|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
4.11.2010 13:47:00   
rdečebela
br27-upam da bo z vama vse uredu in da situacija ni tako grozna kot se sliši iz zdravstvenih dokumentov. Samo brez panike, ne ženi si preveč k srcu, počakaj da ti povedo zakaj se gre in sporoči kako si opravila. Držimo pesti.
Dobila sem en uporaben seznamček oz kar seznam ker je precej dolg. Ga pripopam kar sem gor, mogoče bo še kateri prišel prav, sicer si ga lahko prilagodite po svoje, ampak te prvorodke verjamem da smo res malce zmedene glede tega kaj res potrebujemouser posted image

OBŠIRNI SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA

A. MOBILNOST

1. Lupinca, se lahko uporablja za v avto, dokler ne nabavimo avtosedeža, za katerega mora biti otrok že vsaj 9 kg težek.
2. Avtosedež, bolje, da ga ne uporabljamo takoj od začetka, zaradi drže otrokove glavice, razen, če je primeren tudi že za dojenčke (ležeči položaj), v takem primeru potem lupinica mogoče niti ni potrebna, ni fino, če je otrok predolgo v lupinici, zaradi hrbteničke, pripravni so senčniki za v avto(da ne sije sonce skozi šipo, lahko pa se uporabi kar tetra plenica), fino je , če imamo taki avtosedež, ki ga je moč obrnit v smer vožnje in nasproti 
3. Voziček, taki, ki je po možnosti za kombinirati in pri katerem se ročaj lahko premika v obe smeri, marela-senčnik
4. Kengurujček ali štorklja, fizioterapevti odsvetujejo kengurujčka, nekatere izkušnje so pokazale, da niso vse mame najbolj zadovoljne s štorkljami, ene pa so, priporoča se trak za nošenje,
5. Previjalna torba z vsemi pripomočki za previjanje oziroma velika torba
6. Robčki za na pot (če se pokaka ali zamaže)

B. SPANJE

1. Zibelka ali posteljica, vprašanje, kako dolgo se lahko posteljica uporablja.
3. Odejica
4. 3 prevleke za odejico
5. Nepremočljiva podlaga, bolje je nepremočljivi nadvložek, zaradi dihanja
6. Plenica kot podlaga
7. Obloge za zibelko ali posteljico

C. PREVIJANJE

1. Previjalna površina (60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari (ene jo odsvetujejo, zaradi tega, ker se otroci po 4. mesecu pričnejo obračati)
2. Zloženci in gazice za nego (mi smo uporabljali samo čistilne robčke - so bolj praktični)
3. Posodice za vodo
4. Kocice za na povijalno površino (da ni otrok na plastiki), 100% bombaž 1x1m, lahko pa uporabimo kar tetra pleničko ali podloge za enkratno uporabo (Dm, Müller)
5. koš za plenice (ni nujno)

Č. KOPANJE IN NEGA

1. Banjica (v nekaterih MŠ odsvetujejo, ponekod priporočajo),
2. Nevtralno otroško milo ali otroško olje (priporočeno tekoče milo)
3. Hladilno mazilo, praška pasta, mandljevo olje za boj proti temencem  - Bephanten za ritko
4. 70%alkohol za čiščenje popka (ni nujno - popek imajo itak zalepljen in ga čisti babica)
5. Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek in oči (kupi kar take v tubicah)
6. Otroške škarjice za nohte (topa konica), ali otroški ščipalnik - na začetku je nohte priporočljivo gristi, ne ščipati
7. Glavnik ali krtačka
8. Vodni toplomer, sicer lahko preverimo toploto vode tudi tako, da v njo pomočimo komolec
9. aspirator za nosek
10. 2 veliki otroški brisači
11. 5 majhnih brisačic, še bolj praktične so pa male tetra pleničke ali razrezane in obšite tetra pleničke
12. vatirane palčke, navadne in z zaobljenim koncem (so bile s trdnimi argumenti odsvetovane)

