|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ugrižen otrok. Kaj storiti?
1.10.2010 16:44:10   
Raho
Situacija je taka: tamala je danes prišla domov z ugrizom na obrazu (licu), takim tafinim, vidnim, do krvi. Jaz, odkrito povedano, v vrtcu nisem niti komentirala, samo vprašala sem, kaj se je zgodilo, ker vem, da vzgojiteljici ne moreta imeti oči na 20 otrocih naenkrat. Tamala tudi ni nič komplicirala, vprašala sem jo, kaj se je zgodilo, pa je rekla, da jo je ta deklica ugriznila...
Pa pridemo domov in tašča vidi od tamale ugriz in zažene paniko tretje stopnje, da češ, zakaj nisem vzgojiteljici kaj rekla, da se ne vem postaviti za svojega otroka, da je vzgojiteljica kriva, da je mala obgrižena in da sem kaoda slaba mama, ker sem šla mimo tega mirno.
Ampak, saj vzgojiteljice niso čudežne, ampak samo ljudje in jasno je, da ne morejo biti vedno in povsod 100% prisotne. Ma, najraje bi še jaz taščo bila ugriznila. Sedaj pa sedim zgoraj in gledam tamalo in razmišljam, če sem res tako salba mama, ker sem to sprejela kot nekaj normalnega, kar se lahko zgodi in nisem vzgojiteljice vsaj zlasala, ko sem videla, da ima mala ugriz na licuuser posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 1.10.2010 21:37:57 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hmmmm...
1.10.2010 16:50:13   
lilip
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Ma, najraje bi še jaz taščo bila ugriznila.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Sama bi reagirala povsem enako kot ti - tudi na to, da bi taščo ugriznila, bi pomislilauser posted image

Ne, nisi slaba mama in vzgojiteljice samo zaradi tega dogodka tudi niso nujno slabe. Druga pesem je, če bi se podobne stvari dogajale kar naprej...

Lp

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2010 16:50:35   
blak
To pa je debata za na DIPOuser posted image

Zdaj pa resno: če se to zgodi 1x, 2x, jaz ne bi zganjala panike. Če pa bi se to ponavljalo, pa bi se zmenila, da grizača malo umirijo in skušala zvedeti ali je samo moj otrok tarča ali vsi otroci. Tole grizenje zna biti kar zoprna zadeva, tako za ugrizenega kot tudi za grizača.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2010 17:09:32   
Raho
Glede na to, da svojo hčer poznam, vem, da ni niti ona nedolžna v celotni situacijiuser posted image

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2010 17:38:22   
mateyka
a ti je tamala kaj povedala kaj se je zgodilo?

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2010 18:03:54   
*miska.mcc*
raho, meni se zdi tvoja ne-reakcija cisto O.K.!

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2010 18:08:04   
Anonimen
Raho- gRRozna si. user posted image  Menda ja želiš najboljše za svojo hroščico pikapolonico, al kako?

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2010 18:15:44   
alda
Raho zdaj pa pazi, da te tašča ne bo prijavila ko slabo mati,
ker ti ni nič mar za poškodbe tvoje hčereuser posted image user posted image

tako zdaj pa za res: tudi jaz nisem 1.,2. komentirala...tretjič pa ko smo morali k zdravnici po antibiotično mazilo sem pa rajš mamo od grizli-mulca zahopsala in se z njo pomenila, , kot pa napadla nič krivo vzg. in pomočnico!

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2010 18:28:44   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

a ti je tamala kaj povedala kaj se je zgodilo?

Do sedaj sem uspela izluščiti naslednje: da sta se s to deklico najprej ščipali (kolikor sem razumela za šalo, malo po malo...) - mislim, da je naša njo preveč vščipnila in jo je potem ona nazaj ugriznila. Tako, da ima ugriz čisto zasluženo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2010 18:47:11   
mateyka
ma ja no, "zaslužila" si ga po moje ravno ni, je pa posledica prevelike "vneme" pri igri user posted image hm, jaz bi naši rekla, da se pač ne sme ščipanja več "igrat". pač, ena malo bolj huda lekcija.. čeprav bi po moje naša čist ven padla od groze, če bi se je en tako lotil.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2010 18:53:39   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ma ja no, "zaslužila" si ga po moje ravno ni, je pa posledica prevelike "vneme" pri igri user posted image hm, jaz bi naši rekla, da se pač ne sme ščipanja več "igrat". pač, ena malo bolj huda lekcija.. čeprav bi po moje naša čist ven padla od groze, če bi se je en tako lotil.

