|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
20.10.2010 20:57:03   
pajac

IZVIRNO SPOROČILO: majabar

MalaNeli sporoca:
Povej da se je ctg umiril. Da bom se ostala na opazovanju,potem pa domov ce ne bo odpiranja pa napredka v popadkih.
:( drugac je dojencek vredu,ampak mene noce brcat.

user posted image user posted image joj ... MalaNeli pejd po stopnicah gor in dol hiter... mogoče bo kaj pomagalo... Upam, da se ti želja izpolni user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
20.10.2010 20:59:09   
tejci1981
IZVIRNO SPOROČILO: Bela01

tejci1981: Kak je pa kaj pri tebi stanje? Kako se boš odločila, če se ne bo obrnil? In kje boš rodila?

Hej!

V petek bomo videli kako je stanje, če se je mogoče obrnil nazaj user posted image user posted image user posted image .
Če se nebo obrnil,.....nimam pojma!!!!user posted image user posted image user posted image
O zunanjem obratu ni rekla nič, v petek imam pregled,če se ni obrnil mi bo dala napotnico za P, da se bom šla dalje dogovarjat. Sem jo vprašala kaj sledi, če se ne obrne in je rekla, da načeloma naredijo CR user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Bela, ena sofebruarčica je v medenični vstavi brez večjih težav rodila punčko, 3420g težko. To ti samo tok povem, da veš da se da tud kr velke otroke v medenični legi naravno rodit. 
Aja, rodila je v Ljubljani...

Naravni porod ali CR - user posted image user posted image user posted image .......najbolj me skrbi za zdravje mojega lulčka.

Rodila bom v Mb.

(odgovor članu Bela01)
Neposredna povezava do sporočila: 3052
20.10.2010 21:14:43   
birdy
tejci, verjamem ja... Velika dilema... Ta bejba je ravno dobila napotnico da se gre pogovarjat za CR, pa je preden je lahko to naredila rodilauser posted image  Je rekla da bi še enkrat isto, da sploh ne bi razmišljala o CR.
Jst tud ne vem kaj bi nardila, pomoje bi šla na CR... Če bi mi moj G sploh dal napotnico...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
20.10.2010 21:17:35   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

IZVIRNO SPOROČILO: naša beba

Oj punce, smo imele danes z MŠ obisk porodnišnice. MalaNeli je še vedno 2v1, CTG ni nič kaj aktiven, odprta nič kaj bolj... v glavnem, zaenkrat ostaja notri...

uh.. jaz sem bila odprta 1 cm od 34. tedna do 11 dni po roku.. upam, da bo CTG kaj kmalu ratal reaktiven...user posted image user posted image user posted image

u smislu orang popadkov, da ne bo pomote user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
20.10.2010 21:23:22   
Renesme**

tejci, verjamem ja... Velika dilema... Ta bejba je ravno dobila napotnico da se gre pogovarjat za CR, pa je preden je lahko to naredila rodilauser posted image  Je rekla da bi še enkrat isto, da sploh ne bi razmišljala o CR.
Jst tud ne vem kaj bi nardila, pomoje bi šla na CR... Če bi mi moj G sploh dal napotnico...

Ena znanka je ravno rodila, tudi z ritko naprej...
Jaz bi se najverjetneje odločila za CR, zato ker se je mož rodil z nogicami naprej in so ga ven vlekli in je imel probleme s kolki, še zdaj, če ga gledaš, ne hodi čisto ok...
Jaz bi gledala najprej kaj je bolje za otroka, potem pa nase...okrevanje itd. se lahko zakomplicira ne glede na vrsto poroda...jaz sem imela v prvo porod super, hiter, potem pa še cel mesec štalouser posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 3055
20.10.2010 21:25:13   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981

tejci1981: Kak je pa kaj pri tebi stanje? Kako se boš odločila, če se ne bo obrnil? In kje boš rodila?

Hej!

V petek bomo videli kako je stanje, če se je mogoče obrnil nazaj user posted image user posted image user posted image .
Če se nebo obrnil,.....nimam pojma!!!!user posted image user posted image user posted image
O zunanjem obratu ni rekla nič, v petek imam pregled,če se ni obrnil mi bo dala napotnico za P, da se bom šla dalje dogovarjat. Sem jo vprašala kaj sledi, če se ne obrne in je rekla, da načeloma naredijo CR user posted image user posted image user posted image

Bela, ena sofebruarčica je v medenični vstavi brez večjih težav rodila punčko, 3420g težko. To ti samo tok povem, da veš da se da tud kr velke otroke v medenični legi naravno rodit. 

