|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 14:38:13   
pixieM
Pozdravljene!

kpmk  - čestitke tudi z moje strani user posted image user posted image user posted image

anju - babyshower je bil kar uredu. Nas je bilo sicer zelo malo, ampak smo se ravno tako načvekale, nasmejale in izmenjale ogromno zelo poučnih nasvetov.

streptokok b - jaz sem na to čisto pozabila. Mislite, da imam še čas, npr. na naslednjem CTGju to omenit (38.teden)?!

Danes na CTGju je bilo vse vredu in v mejah normale. Juhuhuhu, sem res vesela, ker me je včeraj tako vse bolelo in tiščalo navzdol. Pa je očitno naše user posted image  še odločeno, da še malo počaka - in prav je tako. Bom res vesela, če zdržim še kak teden ali dva user posted image . Sem kar povedala danes G, ko me je malo začudeno pogledal - češ kaj pa ti tu delaš, zadnjič si pa skoraj rodila - da user posted image  še ne spustim ven. Se je tako od srca nasmejal. CTG imam pa zopet naslednji teden v sredo 6.10..

Nič, morem letet kuhat, drugače bojo moji lačni user posted image

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 14:43:32   
jana84
hej pixieM, sem ravno o tebi razmišljala, kje se držiš s poročilom kako je blo na pregledu...In glej ga zlomka, tukaj je...user posted image  
Super, fino, fajn, da je vse v redu in se je dete le odločlo še malo počakat...Tako je prav! Pr mamici mu je najlepše, brez skrbi!
Glede streptokoka pa ne vem kako je, do kdaj se ga dela...Meni je kar G rekla, da bomo vzeli bris in min i blo treba nič spraševat...Je moja G tolk fajn, da mi res ni treba na nič mislit - halo zakaj pa bi, saj je ona zdravnica...Sploh nimam nikol nobenga vprašanje za ji postavljat...Super!

Zdej pa tud jaz šibam kosilo kuhat: danes je an jedilniku prežganka in pašta z omako iz mletega mesa...mljask, že dolgo ni bilo tega na jedilniku! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 15:08:24   
pixieM
jana84 - kako to je fajn, da te na vse spomni G. In res imaš prav, saj zato je tam, da te opomni in pove. Meni vedno nekako uide kaj vprašat, G pa tudi ne reče nič in seveda pozabim.

Jaz sem pa danes naredila pašto mmmm!!! Sem naredila svedrčke tri collori in smetanovo omako s šampinjoni in piščančjim mesom. Moj je tako jedel, kot da mu že par dni nismo kaj dali za pod zob user posted image . Je pa smešen, ker ima vedno kaj za povedat preko teh barvnih testenin. Predvsem v trgovini je pameten kako te testenine niso dobre, imajo čisto drugačen okus,... Eh, pač moški!!! user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 15:20:20   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

2Ursae: a ti si zdaj prvič izvedela, da si pozitivna? A v prvih dveh user posted image nisi bila ali ne veš, če si bila? Sem na hitro poguglala in baje, da je majhna verjetnost, da se celo pri mami prenašalki bakterija prenese na dojenčka.



da ti po pravici povem, sem se zdajle prvič testirala, ker je imela prijateljica pred kakšnim letom tudi poz. rezultat in sem se zato malo bolj pozanimala, kako je s tem. Prej v bistvu sploh nisem vedela, da to obstaja, nikdar se nobena od mojih so-nosečk na RR ni dala testirat. Verjetnost prenosa je majhna, ja, ampak ti zdajle povem, da sem presrečna da sem se za to odločila in mi ni žal, da sem dala 50 eur za test. Ja, 50 eur user posted image , ampak so bili očitno dobro naloženi user posted image . Ker če do prenosa pride in tega ne ugotovijo dovolj hitro, je lahko kar sitno.