Smo že imeli vzgojnih 5 minut o ščipanju.

Je pa drugače navajena na vse - ima starejšega brata in vem, kako njega "obdela" - ubogi veliki brat je včasih čisto šokiran.user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2010 19:47:21   
*miska.mcc*
moj ta srednji se mi je danes pohvalil, da je celemu razredu (2.r.) raztrobil, da mu je njegov dober sosolec zaupal, da je zaljubljen v eno sosolko!user posted image in, da so se pol vsi fuuul smejali! (Blaz tudi)

pač sem mu povedala, da to ni lepo, pa da se to ne sme delat in naj pomisli kako bi se on pocutil, ce bi Blaz izdal njegovo zaupanje.
pa sodec po njegovi reakciji ni ravno dojel....user posted image

mal izven teme, ma vseeno!

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 1.10.2010 19:48:39 >

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2010 20:26:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Situacija je taka: tamala je danes prišla domov z ugrizom na obrazu (licu), takim tafinim, vidnim, do krvi. Jaz, odkrito povedano, v vrtcu nisem niti komentirala, samo vprašala sem, kaj se je zgodilo, ker vem, da vzgojiteljici ne moreta imeti oči na 20 otrocih naenkrat. Tamala tudi ni nič komplicirala, vprašala sem jo, kaj se je zgodilo, pa je rekla, da jo je ta deklica ugriznila...
Pa pridemo domov in tašča vidi od tamale ugriz in zažene paniko tretje stopnje, da češ, zakaj nisem vzgojiteljici kaj rekla, da se ne vem postaviti za svojega otroka, da je vzgojiteljica kriva, da je mala obgrižena in da sem kaoda slaba mama, ker sem šla mimo tega mirno.
Ampak, saj vzgojiteljice niso čudežne, ampak samo ljudje in jasno je, da ne morejo biti vedno in povsod 100% prisotne. Ma, najraje bi še jaz taščo bila ugriznila. Sedaj pa sedim zgoraj in gledam tamalo in razmišljam, če sem res tako salba mama, ker sem to sprejela kot nekaj normalnega, kar se lahko zgodi in nisem vzgojiteljice vsaj zlasala, ko sem videla, da ima mala ugriz na licuuser posted image

Isto sem jaz odreagirala, ko je bila moja pogrižena. Vzg. paniko delale, jaz pa hladno da se pač zgodi. Dokler ne bo zlomljena in krvava, me sploh ne zanima kaj se dogaja. Ok, lepo da povedo, meni pač te stvari niso nevem kaj grozne.
Žal je dandanes res veliko staršev, ki paničarijo za vsako stvar. Če se to zgodi večkrat, pa normalno, da boš nekaj odreagirala. Če ne drugega bodo bolj posvetile pozornost na tega, ki grize.
Sama se nimam za slabo mamo.user posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2010 20:51:13   
KT
Lani, ko je šla naša prvikrat v vrtec smo se spopadali z enakim problemom. Še enim fantkom, ki je ravno tako šele začel hodit v vrtec, ste bila edina enake starosti (hodi nareč v skupino 2-6 let). Več kot en mesec sta se neprestano grizla: No, ugotovili smo, da iz čistega navdušenja, ko sta se vidla, sta se naprej nekaj minut objemala, naslednjih nekaj minut pa grizla, kar tresla sta se zraven. S fantkovo mamo sva bili že čisto brez idej (brezplodni pogovori, prepričevanja itd.), vzgojiteljici pa sta vse skupaj mirili, se z njima ukvarjali tako, da nista v njiju dva silili, jih nista pred vsemi izpostavljali, na zalogi sta imeli pesmice o tem kaj je prijazno in vljudno in kaj ni, itd, itd, in tako na poseben način dosegli, da sta se mala dva umirila.  

