Sapin
|
Dober večer, mi imamo že dva spodnja zobka. Na srečo mala še ni ugotovila, da se da ugriznit tudi v bradavičko, kar bi imelo zanjo verjetno zabavno posledico vzklika bolečine . Drugače smo kar vredu. Zdravje je super, samo mami je malo zmatrana, ker ni očeta, ki bi pomagal pri krotenju male žverce . Bom kar malo komentirala danes, ko je mala zaspala in imam čas; gh: Imamo že kar reden večerni obrok. Rižolino zmešano z korenčkom, jabolčnim sokom ali jogurtom ali pa banano z rižolinotom. Je dokaj packarija - je zabavno, ko ji dam žličko te ... kašice ... v usta, pa jo pol ven pljune, pa si zraven še roko v usta vtakne. Slinček zadrži približno 70 %, ostalo pa pristane po njenih in mojih oblačilih . Glede one frajle pa lahko rečem le, da so nekateri komentarji zanimivi in poučni. Sem prebrala en forum in v treh straneh je punca postavila le vprašanje, potem pa so se ostale izživljale. Mogoče pa živi za devetimi vodami, za devetimi gorami in je njen edini stik s svetom RR in boga zgubljena duša nima nobene prijateljice z otroki ali mame, da bi jo vprašala kako to gre Meni je moja mami že pred mesecem svetovala, naj začnem z uvajanjem, da naj pazim nase, ker dojenje začne silno izčrpavati, ko je otrok malo večji. In da je dobro, da je otrok pripravljen na gosto hrano, ko zaradi njegovih povečanih potreb (ali recimo maltretiranja joške/bradavičke) dojenje ni več tako fajn. Za enkrat jemo še domače, pozimi pa bom mali dajala kašiče iz trgovine. Je nadzor nad tem, da so bio in brez pesticidov veliko večji, kot pa pri zelenjavi iz italjanskih, španskih, turških rastlinjakov. BB - ne gledam. Moja mati so enkrat imeli prižgano televizijo na top model Slovenije ali nekaj takega. Anoreksičen gravž, ki ga vodi ena grda, zafrustrirana antipatična ženska. Raje sploh ne pomislim, da bi mojo hčerko pri 15 kdo tako obravnaval. Razvoj: moji tudi rokice moram sama poravnat, da visi na komolcih, kje šele, da bi se že na cele roke opirala. Je pediatrinja rekla, da je vse ok, torej se probam ne sekirat in se samo čim več z njo igrat. Že kak teden pa suvereno zagrabi igračko, če ji jo postavim v njeno vidno polje. Kotalimo se še tudi ne. Imamo čas še kake dva meseca, da začnemo. kilaža: imam tudi še kake +3 Round two: Če ni uspelo, bi potrdila možnost brezmadežnega spočetja . Dragi študira ali če kupit prikolico za otroka za enega ali dva.... Vendar bi jaz še malo počakala - da neham dojit (in da joške spravim v približno normalno stanje), da se mi telo malo opmore (da zgubim še te tri kile, da se mi še malo utrdijo mišice trebuha, da mi še malo celulit zgine), da otroče št 1 še malo zraste in shodi, da ne bom v devetem mesecu nosečnosti imela otročka, ki še ne zna hodit in ga je treba nosit. Če ne bo kinder surprise bomo počakali, da bo mala stara eno leto. Menstruacija - saj ne vem, ali sem jo imela ali ne. nekaj sem dva dni imela mini krvave madeže. Drugega otroka bi si v tem trenutku želela imeti doma - v bivališču mojih staršev. Za njihovo pomoč sem jim neznansko hvaležna. Ko se mi začne cefrat je zelo priročno v bližini imeti nekoga, ki z veseljem zabava malo dete. Antibiotiki; jaz se jim izogibam, kar mi je kar ratovalo dokler nisem dobila vnetja mehurja, ki je postajalo vedno bolj kronično, dokler nisem nehala jesti KT. Upam, da se nikoli več ne ponovi. Upam, da tudi mala ne bo bolehen otrok. Še razmišljam, ali bi šla po protivročinske svečke ali ne. spanje: čez noč spi z mano v postelji, da nisem sama (oče odsotem do novega leta) in ker je toliko lažje nočno dojenje. Vstajava pa med 8 in 10. Najprej se zbudi dete, potem se nekaj časa sama zabava, da se jaz sestavim do te mere, da sem sposobna vstati. Ha - zdaj pa grem v posteljo. Jo je mala že pogrela
|