|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
20.10.2010 16:07:26   
Mateja81
Zori - mislim, da mi je kr fajn uspelo, kar se plesni tiče...na žalostuser posted image . Je bila taka bolj površinska očitno. Sej je bila v bistvu med dvema deloma ( na notranji strani) in ne zažrta v blago (eh ne vem kak naj razložimuser posted image ). Očitno sem res dobra Fata.
Sem pa zdaj orng zmatrana, ker sem poleg čohanja vozička zrihtala še kopalnico od stropa do tal. Pa sej ne vem zakaj prehitevam. Jo bom itak mogla še vsaj 1x do uradnega roka.
In pol po vsem tem ribanju vozička in kopalnice, pride domov moj brihten ded in ugotovi da imamo v stanovanju res slab zrak!!! Jaz sem rekla da itak da je slab ker sem mu ravno grela sarmo. No in on pol: "ne neki drugega ima tak čudn vonj"? Ja itak če sem pa celo dopoldne čohala z 100 čistili voziček in kopalnico user posted image user posted image user posted image (tisto čistilo proti plesni v kopalnicah res smrdi kouser posted image )!!! Runkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12.02.2008 je prikukal na svet naš sonček Patrik

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
20.10.2010 16:10:53   
Mateja81
Aja Zori pričakujemo pa tak kot vi. Upam, da ne bo zdej kako presenečenje pa da kak lulček zrasteuser posted image . Ker imam vse roza pripravljeno.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mateja81)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
20.10.2010 16:11:09   
majabar
Nam manjkajo se: babyphone, skarjice za nohtke, glavnicek, rjuhe za posteljico, zame vlozki za po porodu, banjica, nedrcki za dojenje....Ojoj, je se kar precej. Ampak saj je se casuser posted image .

< Sporočilo je popravil majabar -- 20.10.2010 16:19:08 >

(odgovor članu Mateja81)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
20.10.2010 16:14:45   
zori82
mateja jeeeeeeeeeeeeeeeeeee parček bote meliuser posted image user posted image user posted image Ka pa Patrik pravi na to, je navdušen al bi raj brateca? Pa ime je že zbrano?

majabar ja se kar hitro nabere, men se tud zdi da bolj ko kupuješ bolj manjkauser posted image user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3029
20.10.2010 16:28:36   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: nadinne

sonček...no nam so ravno včeraj v MŠ (fizioterapevtka iz razvojne ambulante) rekli, da vzglavje vzdigamo le če poliva oz. ima refluks in pa če je fejst prehlajen, saj lažje diha. Glede blazine, o kateri si spraševala...je rekla da je sicer uporabna, samo da je problematična iz vidika, ker ne raste z otrokom in bi v bistvu moral imeti otreok vsak mesec novo, ki bi bila primerna njegovi velikosti...tako da nam jo je odsvetovala. Je rekla, da ko damo jenčija na bok ležat, da za ritko damo en svitek brisače in pod zgornjo upognjeno nogico še eno, da je v nevtralnem položaju in da se ne zvrne naprej oz. nazaj. To je vse.
Pa debata je šla še o pralnih plenicah...baje so vse preširoke med nogami in niso dobre za razvoj kolkov. Sploh je omenila Racmanke...še dobro da jih nisem že naročila user posted image Res so glede okolja in kemikalij najboljše, samo pa da se noge ne razvijajo normalno. Tak da spet ne vem kaj naj user posted image Je rekla da najbolje da poiščemo plenice ala "pampers", ki so čimbolj naravne, torej nimajo gelov in ne vem kakih kemikalij...baje so Müllerjeve take...ne vem moram prečekirat.

