Lolek in Bolek
in je potrebno narediti bris žrela in sočasno še krvi, da se to potrdi. Vse ostalo je nekaj na prst

(odgovor članu Lolek in Bolek)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.