D. OBLAČILA IN PLENICE

1. 30 tetra plenic, dovolj jih je 20, saj jih lahko sproti dokupimo
2. 5 povijalnih
3. 4 žabice
4. 5 tetra majčk (48-56) - mi smo uporabljali samo bombažne 
5. 5 mako majčk (48-56)
6. 2 kapici (tetra ali mako)
7. Po 2 kompleta pajaca št. 48,56,62
8. 2 para copat
9. 4 pari nogavičk
10. Spalna vreča (ni nujno) 
11. Bodyi - najbolj praktični so tisti na preklop
12. nekatere svetujejo kar kupljene plenice (3-6 kg)

*za nedonošenčke, ki so manjši; same moramo razmisliti, koliko je smiselno kupovati oblačila številke 48 in 56, saj jo otroci hitro prerastejo

*pri majčkah z trakovi, se znajo pri nekaterih mamah pojaviti težave, zato se jim le te odsvetujejo

E.   OSTALO ZA DOJENČKA

1. Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje
poporodnih refleksov in za razvoj čutov) 
2. Debelejši in večji termoflex
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo), nekatere mame predlagajo nakup večjih steklenic, ker se male uporabljajo le malo časa, drugim so pa prav majhne všeč, ščetka za čiščenje stekleničk
4. Sterilizator stekleničk, morebiti se bolj splača kupiti tekočino za steriliziranje, ki jo lahko uporabimo za vse mogoče, tudi za igračke6. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat (mi smo jih prekuhavali v vodi)
5. Baby-fon
6. stolček za hranjenje - po 6 mesecih
7. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice
8. slinčki
9. Ogromno malih dekic, ki jih lahko povsod uporabljamo (so zelo praktične)
10. rezervno mleko
11. termoflaša za prekuhano vodo
12. Digitalni termometer         1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina
- BANJICA

Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.

2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo.

3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE , body – 10 kom (za na kožo) – št. 56/58/62
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez)
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- PAJACEK PLIŠ – 5 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU,(S KAPUCO)
- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - 10
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom
- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 

Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo), ALI OLJNA KOPEL
- MLEKO za po kopanju
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko BEPANTHEN
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE, ALI ŠČIPAČ
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke
- VATA (za »nacufati«)
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- LANOLIN MAZILO ZA BRADAVICE
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček 

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK
- PRSNA ČRPALKA – 1kom - kupi po potrebi
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir 80
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice)
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
- KOPALNI PLAŠČ, po ptrebi  - ni potrebno
- hlačke za enkratno uporabo
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 3 TETRA PLENIC
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 2 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO
- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO

Komentarji: Posebej bodite pozorne pri pripravi oblačil zase, ker se je v praksi izkazalo, da če nič drugega, moški pozabijo prinesti čevlje ali spodnje perilo :))

Drugače pa se bliža vikend... mi2 z mojim greva torej v ljubljano na tečaj za zakon, a je katera mogoče bila tam? Traja en vikend, vodijo pa ga jezuiti v duhovnem središču sv. Jožef. Danes sva bila tudi pri domačem župniku, ki rad komplicira pri vsaki stvari. Sicer mislim da je bil danes dokaj človeški, ampak je zlo tko...ozko usmerjen glede te vere, tko bolj strogo vse skupaj. Jst pa pač imam do nekaterih stvari malce drugačne poglede, ampak hvalabogu, ni  prišlo do nobenih konfliktov user posted image OK, grem sedaj pico spečt za kosilo, se slišimo še kaj, bodte priden in pazite svoje bušije user posted image

pozdravček s posočja

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
4.11.2010 16:03:47   
glicinija
Ojla punce!

spaghetek, saj bo, po porodniški se bo zate sigurno našla fajn služba..

mafika, jaz se še nikoli nisem cepila proti gripi in se tudi letos nimam namena...

