|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del
22.10.2010 11:20:23   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

voziček-na našmu se pa prah nabira user posted image ...

pr nam bo pa voziček zaenkrat še najbolj varen al pa če bomo šli kam na daljši sprehod - pohod ruzak, ker je včeraj izvajala akrobacije v tricikelčku - beri je spet vstala v njem in komaj sem jo ujela - zagrabla za jaknico, da ni na glavo pristala na asvaltu čez balanco koleščka, če zastopteuser posted image no zdej razumem, zakaj ste komplicirale pri nakupu in ste nekatere nabavile takega, ki ima pas za privezat; nisem navajena da to počne, ker N. nikoli ni tega počela...zdej razumem, ko pravijo da dva otroka nista enaka - imata moji dve čist različen karakter, ki se kaže že sedaj pri uveljavljanju volje.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
22.10.2010 11:32:04   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

zdj me pa zanima a maš ruzak zato da daš not igračo, za pit in dudo al zato da maš notr cunje pospravljene..ker sem že študerala da bi dala cunje v eno lepo darilno vrečko ruzak ma pa za tiste par stvari..

čevelčki..nismo dobil..oz so mel še zmeraj une geoxe k smo jih gledal v torek..če so nam pa dejansko usojene bomo pa vidl dons k jih gremo dejansko iskat..
no kaj bi ve nardile..nogo ima dobro 20..a nj mu uzamem 21 al 22..ker te k jih gledamo majo samo še ene in edine in so 21 cifra..

rokavičke-zravn kape sm jih dobila in so na palec..

mi kape še nimamo, niti bundice še najmanj pa rokavičk..se utrjujemo al kako je že tecka reklauser posted image oblečem ga ponavadi pulover pa brezrokavnik čez..
na žabe še zud pomislna nism pa sva bla dons tud pr 2h stopinjah uzuni..z abami bomo mi pomoje kr pozno začeli..ker-zdj bom povedala svoje mnenje in ne mi zamert
tud za v vrtec se mi ne zdijo pomembne ker ga dejansko prneseš v avto in potem v vrtec in ni tko kt v starih časih k so mogle mamice z avtobusom pelat otroka v vrtec pa umes še 3x prestopat..bo jih imeu sabo v vrtcu če bojo šli vn pa če bomo šli mi slučajno še tko km vn ala živalski in jih bom slučajno pozabila
rokavičk tud še nimamo pa ma tud mrzle roke ker je po hrbtu topu oz ma toplo pod puloverčkom..js mam velikokrat mrzle roke pa me ne zebe..

voziček-ga še kr uporabljamo in celi se ne pritožuje..če grem na kavico še zmeraj paše da je notr čeprav začne po določenem času protesterat..ne vem gdaj bi dala zimsko vrečo notr..

v vrtcu bo meu štumfe, hlače, bodi z dolgimi pa majčko s kratkimi čez..morm še spet vn povlečt poletne majčke

tecka-tvoj razlog da srečka ne preneseš v svojo sobo se mi zdi zelo utemeljenuser posted image lej če ti nisi sigurna vm ziher nau ratal..sj nau konc sveta če bo še mal pr vama tko da zarad živcev in da ne zraste kšn kamn pozab na to neki časa ok..
js bom KO BOMO imeli sobico za celija prvo začela s popoldanskim spanjem tm..potem pa počassssi naprej

no zdj grem pa kavo kuhat k pride kolegica..sm že tko roman napisalauser posted image

ti roman , imam vsaj kaj za brat user posted image user posted image user posted image

ruzak - pri nas imam rezervne cunje notri, dudo ima cel teden v vrtcu na polički in jo ima samo še za spanje, flaške v vrtcu nima in doma tud že skoraj opuščena, samo včasih se neki z njo afna, igračko (Dido-tako smo ji dali ime, ker govori Baby Annabelo pa ima tud cel teden v vrtcu za pocrkljat), jst imam en ruzak kupljen v Mladinski knjigi in je star že enih 5 let, pa je še kot nov....še tam poglej Mini

veš, jst se nisem mogla upret in sem ji kupila Cicibanove 21. številko, ima pa zadaj prst prostora in jih že obuva za v vrtec. Lej, če misliš da jih rabiš - jih vzemi preprosto...