Naravni porod ali CR - user posted image user posted image user posted image .......najbolj me skrbi za zdravje mojega lulčka.

Rodila bom v Mb.

saj načeloma rojevajo tudi v medenični ustavi.. je pa porod drugačen, ker ko otrok gre ven, ga oni tiščijo not.... da se pot zadosti odpre za glavico.. Če je potrebno, pa se kje zatakne se naredi urgentni CR v parih minutah.. Sicer pa, če greš v katero od P, ki imajo velik obrat in s tem izkušnje mislim, da ne bo problema..
Vsekakor, pa če te je strah, da bo po naravni poti kaj narobe, se zmeni za CR! To po moje sploh ni problem...user posted image

Ena je spraševla, če preverjajo a ima otrok ovito popkovnico v prodnišnici pred porodom... mislim (oz sem skoraj prepričana), da ne.. Otrok se najpogosteje zaplete zelo zgodaj, ko še kolovrati noter.. Ti pa dajo gor CTG in sledijo utripom, če padejo, sploh ne razmišljajo preveč kaj je vzrok, otrok gre po kratkem postopku ven, po naravni ali umetni poti.. tako, da če do sedaj naši nimajo ovitih popkovnic (ali prekratkih) je malo verjetno, da se bo to sedaj zgodilo, ko so že več ali manj "usidrani"....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 3056
20.10.2010 21:34:37   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme**

Jaz bi se najverjetneje odločila za CR, zato ker se je mož rodil z nogicami naprej in so ga ven vlekli in je imel probleme s kolki, še zdaj, če ga gledaš, ne hodi čisto ok...
Jaz bi gledala najprej kaj je bolje za otroka, potem pa nase...okrevanje itd. se lahko zakomplicira ne glede na vrsto poroda...jaz sem imela v prvo porod super, hiter, potem pa še cel mesec štalouser posted image

tukaj mislim, da svetujejo CR v vsakem primeru.. drugo je če gre najprej rit.. Enako večinoma svetujejo CR pri npr drugih "čudnih" vstavah (naš user posted image je npr bil v obrazni- t.i. zvezdogled, samo se je obrnil in ima zdaj lepo teme proti materničnem vratu...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
20.10.2010 21:39:43   
Renesme**

tukaj mislim, da svetujejo CR v vsakem primeru.. drugo je če gre najprej rit.. Enako večinoma svetujejo CR pri npr drugih "čudnih" vstavah (naš user posted image je npr bil v obrazni- t.i. zvezdogled, samo se je obrnil in ima zdaj lepo teme proti materničnem vratu...

no tkole "zvezdogled" je pa tudi ena rodila, bila je ful boga, ker so otroka sproti notri obračali...niso pa prej vedeli, da je tako obrnjenuser posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
20.10.2010 21:51:27   
pajac

no tkole "zvezdogled" je pa tudi ena rodila, bila je ful boga, ker so otroka sproti notri obračali...niso pa prej vedeli, da je tako obrnjenuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 3059
20.10.2010 22:04:45   
majabar
Nisem povedala, da danes mineva točno 1 leto, odkar sem prišla 1. v Kolumbijo, torej danes praznujeva obletnico, a zal vsak na drugem koncu Latinske Amerike.

Neposredna povezava do sporočila: 3060
20.10.2010 22:27:50   
naša beba
Pajac, jaz sem spraševala to, hvala za odgovor.
Malo me skrbi, ker imam občutek, da je dete vsak dan bolj živahno in se mi "ta velike" bule kar prestavljajo po trebuhu. Kak teden nazaj pa samo na enem mestu. 
Ampak upam, da bodo že znali v P pravilno presodit ...

Majabar, vse naj naj obema, upam, da sta se vsaj slišala danes ali pa si poslala virtualnega lupčka.... Bo pa bolj veselo čez dva dni ko pride domov, a ne... bo kr potres od user posted image  ... ti pa na poti v porodnišnico... user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil naša beba -- 20.10.2010 22:30:30 >

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
20.10.2010 22:51:38   
majabar
nasa beba, iz tvojih ust v bozja usesa, se rece:).

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
20.10.2010 22:59:37   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: naša beba

Pajac, jaz sem spraševala to, hvala za odgovor.
Malo me skrbi, ker imam občutek, da je dete vsak dan bolj živahno in se mi "ta velike" bule kar prestavljajo po trebuhu. Kak teden nazaj pa samo na enem mestu. 
Ampak upam, da bodo že znali v P pravilno presodit ...