dramica, sicer nimam izkušenj, ampak ti svetujem, da poslušaš G in čimveč počivaš... Pa verjameš v to, da letos še ne greš nikamoruser posted image

br 27 user posted image  za sobico... Pa le poslikaj steno in nam pokaži svojo umetnino... Posteljo pa bom jaz januarja oblačila oziroma sem celo razmišljala, da bi samo vse pripravila, pa da moj to naštima, ko bom jaz v P... Da se mi zdaj ne bo gori prah nabiral...Joj, sem vidla kaj pomeni tvoj izvid. Kar bodi optimist, vse bo ok. Tudi če zdaj rodiš, je dojenček že toliko razvit, da bo vse ok! Stvari pa si le nabavi, vsaj osnovno. Ostalo pa lahko tudi tvoj kupuje, pa potemn dokupuje...

rdečebela, uf, tole pa so obsežni seznami... Jaz bi kar nekaj stvari črtala, kar nekaj pa tudi dodalauser posted image . Ma vsaka po svoje... Potem pa itak najbolj sproti vidiš, kaj rabioš in kaj ne.. Pa uživajta na pripravah na zakon.

Lp

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
4.11.2010 16:14:10   
spaghetek
Pr nas je situacija s porodnisko malce drugacna kot v Sloveniji. Drzava ti placa porodnisko okol £250 na mesec samo prvih sest mesecev porodniske, po tem obdobju pa ne dobis nic vec.

Trenutno ne morem iskat sluzbe, ker me s takim trebuhom itak ne bo hotu noben zaposlit :(

Ne vem tocno, kaj bom po sestih mesecih, ker pri nas drzava ne subvencionira vrtcev, tako da stane vrtec mesecno po otroku okrog £1000 (odvisno od kraja kjer zivis). Problem je v tem, da si ne moreva prvoscit vrtca, ce jst nimam sluzbe, sluzbe pa ne morem zacet iskat dokler nimam otroka v vrtcu :( Po moje bi blo itak lazje, ce bi starsi zivel blizje, pa bi lahko njih malo ponucal, da pazjo otroka dokler ne najdem sluzbe in zacnem sluzit dovolj, da si lahko privoscim varstvo.

Sam kaj nej? Bezveze se mi je zdej sekirat, ce ne morem spremenit situacije. Pac moj delodajalec je govedo nad govedi in pac lahko dela kar hoce. Kao nima to veze z mojo nosecnostjo, sam malo je cudno, da so tri tedne po tistem ko sem jim povedla, da sem noseca, zaceli postopek za ukinitev mojega delovnega mesta. :( Nimam pa nobene podlage, da jih lahko tozim al pa bilo kej. Itak so me skoz vse to tok nasekiral, da sem dobila bolnisko za dva tedna, ker mi je pritisk tok narastu od stresa, da je zacelo vse skup ogrozat otroka.

Mal mi je ternutno tecno, ker ne vem kam bi sama s sabo, ker mam prevec casa, sam to se bo menda itak popravlo januarja :D

(odgovor članu glicinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
4.11.2010 17:18:07   
aischa1
Pozdravljene moje souser posted image .
Br27 upam,da bo vse v reduuser posted image user posted image .
Jaz sem pa danes vesela prijateljica mi je prinesla danes oblačilca za našouser posted image .Sedaj pa imam res vsega dovolj sem že mislila da bomo mogli še oblačila kupit pa me je danes presenetla.Tako,da sedaj bo pralni stroj prav na polnouser posted image .Joj ko sem sedaj gledala vsa ta majhna oblačila sem se spolnila 5 let nazaj ko se je rodila najmlajša joj kako je to majhno.user posted image .Sedaj nam rabi samo še previjalna in smo pripravljeni na prihod novega člana.

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
4.11.2010 18:03:21   
Arwenko
spaghetek saj bo vse ok user posted image

Ti se zdaj umiri, pa se pripravi na zadnje tedne nosečnosti in porod,po porodu lepo pridi k sebi, potem pa počasi začneš iskat novo službo. Boš videla, da se bo našla in da bo sigurno boljša kot je bila prejuser posted image

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
4.11.2010 18:15:28   
spaghetek
Sej nimam lih neke izbire. Zdej pac jst in Kiki hodiva na dolge sprehode dokler je vreme se ok in bomo pac pocakal do januarja.