Zdej gre pa mama princes kuhat zajčjo obarico in pečt štrudelj (prvič ga bom sama spekla v smislu da ne bom uporabla testa iz trgovine, ga bom sama naredila), pa še cune ceu mesc že likam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
22.10.2010 11:34:29   
Mala_princeska
ceu mesc že likam user posted image user posted image user posted image ker enostavno rabm cajt zase in se izogibam stikom, prepirom s taščo, kofetkam, grem na sprehod s psom - ker drgač se bom čist osamila....
in da vam še nekaj zaupam...s partnerjem bova šla na terapijo oz. svetovanje ala zakonska terapija....zakaj...dolga zgodba, ki ni za na forum....nekaj pa itak že veste iz moje pisarije, annn? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
22.10.2010 13:27:51   
bjondi

ruzak-no ja..smo šli gledat unga z vzorcem krave in je zelooo majhen..zravn so mel še unga k si ga prlepla princeska iz strani moj sonček al neki tazga samo mi ni neki potegnu..pol sva pa našla ruzak v obliki živalce pa je tud zelo mejhn..
zdj me pa zanima a maš ruzak zato da daš not igračo, za pit in dudo al zato da maš notr cunje pospravljene..ker sem že študerala da bi dala cunje v eno lepo darilno vrečko ruzak ma pa za tiste par stvari..

...eee bravo mini-zato mam jaz stvari za preoblečt v darilni vrečki-so pa to znošene cunje...ker je ruzak majhen ...pa to več ali manj stoji v njegovi omarici in ne prenašam sem in tja...polite in popackane cunce dobmo v pvc vrečkici...tistih par stvari kot si napisala pa pri nas ni user posted image ...

čeveljčki-kupi 21-ker več kot za prst zadej bo pomoje preveliko...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
22.10.2010 13:30:34   
bjondi
tecka-pomoje bom dolge gate kar sama nardila...ja pišuka nekej pa mu loh nardim če sem od foha...ker mi vsi morijo če mu kej nardim sama...pri karin ko niso obstajali razni h&m ji pa kiki pa zare pa ne vem kaj še vse...se mi je to splačalo...zdej pa robo tako poceni dobiš da se ne splača...no ampak za dolge gate pa ne dam 10 evrčkov sploh če mi v omari blago leži a n... pa po dveh letih imam čas da se zicnem za mašine...jeeee...

< Sporočilo je popravil bjondi -- 22.10.2010 13:31:04 >

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
22.10.2010 13:41:35   
manna
dobr dan
tecka, glede spanja v svoji sobici tudi jaz še kar odlašam ampak mi je pa ratalo sitno, da dobivam brce v glavo in da dragi hodi na kavč ker nima prostora...no, zdej bova prebarvala stene v Mančini sobici, potem vam prilepim slikico ko bo končano. Ker bo res lepo, če bo ratalo. In potem jo prestaviva tja spat. Saj vem, da bom letala jo iskat sredi noči ko se bo zbudila ampak kaj čem. Je treba vsaj začet.
mini, pri nas ima vsak otrok svojo garderobno omarico in noter daš obleke za preoblečt. Tako da - koliko je nahrbtnik velik je pač tvoja izbira. Ampak če ne grejo notri vsaj dve trenerki in plenički, potem je za moje pojme premajhen. Saj nosil na hrbtu ga itak ne bo (razen od avta do vrtca mogoče, pa še to ne) važno da je uporaben da daš noter neki. Kar se tiče superfit copatkov - se strinjam da res ne zgledajo fajn, oz. eni so prav grdi. Ampak, če vzgojiteljice rečejo da nočejo mehkih, potem ti dosti ne ostane - cicibanovi so pa ravno tako "grdi" pa še trdi zraven. Res je, delajo še iste kot ko smo mi hodili v vrtec. Kaj češ. Če boš dobila kakšne res lepe copatke, pa sporoči, ker tudi jaz še iščem.
Aja, kar se tiče vrtca do kosila - otrok ne dojema časa tako kot odrasli. Tako da, ni rečeno da če bo najprej samo do kosila tam, da bo potem spet rabil uvajanje za spanje. Otrok ne dojema tako časa. Bolj važno je, da se navadi na vzgojiteljice in se začne tam počutit varno. Potem bo tudi spal in jedel brez problema. S tem sem se dolgo ubadala, ker je Manca trenutno samo do 12h tam, potem po novem letu bo pa do 15h.

