eva1
|
No mi smo preboleli nekje 2-3 angine na leto(večino v poletnih mesecih), potem je bilo ugotovnjeno da je mali pač nosilec in so nas poslalai na infekcijsko! Tam je rekel dr. Pokorn, da zaenkrat ne rabi zdravljenja, niti to na njega ne vpiva(da ima to nekje 20% prebivalstva)! Potem sem jst isto vprašala, kako je s prenašanjem angin, pa je rekel, če ima on aktivno angina(da zboli), potem je sevda možni prenašalec, drugače naj se nebi prenašalo kar tako! In se res še noben prijateljček od sina se še ni okužil, prav tako se ni okužila sestrca in bratec(trkam), pa se lupčkajo, pijejo iz istega kozarca...kaj vem, jst dr. Pokornu zaupam, ker je edini ki mi je znal povedati kaj je z malim, ko sva 2 leti nazaj 3 mesece hodila od zdravnika do zdravnika(ORL, infekcijskana inf. so ga 3x pregledali drugi zdravniki), UZ, punkcija, pa noben ni vedel kaj dogaja, dokler nisem po operaciji in neprestanih AB prišla do njega, ki mi je takoj povedal kaj je z malim(brez invazivnih preiskav), postavil diagnozo in zamenjal AB in ga ustrezno zdravil! Zdravnik na ORL ki ga je operiral se je še smejal, da to ziher ni to, ampak ko so prišli izvidi in potrdili njegovo diagnozo, mu je jezik do tal padel ..uglavnem jst mu zaupam, je tudi rekel, da nekateri zdravijo to, ampak če otrok/ali odrasel kljub nosilstvu ne zbolevajo ne vem kokrat na leto, da je to brez veze, ker nobenega ne ogroža-ne sebe ne drugih! kakšne polsedice pa so pustile angine pri vas če lahko vprašam?
|