A je kera probala to: http://www.babybill.co.uk/moby-d-silk-wraps-1310-p.asp

Zanc sem vidla eno zensko ko je mela otroka tok povitega in se mi zdi ful prakticno.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
4.11.2010 19:28:20   
glicinija
spaghetek, ja, Slovenija je ena redkih držav, če ne že edina, ki zagotavlja 100% nadomestilo za celo leto porodniškega dopusta in dopiusta za nego in varstvo otroka. Vsaj nekaj pozitivnega... Dejstvo pa je, da delodajalci po večini niso navdušeni nad nosečnicami. Vsi imajo drugače polna usta rodnosti, ko pa je treba kaj ukreniti v tej smeri, pa vsi vtihnejo... Na žalost je takouser posted image .

Drugače pa so potem pri vas plače kar konkretno visoke v primerjavi z našimi, če si ljudje lahko privoščijo tako drago varstvo?? PA je standard dejansko tudi toliko višji??

Sama sem tudi navdušena nad slingi in ga bom definitivno kupila. Se mi zdi super uporabno, imaš proste roke, prideš povsod, dojenčki pa itak v večini primerov uživajo v nošenju. Pa uporaben je od rojstva naprej, ima menda 5 načinov nošenja, pa tudi najlažji za uporabo v smislu, da se otrokova teža enakomerno razpodeli med ramena in hrbet in te ne boli pri nošenju.... Sama imam nagledanega tega http://www.da-da.si/node/25. Je kvaliteten nemški sling (sem si malo več prebrala na "matični" spletni strani), cene so povsod tu nekje, sem pa kar nekaj stvari naročila v tej trgovini (modrček za dojenje, okrasni pas za trebuh, aspirator za nos), z vsem sem zelo zadovoljna, tudi z dostavo, tako da bom tudi sling vzela pri njih...
aischa1, user posted image  za takšno prijateljico...

Neposredna povezava do sporočila: 2907
4.11.2010 20:26:16   
Janci F
Super seznam ste pripravile, oziroma našle.

Rada bi vas samo opozorila na velikost oblačil, saj se večina donošenih otrok rodi večjih od 50 cm in to pomeni, da oblačil 48 nikoli ne boste potrebovali.

Jaz imam 7 bodijev, 2 bodija, 4 žabice številka 56, ostalo pa imam kar 62.
Naš Tom se je rodil velik 54 cm in je nosil 56 cca. 3 tedne, potem pa smo morali preiti na številko 62.

(odgovor članu glicinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
4.11.2010 21:39:05   
pika27
br27 upam, da bo jutri vse OK. Sem malo pogledala po netu, Cervikoistmična insuficienca dejansko pomeni to kar so ti punce že povedale - krajšanje materničnega vratu. Ne razumem pa zakaj bi porod sprožili prej. Sem sicer že slišala to kar so ti rekli, da je za dojenčka bolje, da se rodi v 7. mesecu kot pa v 8. samo po drugi strani pa povsod piše, da je vsak dan, ko ostane v maternici zanj bolje.user posted image Pojma nimam. No upam, da ti ne bo treba preveč o tem razmišljat in da ti bodo jutri na pregledu samo odredili nadaljni počitek. user posted image user posted image user posted image da bo vse uredu! Se mi pa zdi totalno neodgovorno od tvojega G, da ti pošlje to po pošti. A bi radi s takimi potezami res povzročili kakšen prezgoden porod??? Sicer ne vem kok je tvoj maternični vrat dolg, ampak Pušenjak navaja, da je kriza šele ko se skrajša na 1,5 cm (no takrat bi šele morali odrediti počitek, če je problematična samo dolžina MV).

Drugač pa zame tud ni bil najbolj uspešen dan, sicer sem si čist sama kriva... Sem šla do osebne zdravnice, ker mi je včeraj G dala priporočilo za 8-urno bolniško in sem ful zamujala, ker me je en zaparkiral. Itak ni blo nikjer nič za parkirat in sem se po ene 20 min odločila, da avto pustim na mestu za invalide (sem si mislila, ajde sej sem noseča, mogoče bi pa to šlo). No itak ni šlo, avto mi je lepo odpeljal pajek tko da namest da bi kej lepega user posted image kupla sem zapravla 140 eur za kazen...user posted image

Upam, da bo jutri boljši dan, pa komi čakam da v službi zaključim vse odprte zadeve in upam, da mi bo komisija odobrila bolniško, da se končno lahko mal spočijem.