Glede cifre  copatkov
-  po mojem moraš ti precenit koliko časa mu bojo copatki prav. Namreč, Manca recimo raste ful počasi, ima majhne nogice in zlepa ne preraste copatkov, pa tudi cunj ne. Recimo zdaj ji je bundica za 9-12mesecev od lani še vedno prav, oz. ji še ostaja malo. Tiste roza pedipedke ki smo jih skupaj naročile (za 6-12mesecev) je imela celo pomlad in celo poletje, šele septembra jih je prerasla.  Cicibanovi in Superfit št.18 so ji še zmeraj prav, pa še kar en čas ji bojo. Kakšen drug otrok ki pa raste kot plevel in vse ekspresno hitro preraste, pa pač rabi po dveh mesecih morda že večje, in je zato smiselno da se mu kupi že v štartu večje. Tko da - odvisno kako hitro Marcel raste. Pri nas se večje sploh ne splača kupovat, ker so ji potem predolgo prevelike.

Glede oblačenja
- še nič ne pretiravamo, čeprav zjutraj res zebe. Oblečem ji bodi s kratkimi, majčko, hlače, jakno, brez kape in rokavic. Kaj jim vzgojiteljice oblečejo ko grejo ven, pa itak nevem. Upam, da ji dajo jakno goruser posted image Kapo pa itak ne dajo, razen en dan ko je res ful pihalo, mislim da so jim dali kapo. Zaenkrat ni bila nič bolna, tako da sklepam da je v redu..
Aja, pa pr nas moram rečt da kar preoblačijo Manco...skor zmeraj pride v drugo oblečena, tudi bodi ima drug in vedno pride v čisti plenički. Ampak mene nič ne moti, važno da je zadovoljna, cunje pa že operemo.

Mala princeska, kaj ti to o zakonski terapiji? Jaz nič nevem o težavah. Vsekakor pohvalno da sta se odločila reševat težave učinkovito..Vse dobro želim! pa lahko vseeno še kaj napišeš..

Neposredna povezava do sporočila: 2156
22.10.2010 13:54:49   
mini86
princeska-kapo dol za svetovalca in predvsem da govoriš o tem..je s tvoje strani že pol narejenouser posted image loh mal več napišeš če želiš seveda-sj veš da ti stojimo ob strani ker jaz tud ne vem da bi blo kej narobe pr vs..

manna-mah ne vem če se glih strinjam da nimajo otroci filing za čas..mogoče kot odrasli ne samo grem pa stavt da ko manca poje kosilo ve da prideš ti..ker tud otroku ne smeš rečt pridem kmal-ker on ne ve kdaj je to kmal..rečeš mu-pridem ko poješ kosilo ali ko se zbudiš..

glede rasti..mah ne vem..raste nekje povprečno..čez poletje je imel št 74..zdj ma 80..no u kiku smo kupl trenirkico 74..nogico pa ne vem..ima okol 20..in 21 št sm kupila že konec poletja une supergice..mah bomo vdl

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
22.10.2010 19:08:11   
manna

manna-mah ne vem če se glih strinjam da nimajo otroci filing za čas..mogoče kot odrasli ne samo grem pa stavt da ko manca poje kosilo ve da prideš ti..ker tud otroku ne smeš rečt pridem kmal-ker on ne ve kdaj je to kmal..rečeš mu-pridem ko poješ kosilo ali ko se zbudiš..

To pa drži ja. Zdaj ve, da ko je konec kosila, pridem jaz ponjo. Ampak kljub temu mi ni žal da smo se odločili da bo najprej 4 mesece samo do kosila. Ker v tem času bo že toliko več razumela in se tudi malo navezala na vzgojiteljice, oziroma se je že. Meni se je tako zdelo najboljše..ker je pač tudi moja šefica brez problemov to sprejela.
Morm letet kopat princesko. Danes ima dragi svoj "night out" jaz pa sploh nevem kaj bom delala..

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
22.10.2010 19:56:23   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: manna
Morm letet kopat princesko. Danes ima dragi svoj "night out" jaz pa sploh nevem kaj bom delala..