Plenice...samo še to...a je treba za novorojenčka imeti mini pleničko, torej 3-6kg, ali tisto za newborn ki so 2-4kg? En paket 3.6kg imam že doma, pa ne vem ali ne bo prevelika? user posted image

mi2 sva tudi v Müllerju vzela paketek njihovih za newborn babys :) dodatno k vsem pralnim plenicam user posted image

racmanke so res okorne in velike, ampak tudi ne vsi modeli. Prodajajo ali celo sivajo za njih, nevem tocno, tudi te popolini. Jaz sem jih kupila za sprobat par razlicnih popolini(bambus in easyfix) in 2 nocne racmanke. Imam pa se ene nemske, ki so super in niso ogromne in okorne, kot navadne racmanke. Mogoce, ce kr rabljene kupis kaksne in sprobas :)

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
20.10.2010 16:30:17   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: zori82

urša v šiški sem slaba 2 meseca prej sm bla pa BS3, tako da imam G v Bežigradu dr. Dimnik

punce ena od oktoberk je objavla ta link POZOR http://www.zps.si/otrok/odpoklic-izdelkov-za-otroke/umik-duda-chicco.html?Itemid=398&ref=nf

user posted image pa z mojim sma jo se gledala, da bi jo kupila in se potem HB nisma odlocila za to.

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 3031
20.10.2010 16:32:25   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Nam manjkajo se: babyphone, skarjice za nohtke, glavnicek, rjuhe za posteljico, zame vlozki za po porodu, banjica, nedrcki za dojenje....Ojoj, je se kar precej. Ampak saj je se casuser posted image .

hehe, sej najbolj nujno verjetno rabis samo vlozke zase, modrcek za dojenje in rjuhice za posteljo. V slo kopajo tamale, ko se popek posusi in nohtki se tudi komaj kasneje strizejo :) Babyphone pa kakor komu :)

ps:
Maja sem te dodala na FB :) Super slikice imas!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3032
20.10.2010 16:34:13   
Mateja81
Ja mali je čisto navdušen in že komaj čaka, čeprav bomo realno sliko videli šele ko bo dete dejansko doma. Od 2,5 letnika lahko pričakuješ svašta. Čeprav je ful tak čustven in pozoren otrok in nosi skoz eno plišasto igračo okoli in se obnaša do nje kot da ima dojenčka.user posted image
Sicer mi pa vsaj 3x dnevno teži: "Mami ti Pia dol"!!! (naj dam ven Pio iz trebuha); in pa: "mami ti pa pa" ( ker sem mu razlagala da bom šla v bolnico kjer mi bodo zdravniki pomagali vzeti dojenčka iz trebuščka).
Upam samo da bo res punčka, ker če prinesemo domov dojenčka ki ne bo Pia oz. ne bo punčka vprašanje kaj bi bilo.

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 3033
20.10.2010 17:02:57   
majabar
maa, meni se res nujno zdijo samo vlozki, zato ne panicarim. Na poti v porodnisnico jih kupim in je. Rjuho bi za prve dni komot uporabili kaksno najino, nedrcki za dojenje so pa itak nekaj novejsega, so vcasih dojile brez njih. Saj vem, vcasih so rojevali kar v naravi brez vsega in je slo. Zdaj smo seveda bolj komot, saj je prav. Ampak ni krize, ce ne bom se kupila nedrckov, a ne?

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3034
20.10.2010 18:01:59   
aleksa83
Zdravo punce, mamice, user posted image ,...

danes sem spala 12 ur, pa še bi več lahko, tako sem utrujena. Vozička še nimam sestavljenega, ga bo moj dragi sestavo,...

Glede imen pa sem prišla v zadrego zaradi tega, ker sem imena imela izbrana in so naenkrat vsa zasedena user posted image , kar nekaj punc tu v bližini mene je rodilo to leto in so izbrale imena:
user posted image : Žan, Aleks, Aleksej, Gaj
user posted image : Ela, Vita, Brina,...

In sedaj sem se odločila za nekaj izmed teh:
user posted image : Timotej, Rene, Vid, Vito
user posted image : Samanta, Nuša, Maruša, Glorija, Sanja

Verjetno pa bom tako ali tako izbrala ko bom rodila, Takrat bom verjetno vedela katero je pravo :)
Hjoj, zakaj sem tako utrujena, trebuh pa že imam kar nekaj dni tako trd, da je joj, ampa migamo pa normalno,...

