Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 14:40:53
|
|
|
|
majalina
|
micamica, se strinjam z ostalimi. se malo pocakaj!! mocno stiskam pestke zate in ostale!
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 14:54:08
|
|
|
|
HANYBANY
|
Živjo punce! za vse pluske najprej mam eno vprašanje, sploh za tiste ki ste že menjale kliniko. S ponovnim postopkom začnem 26.10 (prevzem zdravil) na GKLJ in sva se z dragim poogvarjala,če bi pri naslednjem postopku zamenjala kliniko, ali Reš ali MB, se pravi ta postopek bom imela še na GKLJ. Zanima me, kako poteka, če se odločiš za drugo kliniko, ali moreš dat tam spet vse preiskave čez, tako kot pred prvim postopkom ali so dovolj izvidi od prej nekako se nagibam na MB, sploh zaradi slabih izkušenj z punkcijami v lj, sta bli prvi dve res katastrofalni pa sam po en folikel sem mela čeprav pa vse pohvale dr. Požlepovi, ki mi je delala zadnjo punkcijo, ki je bila res minimalno boleča. hvala
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 15:07:13
|
|
|
|
mismis
|
Hanybany, za MB pokličeš številko 02/ 321 24 48 in se naročiš za posvet. Datu mboš dobila nekje spomladi naslednje leto. Ko prideš na posvet prinesi vse izvide iz Ljubljane seboj, prosi sestro da ti naredijo fotokopijo, tudi izvid spermiograma, hormonov, kakšne slike operacij, uglavnom vse kar lahko dobiš. Na posvetu boste pogledali lj. izvide, po moje boš morala ponovno dati kri za spolno prenosljive bolezni, pa še na UZ te bodo naročili. Glede na rezultate tega, te bodo uvrstili v čakalno listo. Potem je pa predvsem odvisno, kdaj boš imela drugi posvet oz. kdaj dobiš pošto za začetek postopka.
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 15:36:57
|
|
|
|
Aljonka
|
Ojla pupike! Joj joj tolk trepetalk nas je blo pa tako malo nosečk. Nič ne moremo pomagat bo pa naslednjič! SBDJ držim pesti, da jutri dobiš in obdržiš dve pikici Dekleta a katera ve kaj potrebujem za prevzem pingvinov Potekle so mi že vse možne napotnice in izvidi. Hvala in lep dan!
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 15:40:53
|
|
|
|
latka
|
SBDJ držim pesti, da te jutri pričaka čim več ta pravih pikic! mismis, jutri veliko sreče na punkciji, naj bo čim več lepih celic!
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 16:11:42
|
|
|
|
mismis
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aljonka Ojla pupike! Joj joj tolk trepetalk nas je blo pa tako malo nosečk. Nič ne moremo pomagat bo pa naslednjič! SBDJ držim pesti, da jutri dobiš in obdržiš dve pikici Dekleta a katera ve kaj potrebujem za prevzem pingvinov Potekle so mi že vse možne napotnice in izvidi. Hvala in lep dan! če si v LJ, potrebuješ napotnico ginekologa za neplodnost za prenos zarmznjenčkov. Ostalih izvidov v bistvu ne potrebuješ, ker gre za prenos zarodkov, tako da če so ti potekli izvidi za spolno prenosljive bolezni ni take panike
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 17:03:51
|
|
|
|
SBDJ
|
Čao punce! Evo sedaj sem prišla z zadnje masaže. Že od samega začetka hodim na refleksno masažo stopal. Priporočam! Hodim k ga. Karmen v Radomlje, tako, da če katera potrebuje telef lahko sporočim. Drugače se že malo pripravljam na jutri. Pižamica, oranžne hlačke in copatke so pripravljene :-) Danes em se tudi odločila, da bom samoiniciativno jedla tudi aspirin 100. Pravijo, da je dobro za prekrvavitev. majalina: jaz poznam eno punco, ki je zanosila v lj, pa je bila na bolniški od punkcije do poroda. Tako, da mislim, da če želiš si lahko doma dlje. Jaz sem do sedaj vedno delala, zdaj bom pa na bolniški od punkcije do testa. Potem bom pa sproti videla kako in kaj HANYBANY: jaz sem menjala kliniko. Tri leta sem pri pri Dr. rešu zdaj sem šla pa v Maribor. verjetno boš potrebovala novo napotnico in tako kot ti je rekla mismis dobro je da imaš čim več izvidov. Pri nama so bili stari več kot 6 mesecev, zato so nama določene preiskave naredili ponovno. kar pogumno. Pokliči in se naroči. Jaz sem v mariboru zelo zadovoljna, tako, da priporočam.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 20:15:48
|
|
|
|
anci banci
|
ojla danes 4 dan na inekcijah..a je še katrei bilo ful vroče, jaz moram doma vsa okna imet odprta, zunaj hoidm v kratkih rokavih.sm se pa čudim..pred dvemi leti sem čutila vsako dogajanje in rast foliklov(špikal me je non stop pa je bila manjša doza), sedaj pa nič...komaj čakam četrtek za Uz da pove kaj se dogaja..
