|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
19.10.2010 21:47:13   
nadinne
Večer.

No pa sem nazaj iz MŠ...končno nekaj praktičnih vaj kako delaš z dojenčkom user posted image

ljubljana...jaz sem dala fotke gor od banjice Brevi bagnotime za na banjo s previjalno podlogo zraven. Točno ta je, od katere je dala renesme link...pa še take barve imam jaz. Dobila sem jo v Pikapolonici, samo so mi jo mogli naročit direkt iz Italije iz brevija...sem jo čakala ene 10 dni. Stane pa okoli 100€. Kako se bo obneslo bomo pa videli v praksi. Jaz pač nimam nikamor za dati navadne banjice, tak da smo pač tole kupili pa bomo videli.

Luna...jaz bi si rezervirala kar 21.11. Itak sem imela PDP takrat do nedavnega, tak da bo kar vredu user posted image

Uf...koliko je že ura...grem gledat film na tvs2...ga že ves dan čakam.

Noč

< Sporočilo je popravil nadinne -- 19.10.2010 21:48:05 >

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2951
19.10.2010 21:53:04   
lottyka
Ljubljana sicer tiste slike nimam, ampak mislim da vem katero misliš, ta ki se montira na rob banje in je tako kad kot previjalna. Videla sem jo v Pikapolonici na Rudniku da jo prodajajo, res pa je da že kar nekaj časa nazaj ampak verjetno jo še imajo.

je pa približno taka samo da ima spodaj še kad za kopanje dojenčka.

http://www.bolha.com/previjalne-mize/previjalna-miza-oglas384032791

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2952
19.10.2010 22:03:23   
majabar
Valentina, se natanko 3 dni in 7 ur! Sva ravnokar malo govorila, ga zelo skrbi in z nami upa, da bo mali pocakal.
lottyka, veliko boljse se pocutiva. Ze tako je veliko prahu, prej je pa na mestih se omet odpadal... Moj ima rad zelo cisto in pometava in pomijava vsak dan, ampak zdaj se rav pozna razlika. Pa barve so bolj tople, svetlejse. Super, da imas vse! Meni se manjkajo stvari, a sem tako prepricana, da se ne bom rodila, da kar ne grem kupit. Vlozke za po porodu bom kar na poti v porodnisnico kupila, torej cez dobre 3 dni:).
tejci, joj, bi bilo super, da se spet obrne. Drzim pesti!
jeci, na zalost smo mi 7 ur nazaj, smo sele 19.10. in je ura 3 popoldne.
ljubljana, kako se ti kaj pocutis, ti manjka sport? Jaz se pocutim cisto zaspehano, manjka, manjka...

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 2953
19.10.2010 22:25:12   
lottyka
O.k. Punce mi je kar nerodno ampak rabim malo pomoči. Tole prekuhavanje mi ne gre ravno najbolje user posted image . A bi mogla jaz to prekuhat v destilirani vodi? Ker meni je vse sivo in polno kamna ven prišlo in to se meni ravno ne zdi neka sterilizacija user posted image . Zdej sem rekla da bom probala z vodo iz Brita filtra, ampak moram še kupit filtre, ker ga že dolgo ne uporabljam. Kako ste pa ve to naredile? Mislim čist simpl stvar, pač prekuhaš ampak tole nekaj ne bo prav user posted image . Al je to kar to, pa samo zbrišeš kamen dol al kako?

A ima katera tisto tekočino za sterilizacijo? Kje so jo pa dobi? A je tekočina kaj boljše?

Mal me matrajo lažni popadki in otrdevanje in če se slučajno kaj razvije iz tega bi rada imela nastavke "ready to go" ampak tako sivi ne vem če so o.k. user posted image .

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 2954
19.10.2010 22:35:58   
pajac
ojla!