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 15:31:35   
majabar
anju, tako cakam ta krst pecice:). Tezko recem, kaksno preprosto pecivo, verjetno. Kar kaksen biskvit ali pa marmorni kolac bom spekla. Potem pa postopoma se kaj drugega, tvoj burek pride sigurno na vrsto:).
kpmk, cestitke!!user posted image user posted image A nisi rekla, da rodis cez en teden;)?
pixieM, kaj pa kaksna slikica trebuscka? Je kaj zrasel?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 15:41:03   
lija30
kpmk-čestitkeuser posted image .Lepo se cartejte!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 15:42:54   
S*
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

 
kpmk sporoča

Danes ob 9.23 se nam je pridružila drobna manekenka, sestrica Nia, manekenske mere so 49,2650,33. Ponosni ati, mami in Ian.


user posted image   user posted image   user posted image Čestitke vsem trem! user posted image   user posted image   user posted image

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 16:08:06   
zinchy

IZVIRNO SPOROČILO: jana84



Zinchy, bravo za fajn pregled...Kako pa imaš kaj naprej preglede? Sej se ti nikamor ne mudi it rodit...Itak imaš tako lep datum 10.10.2010, da se kar tistega drži user posted image


Ja danes sem mela zadnjo posvetovalnico,zdej imam pa se ctg drug teden pa v ponedeljek 11. amnio pol za naprej bomo pa vidluser posted image upam,da ne bo čez rok.

_____________________________

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 17:01:20   
majabar
Jaz tudi ne bi cez rok, ce bi lahko izbirala.
Jana, manjka nama se natancno mesec dni. Moj sicer zdaj pravi, da bo 26.10. Jaz sem za, 23. se vrne iz Mehike:). Si pa ne predstavljam iti recimo 2 tedna cez rok, to je se mesec in pol, naporna stvar:).

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 17:13:09   
luna_25
Četitke kpmk user posted image user posted image user posted image .
2ursae tudi jaz sem danes izvedela da sem pozitivna na streptokok tako da sem dobila samo antibiotik nobenih vaginalet. Sem bila kar malo presenečena nad rezultatom in še dobro da sem se dala testirat. Sem pa mal po forumih gledala predvsem od pušenjaka pa sem dobila občutek, da naj se ne bi delalo take panike iz tega. Je pa fajn da se prej ugotovi, da otrok ne bi česa dobil med porodom.
No jaz imam drug teden pregled pa se bom mal pogovorila s svojo gin, k danes mi je samo sestra recept dala.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 17:39:36   
anju
streptokok luna_25b in 2ursae ja je fajn da veš da ga imaš. verjetnost prenosa je majhna, večja je pri nedonošenčkih. posledice so lahko katastrofalne. se zgodi malokrat, ampak če se... zaradi tega malokrat ta test (še) ni vključen med redne teste. ampak meni se zdi da se je tu zelo pametno preventivno obnašat. jaz tudi prvič za to sploh nisem vedela, oz. sem slučajno slišala v MŠ (ena drugorodka je vprašala po ceni, drugače G ne bi omenil) a nisem dala zares pozornosti na to.

tule je ena žalostna:

IZVIRNO SPOROČILO: valen

Drage moje,

bom kar kopirala iz foruma, da ne bom še enkrat pisala teh mučnih vsrtic...
Vam pa samo povem, da dejte se testirat za streptokok, ker jaz se nisem, bris na začetku nosečnosti je bil neuporaben in potem mi tega gin. ni več ponovila, saj smo mislili da itak je to tko redko... Če bi le vedela.. bi zavrtela čas nazaj...

Najprej vam želim, da bi imele zdrave . Ja, predvsem zdravja. Z  bolečino v srcu vam sporočam, da se z našo Valentino poslavljava s tega foruma, pa čeprav sem se oglasila samo za kratek čas. Naša mala sovica (ja, tako sem jo klicala srečnih 11 dni) se je okužila najverjetneje med porodmom s streptokokom agalacie (nisem vedela, da imam), ki se je pokazal šele čez 11 dni. Posledično je dobila meningitis, nato možgansko kap in poškodbo dobre polovoce možgančkov. Stanje je resno. Vseskozi sva upala, da se bo izvlekla a žal sedaj ni več upanja. Če si kaj z mojim drgaim želiva, je to, da gre mirno, brezbolečinsko med angelčke. Enega angelčka imam že gor. Takega vegetiranja ji ne privoščiva. Ji ne privoščiva niti zavoda, ker ko naju ne bo več... Ah... Srce se mi trga... Sedaj jo greva ponovno obiskat ampak je hudo gledat kako je vsa v cevkah. Pa oprostite, če sem delček svoje žalosti zlila na ta forum.





