|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
5.10.2010 15:33:08   
nov2010
Hej!

No pa mamo spet ta smotan dež.....

Patty81 - čestitke za Jakoba. Pa upam da ste se že lepo navadili na novega člana in vam je vse skupaj lepo steklo user posted image .

Nina - res upam da bomo dobil paket pravočasno.

Drugače pa sem bila danes še kar pridna. se mi je začuda kaj dalo nardit. sem peglala, pa dva predalnika mal pospravala. je blo res kar velik ene šare notr in em kar na veliko stran zmetala. Kosilo sem že pojedla, čakam pa še da moj domov pride potlej pa če je kakšen dober film v kinu pa mogoče clo greva kaj pogledat. Drugač pa mislim da bom popoldne kar na kavču preživela user posted image .

Ja Nina tako kot si rekla najprej naj se sedaj lepo oktobrke zvrstijo, midve s flik pa imava še kar nelkaj časa. tako da naj bebice ostanejo še malo na toiplem.

Preživite ta deževen dan čim lepše!

(odgovor članu Katalenca)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
5.10.2010 16:42:27   
pikica1111
hej,kako ste danes? jst sm čist zaspana, pomojem da je zaradi tega vremena :S jst bom tudi najverjetneje vzela epiduralno, edin če pridem v porodnišnico pa mi rečejo da sm že kakšnih 6-7cm odprta (no itak nism te sreče) :) ubistvu odvisno vse kako bo :) dons me pa tud nič ne špika, tamala je čist umirjena že 2 dni, premakne se toliko da vem da je ok, ampak čist drugače kot prej... jutri mam pregled, v četrtek pa ctg pa da vidm kaj bo :)

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
5.10.2010 19:04:30   
nov2010

GORENJSKE NOSEČNICE
nik, starost, PDP, Nosečnost, št. otrok, spol, kraj, naslednji pregled

SEPTEMBER 2010
- ana, 22 let, PDP: 11.9.2010, 1user posted image  0user posted image , user posted image , Radovljica

OKTOBER 2010
-      Zinchy, 23 let, PDP: 10.10.2010, 1user posted image 0user posted image , user posted image , Kranj
- lija30, 29 let, PDP: 11.10.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, okolica Kranja, 7.10.CTG in UZ
- pikica1111, 24 let, PDP: 12.10.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Kranj

NOVEMBER 2010
-      flik, 29 let, PDP: 12.11.2010, 2user posted image 1user posted image , ?, okolica Šenčurja, NP:
-      nov2010, 29 let, PDP: 20.11.2010, 1user posted image 0user posted image , user posted image , Kranj, NP: 13.10.

DECEMBER 2010
- BabyKitty, 21let, PDP: 2.12.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Kranj
-     pinkalonca, 28 let, PDP: 25.12.2010, 1user posted image 0user posted image , ?, Tržič, NP:

JANUAR 2011
 -     Janci F, 29 let, PDP: 22.1.2011, 2user posted image 1user posted image , ?, Kranj
-     Poka29, 30 let, PDP: 16.1.2011, 2user posted image 0user posted image , ?, Kranj
- januarcek2011, 29 let, PDP: 25.1.2011, 3user posted image  2user posted image , ?, Gorenjska

FEBRUAR 2011
- antoninap, 29 let, PDP: 4.2.2011, 1user posted image 0user posted image , user posted image , Sr. Bela 
- Nina33, 33 let, PDP: 13.2.2011, 2user posted image 1user posted image , user posted image , okolica Kranja, NP: 25.10.
-iluzija, 27 let, PDP: 12.2.2011, 2user posted image , user posted image , ?, Kranj, NP:

MAREC 2011
- naja17, 29 let, PDP: 11.3.2010, 1user posted image  0user posted image  , ?, Jesenice, NP:

APRIL 2011
- Tira, 28 let, PDP: 1.4.2011, 2user posted image  1user posted image , ?, Kranj
- iskrca, 29 let, PDP: 24.4.2011, 2user posted image  1user posted image , ?, Kranj

user posted image  nas je: 17

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
5.10.2010 19:06:38   
nov2010
Nina - pri meni sem dodala naslednji pregled, ki ga imam naslednjo sredo. Pa upam da takrat tud dobim že kakšen datum za ctg, saj imamo potlej še dober mesec do pdp-ja.