Jap to je od navadne vode.. saj če niso prav kosi (torej ful trda voda) je to le estetskega pomena... jaz sem pol le s čisto prelikano krpo obrisala.. Moram pa priznat, da sem to naredila le prvič nato pa občasno, sem vse lepo umila z vročo vodo.. .Načeloma usta in črevo naših user posted image ni sterilno in ne vidim razloga, da bi morala sterilizirat stvari.. ok prekuhaš vodo (še to sem opustila, ko se mi je že nekajkrat napil vode v bazenu user posted image ) v začetku, ampak če je pitna mu pol nima bit kaj.. mleka pa ne pripravljaš za 2 dni vnaprej ampak ponavadi sveže... Svoje mleko pa sem dajala v čiste aventove lončke in takoj zmrznila... Bolj se mi zdi oporečno "čiščenje" padlih dud s strani nekaterih mater user posted image ...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2955
19.10.2010 22:36:42   
ajne1
Pozdravljene,

kar nekaj mesecev se nisem javila, je bila gužva na vseh področjih. Zdaj sem končno malo prišla k sebi in se počasi tudi psihično pripravljam na 21. 11., čeprav sem še vedno precej vpeta tudi v službi, kljub temu da sem že na dopustu in v nedeljo začnem s porodniško. Hvala za podatke o polni luni, zdaj res ne dvomim, da bo tale naš dojenček prijokal na rok (prva je bila en dan čez rok, druga en dan pred rokom, tako da tretji bo gotovo ujel "svoj" postavljeni datum).

Sicer pa večina stvari je pri nas pripravljenih (razen mene in stvari zame). Zadnjič sem šla v lekarno po kozmetiko za dojenčka in ko sem prišla na vrsto, sem se od vsega kar rabim (kljub temu, da je tole že moje tretje dete user posted image ) spomnila le na fiziološko raztopinouser posted image . No pa mi je prijazna lekarnarca zdrdrala seznam stvari, ki jih bodoče mamice navadno kupujejo in sem po tako osveženem spominu le uspela nabavit vsaj osnovne zadeve, ki jih potrebujemo. Zdaj pa sem se vrgla še v nakupe zase in res hvala tisti, ki je napisala to o plavalnem obroču (sem ga imela pri obeh s seboj in mi je bil neprecenljiv, zdaj pa bi gotovo pozabila nanj). Pa vatiranci so bili tudi meni zakon, tako da sem jih tudi že nabavila. Trenutno smo doma v fazi intenzivnega gnezdenja, in sicer preurejamo hišo, da bo primerna za prebivanje petčlanske družine in ne le štiričlanske. Bomo imeli še heca na to temo, se mi zdi...

Aja, sem pa zasledila, da nas je nekaj iz Šiške tu gor, tako da upam, da se dobimo na kakem vozičkanju potem, ko bo to aktualno...

Sama že komaj komaj komaj čakam, da se bom lahko po dobrega pol leta končno spet fino premigala in prešvicala na kakšni gorniški turi ali pa vsaj na kakšnem konkretnem teku ... se mi je kar milo storilo, ko sem na LM prijavila tamali dve, sebe pa ne... mogoče bi šla lahko na Lumpija skupaj z najmlajšo user posted image . Upam pa, da bom kolikor toliko fit že tam februarja - marca za kak turni smuk... ooohhh... zdaj pa bom začela jamrat, tako da bom raje zaključila.

Pa da ne pozabim na čestitke prvima novemberkama, ki sta že mamici...

Čau

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 2956
19.10.2010 22:46:39   
lottyka
Hvala pajac, bom zbrisala z prelikano plenico za danes, če me ponoči kaj ne preseneti pa bom jutri ponovila vajo z vodo iz Brita filtra. Res pa je, da imamo zelo trdo vodo, bom kar Brita začela nazaj uporabljat, sam preverit moram še če je to sploh primerno za uporabo pri bebiki.

Zdej grem pa še to zrihtat pa pod tuš in spat, pa upam da tole rahlo zvijanje preneha. Imam občutek kot da bebika koplje, da hoče en štuk nižje.

< Sporočilo je popravil lottyka -- 19.10.2010 22:52:21 >

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 2957
19.10.2010 22:49:08   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: lottyka

Hvala pajac, bom zbrisala z prelikano plenico za danes, če me kaj ponoči kaj ne preseneti pa bom jutri ponovila vajo z vodo iz Brita filtra. Res pa je, da imamo zelo trdo vodo, bom kar Brita začela nazaj uporabljat, sam preverit moram še če je to sploh primerno za uporabo pri bebiki.

