ronja
|
kako stari so otroci? Če so še zelo zelo majhni in imata z možem vsak 3x na teden telovadbo, potem je lahko problem, da se nič ne vidite vsi skup in da se pogrešate, pa še tisti, ki ostane doma, je lahko čisto crknjen. Če so otroci večji in znajo že sami zase poskrbet, potem te ne rabijo več toliko in se lahko tudi mož takrat čemu svojemu posveti in spočije. Druga stvar je, kako daleč je ta telovadba - če je 1,5 h vse skup, potem res ni neka reč, če pa traja 1,5 h + pot tja in nazaj, ki je lahko tudi 1 uro (če si daleč, da je pol ure v eno smer) + tuširanje, preoblačenje (pol ure vse skup), potem te pa ni 3 ure, kar je seveda čisto drugače kot pol manj... Če jo imaš popoldne, po kosilu, potem se skoraj nič ne vidite... Čeprav si rekla, da je zvečer, ne? KOlikokrat gre pa tvoj mož? Bi on želel it večkrat, pa ne gre, ker greš ti? Sama sem za kompromise. Pred Ronjo sem plavala 4x na teden (ker sem vedela, da potem ne bom mogla, sem hotela not prinest oz. naredit zalogo ). Potem ko se je rodila, sva imela oba najprej šport 2x na teden, ampak sva po drugi punci ugotovila, da je to predivji tempo zaenkrat, ker se potem 4 popoldneve/večere ne vidimo in da se ves čas nekaj mudi (mudi skuhat, mudi njemu it na šport, mudi meni uspavat tamale, da ne bom zamudila na svoj šport...). Zato imava trenutno samo 1x na teden, ostalo pa si skup organiziramo (recimo če gre on z biciklom, jaz odrolam do pol poti z vozičkom in se srečamo in gremo skup domov -imava rekreacijo in še skup smo). Gremo kam na izlet ali kaj podobnega. Seveda bova pa nekoč imela enako časa kot prej - če bi bili obe že 3 leta stari, ne bi bil noben problem. Če se tamala ne bi dojila in bi jo lahko on uspaval, bi bilo tudi lažje. Samo pač ne moreš vsega v vseh obdobjih.
|