|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PROSIMO ZA POMOČ
2.11.2010 11:08:39   
nhaya
Pozdravljeni!
Sicer ne vem, če je tema ustrezna za ta forum, samo res potrebujemo pomoč.
Ne vem, če je kdo gledal včeraj zvečer tednik, ko vsakič predstavljajo nekoga, ki potrebuje pomoč.
No, včeraj je bila tudi mamica iz okolice Krškega (Leskovec), ki ima 18 mesecev starega fantka Lovra. Ugotovili so, da se mu mišice ne razvijajo, oziroma, da mu najverjetneje odmirajo.
Mamica je takoj, ko so za to izvedeli v njeni službi, bila odpuščena. Živi od nadomestila, vsak mesec pa dobi še nekaj malega za zdravila.
Partner jo je zapustil že zelo zgodaj. Živi pri svojih starših. Oče je invalidsko upokojen in prejela 500 evrov, mati pa ne prejema nikakršnih dohodkov. Živijo v 100 let stari hiši, kjer je pričela spuščati streha. Ravno tako v kopalnici nima kadi, kjer bi lahko Lovru omogočili kopanje in razgibavanje v vodi. Potreboval bi tudi ustrezen voziček, stolček, saj sam ne more sedeti.
Mamica mora biti dvakrat tedensko ob 7h zjutraj z Lovrom v Ljubljani, kjer imata terapije. Lovro sicer napreduje, vendar pravijo specialisti, da bi ga morali peljati v Nemčijo na dodatne preglede.

Mamica komaj da zmore s pomočjo staršev, da Lovru zagotovi zdravila in da ga vozi v Ljubljano; kaj šele, da bi ga peljala v Nemčijo. SLužbe seveda ne dobi.

Zato se mi, društvo prijateljev mladine Leskovec, obračamo na vas..Bila je na tedniku, poslali smo članek na časopis, poslali prošnje za donacije. Obračamo pa se tudi na vas, saj verjamemo, da je tudi med vami kdo, ki bi bil pripravljen pomagati.
Ne prosimo vas za neskončno visoke vsote, a če vsak prispeva nekaj malega, lahko skupaj naredimo veliko lepega.

Torej, če ste pripravljeni pomagati, lahko nakažete denar na spodnji račun:

DPM Leskovec
Pionirska cesta 4
8273 Leskovec pri Krškem
 
SI56 0298 2025 6664 002
 
za Lovra
 
Že v naprej se zahvaljujemo vsem za izkazano pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PROSIMO ZA POMOČ
2.11.2010 12:26:24   
*pika
Kruto..

Ali prav razumem da živi samo od nadomestila? Kaj pa preživnina s strani očeta?? Ali ima mamica dodatek za nego otroka? Stroški prevoza in zdravil se povrnejo s strani zzzs. Na pristojnem CSD ob obrazložitvi situacije najbolje izveste, kateri dodatki ji še pripadajo.

Če živita v tako nemogočih razmerah ima tudi veliko možnosti za pridobitev neprofitnega stanovanja.

Prav tako se lahko uveljavlja pravica do izredne pomoči. Iz internetne strani občine Krško (http://www.krsko.si/za_obcane.php?page_id=114) :

Kdo je upravičen do enkratne socialno varstvene pomoči?
Po odloku o socialno varstvenih pomočeh v občini Krško se vloga za enkratno denarno pomoč odda na Centru za socialno delo, ki odloči o upravičenosti posameznika do finančnih sredstev v primeru začasne materialne ogroženosti. V nadaljevanju so izpostavljeni nekateri primeri enkratne denarne pomoči:
  • pomoč pri nakupu šolskih potrebščin,
  • ozimnica ali kurjava,
  • doplačila zdravil, ortopedskih pripomočkov, če jih ne krije ZZZS,
  • kritje prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja in osebnih potreb upravičencev pri plačilu socialno varstvenih storitev,
  • enkratna pomoč za rejence...
Držim pesti za Lovra in mamico da bo čimprej bolje!!

(odgovor članu nhaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
BLOG: Kaj storiti, ko je otrok frustriran?
Konflikti in frustracije so neizogiben del medčloveških odnosov, še posebej, ko nas več ljudi živi tako zelo blizu kot v...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Nogomet.
пеперутка16

Za koga navijate na EURO 2024?