Zdej grem pa še to zrihtat pa pod tuš in spat, pa upam da tole rahlo zvijanje preneha. Imam občutek kot da bebika koplje, da hoče en štuk nižje.

pa srečno nocoj! user posted image Sporoči čimprej, da imamo kaj brat...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2958
19.10.2010 22:50:03   
pajac
polna luna.. Petra sem rodila na polno luno 11 dni kasneje.... Zdaj pa je polna luna 1 dan pred mojim PDP... mi kaj namiguje? user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 2959
19.10.2010 22:51:35   
ajne1
jaaa, na tole pa moram povedat tudi svojo izkušnjo pri prvi pupi...

prekuhavanje in steriliziranje... sem tudi jaz prvič vrgla v krop vse kar sem mislila "sterilizirat" in se je zgodilo točno to, kar opisuješ... in sem si rekla - prvič, zadnjič in nikoli več. ves silikon je bil namreč tak, da sem vse skupaj samo v smeti zabrisala in šla kupit novo, ker mi ni bilo niti za pogledat, kaj šele da bi dala dojenčku to v usta... v dudinem cuclju se je kamen nabral tudi v notranjosti cuclja, tako da se sploh ni dalo očistiti... groza...
tako da od takrat mi nismo nič prekuhavali, sterilizirali ali kaj podobnega. vse sem vedno vrgla v pomivalca in to je bilo to. pa sta kljub temu obe zdravi punci (trkam...)

tudi likanje dojenčkovih oblek in plenic pri meni ni šlo skozi. po pranju je šlo vse le v sušilca in to je to. niti slučajno ni bilo časa za likanje - btw. to delo sovražim iz dna srca in še vedno likam max 1X mesečno, kar je res nujno za zlikat in nenosljivo, če ni zlikano (priznam, moževe srajce likajo v čistilnici).

tak da, otroci preživijo (če seveda niso občutljivi zaradi kakšne druge okoliščine) tudi brez steriliziranja in prekuhavanja...user posted image

(odgovor članu ajne1)
Neposredna povezava do sporočila: 2960
19.10.2010 23:01:19   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Pajaca, še vedno me nasmejišuser posted image
Mah, kr gre... Sva mela delovni vikend, otroke v Domžale, midva pa malat otroško sobo pa dnevno, pa zamenjala sva lajštice v otroški... No, po tem super duper vikendu brez otrokuser posted image  bi rabla še en vikend za počitek, me je včer vse bolel, ma k stara mama sem bilauser posted image
Kako je pa Peter? Sem prebrala da je bil že skor čist vredu, je še vedno? Pa tvjo bo prinesu kakšne nepovabljene goste al je bil sam lažni alarm?

Peter bo v redu user posted image še je daleč od tega, samo pri takih to gre kar hiter... čeprav.. če nisem ratala siva v teh 8. dneh ne bom nikoli user posted image V glavnem dejstvo je da vročine več ni, ostalo pa se počasi mic po mic umirja.. Je pa tako švoh, da ni sposoben ničesar... Danes mi je rekel: mami, pelji me zdravniku, da me pozdravi... Zvečer pa je spil kapsulo Linexa (moj mu je dal celo), ker mu je Jani rekel, da je to, da bo zdrav... In ko ga je zgrabil naslednji krč se je zjokal, ker ga zdravilo ni pozdravilo...user posted image user posted image
ta teden ga ne spustim v vrtec in ga bom šopala kot purmana, ko bo zdrav, ker je kot skeleton....

Jani pa je kar prinesel goste (verjetno Petrove, ki se zelo radi družijo user posted image ).. ampak jih je uničil z 2 litroma coca cole.... saj ne preživi nič....

Ej moramo se videt, samo ne vem kdaj, glede na okoliščine... se slišiva, pa greva na kofetek...

< Sporočilo je popravil pajac -- 19.10.2010 23:03:26 >

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2961
19.10.2010 23:03:43   
lottyka
IZVIRNO SPOROČILO: ajne1

jaaa, na tole pa moram povedat tudi svojo izkušnjo pri prvi pupi...

prekuhavanje in steriliziranje... sem tudi jaz prvič vrgla v krop vse kar sem mislila "sterilizirat" in se je zgodilo točno to, kar opisuješ... in sem si rekla - prvič, zadnjič in nikoli več. ves silikon je bil namreč tak, da sem vse skupaj samo v smeti zabrisala in šla kupit novo, ker mi ni bilo niti za pogledat, kaj šele da bi dala dojenčku to v usta... v dudinem cuclju se je kamen nabral tudi v notranjosti cuclja, tako da se sploh ni dalo očistiti... groza...
tako da od takrat mi nismo nič prekuhavali, sterilizirali ali kaj podobnega. vse sem vedno vrgla v pomivalca in to je bilo to. pa sta kljub temu obe zdravi punci (trkam...)