Ko dobiš domov odločbo za 105 dni porodniškega dopusta, Kako je pol z ostalim dopustom za nego otroka? moraš naknadno dati vlogo, ali  je to že vse označeno na tisti poli, ko smo mogle oddati? Celo sem zmedena,...., ne vem kaj mi je. Je že moj rekel, da sem ful zmedena,...

Tako, zmedena vas pozdravljam, pa vse lepo,...

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3035
20.10.2010 18:12:27   
majabar
aleksa, jaz sem 9 dni do roka in nisem dobila se nobene odlocbe. Moj brat vse ureja, sem ga pooblastila in so rekli, da jo bodo poslali sele, ko posljem rojstni list. Sicer so mi pa med tvojimi imeni vsec Vid, Timotej in Sanja. Verjamem, da bos vedela, katero je pravo, ko se rodi:).
Kako gre kaj MalaNeli? Si ujela nalepsi datum? Drzim pesti, da si OK.

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
20.10.2010 18:46:41   
pajac
kuku!

MalaNeli si še 2v1???

Evo nam gre pa na bolje... in sem neskončno srečna... user posted image

Sicer možek še ni glih ok, ampak se bo že izmazal.. za takega je lažje skrbet...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3037
20.10.2010 18:49:51   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: aleksa83

Zdravo punce, mamice, user posted image ,...

danes sem spala 12 ur, pa še bi več lahko, tako sem utrujena. Vozička še nimam sestavljenega, ga bo moj dragi sestavo,...

Glede imen pa sem prišla v zadrego zaradi tega, ker sem imena imela izbrana in so naenkrat vsa zasedena user posted image , kar nekaj punc tu v bližini mene je rodilo to leto in so izbrale imena:
user posted image : Žan, Aleks, Aleksej, Gaj
user posted image : Ela, Vita, Brina,...

In sedaj sem se odločila za nekaj izmed teh:
user posted image : Timotej, Rene, Vid, Vito
user posted image : Samanta, Nuša, Maruša, Glorija, Sanja

Verjetno pa bom tako ali tako izbrala ko bom rodila, Takrat bom verjetno vedela katero je pravo :)
Hjoj, zakaj sem tako utrujena, trebuh pa že imam kar nekaj dni tako trd, da je joj, ampa migamo pa normalno,...

Ko dobiš domov odločbo za 105 dni porodniškega dopusta, Kako je pol z ostalim dopustom za nego otroka? moraš naknadno dati vlogo, ali  je to že vse označeno na tisti poli, ko smo mogle oddati? Celo sem zmedena,...., ne vem kaj mi je. Je že moj rekel, da sem ful zmedena,...

Tako, zmedena vas pozdravljam, pa vse lepo,...

Dobiš po pošti... sicer se tej zmedenosti reče nosečniška... (po moje ementaler user posted image )

So pa tudi meni lepa Timotej, Vid in Sanja... Sicer pa, če bosta preveč gledala kdo je dal kako ime otroku in da se ne bi rada ponavljala bosta mogoče ob imena, ki so vama najbolj všeč, to pa tudi ni prav... Če res ni to ime otroku v najbližji žlahti, ali da visite ves čas skupaj, ne vem zakaj ga ne bi dala...user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 3038
20.10.2010 18:49:59   
lottyka
Pozdravljene,

Evo mene končno doma. Zdej pa jaz na kavč, moj pa posteljico prat in razkuževat user posted image . Imajo take fine alkoholne robčke prav za take namene, je rekla da lahko tudi kasneje igrače in podobno s tem obrišeš in razkužiš. Bom videla kako se bodo obnesli.