Lahko klepetaš z mano. Imam večerjo ob RR. Sir in kruh, pa pravi čaj.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
22.10.2010 19:59:34   
Tira
Glede oblačenja: dati otroku za v vrtec v nahrbtnik žabice je brez veze. Zelo malo vzgojiteljic bo pri 14 malčkih prečekiralo vse, kateri pa nima žabic in ga bo zeblo. Oblečemo mu bundico in tisto kar visi na znakcu in to je to. Mislim, da sploh za v vrtec bi naš imel sigurno gor žabice... glede na to, da pri nas ni ne vem kako toplo v igralnicah in da se ti otroci še večino igrajo na tleh, pa sploh. Sej ni nujno, da če je zdrav in še nič bolan, da ga pa ne zebe user posted image  Mene zebe zelo pogosto, pa zato še nisem bolna, mi je pa neprijetno... in tako mislim, da je tudi z našimi sončki.

Rokavičke... definitivno na en prst, mi smo tudi staršem to povedali. Kdo se bo pa matral s 14 malčki in 10 prsti... groza user posted image .

Glede ure... otroci zelo dobro poznajo čas!, čeprav ne na uro. Zelo dobro vedo, kdaj gredo domov. Ve, da ko poje kosilo in se gredo umivat, ona ne gre na ležalko, ampak domov, ostali pa vedo, da po počitku pride mami. Tako, da mislim, da če se navadi hodit po kosilu domov, zna biti malo krize, ko bo pa kar na enkrat moral tam spat.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
22.10.2010 20:02:02   
tecka
Tiste roza pedipedke ki smo jih skupaj naročile (za 6-12mesecev) je imela celo pomlad in celo poletje, šele septembra jih je prerasla.  Cicibanovi in Superfit št.18 so ji še zmeraj prav, pa še kar en čas ji bojo.

user posted image user posted image user posted image user posted image Št. 18? Mi smo začeli z 20user posted image , št. 21. je nosil od junija (ko je šel v vrtec, drugače copatk še ne bi rabil, ker ni hodil) do konca avgusta, št. 22 pa je prerastel v dobrem mesecu. Ta teden smo ga začeli obuvat v 23. Če bo šlo tako hitro naprej, mu bomo morali kupit še dodatne zimske čevlje, njegovi bratrančki niso rasli tako hitro...

V našem vrtcu imajo otroci cunje za preoblečt v igralnici, na policah blizu previjalne mize. Tako da imajo v garderobnih omarah samo vrhnja oblačila in obutev za ven.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
22.10.2010 20:07:43   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: Tira
Glede oblačenja: dati otroku za v vrtec v nahrbtnik žabice je brez veze. Zelo malo vzgojiteljic bo pri 14 malčkih prečekiralo vse, kateri pa nima žabic in ga bo zeblo. Oblečemo mu bundico in tisto kar visi na znakcu in to je to. Mislim, da sploh za v vrtec bi naš imel sigurno gor žabice... glede na to, da pri nas ni ne vem kako toplo v igralnicah in da se ti otroci še večino igrajo na tleh, pa sploh. Sej ni nujno, da če je zdrav in še nič bolan, da ga pa ne zebe user posted image  Mene zebe zelo pogosto, pa zato še nisem bolna, mi je pa neprijetno... in tako mislim, da je tudi z našimi sončki.

No, nam so pa na roditeljskem rekli, da bodo povedali kdaj začet z žabami. Saj v igralnicah jih po mojem mnenju ne rabijo, ampak zato ker hodijo ven. Rekli so nam, da bodo otroke slačili in bodo v igralnici samo v žabah (no, naš SRečko pač v dolgih gatah). Se pa tudi meni zdi, da je malo prehuda 14 otrokom obleči žabe preden grejo ven.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
22.10.2010 20:10:25   
tecka
Sicer pa sem danes dobila:
- lego kocke za špar nalepke - zeleni komplet in živalice, avtobus mi je ena gospa odnesla pred nosom. Srečku se sicer še ne posreči zlaganje, je pa popoldne razkopaval moje stvaritve in kocke metal v škatlo.
- herpes

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
22.10.2010 20:50:02   
mk8
Evo, končno se prišla do računalnika, sem ga imela pokvarjenga in smo ga usposobli. Včeraj sem bila v šopingu in to po dolgem času...zase!! Za veroniko nisem kupila nič, no ne lažem, kupila sem ji eno knjigico user posted image . Kokerkoli, mal sem si preuredila garderobo, par hlač mi je ratalo prevelikih, pa sem kupila nove, ene čevlje, mal bolj fency, da se lahko kdaj tud mal bolj zrihtam in ne hodim samo v trenerkah naokol. Začela bom tud s prakso in to kar v dveh fitnesih naenkrat, da čimprej to oddelam in končam ta faks. Tko da bom zdej kr zaposlena. Začnem v ponedeljek ob 8.00. Samo škoda, ker mi NIČ ne plačajo..