Raho, kakšna slaba mati mekaj, le slaba tašča mogoče. user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.10.2010 9:16:39   
PC Baby
Ma prav si nardila, jst sem isto odreagirala, čeprav prav vseeno mi pa ni, ko prihaja domov ves pogrižen po hrbtu, po nogah...sami hematomi. Prejšnji mesec se mu je vgriz močno inficiral pa smo ga k P peljali in je moral dobit inekcijo.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ugrižen otrok. Kaj storiti?
2.10.2010 9:25:01   
oka
Sedaj pa sedim zgoraj in gledam tamalo in razmišljam, če sem res tako salba mama, ker sem to sprejela kot nekaj normalnega, kar se lahko zgodi in nisem vzgojiteljice vsaj zlasala, ko sem videla, da ima mala ugriz na licu

Ja pa kaj še! NIč nisi slaba mama ampak realna mama, ki se zaveda, da vzgojiteljice niso vsemogočne paznice otrok in da se otroci lahko zrofkajo v eni sami sekundi iz popolnega miru. Naša je prišla večkrat pogrižena domov. Enkrat ravno tako na licu (oz. tik pod očesom), drugič pa s konkretnim ugrizom na roki in občasno manjši ugrizi in praske. Pa nisem nobene panike delala, niti nisem zahtevala raznih kriznih soočenj s starši grickotov. Se pač zgodi. Pa tudi naša je bila v svoji vrtčevski karieri vsaj enkrat gricko. Dovolj je en sam mali trenutek in ugriz je tu. Pa lahko ti doma otroku razlagaš do onemoglosti, da to ni prav, ravno tako lahko vzgojiteljice vsako jutro pripravijo predavanje o tem pa se bo še vedno našel kak gricko, ki bo v enem trenutku odreagiral po svoje.

Ah taščeuser posted image Tvoja dela problem tam, kjer ga ni. Je pa po drugi strani lepo, da je tako skrbna do vnukinje. To pa tudi ni za zanemarit.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.10.2010 12:14:42   
Roberta69
Ko se je moj sin uvajal v vrtec je očitno doživljal kdo ve kaj in vpričo mene se je dvakrat zgodilo, da je ugriznil sovrtičkarja (med uvajanjem), enkrat enega fanta zelo močno, drugič pa eno deklico, ne tako zelo močno. Jaz sem bila čisto paf, saj kaj takega od njega nisem pričakovala - je drugače od nekdaj pozitivno naravnan in prijazen fantiček. Se je pa to zgodilo tako hitro in nepričakovano, da nisem uspela/mogla storiti ničesar... bilo mi je grozno. HB se to ni nikoli več ponovilo in po besedah vzgojiteljic je moj fantič zopet en velik pozitiven nasmejanček user posted image . Je pa njega do sedaj že dvakrat močno ugiznil en fantek, zadnjič ga je isti fantek udaril z avtomobilom in mu naredil kar orng buško, potem ga je en dan močno boksnil v trebuh... zdaj me to vedno bolj jezi in skrbi in bom vzgojiteljicama rekla, da naj bosta na tega fantka pač bolj pozorni. Meni je najbolj hudo, ker je moj fantiček zelo družaben in rad poboža ali stisne kakšnega otročka, nekaterim pa to ne paše in mu to pokažejo na tak način, da ga udarijo, grdo odrinejo... samo kaj čem, tak je pač lajf!

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.10.2010 13:20:12   
izgubljena_ovcka
Tudi naš je že prišel domov s kakšnim malo bolj bolečim "poljubčkom" ampak tako kot večina... jaz bi reagirala šele če bi se to ponavljalo. Bil pa je samo enkraten incident. V kolikor bi se pa res ponavljalo, bi pa zahtevala pogovor (v pričo vzgojiteljice) s starši dotičnega grizljavčka (pa seveda brez nepotrebnih obtožb vsevprek ali tožarjenja).

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.10.2010 13:48:28   
ronja
Podpis pod lilip.

