|
RE: Vsem, ki imajo moj mail 25.9.2010 19:37:34
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: Gina V bistvu ti gredo ti maili na živce, ker nisi čisto zihr, da ne prinašajo nesreče. Če bi bila popolnoma prepričana, da je to pač en brezvezni mail, te ne bi jezil. Mirno bi ga zbrisala, kot zbrišeš vse ostale brezvezne maile. Ker vseh ljudi ne moreš prepričat, da nehajo pošiljat neprej- saj je trkanje na dušo, da se ti lahko kaj slabega zgodi prehudo - je edina rešitev, da samo sebe prepričaš ali da je to res, ali pa da na tem ni nič, ampak popolnoma nič. Dokler pa ti ni vseeno, imaš pa res problem. Se strinjam. meni je sladko vseeno. res sladko. če mi bo ne-pošiljanje maila, ne-smetenje poštnih nabiralnikov mojih kolegov, ne-dajanje naslova spamerjem prineslo ne-srečo... well, bring it on! mene taki niti ne pogrejejo. mene blazno pogrejejo tisti, ki so o razni hrani, aditivih, pijačah, zdravilih ... kjer že po mal googlanja vidiš, da je ČIST brez podlage, folk pa brezveze paniko širi. in potem rajš verjamejo mailom kot... ja no, kakšnemu revidiranemu članku, ki ga je podpisal kakšen, ki je dal kako šolo čez. ena taka dobra fora je izpred par let, da je aditiv E330 superduperultra karcinogen. nek nadobuden novinar je potem ugotovil (nekako zbrskal avtorja članka, ki je postal mail), da je E330 citronska kislina, ki sodeluje v Krebsovem ciklu. krebs po nemško pomeni rak; ergo se je en brihtol spomnu da citronska kislina povzroča raka. jaaaa... kr kocine mi grejo pokonc ob teh mailih. več o tem pa še stric tuki pove: http://info.org.il/irrelevant/may02-smilepop-soapbox4.swf NO vidiš, vsakemu gre na živce tisto, kar ga prizadane. Mene tudi zdravstvene reči, to pa zato, ker se mi zdijo ljudje včasih malo premalo razgledani na tem področju, v današnjih časih pa moraš biti, ker sicer ti država proda vse sorte namesto zdravja. Kar se citronske kisline tiče - enkrat že dolgo tega sem brala, da pri citronski je problem, ker se dela umetno, ni iz naravnih proizvodov vzeta. Goji se jo pa (ne me vleči za besedo, bom pa vsekakor poiskala še danes tisti članek, če mi bo le net delal - vsake par minut mi ga za vsaj pol ure ven vrže) s pomočjo plesni. Ne morem citirat, sem gledala, pa mi ne odpira strani, je preveč gor, zato citiram od doma: Včasih so citronsko kislino izdelovali s kristalizacijo iz soka limon. Po prvi svetovni vojni, ko je bil transport limon omejen, so začeli uporabljati danes najbolj razširjeno metodo pridobivanja citronske kisline s pomočjo kultur plesni Aspergillus niger. Kulture se hranijo na sladkorju, pri čemer proizvajajo citronsko kislino. Po končanem procesu plesni prefiltrirajo ter citronsko kislino izločijo s pomočjo apna (kalcijev hidroksid). Tvori se kalcijev citrat, ki je ena izmed oblik za nadaljno uporabo. Citronsko kislino dobijo iz citrata nazaj s pomočjo žveplene kisline. Citronska kislina, ki se danes večinoma uporablja, ni naravnega izvora, temveč produkt biokemije in dodatne kemične obdelave. Zato PREVIDNOST ni odveč. Z vnosom "umetne" citronske kisline lahko v telo vnesemo tudi ostale snovi, s katerimi kislina pride s stik med proizvodnim procesom. Torej, plesni, kisline in baze.
|
|
|