Mini, ful fino, da bosta sošolca (upam, da bosta), sej druge stvari sem ti pa itak odgovorila že po telefonu.. Aja, še lokacija vrtca... Ni ne tist pri kliničnem in tud ne tist za tržnico moste, ampak tist pri infekcijski kliniki, tam vmes med bloki in hišami. Če boš mela probleme z iskanjem, ti bom itak vse pokazala.

Princeska, nisem nič zamerla, sej sploh ne vem, kaj bi lahko zamerla... Drugač pa super za terapijo, te oz. vaju podpiram, pa upam da vse pošlihtata. Pa kr povej mu, kaj te teži...
Če te kaj zanima glede tvoje vadbe oz. podobnih stvareh, ti kar vprašaj. Če bom le lahko, ti bom pomagala.

Oblačenje - nima ne bunde, ne kape in ne rokavic še. Včeraj sva šle s kolesom v knjižnico pa sem ji dala tanke žabice spodaj, drugače jih še nima. Tud naša ima mrzle rokice, ampak mislim, da če je na tilniku topla, ni to z mrzlimi rokami nič narobe. Se naša tud utrjuje user posted image . V igralnici je itak precej vroče, so lahko v kratkih rokavih.

Tečka, za herpes si kupi herpatch (ne vem, če se tako napiše), je kr dober za odpravt tako nadlego.

Ojoj, kako sem se zlagala... berem zdejle za nazaj o številkah čeveljčkov, pa sem se spomnila, da sem včeraj veroniki le nekaj kupila... In to ene take res lepe škorenjčke za zimo, vijolične barve, noter so podložene z mucko, pa so še kar mehke. In to v Jello-tu, za 35 evrov. Meni so ful všeč. So pa številka 20 in so ji še mal prevelike. Naša miss pač tudi zelooooo počasi raste.

Sigurno sem kaj pozabila komentirat... No pa drugič.

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
22.10.2010 21:19:48   
vitae
OJ...

Upam, da se me še spomnite in ne me zameriti, ker bom imela zgolj in le monolog. Za nazaj imam za prebrati, kar zajeten kupček napisanega, a si mi še ne sanja kdaj in kako :)

Vrnila sem se iz eno tedenske službene odsotnosti. Preživela!!! Prvi dan mi je bilo težko in ko so nekateri dijaki zvečer jokali zaradi domotožja (ja, tudi to se dogaja), sem se jaz zaradi Jakoba. Zdelo se mi je cela večnost do vrnitve, a je šlo nato blazno hitro in brez težav. No, skoraj. Ko sem odšla od doma je bil že prehlajen, ko sem se vrnila pa je revček imel vneta ušeska, tako da smo sedaj na antibiotikih. Z M oz. atijem sta se imela super. Če Jakob ne pusti, da ga da spati, če sem jaz doma M, mu sedaj ni povzročal niti najmanjših težav. Ravno zato mi je blazno odleglo :)
Smo pa na žalost morali odpovedati se počitnicami (P je odsvetovala toplice, kar je tudi logično), zato srčno upam, da vas ta teden vidim!!!

Drugače je bilo pa na izmenjavi super. Nisem imela nobenih težav z dijaki, HB so spali pri gostiteljih, tako da se nisem ukvarjala z njihovimi večernimi izhodi. Uspelo mi je celo shopingirati in na moje veliko veselje imajo v Budimpešti Nextove trgovine!!!

Kaj še! Aja, vrnila sem se v torek ob polnoči. Preden sem prišla domov, zaspala je bilo že jutro. Najprej sem mislila v sredo zaradi Jakobove bolezni ostati doma, a  ni imel vročine, pa še dobro je prenesel mojo vrnitev, zato sem odšla v službo. In od srede dalje se še nisem sestavila. Norišnica!!!