IZVIRNO SPOROČILO: BRinME

streptokok b - včeraj naj bi mi G vzela bris, ko pa sem omenila, da grem rodit v Postojno, je pa rekla, da mi ga ne bo jemala, ker tega tam ne zahtevajo...
Pa sem jo pol vprašala, da kaj pa če sem pozitivna, pa je rekla, da naj se ne obremenjujem s tem, da bojo to že v Postojni sami rešili... Meni nič jasno?


meni tudi ne! prvič se ne spomnim nobenega hitrga testa v Postojni, razen če nič ne povejo. zdaj sem svojemu G rekla da se želim testirat in mi je vzel bris, pa ve da grem rodit v Postojno. potemtakem bi mi rekel isto kot tebi tvoja G

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 18:10:55   
3x mami
kpmk, cestitke se z moje strani! user posted image user posted image user posted image

a ostale ste pa vse na oktober pocakale? user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 18:12:15   
anju
še jutri je september 3x mamiuser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3588
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 18:27:52   
mamamajča
o moj bog.....
če ne bi prebirala forumov, sploh ne bi nikoli vedela za streptokok b! Ker ga namreč nikjer nihče ne omeni! In glede na take izide-  čeprav niso pogosti- bi ga laho omenjala. Saj je samoplačniško, zaboga! Kaj jih stane, če te opozorijo na to?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3589
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 19:07:13   
luna_25
anju vidiš zaradi takih zgodb, ki si jo prilepila bi gin lahko bolj opozarjali in saj omenili potem pa je itak odločitev od vsakega posameznika. Samo je res bolj malo govora o temuser posted image .

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 19:37:29   
melita73
Tudi jaz sem POZITIVNA na streptokok B. Sem dobila izvide prejšnji petek. Mi je g to zapisala v materinsko knjižico, zdraven mi je dala še izvid. Je rekla,da mi bodo med porodom dali antibiotik. Prvič leta 2006 pa sploh nisem vedela za to, me ni nihče testiral user posted image .
Očitno je to kar pogosta okužba, lahko nevarna, ampak se o njej malo govori in piše. Sem pa ravno ta teden videla članek o tem v reviji Jana.
Drugače pa čestitke vsem novopečenim mamicam. user posted image

Upam, da se vam kmalu pridružim. Še 12 dni do PDP-ja. Mal me pa stiska včasih, čeprav sem sita trebuha, pa okornosti, pa noči, ko ne spim, pa ...
Saj bo kmalu bolje, ko se bomo cartali z našimi sončki.
Sem že imela en CTG, v petek ga imam spet, ampak ni bilo ne duha ne sluha o kakšnem dogajanju, tako da bomo videli. prvič sem rodila dan pred rokom, samo želim si lahko, da bi bilo sedaj podobno.
Grem pa v LJ- sem bila prvič zelo zadovoljna, super babica, super zdravniki, super sestre na B oddelku.
Mogoče pa se s katero srečamouser posted image .
Toliko za danes. Mirno noč vam želim.


_____________________________

Zara, 22.11.2006
Juš, 11.10. 2010

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 20:06:34   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: melita73

super sestre na B oddelku.



jaaa user posted image , jaz sem bila obakrat na Bju. A mislite, da lahko prosim, da me spet dajo tja user posted image ?


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 20:07:44   
zinchy
sm gledala tale posnetek..božica malauser posted image http://24ur.com/novice/slovenija/kalvarija-dvomesecne-neli.html


_____________________________

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 20:36:29   
jana84
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

sm gledala tale posnetek..božica malauser posted image http://24ur.com/novice/slovenija/kalvarija-dvomesecne-neli.html



ne si mislit, da če je otročiček 4ure brez hrane da je to nekaj zeloooo groznega...MI smo bili z našim Jakobom pti 7tednih v bolnišnici zaradi suma na pilerostenozo ali dednega zakrčenja mišice med želodcem in dvanajsternikom...MIšica je bila zakrčena, kar so ugotovili na UZ (zato je tudi bruhal v loku). Zdravnica je odredila 12urno teščost...Verjemte da je zelooo hudo poslušat kako tvoj otrok joče in bi jedel, ti pa mu ne smeš nič dati...Ampak za zdravje je potrebno potrpeti, tudi že 7tedenskemu otroku...Na naslednjem UZ so ugotovili, da se je mišica zaradi teščosti že razkrčila in sem lahko počasi začela ponovno dojiti...Hja, ni lepo, je pa nujno!

Meni gredo takile prispevki kot je npr.tale tako na jetra, da bi najraje ukinila take programe. Povedali niso popolnoma NIČ! Zdravniki niso smeli dati izjave, staši pa povedo kako jim je hudo...Ja, jim je in še mnogokrat jim bo...