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 20:38:38
|
|
|
|
spomladančica
|
ojlaaaa en prav lep pozdrav po zeeelooo dolgem času-vsaj meni se tako zdi vidim da ste nekatere še ostale iste in se borite naprej in prav je tako. Mi začenjamo z novim postopkom - drugi dan špikanja, 2. 11. prvi ultrazvok, tokrat postopek IMSI se beremo čaw baw
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 20:39:19
|
|
|
|
Maja_V.
|
SBDJ: kolikor jaz vem, jemanje Aspirina naj ne bi bilo priporočljivo. Res je, da redči kri oz. izboljša prekrvavitev, vendar iz tega sledi da če pride do kakršnekoli poškodbe tkiva, lahko posledično rane bolj krvavijo. Tako da, jaz ga ravno samoiniciativno ne bi jemala, razen če se zdravnik strinja... Meni je bilo že pred začetkom postopka posebej poudarjeno in rečeno, da aspirina ne smem jemati! Raje se pozanimaj! Pa brez zamere, želim ti le dobro! Drugače pa: držim pestke
"V vsakem, še tako majhnem koraku, je smisel življenja!" *13.10.2011 ob 7.54 se je za naju začelo novo življenje, obsijano s sončkom! Čebelček najin: neskončno te imava rada in zate bi naredila prav vse!*
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 20:44:54
|
|
|
|
Maja_V.
|
anci banci: jaz sem v prvem postopku, sem že 23. dan na injekcijah, pa moram reči, da vse kar čutim je glavobol... pa mogoče občasno da me špikne v jajčniku... pa malo na razpoloženju... tako da, se sprašujem, če sploh kaj delujejo injekcije??? bomo videli, v sredo uz... drugače pa tudi vroče mi je vsake toliko časa, ja.... naj ti to špikanje mine čim prej in naj bo čim manj neudobno (saj veš kaj mislim)...
"V vsakem, še tako majhnem koraku, je smisel življenja!" *13.10.2011 ob 7.54 se je za naju začelo novo življenje, obsijano s sončkom! Čebelček najin: neskončno te imava rada in zate bi naredila prav vse!*
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 20:44:56
|
|
|
|
bibk
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maja_V. SBDJ: kolikor jaz vem, jemanje Aspirina naj ne bi bilo priporočljivo. Res je, da redči kri oz. izboljša prekrvavitev, vendar iz tega sledi da če pride do kakršnekoli poškodbe tkiva, lahko posledično rane bolj krvavijo. Tako da, jaz ga ravno samoiniciativno ne bi jemala, razen če se zdravnik strinja... Meni je bilo že pred začetkom postopka posebej poudarjeno in rečeno, da aspirina ne smem jemati! Raje se pozanimaj! Pa brez zamere, želim ti le dobro! Drugače pa: držim pestke Maja, to je verjetno za navaden aspirin, SBDJ je pa verjetno mislila na ta mali Aspirin 100, ki ga dr. Reš celo priporoča od punkcije naprej, tako da ne verjamem da bi bilo krkoli lahko narobe ....