Držte se punce, pa spomnite se, da majo naši user posted image hausarest do januarja! Nema prezgodnjih porodov!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
4.11.2010 21:40:15   
rdečebela
jaz tudi ne računam na to, da bomo oblačili 50-ko, še za 54-ko nisem ziher. Sama sem bila ogromen otrok user posted image za mojga dragega sicer tega ne morm rečt, ampak tudi on ni bil ravno majhen. In zadnjič mi je ginekologinja rekla da super raste in napreduje. Mi je pa ta kolegica pripravila tudi ta najmanjša oblačilca in ko sem jih zagledala si nisem mogla kaj, da se ne bi pošteno nasmejala. Skratka, ne predstavljam si tako majhnega bitja user posted image bomo videli no, pustimo se presenetiti.

Glede nosilke se še vedno nisem odločila, najraje bi si nabavila kar 2 in sicer sling z obroči in trak. Strašno se mi dopadejo te varjanteuser posted image čeprav se zdijo vsem neko čudo.

joj spaghetek v kakšni nezavidljivi situaciji si se pa ti znašla, upam da se vse reši sčasoma. Sicer pa je važno da sta oba okej in zdrava in da nimaš težav z nosečnostjo, potem se bo tudi vse ostalo rešilo, pravim jazuser posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
4.11.2010 23:12:52   
jmpolona
BR27 - držim pesti, da bo jutri vse Ok na pregledu.

DOPUST za leto 2011 - a mi lahko pol ena nekaj pojasni. Jaz, ki začnem s porodniško 8.12.2010 in končam z njo 7.12.2011 koristim v decembru torej 12 dni dopusta mi pol pripada cel dopust 2011 ali bi morala še v eltu 2011 delati vsaj 6 mesecev? To mi je malo kontradiktorno - kateri člen pol velja?? Al preveč kompliciram.

VARUŠKE - jaz imam TOMY platinum in je ni boljše.

Cotike - jaz imam zelo malo kosov 50, več pa 56 - in pri hčeri, ki se je rodila z 52 cm se je kar dolgo nosila 56, na začetku pa tudi 50 (je pa res, da niso vse številke enako velike).
Glede cepljenja - jaz se ne mislim cepit, ker menim, da te tako ali tako ne obvaruje pred virusi. <le zakaj vsako leto toliko izgovorov, da so pač novi virusi....

Če smo že pri virusih - ravno prebolevam en beden trebušni virus user posted image - noro grozno je blo prejšnje dni - driska, bruhanje, malo pitja vode in ponovno bruhanje. Zdaj vsaj ne bruham, še vedno pa ne morem skoraj nič pojest, lahko pa vsaj pijem vodo. Sem shujšala za dobre 3 kg - kar mi ni nič všeč. Pa še porazno sem utrujena, grem 5 metrov in moram počivat, ko stara mama.

A mislite, da lahko kaj hudo to vpliva na otroka??? Ginekolog pravi, da če dovolj pijem, da ni panike, sam vseeno mi ni čist fajn. Edino kar me tolaži, da vsaj na polno miga.

Ma sem pa zatežila. zdaj pa spat - lahko noč.

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 2911
5.11.2010 8:54:50   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: jmpolona

DOPUST za leto 2011 - a mi lahko pol ena nekaj pojasni. Jaz, ki začnem s porodniško 8.12.2010 in končam z njo 7.12.2011 koristim v decembru torej 12 dni dopusta mi pol pripada cel dopust 2011 ali bi morala še v eltu 2011 delati vsaj 6 mesecev? To mi je malo kontradiktorno - kateri člen pol velja?? Al preveč kompliciram.

