Pokora
|
Kolumbo, sem že razmišljala ali se boš sploh še uspela javiti od vsega pričakovanja. Dobro opravite jutri in se lepo mojčkite potem. Mamamajča upam da bo v ponedeljek denar na računu. Če bo, bi šla jaz na njegovem mestu delat samo če bi dobila pogodbo podpisano, drugače ni šans. Pa da se takoj zdaj že zmeni da mu ne bojo težili ko bo hotel imeti očetovski dopust. Pixie zdaj imaš pa tudi ti že kar lepega bauhuja. Se mi ne zdi več tako majhen. In tako kot praviš, glavno da je dete ok! BTBW, ti si pa res že želiš jit v Rim. Se mi zdi da bi sprobala kar vse, sam da greš, kaj? Tinaaleks, kako je uspelo kosilo? Sej s pršutom so men še bolši. Anju, ti kr lepo direkt povej tvojmu da si si zaslužila te ojre PEČEN RIŽ: Najprej skuhaš riž in ga ohladiš (to je pomembno, ker se drugače packa - če ni hladen) Naseckaš: čebulo, česen, korenje, zelje, por, lahko kakšno bučko, pa tudi kakšno drugo zelenjavo ki jo imate radi (v originalu je samo čebula, česen, malo korenčka, malo zelja, samo mi imamo radi več zelenjave) V voku ali ponvi na kokosovi masti (ali olju) najprej prepražiš meso (jaz sem danes rakce), lahko ga tudi izpustiš. Dodaš čebulo in nato česen, por, korenje, zelje, v glavnem zelenjavo. To lepo malo popečeš, a mora ostati hrustljavo. Zelenjavo daš malo na stran in dodaš jajček - ga razmešaš in zmešaš z zelenjavo. Dodaš sojino omako in riž, ga prepečeš in imaš pečen riž. NASI GORENG (isto oz podobno kot pečen riž, samo omakca je druga): Imaš dve varjanti: - lahko imaš pripravljeno omakco (se jo da kupiti tudi pri nas v kakem hipermarketu) - ali jo pa sama scumpraš: slana soja, sladka soja, ostrigova omaka, sambal olek (omakca iz česna in čilija), malo kečapa, ribja omaka. To omakco daš v vok k zelenjavi, malo premešaš in dodaš riž. Prepečeš riž, posuješ z zelenjem mlade čebule, če jo imaš in dober tek.
|