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
5.10.2010 21:00:16   
iskrca
hej gorenjke,

patty čestitke za user posted image user posted image  zdaj pa uživajte v crkljanjuuser posted image user posted image user posted image user posted image

par dni me ni pa vas komaj dohajamuser posted image  Vas je super brat, k sem vam dogajauser posted image jst sem pa čist fertik, mam gripouser posted image  No pa sej bi šlo, če ne bi mela še malo doma, to je pa katastrofa, se mi kar keglja od utrujenosti, njo pa razganjauser posted image  Za jutr pop mam obljubljeno varstvo za tri ureuser posted image  luksuzuser posted image

lija jst sem si lase kr umila, sem na dan poroda dobila vročino, ki me je čist skuhala, pa seveda po tistih dolgih 9 urah umetnih popadkov(voda mi je že prej odtekla ,zarad vročine je bila pa panika in so mi pospešili porod) sem to prav mogla naredit, mi je bilo čist vseeno, če mi bodo težil, amoak mi niso, jst sem se pa po tistem počutla ko rožcauser posted image

nov2010 da nisi ti moja soseda, jst grem tud sam čez cestico v porodnišnicouser posted image
sam mislim da greš ti čez bolj prometno kot jstuser posted image user posted image

jst grem uživat v počitku, zdej ga končno mamuser posted image  pridne bodte, pa čakamo na še kakegauser posted image  zincy?user posted image user posted image

30.1.2009 naju je razveselila najina sončica
29.4.2011 pa nas je osrečil še en sonček

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
5.10.2010 21:11:43   
iskrca
še to moram povedat, sem ful vesela, danes sem dobila Angel sound in prvič slišala user posted image user posted image user posted image user posted image  Oh sem bila čistuser posted image  Zdej pa samo še en teden do NS in bomo končno videli našegauser posted image  Jupiiiiuser posted image
Ostale ste že v visokem al pa nizkem štartuuser posted image user posted image , jst mam pa še skor sedem mesecev pred manouser posted image . No sej kr počasi, se mi res ne mudiuser posted image user posted image user posted image user posted image

...zdej pa res grem spat...

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
5.10.2010 23:12:00   
Nina33
Iskrca super za slišanga user posted image  user posted image . Jaz tko zgodi ne bi "upala" probat ga slišat, ker bi paniko zagnala, če ga ne bi, čeprav mi je jasno, de se ke do 14. al celo 16. tedna ne sliši nujno, sploh če nimaš izkušenj s tem. Ja, pa gripe se čimprej znebi, in uživaj v jutrišnjem triurnem "dopustu".
Zinchy, a že dihaš user posted image Kukr kol - miljon user posted image , pa kmalu se oglasi.
Nov2010, zna bit, de res kakšen datum za CTG dobiš, so pa zelo različni glede tega, tko, de se ne sekirat, če ne bo prav zgodnji datum.
Pikica1111, dobro opravita jutri user posted image . Mogoče pa tale mirnost že kej napoveduje in boš te sreče, de boš fajn odprta ne da bi vedela user posted image .
Kje je pa Lija? A družbo Zinchy dela? user posted image
Držte se punce, lepo, mirno noč (no, al pa sam lepo user posted image ) vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
6.10.2010 9:05:15   
flik
Dobro jutro, a še vse spite user posted image user posted image ?

Joj tole vreme je čist mim, najhujš je še to, da se mi čist nič ne da. No, po drugi strani pa - zdele še lahko vsaj dopoldne mal bluzim, kmalu bo drugače :).

Včeraj sem imela 1. CTG - vse je ok, nič se ne dogaja, detece veselo brca in to je to. Je bilo pa zelo lepo ene 20 min poslušat bitje srčka. Spet sem se zamislila nad tem čudežom življenja... Iiiiiii, kolk lepo. Zdej pa spet čez 14 dni - torej Nina33, k boš kej seznamček rihtala, lahko pri meni dodaš 20.10.  nasl. pregled in CTG.

Pol smo mel pa še v vrtcu likovno delavnico, smo z našimi miški delali okraske in podobno za novoletni bazaruser posted image . Mali je najbolj užival v packanju s prstnimi barvami in v prinašanju stvari, ki jih je pol mami uporabla user posted image user posted image user posted image .
Predvsem pa v letanju sem ter tja. Prave face so teli mali čmrli.