Ti si na istem kot jaz, tako da ti povem, da ti pripada celoten dopust za leto 2011, pa kot si rekla, najmanj 10 dni moraš koristit še v letu 2011. Jaz bom koristila najbrž kar do konca leta 2011 (3 tedne torej) in šla v službo z začetkom januarja, sem si preračunala, da bo tako še najbolj fajn user posted image

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
5.11.2010 8:57:56   
agataema
Dobro jutro,

Jaz se tudi cel teden že borim s prehladom, sem se nalezla od malega, kar pa ni čudno, glede na to da skoz noska pucava. Midva s siom sva še kar sama, še 12 dni, da pride ati domov.

Br27: držim pesti, da bo danes vse ok na pregledu. Drugače pa se mi zdi interpretacija sestre malo čudna, saj mi ni jasno kateri G bi se odločil za sproženje poroda, ker definitivno ni boljše, če je otrok rojen v 7 kot pa v 8em mesecu, saj vsi vemo da vsak dan v maternici šteje. Pa tudi če imaš skarjšan MV še ni nujno da boš prezgodaj rodila, pri meni v prvi nosečnosti v 35. tednu materničnega vratu ni bilo več in odprta sem bila 1 cm, pa sem vseeno zdržala čisto do roka. Tudi pika ima popolnoma prav, da je MV skrajšan šele ko doseže mejo 15mm ampak to pred 24tednom, ker potem je logično da se že lahko skrajšuje.

JMpolona: upam, da si že boljše. Jaz mislim, da take viroze res nič ne vplivajo na otročka, le dobro se hidriraj.

A vam še kaj otrdeva trebuh? Jaz opažam, da zvečer ko se uležem na kavč mi kar nekajkrat otrdi.

Lp

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 2913
5.11.2010 9:40:26   
pujs666
Br27 ne da bi te strašila, ampak mislim, da če ti grozi tako prezgoden porod, da bo št.56 kar prevelika za tvojga štruklčka, bo mogu očka verjetno v shoppin za št.50, ker 56 je ponavadi glih za donošene, za nedonošenčke je pa to res kar malo preveliko. Ne vem no...

Itak pa so očki zdj že taki frajerji, da to lahko vse sami zrihtajo, kšna mamica al pa tašča pa pride oprat cunce, pa je stvar rešena. Vsaj tak je moj plan, če me kaj ornk prehiti, ker nimam namena nič prat dokler ne grem na dopust pred porodniško to je pa začetk decembra in če bi šlo po planu je to še čisto v redu timing...

lp

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
5.11.2010 10:20:06   
Arwenko
pujs, mislim da glede na to kar so tudi punce napisale, pri br27 ni tak kritično, da bi morala razmišljat o nabavljanju manjših cotik. Boljše da gre njen kupit naknadno, kot da nakupuje vnaprej za brezveze user posted image

(odgovor članu pujs666)
Neposredna povezava do sporočila: 2915
5.11.2010 10:44:00   
br27
Ojla nosečke user posted image
Ja se že vidi da sem nasmejana user posted image . No vse skupaj pol toliko resno ni kot se je prvo zdelouser posted image . Razlaga ginekologa je bla samo ta, da bo samo bolj podrobno mogel spremljat dogajanje z mojim user posted image . MV je res krajši, kot je običajno za ta teden, ampak še ni panike. Sprožitev poroda - to ne pride v poštev, ker nimam nobenih okužb ali drugačnih nevarnosti, če pa bo malček prej hotu ven it, bo pač zaradi svoje volje, oni ne bojo posegal v to!!! Je pa res samo to, da je treba samo mal bolj pazit do 37tedna, ker če se bo vidlo (kar ne morjo vedno) da bo predčasen porod, da bom dobila neko injekcijo za plučka?
No uglavnem naš malček je v super stanju, še vedno čičamo na ritki user posted image , očitno je bil pregled za mojega user posted image  dolgočasen, ker je skos zehaluser posted image . Redimo se glih prav, veliki smo tudi glede na pdp, tako da vse ok.
Sem pa dobila napotke za domov, malo več počitka v vodoravnem položaju, če se da naj se saj čez dan držim tega, da ležim na levem boku, ker ponoči sem povedla da ne morem, pol čim manj sedenja, počepov in hoje po stopnicah. Napotki za atija - razvajanje mamice in pa pospravljanje hiše!!!user posted image
Zdaj pa vidim kaj dela panika, strah in nevednost - same nepotrebne skrbi, čeprav sem mu tud povedla, da nej mi ne pošiljajo več takih pisem, ker me lohk še kapuser posted image . Ja, ja psiha dela svoje. Zdaj grem pa na levi bok.

