Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenca1 IZVIRNO SPOROČILO: njamka IZVIRNO SPOROČILO: 2mama vidim, ja. kruta realnost. Jah, odvisno iz katerega kota zdej to gledaš. Men je logično, da neka omejitev bivanja otroka v vrtcu mora bit. In če je več kot 9 ur, mora vrtec nekaj od tega imet, ne? V bistvu se jaz strinjam s temi sankcijami, pa ne zato, ker imam pač vse babi in dedi servise na razpolago 24 ur na dan. Gledam iz kota, kjer stoji otrok in kako se počuti. Kot kaže še nisi bila v situaciji, ko bi morala na poti domov gledati kako hitro, prehitro tiktakajo sekunde, minute..., da bi ujela tistih zakonsko določenih 9h, ko moraš priti po svojega otroka v vrtec, potem pa npr. se iz centra vsak dan prebijaš v koloni, da prideš po otroka-že pri enem semaforju se včasih tako zabaše, da čakaš po 10min in več (nimamo pa vsi na razpolago babi servisa). Žal smo tudi mi med tistimi, ki skoraj vsak dan zamudimo 10-15min. Oba (jaz in mož) sva s strani vzgojiteljice že bila vabljena na ''opozorilni'' sestanek, kjer nas je opomnila na naše ''zamujanje'' in kako to ni dobro za otroka, da je toliko časa v vrtcu in bla bla bla.... Sej, če bi lahko, bi po otroka prišla ob 14h, najbrž ne bi šla mal špancirat in namenoma zamujala...Z možem sva takoj povedala, da se trudiva, da nimamo druge možnosti in da se verjetno kaj dosti ne bo spremenilo, kljub njnemu opozorilu. Mož ji je tudi povedal, da če morajo, pa naj tisto dodatno uro zaračunajo (čeprav gre za zamudo 10min) in jo bova plačala. No do sedaj še nismo dobili nobene dodatno zaračunane ure, se pa še vedno zgodi, da nekdo od naju zamudi (imamo en avto, jaz delam v centru Lj. in se v službo vozim z avtobusom, vrtec je pa od doma oddaljen pol ure peš hoje, od avtobusne postaje pa zopet 10min)... Pa še odgovor za barni - ja vrtci si beležijo kdaj otrok pride in gre. Otroka zjutraj vedno oddamo v dežurni sobi, ko še ni njenih vzgojiteljic, tako da si sigurno beležijo (vsaj za našo vem, da so si pisali, ker drugače kako bi vedeli, da zamujamo 10 min). Bila sem že v tej situaciji, ne samo enkrat. Ampak jaz imam babi in dedi servise in sem jih nemudoma poklicala. Imam pa tudi kolegice, ki mi lahko otroka dvignejo iz vrtca,ja? Treba je bit iznajdljiv.
|