Majabar, vse naj naj obema, upam, da sta se vsaj slišala danes ali pa si poslala virtualnega lupčka.... Bo pa bolj veselo čez dva dni ko pride domov, a ne... bo kr potres od user posted image  ... ti pa na poti v porodnišnico... user posted image user posted image

glede bul... upoštevaj, da imaš v trebuhu 1 rit, 2 koleni, 2 stopala, 2 komolca, 2 zapestji user posted image user posted image user posted image jaz sem se tudi spraševala od kod vse te bule, pa prepričana da je drugače obrnjen, ampak UZ je pokazal, da se motim.. Sicer ti namontirajo CTG (če imaš srečo prenosni) in če je karkoli narobe vse frči naokoli user posted image user posted image

Uuuu Kolumbiji se obeta potres čez 2 dni in ??? ur user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 3063
20.10.2010 23:04:11   
majabar
pajacuser posted image user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
20.10.2010 23:20:59   
pajac
Eno vprašanje... da ne bo potem prepozno.. predvidevam, da veste, da večina občin daje enkratni denarni prejemek za novorojenca... vlogo je treba oddat v enem določenem roku, se ne spomnim zdaj... V moji občini (ni Kamnik, da ne bo pomote) pa je za 1. otroka 100 eur, 2. otroka 150 eur, 3. otroka in vsakega naslednjega 220 eur...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
20.10.2010 23:45:17   
naša beba
Pajac, točnega roka za oddajo ne vem, ampak v spominu mi je ostal en mesec. Vem da smo o tem govorili v MŠ, ampak.... saj veš.... je pa sigurno vsaj toliko časa kot pa za zavarovanje uredit za novorojence... upam, da bomo par tednov po porodu že zmožne pohajkovat po naših uradih....

Ja, vem kolko bul so zmožne naredit naše bebice, ampak vseeno se čudim kaj tolko migajo tam notri..... mislim, halo... če bi vedle da jim je zdaj najbolj fajn.... toplo, hrana, stanovanje brez najemnine... user posted image user posted image user posted image   no, no, zdaj se pa že hecam... 

P.S.: sem se že nehala hecat, ker sem spet eno pošiljo dobla : en del pod rebra, drugi del v spodnji štuk...

< Sporočilo je popravil naša beba -- 20.10.2010 23:47:30 >

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
21.10.2010 0:05:54   
ječi12
hej punce
keri zanimivi pogovori user posted image

v kolumbiji bo čez dva dni potres. ojojojo,dobr da smo daleč user posted image  majabar držim pesti da hitro mineta tale dva dni 2v1 in čestitke za 1. obletnico. sicer pa se mi zdi da je manj kot 10 dni blo tole? al pa tok hitro minejo teli dnevi.

js tut bule dobivam od ritanja po celem trebuhu in je prou smešno. največkrat na levi ali desni od popka in je tko kt bi bla res ritka. kaj je nimam pojma. pri nas smo obrnjeni na glavo,vsaj upam da še vedno-mogli bi bit. in je prou razlika ker so spodaj nežni gibi kot ščipanje,zgoraj pa rastegovanje in konkretne brce.

midva sva pa košarko gledala. phelpsssss! a si uživala a??? odlično je blo!user posted image  js sm tut mislna it,pa mala neki sračka pri večernem spanju in sm raj ostala z njo doma. tut ok :)

tejči js si tud merim pritisk doma. kašno napravo pa maš? kok maš pa pri G ko ti meri?
js sm mela pri G najprej 140/90 ali 80. no zdele en pregled pa 150/90 in me je pol posalal na preiskave. kjer so mi povedal da ne rabim nobene terapije ker mi nič ni,ampak da nej si še naprej merim pritisk in bomo vidli kaj bo. in res,očitno so krivi samo zdravniki in moji živčki ker mam doma ubistvu čis normalen pritisk. tm nekje 130/70 in se mi zviša edino če grem po kšnih stopnicah al pa kej. tko da je use ok.

MalaNeli škoda da se ni izšlo za dober datum,sicer je pa važno da sta z malim ok!

Neposredna povezava do sporočila: 3067
21.10.2010 0:51:39   
majabar
jeci, vsega skupaj bo 10 dni in 7 ur. Meni se zdi pa kot en mesec:).

