Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang No ampak mene res zanima - ko vas kjerkoli vprašajo za DŠ in EMŠO, a sploh opazite ali ne greste za tem in jo poveste brez problema, brez da bi pomislili, da se jih to ne tiče? Jaz kakšne posebne paranoje pred "Big Brother nadzorom" nimam. Živim v Ljubljani, kjer smo že en lep čas vsi under-control. Takorekoč povsod na javnih mestih (vsaj na bolj obljudenih, recimo Center ali BTC) so nadzorne kamere - verjetno me nekdo gleda vsakič, ko si povrtam po nosu ali popravljam tangice, ki mi zlezejo v rit. Pa kaj? Kaznivo ni, predsodkov proti temu pa nimam, četudi bi me dali na YouTube. Vsake toliko kje plačam s kartico (sploh na mojih shopping pohodih po BTC-ju), tako, da lahko nekdo nadzoruje tudi, kje in za koliko kupujem. Uporabljam (poleg predplačniške) tudi mesečno, poimensko Urbano (mesečno vozovnico za avtobus), tako, da nekdo tudi točno ve, kdaj in kje se vozim/gibljem. Ve se, na katerih bankometih dvigujem denar, tudi predplačniški GSMi so nadzorovani preko EMAI številke in signala, tako, da se ve tudi to, kdaj, s kom in od kod klepetam. SMS-e lahko bere vsak klinac pri mojem operaterju, zato lahko samo počakam, kdaj bo nekomu dovolj dolgčas, da bo ugotovil, katera GSM številka je od mojega g. Moža in ga bo obvestil, kaj si tipkava z g. Nesojenim ljubimcem. In če bi nekdo vse te (in še kakšne) podatke skombiniral, bi lahko o meni vedel 3/4 vsega, I guess. V glavnem - kdor hoče, naj me kontrolira, saj od tega nič kaj konkretnega ne bo imel. Lahko dam vse tri svoje pomembnejše podatke - DŠ, EMŠO in TRR. Zraven z veseljem dam še svoj dolg do DURS-a. Meni se namreč ne splača ukrasti identitete, saj bi z njo vred tisti, ki bi jo ukradel, dobil še več problemov, kakor jih ima sedaj, brez tega.
|