Dons pa - zdele grem tapru ven na sprehod (magar z marelo), da se mal zbrihtam. Pol mam pa za likat, pa na netu morm najdt previjalno blazino. Prvič smo mel 70*70, pa je že čist zdelana, zdej mormo drugo nabavit, pa ne najdem pravih dimenzij - vse so al večje al manjše. Morm še mal pobrskat. Če pa ktera kako tako kje 'sreča' naj mi pa prosim javi. Pa fotoknjigo delam, izbor slik sem že naredila, zdej me čaka še oblikovanje.... Jupi... Potem bom kuhala kosilo (še brez idej), pol pa že mojadva prideta domov in potem se dirke začnejo :).

Lep dan vsem!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
6.10.2010 10:07:17   
lija30
evo mene še vedno doma.Imam še vse pod kontrolo.Očitno bom dočakala jutrišnji pregledin ctg!

Zinchy-pa ti kako si?Kako je bilo danes na ctg?

Baje da je sedaj mlaj a ni?Mi je včeraj ene rekla,da je v četrtek?Mogoče bo pa to kaj vplivalo!

Glede gužve v KR porodnišnici je pa baje res.da jih je toliko,da je noro.In res pošiljajo že po 1 dnevu domov, če je vse ok, k drugače zmanjka postelj.No upam,da se bo to stanje kaj umirilo!

Pa ostale kako ste?

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
6.10.2010 10:08:09   
lija30
IZVIRNO SPOROČILO: iskrca

lija jst sem si lase kr umila, sem na dan poroda dobila vročino, ki me je čist skuhala, pa seveda po tistih dolgih 9 urah umetnih popadkov(voda mi je že prej odtekla ,zarad vročine je bila pa panika in so mi pospešili porod) sem to prav mogla naredit, mi je bilo čist vseeno, če mi bodo težil, amoak mi niso, jst sem se pa po tistem počutla ko rožcauser posted image

a se fen dobi v porodnišnici,a ga moraš imeti s sabo?

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
6.10.2010 10:21:22   
flik
He he, lija30, maš prav, jutr je luna in te baje res vplivajo na porode :), tko da se z zinchy in pikico111 kar lepo pripravite na akcijo :).

Za fen v porodnišnici se pa ne spomnim, al je bil al ne, jaz si tam glave nism nič umivala. Vem pa, da sm bila drug dan po porodu vsa blažena, ko sem se privlekla do tuša.... to pa je sedl user posted image . Upam, da se tale norija v porodnišnci kmal mal umiri.  Je pa res, da že k sm prvič pršla, so mi v porodni rekl, da me v bistvu nimajo kam dat za rodit, ker je vse polno. No, pol je ena lih rodila in smo se zamenjale user posted image .

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
6.10.2010 10:26:27   
lija30
IZVIRNO SPOROČILO: flik

He he, lija30, maš prav, jutr je luna in te baje res vplivajo na porode :), tko da se z zinchy in pikico111 kar lepo pripravite na akcijo :).

Za fen v porodnišnici se pa ne spomnim, al je bil al ne, jaz si tam glave nism nič umivala. Vem pa, da sm bila drug dan po porodu vsa blažena, ko sem se privlekla do tuša.... to pa je sedl user posted image . Upam, da se tale norija v porodnišnci kmal mal umiri.  Je pa res, da že k sm prvič pršla, so mi v porodni rekl, da me v bistvu nimajo kam dat za rodit, ker je vse polno. No, pol je ena lih rodila in smo se zamenjale user posted image .

a še to se ti lahko zgodi, da porodne sobe ni frej, groza!To bo pa še zanimivo.In kje si potem čakala,da se je ena soba spraznila?