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
21.10.2010 4:43:19   
tejci1981

IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981

Hej!

Rodila bom v Mb.

saj načeloma rojevajo tudi v medenični ustavi.. je pa porod drugačen, ker ko otrok gre ven, ga oni tiščijo not.... da se pot zadosti odpre za glavico.. Če je potrebno, pa se kje zatakne se naredi urgentni CR v parih minutah.. Sicer pa, če greš v katero od P, ki imajo velik obrat in s tem izkušnje mislim, da ne bo problema..
Vsekakor, pa če te je strah, da bo po naravni poti kaj narobe, se zmeni za CR! To po moje sploh ni problem...
user posted image

Ni toliko strahu zaradi naravnega poroda pri medenični vstavi ali kasnejšega okrevanja po CR,......na prvem mestu je zdravje otroka.

Negotovost je prisotna tudi predvsem zaradi pomanjkanja informacij.
V MŠ se je skozi govorilo o normalnem naravnem porodu - glavica naprej (ali pa sem jaz kaj prešpricala user posted image ) in nekaj malega o CR.

Bomo videli kaj bojo rekli v petek na razgovoru, če bo potreben seveda.
Mogoče poskusim po naravni poti in v skrajni sili naredijo CR,...... kdo bi vedel,......bom počakala do petka!

Majabar - čestitke za obletnico user posted image , pa naj hitro mineta ta dva dni!

Ječi12 - Naprava je MS 700, če ti to kaj pove user posted image .
Pritisk imam ponavadi v mejah normale,....120/80, 115/75. Zadnjič mi je namerila 135/90, pa mi je rekla, da naj si doma preverjam, ker je malo povišan.
Ko si ga doma merim je okoli 130/80,..... zadnjič pa sem samo sebe oreng naživcirala pa je narasel na 145/105 - samo sem bila sama kriva, ker sem paniko vzganjala, ker je bil mali dva dni ful miren user posted image .
Kaj češ pač jezi mamo že zdaj user posted image

Sem zgodnja danes,....moj spi, jaz pa ne morem.
Grem malo knjigo brat, mogoče me zmanjka user posted image !

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
21.10.2010 7:19:18   
pajac
jutrouser posted image

user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 3070
21.10.2010 7:21:13   
pajac
uuuu ste ene zgodnje.... jaz bi pa še spala, samo se je Peter zbudil in sva mogla na stranišče....user posted image upam, da bo hiter čisto ok, ker je že čisto prestrašen, ko gre kakat.. še pa teče od njega, ampak je vsak dan boljše....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
21.10.2010 7:28:22   
Renesme**
jutro

joj tale prehlad, ne grem rodit dokler ne neham smrkat- glede na to, da se je smrkanje šele dobro začelo...je to še kakšen tedenuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3072
21.10.2010 7:43:00   
simonmojca
Jutro

madonca a vi sploh kej spite user posted image  skoz ste kle gor user posted image

občina pri nama je na csd rekla, da si prek neta sprintam obrazec, potem pa ko je user posted image  naj očka nese papirje na občino (oddat vlogo) to bo pa takrat naredu, ko bo itak nesu papirje na csd za koristenje dopusta

no jaz sem pokonc sam zato, ker grem v lj. no eno kavico za vas

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3073
21.10.2010 7:59:37   
november2010
jutro!
Za mano je pa obupna noč, pravzaprav že dve noči..... prejšnjo noč mi je bilo celo slabo, včer čez dan sem dvakrat bruhala, glavobol.... ponoči mi je pa trebuh otrdeval, ampak mi ni blo jasn kaj bi lah to blo, mislim, da popdadki (lažni) niso bli.... v glavnem obup... zjutraj pa še driska.

pa še lovra imam doma, ker sem mu obljubila, da bo danes doma, ampak sej je na srečo že tolk samostojen, da se itak sam igra pa tko, tako da ne rabim skoz zraven viset.....

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
21.10.2010 8:08:19   
pesjanarka
pajac - finančno 'darilo' občine v Medvodah dajo nekaj okrog 180 EUR vlogo moraš pa oddati v roku 6 mesecev po rojstvu. Je pa to v vsaki občini drugače.

majabar sja verjetno si to že kaj pisala, pa si bom vseeno drznila biti malo zapoznelo firbčna user posted image . Kje sta se pa spoznala vidva?

Kranjska porodnišnica
kolikor sem naštela, gremo 3 tja. Bi se kaj dobile?

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?