No, pa le nisem edina s sivimi dudami user posted image . Je moj prinesel danes 10 litrov destilirane vode, da ja ne bo zmanjkalo. Si verjetno misli da je to cenejše kot pa sterilizator user posted image , ker ve da ga bom kupila če ta voda ne bo funkcionirala. Pa še vse te stvari bo treba nove potem user posted image .

malaneli - no evo, pa si dobila polni penzion. Vso srečo pa naj mine hitro, pa upam da te ne pošljejo več domov ampak da nas razveseliš s kako lepo novico.

aleksa - meni so od predlaganih najbolj všeč Vid in pa Sanja. Verjetno boš pa res najbolj vedela, ko boš videla bebiko, kateri ime je njemu/njej namenjen.

majabar - če se ti zgodi da ne boš uspela kupit nedrčka za dojenje si daš gor pač navadnega. Če pa nimaš teh blazinic za dojenje pa pač bombažno tetra plenico. Meni je tašča enkrat rekla, da ko je mela ona so uporabljali te male bombažne krpice, ki so sedaj za umivat, pa pač navaden nedrček. Še danes eni svetujejo kar tetra plenice, ker naj bi se v blazinicah razvijalo kao preveč bakterij. Drugače pa noge skup pa čakat na dragega. Še malo pa bo.

plenice - jaz imam nakupljene št.1 -3 male paketke. 1 Pampers (iz mulerja), 1 Tosamine in 1 Mulerjeve, potem pa kupim še od DM in pampers iz DM pa se odločim katere bomo uporabljali. Jaz sem mnenje da niso vsake plenice za vsako rit, tako da bomo sprobali vse in se odločili potem katere so najboljše in katere bomo uporabljali.

zori - ti pa imaš burno danes, upam da se vse uredi in da kmalu vse urediš. Ti jim kar pokaži user posted image , si zaslužijo.

blazince za podlaganje - Sem jih gledala in se odločila da če bo treba jih bomo dokupili. Bomo sproti videli. Mi je pa ta za bočno spanje drugače pri srcu, znam verjetno hitro mojga poslat po njega, če se bo bebika veliko kotalila dol iz boka.

pajac - Super da ste bolje, samo še malega poredit nazaj pa bo user posted image .

Nič, lep večer še naprej, mene kavč vabi user posted image .

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3039
20.10.2010 18:58:32   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

maa, meni se res nujno zdijo samo vlozki, zato ne panicarim. Na poti v porodnisnico jih kupim in je. Rjuho bi za prve dni komot uporabili kaksno najino, nedrcki za dojenje so pa itak nekaj novejsega, so vcasih dojile brez njih. Saj vem, vcasih so rojevali kar v naravi brez vsega in je slo. Zdaj smo seveda bolj komot, saj je prav. Ampak ni krize, ce ne bom se kupila nedrckov, a ne?

ah dej no.. verjetno imaš kakega športnega... pa ga spustiš dol in Lucian Mai navali....user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3040
20.10.2010 19:11:32   
majabar
No, pa se strinjamo glede nedrckov! Saj, ce se bo izkazalo, da z navadnim res ne morem, bom kupila tiste za dojenje, drugače pa ne. Blazinice pa že imam.
Joj, dobro kaze, se 2 dneva in 10 ur. Pocivam, jem, lezim, sedim, berem, jem, se ucim, diham, jem, gledam in to je touser posted image .

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3041
20.10.2010 19:12:36   
naša beba
Oj punce, smo imele danes z MŠ obisk porodnišnice. MalaNeli je še vedno 2v1, CTG ni nič kaj aktiven, odprta nič kaj bolj... v glavnem, zaenkrat ostaja notri...

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
20.10.2010 19:16:16   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: naša beba

Oj punce, smo imele danes z MŠ obisk porodnišnice. MalaNeli je še vedno 2v1, CTG ni nič kaj aktiven, odprta nič kaj bolj... v glavnem, zaenkrat ostaja notri...

uh.. jaz sem bila odprta 1 cm od 34. tedna do 11 dni po roku.. upam, da bo CTG kaj kmalu ratal reaktiven...user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
20.10.2010 19:22:48   
majabar
Tako zelo si zeli roditi danes, kako je po stopnicah hodila in user posted image . Ta njen ginekolog ji res greni zivljenje in raje prej rodi, kot gre se enkrat na pregled k njemu. Upam, da se ji zelja uresnici!!

