manna
|
'čer No danes imam pa čaaaas za klepetanje.. Tira, seveda vem da zdaj Manca ve, da po kosilu pride mami in bo potem presenečena ko bo morala tudi tam spat. Ampak sem se vseeno zavestno tako odločila. Razmišljala sem tako; ko je začela vrtec, je bila še res popolnoma nevajena tega, da jo ima celo dopoldne nekdo drug, še ni hodila, ni sama jedla, ni se veliko sama zaigrala. Zato mi je bilo nekako nepredstavljivo, da bi tam poleg vsega tega morala še spati. Uspavanje in spanje je le taka stvar, ki zahteva da se otrok "varno" počuti, da zaupa, .. sploh za tako dete, ki še ni nikoli samo zaspalo. Torej, sem rekla, naj se najprej navadi da je tam lepo, da so "tete" prijazne, da se lepo igrajo, da je vse v redu. Nato pa (ko bo tudi že stara več kot eno leto in pol), ji bom lepo razložila, vsak dan posebej, da bo tam tudi spančkala. Še prej je v planu, da jo naučimo spat v njeni sobici. Tako je splanirano. Saj vem, da se morda komu zdi da smo komplikatorji, ampak kaj čem, tako je. Pa tudi kolikor jaz poznam Manco, mislim da bo čist v redu. Pri moji mami recimo zdaj brez problema zaspi, pa včasih ni znala. Zato sklepam, da bo morda tudi do januarja že toliko sprejela vrtec, da ji ne bo problema tam spati. No, če pa bojo težave, upam in mislim da bojo v roku dveh tednov minile... No, pa sem se izpovedala.. tecka, ha ha ja vem, naše nožice so tako majcene! Gledam v vrtcu v garderobi vse tiste "ogromne" čevlje in mi je prav smešno, ker so od Mance za polovico manjši (pa še skupina je od 1-3). Kaj čmo. Kupili smo ji dvoje lepe čeveljčke, ene ciciban in ene elefanten, oboje št. 19 in zdaj čaaaakamo in čaaakamo da ji bodo končno prav. No, pa sej, če tko pomisliš, statistika pravi, da bo otrok kot odrasel velik toliko, kot je višina pri 2 letih zmnožena z 2. Torej, če sklepam da je Manca po meni in bo ko bo odrasla velika tam nekje okrog 164cm, potem je logično, da bo pri 2 letih velika približno 82cm. Zdaj pa je velika približno 78cm. Torej je ravno v redu. vitae, super da ste se imeli lepo na madžarskem. Malo mi je smešno ko pišeš o domotožju med dijaki?? Ko smo bili mi dijaki, nismo imeli časa na ekskurzijah misliti na dom...je bilo preveč neumnosti za počet. Oh kje so časi. za Jakoba! A igralnico bo imel posebej, ali je to samo sobica, kjer bo tudi spal?
|