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
6.10.2010 12:28:20   
zinchy
hej user posted image
evo mene iz ctgja..pravjo,da se neki dogaja sam ne se tok da bi tm ostala..no bomo vidl kako bo.Imela sm pa grozno noč,me tok kolki bolijo da nism mogla spat ne na eni strani ne na drugi.Pa spika me ze od učeri zvecer ledveni del.Drugace pa te popadke k jih mam zdej niso kej prida hudi,delam se vse normalno.Ctg sm mela pa tudi predpotopen mi je 10 min. iskala srčn utrip od user posted image pa tok je hreščov,da bog pomagejuser posted image mi je rekla,zdravnica da imam lenega user posted image se ni nič premikal cel ctg,so ga mogle kr mal "našeškat" da se je začel odzivatuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
6.10.2010 12:29:11   
zinchy
aja pa jutri je mlaj..tko,da mogoče ns pa to poženeuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
6.10.2010 12:31:26   
lija30
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

hej user posted image
evo mene iz ctgja..pravjo,da se neki dogaja sam ne se tok da bi tm ostala..no bomo vidl kako bo.Imela sm pa grozno noč,me tok kolki bolijo da nism mogla spat ne na eni strani ne na drugi.Pa spika me ze od učeri zvecer ledveni del.Drugace pa te popadke k jih mam zdej niso kej prida hudi,delam se vse normalno.Ctg sm mela pa tudi predpotopen mi je 10 min. iskala srčn utrip od user posted image pa tok je hreščov,da bog pomagejuser posted image mi je rekla,zdravnica da imam lenega user posted image se ni nič premikal cel ctg,so ga mogle kr mal "našeškat" da se je začel odzivatuser posted image

ojla!

A pol praviš,da se počasi dogaja!user posted image Kje pa si imela ctg,da je bil tolk slab?Moj zadnjič je bil ful dober.Je takoj našel srčni utrip in ostale zadeve!

In so ti že kaj rekel, si že kaj odprta?

Jaz komej čakam jutri popoldan ko imam pregled?

Danes imam v planu popoldan it po kostanj v KR,da ga preden rodim še mal pojem, k to mi je res zakon!user posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
6.10.2010 12:33:28   
lija30

aja pa jutri je mlaj..tko,da mogoče ns pa to poženeuser posted image

to sem tud jaz že vidla, da je jutr mlajuser posted image user posted image
Jaz bi najrajše  vidla, da me jutr po pregledu kr v porodnišnico pošlje, pa da bo že za manouser posted image
Jutri me celo moj pelje na pregled,sem mu rekla,da ne grem več sama, če bom mogla lih tam ostat, pa torbo sem tud rekla,da bom kr samo vzela za vsak slučaj!user posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
6.10.2010 13:44:41   
zinchy
lija jah tko pravjo,da neki je..upam,da se kej razvije iz tega.ja dol v porodnmu bloku je ena soba pa not ta star ctg pa en star Uz..ja sej prejsnic sm bla jest tut tm v pordnih sobah ta hudih sm mela tut dobr ctg ampak dons so ble vse zasedene.
Nč mi niso povedal kok sm odprta k me tut gledal niso.sploh se nikol.
Ja kostanj je zakon,jest sem ga sla nabirat 2 dni nazaj pa sem ga pol skuhala..njamiuser posted image
Velik sreče jutri na pregleduuser posted image mogoče se srečavauser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
6.10.2010 13:49:28   
Nina33
He, he a unga CTGja se še niso znebl user posted image . Ma je res prazgodovinski. Jaz sem ga pred/med porodom imela, takrat mi ni bil to hecn, je skoz neki alarme spuščal user posted image .
Ja, upam, de se gužva umiri, de ne boste na hodniku rojevale user posted image . Drgač pa pridne, kar v akcijo, sej je že cajt user posted image user posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
6.10.2010 13:54:23   
zinchy
jooooj nina sej sm se kuj nate spovnla k si mi zanc govorila od tega ctga user posted image vse je šumel pa hreščal in pol so rekle sestre da mam lenga otroka in so ga mal premetale pol je pa brcnu glih u ploscico in je kr ctg nehu delatuser posted image men je blo tko smesn...