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
20.10.2010 19:49:57   
Renesme**
prekuhane stvari sem imela tudi jaz sive...sem potem vse s plenico obrisala in je super...sej to tako ne mislim vsak dan prekuhavat...pri tamali sem pomoje ene 5x prekuhala, drugače pa z zelo vročo vodo prala....pa 1 leto ni bila čisto nič bolna, potem pa tako vrtec naredi svoje...me je zdaj bolj strah kaj bo mali pobral od tega vrtcauser posted image ...

prej sem sedela na postelji in premišljevala...zadnji dnevi...le kdaj se bo odločil pritiuser posted image
danes je bila tamala doma in sva se celo dopoldne okoli potepali, še na bivši fax (sošolki delata tam) sem jo peljala konjičke gledatuser posted image  pa v BC si je eno Filly lahko izbrala (to so konjički, taki mali...)

Drugače sem pa vredu, brez kakršnih koli znakov, da je kaj na vidiku....

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3045
20.10.2010 19:52:27   
Renesme**
aleksa- če ti je ime všeč mu/ji ga daj...saj je tvoj otrok in bo on/a celo življenje nosil/a ime...ne oziraj se katera soseda že ima to ime!!
Se strinjam z drugimi Vid, Sanja in Nuša so meni všeč.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 3046
20.10.2010 20:06:54   
aleunam
Čer!

Kavica z rr-jevkama je bila super, me veseli, da smo se tudi osebno spoznale. user posted image  Po tem sem šla še malo po trgovinah, prišla domov, skuhala in padla v posteljo. Mislim, da me je sprehanjanje po trgovinah (samo zaradi nuje) in predvsem vožnja čist utrudila, sramna kost me je bolela... Skratka, vlegla sem se v posteljo in spala tri ure. Upam, da mi čez kakšne tri ure kljub temu uspe zaspati. Sem pa pozabila na čaj za dojenje, ga bom kupila jutri, ko grem na banko.
MalaNeli, javi kako bo. user posted image

Aleksa, med tvojimi imeni sta mi všeč Vito in Sanja. user posted image

Poličke nad previjalno tudi jaz ne bom imela, ker je ena pod previjalnim delom. Sem pa ravno danes kupila eno pleteno košaro oblazinjeno z blagom in v njej bom imela zložene pleničke, krpice in ostalo, kar bo fajn imeti pri roki. Previjalna takoj zgleda bolj polna. user posted image

< Sporočilo je popravil aleunam -- 20.10.2010 20:08:34 >

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
20.10.2010 20:23:47   
Bela01
Ola!

Nekaj dni me ni, pa sta že kar dve rodili user posted image user posted image user posted image . Čestitke obema mamicama!!!

Jaz sem pa bila včeraj v Ljubljani na obratu, vendar žal niso mogli nič naredit oz. sploh niso poizkušali zaradi moje pregrade. Tako da bo ostala kar na ritki. Jutri pa se grem menit za porod, ali cr ali ne. Sama sem še vedno nekak bolj za naravni porod, kot pa za cr.

tejci1981: Kak je pa kaj pri tebi stanje? Kako se boš odločila, če se ne bo obrnil? In kje boš rodila?

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
20.10.2010 20:34:12   
birdy
Bela, ena sofebruarčica je v medenični vstavi brez večjih težav rodila punčko, 3420g težko. To ti samo tok povem, da veš da se da tud kr velke otroke v medenični legi naravno rodit. 
Aja, rodila je v Ljubljani...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Bela01)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
20.10.2010 20:40:14   
majabar
MalaNeli sporoca:
Povej da se je ctg umiril. Da bom se ostala na opazovanju,potem pa domov ce ne bo odpiranja pa napredka v popadkih.
:( drugac je dojencek vredu,ampak mene noce brcat.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?