ronja
|
Tudi moja pri dveh letih in pol še ni črk poznala.......user posted image Vaj za 6 let jih pa še danes nisem kupovala, tako da ne vem kaj vse obvlada od tistega za šest letnike...... Podpis. V tem času se moji samo igrata: v bistvu isto kot pri špelin. Kaj že znata, da se zdaj spomnim? kocke sestavljat - to ni problem, rišeta približno enako, čeprav je leto in pol med njima - jaz ne ločim, kaj je katera narisala, če nisem bila zraven, da bi si zapomnila. Obe kroge in spirale že, ampak to je približno to. Včasih se kaj več posreči, v glavnem je pa kracarija . Znata stat na eni nogi, to vem, ker je zadnje čase "joga" moderna pri mojih malih (ful uživata, ko oponašamo živali - različne poze). Najbolj in so pa pri obeh knjigice, to pa res skoz! Non stop, vsak dan, milijonkrat čez! Včasih se nama še zvečer podijo tiste blesave zgodbice in rime po glavi . Za preverjanje znanja bo še dovolj časa. Edino, kar sem opazila, da imata res dobro fino motoriko - obe sta že na prvem pregledu sestavili stolp iz vseh kock, recimo - ko naj bi samo 2 postavili eno na drugo - sploh nisem vedela, da naj bi bilo to nekaj ekstra, pa je bila zdravnica tako navdušena, da sem vprašala, če ni to normalno ; no, to sta verjetno po meni podedovali - upam, ad bosta grobo pa od lubija, ker je res nor, kar se športa tiče (jaz rabim veliko dlje, da kak šport osvojim, čeprav nisem glih motorični debil). Se mi pa zdi čudno, da jo prodajaj za 5 letne otroke.... ma, daj, kdo še gleda, za koliko let je kaj . Meni so vedno dali igrice za več let s pripombo, da sem že dovolj pametna za to. In se mi je fajn zdelo, pa sem se igrala in dala mir (to je bil verjetno cilj ). Pa starejšo sestro imam, tako da bi bilo res kriza, če bi se igrala samo igrice za male otroke, ona bi umrla od dolgčasa z mano! Tako me je mela pa rada . Pač kupim, kar se mi zdi, da bi znalo bit zanimivo, pa mi je vseeno, a je za dojenčke ali za tavelike. Pojma nimam, kdaj naj bi kaj znali, ker se mi zdi to brezveze, ker so preveč individualni. Lažje je opazovat svojega otroka. Če koga zanimajo pri tej starosti črke, pa naj jih gleda, so what. Jaz ju pusti, da se igrata, ne preverjam ne silhuet ne ničesar, kar imajo na zdr. pregledih. Pa se mi zdi, da nista nič bolj neumni zato. no, mlajši ne rešuje nobenih nalog, ker mislim da ima za to še več kot dovolj časa. Pri nas je isto. Verjamem pa, da nekatere to zanima. kakor komu drago.
|