tejci1981
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajac IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981 IZVIRNO SPOROČILO: Bela01 tejci1981: Kak je pa kaj pri tebi stanje? Kako se boš odločila, če se ne bo obrnil? In kje boš rodila? Hej! V petek bomo videli kako je stanje, če se je mogoče obrnil nazaj . Če se nebo obrnil,.....nimam pojma!!!! O zunanjem obratu ni rekla nič, v petek imam pregled,če se ni obrnil mi bo dala napotnico za P, da se bom šla dalje dogovarjat. Sem jo vprašala kaj sledi, če se ne obrne in je rekla, da načeloma naredijo CR IZVIRNO SPOROČILO: birdy Bela, ena sofebruarčica je v medenični vstavi brez večjih težav rodila punčko, 3420g težko. To ti samo tok povem, da veš da se da tud kr velke otroke v medenični legi naravno rodit. Aja, rodila je v Ljubljani... Naravni porod ali CR - .......najbolj me skrbi za zdravje mojega lulčka. Rodila bom v Mb. saj načeloma rojevajo tudi v medenični ustavi.. je pa porod drugačen, ker ko otrok gre ven, ga oni tiščijo not.... da se pot zadosti odpre za glavico.. Če je potrebno, pa se kje zatakne se naredi urgentni CR v parih minutah.. Sicer pa, če greš v katero od P, ki imajo velik obrat in s tem izkušnje mislim, da ne bo problema.. Vsekakor, pa če te je strah, da bo po naravni poti kaj narobe, se zmeni za CR! To po moje sploh ni problem... Ni toliko strahu zaradi naravnega poroda pri medenični vstavi ali kasnejšega okrevanja po CR,......na prvem mestu je zdravje otroka. Negotovost je prisotna tudi predvsem zaradi pomanjkanja informacij. V MŠ se je skozi govorilo o normalnem naravnem porodu - glavica naprej (ali pa sem jaz kaj prešpricala ) in nekaj malega o CR. Bomo videli kaj bojo rekli v petek na razgovoru, če bo potreben seveda. Mogoče poskusim po naravni poti in v skrajni sili naredijo CR,...... kdo bi vedel,......bom počakala do petka! Majabar - čestitke za obletnico , pa naj hitro mineta ta dva dni! Ječi12 - Naprava je MS 700, če ti to kaj pove . Pritisk imam ponavadi v mejah normale,....120/80, 115/75. Zadnjič mi je namerila 135/90, pa mi je rekla, da naj si doma preverjam, ker je malo povišan. Ko si ga doma merim je okoli 130/80,..... zadnjič pa sem samo sebe oreng naživcirala pa je narasel na 145/105 - samo sem bila sama kriva, ker sem paniko vzganjala, ker je bil mali dva dni ful miren . Kaj češ pač jezi mamo že zdaj Sem zgodnja danes,....moj spi, jaz pa ne morem. Grem malo knjigo brat, mogoče me zmanjka !
|