Sem se pa pošteno naspala na Madžarskem!!!

Kakorkoli. Ne mi zameriti, ker res ne vem, kaj naj komentiram. To bom pustila za vikend.

Če katera kaj rabi iz Avstrije, naj mi sporoči do jutri zjutraj, ker z M odhajava nakupit še nekatere stvari za Jakobovo igralnico, za katero upam, da nam jo bo uspelo v celoti urediti naslednji teden.

Neposredna povezava do sporočila: 2165
22.10.2010 21:21:38   
vitae
Tečka - za herpes je božanska Justova krema!!! Ti jo lahko dostavim v majhni škatlici. Meni pomaga takoj!! Da ne povem, da sem prvič dobila herpes v življenju par dni pred poroko (v sredo) in je je ta krema rešila. Ne vem pa, kako se ji reče :===)))...pogledati pa se mi tudi ne da.

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
22.10.2010 21:28:04   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

ceu mesc že likam user posted image user posted image user posted image ker enostavno rabm cajt zase in se izogibam stikom, prepirom s taščo, kofetkam, grem na sprehod s psom - ker drgač se bom čist osamila....
in da vam še nekaj zaupam...s partnerjem bova šla na terapijo oz. svetovanje ala zakonska terapija....zakaj...dolga zgodba, ki ni za na forum....nekaj pa itak že veste iz moje pisarije, annn? user posted image user posted image user posted image

Če ti ni odveč bi te prosila, če mi lahko poveš za kakšnega dobrega svetovalca, ker ravno sedaj moja sestra išče enega.
Seveda mi te informacije lahko pošlješ na ZS.
Drugače pa vama čestitam za tako odločitev, saj sem mnenja, da bi bilo za vse pare občasno dobro, da bi ena zunanja oseba, priporočljivo, da je strokovnjak malo pregledal odnos in predlagal par popravkov, saj bi se tako imeli še raje in bolj fino. Na žalost prepogosto pozabljamo ustvarjati posebne trenutke, večere, saj smo vsi kao prezaposleni in preleni. Upam, da nisem koga užalila, samo sem mnenja, da je potrebno na odnosu delat in da se moramo trudit, da se imamo še bolj fino v dvoje.

Glede oblačenja - običajno je oblečen v nogavičke, trenirka, bodi, majčka, če je malo hladneje še tanka jopica.
Za ven pa dobi še jakno in trak takrat, ko piha. Če gremo pa na daljši sprehod (več kot 1 uro, okrog petih) mu pa oblečem tudi žabice in če je res hladno še tanke rokavičke in tanko kapo, ker drugače ima čist ledene roke. In ko gremo na daljše sprehode je on v vozičku, kar pomeni da je ves čas pri miru in mu je zaradi tega še hladno.

Spanje v svoji sobi - naš user posted image  spi v svoji sobi že od 4 meseca in če ga dam v najino posteljo sploh ne ve kaj naj dela na njej. Običajno se na njej crkljamo zjutraj za vikend.

Čevlji - sem se kar malo zamislila, ko sem brala vaše zgodbe o čevljih. Naš ima sedaj superfitke številka 22, ki so super vendar mu ne bodo več dolgo prav. Copatke pa še vedno nosi usnjene (ponaredke od Robbez) od 12-18 mesecev.

Neposredna povezava do sporočila: 2167
22.10.2010 21:40:06   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Sicer pa sem danes dobila:
- lego kocke za špar nalepke - zeleni komplet in živalice, avtobus mi je ena gospa odnesla pred nosom. Srečku se sicer še ne posreči zlaganje, je pa popoldne razkopaval moje stvaritve in kocke metal v škatlo.
- herpes

...tečka faca...tale herpes...mi je potegnil usta narazen in se spet smejim compu...ostali itak čudno gledajo user posted image ...

Eeej dolge gate imajo v h&m po 9,95 2komada od 86 številke naprej...