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 20:39:46   
jana84
evo, mene spet "samska"...mož na lovu...Verjetno zadnjič v moji tokratni nosečnosti...Sinko lepo pančka, jaz pa na RR...Ah. Sej verjetno bom kmalu drsnila v posteljo, ker sem ful zaspana, ker sem slabo spala ponoči. Sam po drugi strani se mi pa še ne da...Kdo bi vedel, kaj? user posted image

Ima pa naše dete take akrobacije po trebuhu, da se človek že vpraša, kako se sploh lahko tolk premika v tako majhnem prostoru...No sej zaradi vedno manjšega prostora je tud tolk bolj čutit vsak premik otročička...Sej bo, še en mesec, pa bo tud to za nami...user posted image

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 20:50:41   
zinchy
ja sej to mas prov...ampak k vids tako mjhno stručko tkole bogo.Joooj pomoje se ti je mogel srce trgat,ko si vidla svojega otročka kako joka pa nisi mogla nč narestuser posted image
moj mož imam tudi nočno in sem med tednom sama ponoči.Imam saj celo posteljo zaseuser posted image ceprov ga pa pogrešam zravn.Moj malček je pa en dneve tako miren,da ga komej čutim spet druge dneve se mi pa cel trebuh premika.
Danes sem si privoščila dolg sprehod,da se malo nadiham svezega zraka..sem mislila,da bom lazje zaspala sem pa se bolj polna energije kot prej.user posted image

_____________________________

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 20:56:02   
jana84
zinchy veš kaj je blo njahujš pr vsem, ko je bil Jakob v bolnici...Da sem se cel čas doma trudla da bi imela mleko, pa ga je bilo vedno le za vzorec, pol pa da ga ne smeš dojit...Še zmanjša količino mleka...Od takrat mislim, da je šlo samo še navzdol...In mali je itak šel počasi s kg gor, pol pa je šel dol v tisteh dveh dneh v bolnici...Sam zdej mu HB nič ne fali razen tega njegovega refluksa, kar pomeni vsakokratno bruhanje ob močnejšem prehladu in kašljanju ter seveda fotanju user posted image Ampak kaj hočemo...tako pač je. Se tolaživa z možem, da mu bo vse prišlo na hvalo v najstniških letih, ko se bo znal lepo zbruhat če se ga bo preveč napil user posted image

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 20:57:18   
jana84
hej, missD, vidim da si tukaj...Kako ste? mala dva sta pridna? Si ju imela danes pr sebi? me firbec matra kako vam gre...

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 20:58:43   
M&A
jana84 - to z neprijavo na zavod je moje laično mišljenje, ker nisem stručko za te zadeve. Lej, nobeden te ne more prisilit, da se zaposliš, če tega nočeš ali pa se ti ni treba, zavod pa je namenjen osebam, ki aktivno iščejo zaposlitev in jim pri tem pomaga. Starši so te dolžni vzdrževat do 26.leta, če se šolaš. Če si poročen in nimaš lastnih dohodkov, te je dolžan preživljat zakonec. Če ima dost visoko plačo, si lahko mati in gospodinja in ti ni treba v službo. Če je med vami katera iz foha, pa naj me prosim popravi!

Zdaj grem iskat vikend ponudbe za toplice - gremo v petek mal na lepše, pa še ne vemo kam. user posted image Kje so dobri bazeni za otroke - s tobogani in podobnim? Pa rajši bi apartma kot hotel.    

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
   RE: Oktobrke 2010 II
29.9.2010 21:20:38   
kpmk
Pozdravljene oktoberke!
Vsem hvala za čestitke za Nio. Obe, tako mami kot Nia dobro okrevata, je bilo pa ponovno kot pri Ianu kar pestro, ker je imela kpmk popadke od 23 - 9h zjutraj na 6 min in kljub predhodni napotnici za CR (sicer za en teden kasneje), so še vedno mečkali in se dogovarjali, na koncu pa le speljali CR. Kakorkoli konec dober vse dobro, mami je precej izčrpana, mala Nia pa res prava manekenkica, pravzaprav kot bi gledal malega Iana, s punčkastimi potezami, še ušesek ma tak navihan, kot ga je imel Ian ko se je rodil, karakter pa že sedaj kaže, da bo čist po mamici in atiju, torej trmast in navihan user posted image . Vsem lep pozdrav, nadvse srečni in ponosni ati !!!! in "falotko" Ian.

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?