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
6.10.2010 13:57:51   
Nina33
user posted image user posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
6.10.2010 15:18:31   
antoninap
Jaz sem imela danes zjutraj posvetovalnico in oddala kri in vodo ... prišla 15 minut čez 7 in bila 10 do 8 že fertig user posted image user posted image Vse ok, kri in pritisk super, kilc tudi ravno prav, tako da upam, da je še z vodo vse v redu. Me je dr. Reljić vprašal, če je ok, da tako zgodaj začnejo, pa sem bila itak za user posted image

Ker sem bila tako zgodaj konec sem šla še na sprehod do pekarnice Orehek in si za zajtrk privoščila njihovo sirovo žemljico, so tako dobre. Potem pa doma čakala dimnikarja. Potem pa pucala sestavljeno otroško sobico in celo hišo posesala. Zdajle pečem bananine mufine z belo čokolado, ribe in krompir so pa tudi že v nizkem štartu ... odličen dan skratka, kljub slabemu vremenu user posted image

Uživajte še ve! user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
6.10.2010 15:25:07   
lija30
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Jaz sem imela danes zjutraj posvetovalnico in oddala kri in vodo ... prišla 15 minut čez 7 in bila 10 do 8 že fertig user posted image user posted image Vse ok, kri in pritisk super, kilc tudi ravno prav, tako da upam, da je še z vodo vse v redu. Me je dr. Reljić vprašal, če je ok, da tako zgodaj začnejo, pa sem bila itak za user posted image

Ker sem bila tako zgodaj konec sem šla še na sprehod do pekarnice Orehek in si za zajtrk privoščila njihovo sirovo žemljico, so tako dobre. Potem pa doma čakala dimnikarja. Potem pa pucala sestavljeno otroško sobico in celo hišo posesala. Zdajle pečem bananine mufine z belo čokolado, ribe in krompir so pa tudi že v nizkem štartu ... odličen dan skratka, kljub slabemu vremenu user posted image

Uživajte še ve! user posted image

mmmmmmm, kolk boš imela dobro kosilce:)

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
6.10.2010 15:27:22   
lija30

lija jah tko pravjo,da neki je..upam,da se kej razvije iz tega.ja dol v porodnmu bloku je ena soba pa not ta star ctg pa en star Uz..ja sej prejsnic sm bla jest tut tm v pordnih sobah ta hudih sm mela tut dobr ctg ampak dons so ble vse zasedene.
Nč mi niso povedal kok sm odprta k me tut gledal niso.sploh se nikol.
Ja kostanj je zakon,jest sem ga sla nabirat 2 dni nazaj pa sem ga pol skuhala..njamiuser posted image
Velik sreče jutri na pregleduuser posted image mogoče se srečavauser posted image

pol sem pa zgleda jaz imela zadnjič tud srečo,da so me na un ta nov ctg prikolopil, k pri pr meni je vse dobro delalo.Jutr imam pa ctg v zdravstvenem domu, k je baje zdej moja ginekologinja dobila ctg.Tko,da ta pa vprašanje kaken bo, glede na to,da ima že UV predpotopen, bom videl kaj bo jutriuser posted image

zinchy-srečno če te čez noč kaj zvije

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
6.10.2010 16:45:29   
iskrca
da se mal pofočkam, k mam glih časuser posted image user posted image

Lija fena ni blo, sem se kr k radiatorju usedla, pa ker imam kratke lase so bile hitr suhe.
Nina sej jst sem bila tud skeptična glede AS, sploh ker ga v 1. nikol nisem uporabila, zdej sem pa firbec user posted image  Sem se čist pripravila, da ga še ne bom najdla, ker sem šele na polovici 12.tedna, da ga mogoče res ne bo...pol pa sem samo položila in ga takoj našla, ojoj kako bitje, 160 utripa na min...moja mami bi rekla,da bo še ena punčkauser posted image user posted image  
Sva z user posted image  pol poslušale še njenega srčka, je bila čist navdušena, samo mirno je ležala in se smejalauser posted image  Sem si ga pa samo sposodila za en mesec al pa dva, dokler ne pridejo brcikeuser posted image  

No men na žalost ni pomagala nobena luna, sem jih dala kar nekaj čez,ker mi je mala zamujala 15 dni, tako, da upam in držim pesti, da vsaj vama pomaga, da bosta čim prej pestovaleuser posted image  Ja bodoče mamice, zdej majo pa user posted image  glavno besedo in se bodo odločili,ko jim bo pasalo, ne ko bo mami reklauser posted image user posted image user posted image user posted image
No dost sem nagajala, vidim, da sem že boljšuser posted image user posted image

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
6.10.2010 17:09:42   
zinchy
iskricauser posted image v nekej mormo upat pa čeprov v lunouser posted image mene ze cel dan isto spika nč se ne stopnujeuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......