HERPES
možni vzrok;Nagnjenost k pritoževanju.Neizrečene bridke besede.
nmv;Mislim in govorim le besede ljubezni.Pomirjen sem z življenjem.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
22.10.2010 21:47:19   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Drugače pa vama čestitam za tako odločitev, saj sem mnenja, da bi bilo za vse pare občasno dobro, da bi ena zunanja oseba, priporočljivo, da je strokovnjak malo pregledal odnos in predlagal par popravkov, saj bi se tako imeli še raje in bolj fino. Na žalost prepogosto pozabljamo ustvarjati posebne trenutke, večere, saj smo vsi kao prezaposleni in preleni. Upam, da nisem koga užalila, samo sem mnenja, da je potrebno na odnosu delat in da se moramo trudit, da se imamo še bolj fino v dvoje.

Tudi jaz vama čestitam za ta korak in se strinjam z janci...drugače pa vsem tamaladim user posted image  tu gor svetujem ,da se v odnosu čim več pogovarjate ,kajti samo pogovor reši zadevo...prijatelji pa naj bodo še ne vem kako dobri velikokrat take zadeve privoščijo kot pa da bi ti pomagali...zato odločitev o svetovalcu je več kot odlična...princeska pa upam,da ni zadeva šla čez rob zaradi tašče...vsekakor te podpiram...

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
22.10.2010 21:49:22   
manna
'čer
No danes imam pa čaaaas za klepetanje..
Tira, seveda vem da zdaj Manca ve, da po kosilu pride mami in bo potem presenečena ko bo morala tudi tam spat. Ampak sem se vseeno zavestno tako odločila. Razmišljala sem tako; ko je začela vrtec, je bila še res popolnoma nevajena tega, da jo ima celo dopoldne nekdo drug, še ni hodila, ni sama jedla, ni se veliko sama zaigrala. Zato mi je bilo nekako nepredstavljivo, da bi tam poleg vsega tega morala še spati. Uspavanje in spanje je le taka stvar, ki zahteva da se otrok "varno" počuti, da zaupa, .. sploh za tako dete, ki še ni nikoli samo zaspalo. Torej, sem rekla, naj se najprej navadi da je tam lepo, da so "tete" prijazne, da se lepo igrajo, da je vse v redu. Nato pa (ko bo tudi že stara več kot eno leto in pol), ji bom lepo razložila, vsak dan posebej, da bo tam tudi spančkala. Še prej je v planu, da jo naučimo spat v njeni sobici. Tako je splanirano. Saj vem, da se morda komu zdi da smo komplikatorji, ampak kaj čem, tako je. Pa tudi kolikor jaz poznam Manco, mislim da bo čist v redu. Pri moji mami recimo zdaj brez problema zaspi, pa včasih ni znala. Zato sklepam, da bo morda tudi do januarja že toliko sprejela vrtec, da ji ne bo problema tam spati. No, če pa bojo težave, upam in mislim da bojo v roku dveh tednov minile...
No, pa sem se izpovedala..

tecka, ha ha ja vem, naše nožice so tako majcene! Gledam v vrtcu v garderobi vse tiste "ogromne"  čevlje in mi je prav smešno, ker so od Mance za polovico manjši (pa še skupina je od 1-3). Kaj čmo. Kupili smo ji dvoje lepe čeveljčke, ene ciciban in ene elefanten, oboje št. 19 in zdaj čaaaakamo in čaaakamo da ji bodo končno prav.user posted image No, pa sej, če tko pomisliš, statistika pravi, da bo otrok kot odrasel velik toliko, kot je višina pri 2 letih zmnožena z 2. Torej, če sklepam da je Manca po meni in bo ko bo odrasla velika tam nekje okrog 164cm, potem je logično, da bo pri 2 letih velika približno 82cm. Zdaj pa je velika približno 78cm. Torej je ravno v redu.

vitae, super da ste se imeli lepo na madžarskem. Malo mi je smešno ko pišeš o domotožju med dijaki?? Ko smo bili mi dijaki, nismo imeli časa na ekskurzijah misliti na dom...je bilo preveč neumnosti za počet. Oh kje so časi. user posted image user posted image user posted image user posted image za Jakoba! A igralnico bo imel posebej, ali je to samo sobica, kjer bo tudi spal?