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 20:48:14
|
|
|
|
Maja_V.
|
bibk: a res? prvič slišim, no kaj vse izveš na forumu... res zanimivo, vsak zdravnik ima svoje metode... hvala za info!
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 20:48:21
|
|
|
|
HANYBANY
|
mismis hvala ti za info
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 18.10.2010 20:57:48
|
|
|
|
majalina
|
hvala za info, SBDJ. Sej so mi ze zdaj rekli, da sem lahko do prvega pregleda na bolniski, samo ne bom skozi doma, kar ne pomeni, da se ne bom pazila :-) drzim pesti za jutri!!!
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 19.10.2010 10:19:01
|
|
|
|
športnica
|
mucamica, jaz sem nazadnje delala test 9. dan po ET, ker sem začela krvaveti in je bil pozitiven. mi je zdravnica rekla, da je na ta dan še vedno vpliv STOP injekcije. na dan testa sem bila na krvnem testu beta HCG in je bil totalna nula. tako da počakaj. test lahko delaš šele najprej nekje 11 dan. ne prej. pa srečno SBDJ, držim pesti za danes. čakamo na lepe novice
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 19.10.2010 12:16:08
|
|
|
|
baguSka
|
SBDJ!?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 19.10.2010 14:45:29
|
|
|
|
SBDJ
|
Tako punce moje. Transfer je na nama. Imela 14 lepih blastocist. vstavili so mi enega, 11 zamrznili, 2 bodo pa jutri-bodo videli kaj se bo dogajalo. Rekli so da je vseh 14 zelo lepih, tako, da sem res ful vesela. Edino kar je sem želela, da bi mi vstavili dva pa so mi odsvetovali. Tako, da upam da bo!! Saj bo ! :-) test lahko naredim 30.10.2010 , drugače sem pa naročena 2.11.na uz in beta hsg. Zdaj bom pa veselo grela mojo malo pikico . bibk: tako ja. mislim aspirim 100. Do sedaj sem ga jemala pri vsakem postopku pri dr. rešu. V mb tega ne prakticirajo več, vendar mislim da škodit ne more...pravijo da nimam kaj izgubiti
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 19.10.2010 15:15:51
|
|
|
|
Anonimen
|
zdravo dekleta, žene, mamice berem vas že dolgo časa, dokaj redno pa zadnja tri leta in sem veliko koristnih informacij dobila od vas. Hvala zdajšnjim ter starim borkam in srečnim mamicam. Nečesa pa pri sebi ne razumem, ne razumem svojega telesa. Zakaj je moj maternični vrat skoraj cel mesec mehak, visoko in odprt? Spremembo, ampak res minimalno včasih zaznam le kakšen dan ali dva po ovulaciji, nato se pa ponovno naširoko odpre in zmehča in 'pobegne' visoko v telo, da ga komaj zatipam. Prejšnji torek sem bila prvič na ICSI Postojna, tretji dan, štirje zarodki šolski so naju počakali, dva sem prejela v varstvo, pošte iz Postojne ni, torej ni zamrzjenčkov. Šokiralo me je dejstvo, da se je le malo odebeljen, malenkost trši MV že v soboto (torej 4 dan po ET) popolnoma zmehčal (nekajkrat sem čutila ostro bolečino, sekundno v predelu MV), odpr in se odmaknil globoko v telo in tako je še danes, od nedelje pa že čutim bolečine oz špikanje ob prihajajoči menstruaciji. Prometrium redno jemljemje Ali je možno, da moj MV enostavno ne deluje, da imam kakšno poškodbo, zaradi katere ne zanosim. Baje imam PCO kljub redni mestruaciji in ovulaciji (delano s testki in UZ - ob klomifenu), dragi slabo seme. Najina srečna sedmica pa je ratala v treh mesecih in bo stara 5 let. Res prosim za odgovor tiste, ki bi karkoli o tem vedele. Veliko sem namreč brala, da imajo MV trd, ko si vstavljajo Prometrium, da jih bolijo prsi. Pri meni pa nič.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 19.10.2010 15:29:20