Mojidve pogriženi še nista bili (trkam na les), sta jim pa že OBE padli iz ležalnika med spanjem - kar je teoretično lažje nadzirat, ko vsi spijo kot pa ko so vsi pokonci in se hecajo. Pa se mi tudi ni zdelo za paniko delat in sem rekla, da se zgodi in to je to. Pri tamlajši sta mi vzgojiteljici ful skesano povedali in se sekirali, verjetno sploh zato, ker je bilo na začetku, pa sem ju pomirila, da se to zgodi, da so ležalniki pač mali, ona se pa premetava v spanju (to vem, ker naju vedno zrineta, ko prideta v najino posteljouser posted image ). In se mi je zdelo lepo, da sta opazili, mi povedali in da jima ni bilo vseeno. naslednji dan sta ji dali neke povštre okoliuser posted image , ampak samo 2x, ker potem ni več padala doluser posted image .

Pri tastarejši pa sploh niso niti povedali - mala samo pride s konkretno buško in mi je sama povedala, da je padla iz ležalnika, ko je spala. Pa tudi nisem nič težila, ker ne vem, kaj naj bi jim sploh rekla: da naj pazijo, da ne bo dol padla?user posted image To se pač zgodi. Saj se tudi doma kdaj kam treščita, pa sva včasih oba zraven, pa vseeno kaka buška kdaj nastane.

Tako da vidiš, da smo tudi druge neodgovorne slabe mameuser posted image .

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.10.2010 14:43:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

Raho- gRRozna si. user posted image  Menda ja želiš najboljše za svojo hroščico pikapolonico, al kako?

Se stRRinjam!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
2.10.2010 16:22:25   
bskrle
Jaz bi otroku namazala liček z medom, babico pa preslišala, ker je naša mama ista

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.10.2010 17:12:15   
Anonimen
Vzg. paniko delale, jaz pa hladno da se pač zgodi. Dokler ne bo zlomljena in krvava, me sploh ne zanima kaj se dogaja. Ok, lepo da povedo, meni pač te stvari niso nevem kaj grozne.

Enako.
Zdaj vem, zakaj mi tako rade vse razlagajo user posted image . Pač, se zgodi, če so otroci normalni.
Sicer pa neke pametne korelacije in med pretirano zaskrbljenostjo in slabostjo/dobroto matere ne najdem, pa znam kar dobro računat.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 2.10.2010 17:13:19 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
2.10.2010 23:25:34   
Anonimen
Ah pri nas je bilo isto: prvi mesec vrtca pridem jaz en dan po njo in mi vzgojiteljica vsa prestrašena pove, da ima eno slabo novico, da je šele pri tem, ko je otroke za ven napravljala opazila, da ima tamala konkreten ugriz na roki, (ker pač ob nesrečnem dogodku tamala ni jokala) no in da ji je ranico razkužila in namazala ... no in potem je vsa prestaršena čakala mojo reakcijo in bila čisto presenečena, ko se m samo skomignila za rameni in rekla, da pri toliko otrocih, da se to takoj zgodi ... samo da upam, da se ne bo prepogosto ponavljalo.
Glede na njeno reakcijo jaz zdaj res ne vem, a je res toliko staršev sedaj, ki ob najmanjši praski že z inšpekcijo pa odvetniki strašijo?!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
3.10.2010 3:44:08   
polma
Nisi slaba mama!!!!! Jaz bi isto reagiala, dokler se ne bi začelo ponavljat..e...pol bi pa verjetno res sama začela grist...

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.10.2010 8:01:55   
barni
Naša je tudi že prišla pogrižena od svoje "najboljše" prijateljice iz vrtca. In vednoje dobila zato, ker je tudi ona njej nagajala.

Obakrat ko je bila pogrižena sta mi vzgojiteljici to povedali in da nista mogli preprečit. No, če odkrito priznam, sem ta prvič najprej razumela, da je moja njo ugriznila. In mi je kar vroče ratalo. Potem pa sem videla, da je v bistvu moja "žrtev" in mi je bilo lažje pri srcuuser posted image  Ne vem zakaj, samo s tem sem se veliko lažje "sprijaznila". Seveda je k temu pripomoglo tudi dejstvo, da je naša prispevala velik delež k temu, da je na koncu pokasirala ugriz.

Bi mi šlo pa na živce, če bi kar naprej hodila domov pogrižena, tega pa ne bi tolerirala tako mirno. Tako da, ja, še marsikaj se bo zgodilo, ker to pač sodi zraven odraščanja otrok. Vse v pravi meri.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?