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
22.10.2010 21:50:26   
bjondi
tira-mi je všeč,da si se opogumila in malo napisala kako in kaj iz stališča vzgojiteljice glede oblačenja...pa še kdaj kej napiši radi beremo in slišimo še kako vzgojiteljico s svojim mnenjem...

vitae-spet med nami user posted image ...sam da je minilo a n...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
22.10.2010 21:57:31   
bjondi
spanje v svoji sobici-no jaz že kak teden dni spim na kavču,da se naspim ker skoz neki pojokava in ga manj slišim...prestavim se odvisno od noči do noči ,ponavadi okoli 5-ih,6-ih ...in prejšn dan ga slišim da jokca in jokca nisem vedla al sanjam al kaj ,potem čakam da vidm če ga bo možek vzdignu in ga ponosu in jokca in grem hitro še lulat ,pridem v sobo in on spi naprej user posted image  ...tko da tole s svojim sobicam je pomojee pozitivna stvar...manj slišiš in bolje spiš...preverjeno v tem tednu user posted image ...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
22.10.2010 21:59:21   
manna
Janci F, se 1000% strinjam s tabo glede odnosov. Za ljubeč odnos se je treba stalno truditi. Ljudje se tega še premalo zavedamo. Kar nekako mislimo, da se bomo zaljubili in potem živeli v pravljici do konca svojih dni.
Noben te ne more kar vnedogled zavekomaj osrečevati. Vsaka zaljubljenost sčasoma zbledi in iz nje s trudom zraste ljubezen. Za to pa se je treba vedno truditi. 

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
22.10.2010 22:30:00   
vitae

vitae, super da ste se imeli lepo na madžarskem. Malo mi je smešno ko pišeš o domotožju med dijaki?? Ko smo bili mi dijaki, nismo imeli časa na ekskurzijah misliti na dom...je bilo preveč neumnosti za počet. Oh kje so časi. user posted image user posted image user posted image user posted image za Jakoba! A igralnico bo imel posebej, ali je to samo sobica, kjer bo tudi spal?

Hvala za user posted image .
Nekateri (punce) so imeli le prvi večer. Zlasti, ker se še niso navadili na novo družino in na spremembe. Po prvem večeru pa nihče več ni govoril o domotožju. Nato sem jim le še nudilo rama ob slovesu - kaj je bilo šele takrat enih solz!!!

Igralnico bo imel posebej, sobico bo pa najverjetneje dobil po novem letu ali za 2. rojstni dan. Problem je, ker ni v istem nadstropju kot najina spalnica.

Drugače pa glede spanja - Jakob si zadnje čase privošči marsikatero noč pri nama, a naju ne moti. Raje spimo kot celo noč ponočujemo. Zlasti zadnji mesec je bilo pestro, saj ima vse štirice zunaj. Kar pomeni, da čakamo le še 5-tke.

Čevlji - imamo 21-tko. Ima kar nekaj parov, potrebujemo še škorenjčke.

Zimska gardaroba - kupili smo že 2 bundici, marsovca in kombinzon, pa kape..Še malenkosti manjkajo pa smo pripravljeni! Oblečem ga pa čez dan - dolgi bodi, majčko, hlače ali trenerko, copatke. Za ven pa debelejšo jopico, trak ali kapico  ali nič (odvisno od vremena zunaj).

Mala_princeska - super za vajino odločitev. Jaz že to štejem kot korak k zmagi, saj sta pripravljena delati na vajinem razmerju. Želim vam vse najboljše, zlasti pa veliko odkritih pogovorov.

Janci F - user posted image user posted image user posted image  se popolnoma strinjam. Odnos je potrebno negovati, razvijati in zanj skrbeti - vsaj dan! Zlasti pa kot je rekla Bjondi - zaupanje in pogovor! sta rezultat uspeha.

Prebrala pa še vedno nisem za nazaj, ker trenutno delam na starih dolgovih - na FB, na mailu...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
22.10.2010 23:38:22   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: vitae

Drugače pa glede spanja - Jakob si zadnje čase privošči marsikatero noč pri nama, a naju ne moti. Raje spimo kot celo noč ponočujemo. Zlasti zadnji mesec je bilo pestro, saj ima vse štirice zunaj. Kar pomeni, da čakamo le še 5-tke.

Uau sam še petice...pri nas so tud že vse štirice zunajuser posted image ...sam čakamo pa še vse trojke pa spodnje dvojke...se pravi še 6 zobkov da vas ujamemo user posted image  ...

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.