|
|
|
|
lučkamučka
|
pozdravljena Anonimna, kako zanimivo :)....kod da bi brala svojo zgodbo...tudi jaz imam PCO kljub rednim M in ovulaciji, mož ima slabo spermo in tudi nam je prvič ratalo v tretjem poskusu-naravno in imava 5 let starega sina....sedaj pa sem v začetku postopka ICSI :)....držim pesti da nama uspe....javljaj rezultate :)
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 19.10.2010 15:36:34
|
|
|
|
olana
|
IZVIRNO SPOROČILO: SBDJ Tako punce moje. Transfer je na nama. Imela 14 lepih blastocist. vstavili so mi enega, 11 zamrznili, 2 bodo pa jutri-bodo videli kaj se bo dogajalo. Rekli so da je vseh 14 zelo lepih, tako, da sem res ful vesela. Edino kar je sem želela, da bi mi vstavili dva pa so mi odsvetovali. Tako, da upam da bo!! Saj bo ! :-) test lahko naredim 30.10.2010 , drugače sem pa naročena 2.11.na uz in beta hsg. Zdaj bom pa veselo grela mojo malo pikico . bibk: tako ja. mislim aspirim 100. Do sedaj sem ga jemala pri vsakem postopku pri dr. rešu. V mb tega ne prakticirajo več, vendar mislim da škodit ne more...pravijo da nimam kaj izgubiti Lepo, lepo, kar pridno grej, navijam, da se prime , zakaj so ti pa odsvetovali ?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 19.10.2010 15:38:14
|
|
|
|
Buska
|
IZVIRNO SPOROČILO: SBDJ Tako punce moje. Transfer je na nama. Imela 14 lepih blastocist. vstavili so mi enega, 11 zamrznili, 2 bodo pa jutri-bodo videli kaj se bo dogajalo. Rekli so da je vseh 14 zelo lepih, tako, da sem res ful vesela. Edino kar je sem želela, da bi mi vstavili dva pa so mi odsvetovali. Tako, da upam da bo!! Saj bo ! :-) test lahko naredim 30.10.2010 , drugače sem pa naročena 2.11.na uz in beta hsg. Zdaj bom pa veselo grela mojo malo pikico . bibk: tako ja. mislim aspirim 100. Do sedaj sem ga jemala pri vsakem postopku pri dr. rešu. V mb tega ne prakticirajo več, vendar mislim da škodit ne more...pravijo da nimam kaj izgubiti
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 19.10.2010 16:26:27
|
|
|
|
latka
|
SBDJ ! mismis, bravo za celice, naj se jih čim več oplodi! Anonimna, lučkamučka, jaz imam tudi podobno zgodbo,jaz imam PCO, prvi ratal naravno v 4 poskusu(ima 6 let),mož premalo semenčic, sedaj sva v prvem postopku ICSI, naslednji teden punkcija! Danes sem 5 dan na Gonalu, že od včeraj pa me zelo bolijo jajčniki, v petek UZ, pa me zanima,če je sedaj to normalno oz. dobro da čutim jajčnike, ali pa kaže na kaj slabega?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 19.10.2010 17:09:30
|
|
|
|
olana
|
IZVIRNO SPOROČILO: latka SBDJ ! mismis, bravo za celice, naj se jih čim več oplodi! Anonimna, lučkamučka, jaz imam tudi podobno zgodbo,jaz imam PCO, prvi ratal naravno v 4 poskusu(ima 6 let),mož premalo semenčic, sedaj sva v prvem postopku ICSI, naslednji teden punkcija! Danes sem 5 dan na Gonalu, že od včeraj pa me zelo bolijo jajčniki, v petek UZ, pa me zanima,če je sedaj to normalno oz. dobro da čutim jajčnike, ali pa kaže na kaj slabega? Po moje je to normalno glede nato,da se bližamo ovulaciji, ker so mene tudi začeli bolet, pa napihnjena ratujem , sem pa že 8 dan na Menopurju.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 19.10.2010 17:20:58
|
|
|
|
HANYBANY
|
SBDJ hvala tudi tebi za info
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?