Lep sončen pozdrav user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2916
5.11.2010 10:46:07   
_CiCika_
spaghetek glede tvoje službe se stinjam z Arwenko. Najprej se pripravi na zadnje tedne nosečnosti in porod po porodu, oz. ko boš pa pri boljših močeh pa boš že našla služko,ki je lahko boljša od te ki si jo imela sedaj. Sam sekirat se ne sedaj preveč in raje misli na tvojega user posted image

Cepljenje: Do sedaj se še nisem in se tudi zdaj ne mislim.

rdečebela si že pridna s seznamom, lepo. Počasi bomo vse morale pregledati kaj nam še manjka, da nebo potem zadnji trenutek kriza s časom in nakupovanjem, sploh ker je še božič vmes, pa miklavž, itd.. Sicer pa sta tele dva seznamčka res obširna, čeprav ima vsaka drugačne poglede na te stvari, kaj se rabi in kaj ne. Me prvorodke se pa tako ali tako malo orientiramo od tistih ki že imajo kakšnega otročka doma. user posted image

aischa1 lepo da imaš takšno dobro prijateljico,da ti je prinesla oblačilca

Br27 danes imaš pregled kajne? Držimo pesti da bo vse uredu.user posted image user posted image user posted image Poročaj kaj ti bo rekel G.

Otrdevanje trebuha: ja pri meni še otrdeva tebuh na vsake toliko časa. Največkrat zjutraj. Sicer pa se mi je v tem tedu že dvakrat zgodilo da me je prijel hud krč. A se pri kateri te krči tudi pojavljajo?

Everything is possible.. if you just believe!

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
5.11.2010 10:52:39   
_CiCika_
BR27 Čestitam za pregled.user posted image user posted image user posted image Vidiš da se je vse dobro izšlo! user posted image

(odgovor članu br27)
Neposredna povezava do sporočila: 2918
5.11.2010 11:06:21   
_CiCika_
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   

user posted image   

NOVEMBER
05.11. - br27
08.11. - bambina
09.11. - roža03, agataema, Arwenko
10.11. - lorch
11.11. - *miška*
12.11. - anny_, meti05
15.11. - maggie27
16.11. - špica84, briljantina
18.11. - jmpolona, *tajda*
19.11. - gaya24
22.11. - rdečebela, _CiCika_
23.11. - čebela adela
25.11. - benetke
29.11. - darchy82
30.11. - talika81

DECEMBER
02.12. - Lu, Inčika2

user posted image     

NOVEMBER
08.11. - mafika

user posted image

NOVEMBER
19.11. - br27
16.11. - darchy82

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image                                   

(odgovor članu _CiCika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
5.11.2010 11:47:43   
*miška*
Bom kar takoj prešla na debato o tem, da je boljše, da rodiš v 7 mesecu, kot v 8??!! kar je meni čisto nelogično, glede na to, da vsak dan v maternici šteje...me prav zanimajo argumenti za te izjave? Itak je logično, da je otrok vsak dan bolj razvit,  to je kr neki.

Aja pa še neki bi vprašala. Tiste, ki ste že rodile, mene ni samega poroda začuda sploh nič strah, bolj se obremenjujem s klistirjem. Pa vem kako zgleda klistir, ker sem bila operirana za slepiča in sem ga takrat dobila. In zato tudi vem, da ko te zvije, kar je kar kmalu po njem, moraš nujno takoj na wc, ker drugače user posted image user posted image ...no in mi je kolegica govorila, da ona je imela srečo, ker je bila prva takrat tam in je imela frej wc, samo, ko je prišla ven, jo je zunaj čakalo že nekaj klistiranih punc??!! Vse za en ali dva wc-ja? kako se to razporedijo, kaj če to vse na enkrat prime? No smešen, da se bolj zaradi tega obremenjujem, kot pa za porod user posted image .