tudi likanje dojenčkovih oblek in plenic pri meni ni šlo skozi. po pranju je šlo vse le v sušilca in to je to. niti slučajno ni bilo časa za likanje - btw. to delo sovražim iz dna srca in še vedno likam max 1X mesečno, kar je res nujno za zlikat in nenosljivo, če ni zlikano (priznam, moževe srajce likajo v čistilnici).

tak da, otroci preživijo (če seveda niso občutljivi zaradi kakšne druge okoliščine) tudi brez steriliziranja in prekuhavanja...user posted image

Hvala za tole izkušnjo, se malo boljše počutim, da se je še eni enako zgodil. Ker tole kar je ven prišlo mislim brez besed in si res ne predstavljam dati to bebiki v usta. Tok simpl se sliši tole prekuhavanje ampak končni rezultat je pa kar nekaj. Jaz upam da bom še rešila, če pa bo ostalo sivo pa pač kupim novo.

(odgovor članu ajne1)
Neposredna povezava do sporočila: 2962
19.10.2010 23:33:26   
majabar
Pajac, res je bogi. In verjamem, da se počutiš slabo, ker mu ne moreš veliko pomagati. Srečno!!

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 2963
19.10.2010 23:36:37   
naša beba
Hej, sem se spomnila danes, da smo na babyphone čisto pozabili!!!!!!
Mamice z izkušnjami, kaj priporočate? 

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 2964
20.10.2010 7:03:41   
Urša08
user posted image

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 2965
20.10.2010 7:04:02   
Urša08
user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 2966
20.10.2010 7:07:39   
Urša08
jutro

Kako ste? Jaz sem kar ok spala. Sedaj sem se dva dni bolj potepala, nakupila še zadnje malenkosti. Danes bo pa treba do konca vse pripravit, da bom potem mirna. user posted image Sedaj vas grem pa mal prebrat da vidim o čem teče debata.

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 2967
20.10.2010 8:16:32   
maa2010
Dobro jutro punce!

user posted image Cestitke Emma83 zelim vam obilo cartanjauser posted image

Jaz pa imam danes dan za pocitek in polezavanje :) in se par mini opravkov. Vceraj sem imela lep izlet v Avstrijo (prakticno predavanja za vezanje rute & shopping & birokracija & kitajska all you can eat user posted image ), nabavila prasek za popek, olovit kapljice (D3), Heublumme - seneni drobir za parne kopeli mednozja, ki se sedaj lahko zacnejo ;) in se marsikaj kar ni na nasem slo trziscu.
Zvecer pa sem od izcrpanja dozivela par popadkov, no saj ni bilo tako hudo, moj je edino bil na trnih in stand by-u ce bo kaj, ampak je minilo.
Jutri imam UZ kontrolo rasti user posted image in me ze prav zanima ali bodo sprozili porod.

Uzivajte user posted image ,
grem dalje zzzZZzzz

ps: kje lahko katero dodam na fb, sem videla samo pripise na seznamu?!

< Sporočilo je popravil maa2010 -- 20.10.2010 8:17:17 >

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 2968
20.10.2010 8:18:28   
MalaNeli
DObro jutro punce.
upam da ste volje spala kot jaz.
sem mela celo noč krče in sem se neki zbujala.
naša beba grem na predčasn ogled porodnišnce. tk da me pop. verjetno ne bo.

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2969
20.10.2010 8:22:53   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

DObro jutro punce.

upam, da si ok user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2970
20.10.2010 8:23:09   
Renesme**
Mala Neli- dobro opravi, naj bo danes če si tako želišuser posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2971
20.10.2010 8:23:38   
MalaNeli
bomo vidli, al pa sam mene matra. un pa še noče vn :)

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 2972
20.10.2010 8:28:52   
pajac
jutro!user posted image

Čekiram, kako je z Lottyko? A bo šla še po destilirano vodo ali bo brisanje nastavkov za dojenje moralo zadostovati...user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2973
20.10.2010 8:33:33   
aleunam
Dan!

Bo danes katera? Datum je res lep. user posted image

Nič, se zrihtam, potem pa počasi na user posted image  z Bejo in Nejko. user posted image  

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 2974
20.10.2010 8:37:58   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

DObro jutro punce.

ali probo??user posted image Držim pesti, da ti rata danes!

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?