Pa kaj, če te ravno klistirajo in vmes, ko se še ne pokakaš do konca te prime, da moraš rodit, kaj pol se pokakaš na mizi do konca? In v primeru, da te nimajo časa klistirat, to gre baje na porodni vse ven a ne? No rada bi slišala tiste, ki ste bile na tem, da se ne bom potem preveč sekirala, če se mi to naredi? A vmes med popadki, če te lulat prime lahko greš na wc, ali moraš to kar tam na pojstli opravit?

Joj kakšne imam, ampak najlažje je o tem z vami razpravljat, s kom drugim pa naj?

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
5.11.2010 12:27:07   
Arwenko
*miška* v mb sploh ne klistirajo več, razen na posebno željo porodnice. Na wc pa lahko v času popadkov oziroma 1. faze hodiš brez problema, ker tudi hojo samo po sebi vzpodbujajo. 

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 2921
5.11.2010 12:43:18   
jmpolona
Hvala za info arwenko.

Miška tudi v Celju te vprašajo če želiš klistir in britje ali ne - ni več nujno. No vsaj mene niso - pa je blo to lani. Čeprav pravijo, da bi naj bi klistir malo pospešil porod. Pa še to verjami, med samim porodom se jaz sploh nisem sekirala kaj vse je spustilo - niti ne veš od kod kaj spušča :)

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2922
5.11.2010 12:47:17   
glicinija
Ojla!

rdečebela, jaz bom vzela samo trak, se mi zdi še najbolj uporaben... pač omogoča različne načine nošenja in še najmanj bolečin pri nošenju že večje štruce baje povzroča, zaradi prerazporeditve težeuser posted image . Madona, se pogovarjam, kot da bi že celo četico otrok prenosila v trakuuser posted image . Jih pa jaz videvam vedno več in je zadeva vedno manjše čudouser posted image

jmpolona, ti do konca leta 2011 moraš koristiti dva tedna dopusta (oziroma 10 dni), preostanek pa do 30. 6. 2012.Glej 163. člen ZDR... Trebušna viroza pa po moje ne vpliva na otroka; pač dosti pij, zaradi dehidracije, drugače pa ni panikeuser posted image

br27, user posted image user posted image user posted image , samo da je vse ok. Pa bolje, da te se natančno spremlja.... Znajo pa zdravniki pošteno prestrašiti...

*miška*, za MB vem, da ne klistirajo...

Lp

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
5.11.2010 12:48:37   
spaghetek
Ne se tok obremenjevat s tem kaj bo vse vn pogledlo med porodom. Verjami mi, da so babice in gonekologi videli ze vse in tudi ce se ponesreci pokakas se ne bo konec sveta. Glavno je, da bo otrok ok in da bo vse normalno s porodom.

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
5.11.2010 14:23:27   
jmpolona
Še enkrat hvala za info glede dopusta. Bo vsak dan prišel prav konec 2011 in v 2012 z dvema nadobudnežema.

Vem, da jih je že nekaj vprašalo - sam nisem zasledila odgovorov (lahko, da slabo prebiram forum user posted image ), kako pripravljate otroke (moja je stara 16 mesecev) na prihod novega člana??

Glede slingov - midva sva za prve pol leta non stop uporabljala babasling, moj ga je totalno navdušen nosil. In tudi mali je full pasalo, je vedno tako spala v njem. Pa še moj je bil vedno tarča pogledov - in pol ves začuden izjavi, pa toliko žensk me ni nikoli gledalo, ko sem bil samskiuser posted image . V glavnem meni je bil zakon, ma pa pač vsak svoje najljubše zadeve. Pa seveda sem ga kupila preko ebaya, veliko ceneje kot v SLO.
http://www.babaslings.com/

< Sporočilo je popravil jmpolona -- 5.11.2010 14:26:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?