|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: stiki oceta z dojenckom
10.9.2010 15:33:58   
Greenie
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

ja, res težko bo povedal, da je zmeden, ko bo pa jokal, pa se ponoči zbujal, ne bo jedel, se bo bal drugih obrazov in bo plašen, se bo bal
x y stvari

1. obstajaja tudi adaptirano mleko ... pa tudi mamica si lahko izčrpava mleko, ko otroka ni in ga zamrzne za drugič.
2. tako mali dojenčki se še ne bojijo tujih obrazov, sploh pa atijev obraz ni tuj, če so pred tem živeli skupaj!!!

IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

Sicer se tudi meni zdi za 4-mesečnega dojenčka preveč cel vikend v drugem okolju (ne samo stran od mamice, ampak tudi v drugem okolju, ker dojenčke dejansko menjava okolja lahko precej zmede).

A daj no... potemtakem bi bila naša punčka totalno zmedena, pa ni bila. Veliko hodimo naokrog in bila je kot dojenčica en teden z mano na dopustu, pa je šla samo z atijem na njihov vikend, pa drugi teden smo spali pri eni babici, potem smo šli na morje pa k drugi babici spat (živijo daleč)... pa je povsod lahko lepo zaspala in prespala tudi cele noči.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 26
10.9.2010 17:15:14   
Anonimen
Moje mnenje - prej se otrok navadi, bolje je. Kritična starost je okrog devetega meseca, takrat otrok začne ločevati da je on ločen od okolice in je to lahko zanj stresno. Sicer pa bolj kot čakaš, težje je. Ne vidim nobene ovire, da ne bi bil dva dni pri očetu, če je seveda zanj poskrbljeno - hrana, nega in igra.  Zaradi organizacije je mogoče celo lažje, da je to dva skupaj...kaj pa vem. Praktično je pa najbolje tako, da funkcionira user posted image . Pač stvar dogovora med dvema zrelima staršema.

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
10.9.2010 19:12:32   
zvezdica_1
pred naslednjim poletjem pa bo avtorica spraševala, če je normalno, da 1-letni otrok gre na 2-tedenski dopust stran od mamice, z očetovo novo partnerko, ker ga bo to samo zmedlo in ne bo več vedel, katera je mamica in katra mačeha....

mislim, pol pa moram na sodiščih poslušati kake vse ti popolne in blazno nenadomestljive mamice, ki vse delajo v korist otorka, klobasajo... mogoče avtorica posta ne verjame, ampak njihove izjave so identične njenim. če mi ne verjameš, povprašaj sodnika/sodnico, pred katerim boste dlale. za as so toroci vedno premali, preveč nebogljeni, bi bili zmedeni, ker vidijo LASTNEGA OČETA.
če bi pa kaj takega predlagal oče, da bi otrok mater lahko videl največ za 1 dan, da si ga ne bi smela peljati domov, bi bil pa na tv-ju...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
10.9.2010 19:24:47   
Anonimen
Kruto se sliši. Če lahko preživi dva dni z lastnim očetom. Kaj če bi bilo vprašanje - lahko otrok preživi z lastno materjo dva dni.

(odgovor članu zvezdica_1)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
10.9.2010 19:56:39   
m_o_i
zvezdica-daj prosim preberi ze v enem od mojih postov, da se pogovarjamo INFORMATIVNO, izmenjujemo razmisljanja.
in nic ne bom sprasevala glede naslednjega dopusta, ker gremo skupajuser posted image  (to pa mi je ati ravno danes povedal)

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
10.9.2010 21:24:54   
Najaa
Jaz mislim, da če ti veš, da je oče tvojega otroka dober oče in mu zaupaš, potem bo otrok tudi dva dneva brez tebe preživel. Priznam pa, da si tega sploh ne morem predstavljat, da bi bila brez tako majhnega otroka dva dneva. Pa je tudi moj mož oseba, ki zna lepo poskrbet za svoji hčerki in ko mene ni, se majo prav luštno. Sam predstavljat si pa res ne znam, kako bi se odločila v taki situaciji, kot je tvoja. 

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.9.2010 21:39:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Kruto se sliši. Če lahko preživi dva dni z lastnim očetom. Kaj če bi bilo vprašanje - lahko otrok preživi z lastno materjo dva dni.

Točno tole je meni na misel prišlo. In ne meni se to ne zdi nič čudno ... madoniš, saj je očka in ne kar nek tujec ... tebi se zdi grozno kako je takemu otročku 2 dni brez mamice oz. tebi brez otročka ... ne vprašaš pa se kako bo otročku 5 oz. več dni brez očkata oz očkatu brez otročka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
10.9.2010 21:58:15   
m_o_i
verjele ali ne-vsa ta vasa razmisljanja so meni cisto jasna; res razumem, zakaj tako razmisljate, ker sem tudi jaz-dokler se to ni nanasalo na mojega otroka. itak je vsakega otroka "pol ocetovega, pol maminega"
se tudi strinjam, da je vse ena sama logika-tocno, kak bo ocku/otroku pet dni brez drugega?!
ampak to so razmisljanja, v katera niso vpletena custva

da nekak zakljucim-oba sva odlocena, da do tega, da se striktno drziva napisanega, nikoli ne bo prislo, ampak-never say neveruser posted image

in da se to ponovim: loceno ziviva iz prakticnih razlogov. pri obeh nam(a) je na razpolago po ena soba, ati dela tudi ponoci(racunalnicar pac)-sploh zdaj, ko nameravava kupit stanovanje. in to v eni sobi enostavno NE GRE; jaz rabim prostor, glasbo, pogovor z mulcem, on rabi pocitek tudi tudi podnevi kdaj...
ne tretirava se kot bivsa partnerja, ampak je to loceno zivljenje samo vmesna faza. prezivnino je potrebno uredit papirno in na sodiscu pride tudi do vprasanja stikov. na to nisva pomislila; zdaj, ko pa to veva, se pac malo informiram okol tega-kaka je praksa, kaksna so razmisljanja ljudi...

hvala vsem in vsaki posebej za mnenjeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
10.9.2010 22:01:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i
in da se to ponovim: loceno ziviva iz prakticnih razlogov. pri obeh nam(a) je na razpolago po ena soba, ati dela tudi ponoci(racunalnicar pac)-sploh zdaj, ko nameravava kupit stanovanje. in to v eni sobi enostavno NE GRE; jaz rabim prostor, glasbo, pogovor z mulcem, on rabi pocitek tudi tudi podnevi kdaj...
ne tretirava se kot bivsa partnerja, ampak je to loceno zivljenje samo vmesna faza.

Če je vse tako oh in sploh fino fajn, zakaj sta se pa potem šla ločit, če je dilema samo zaradi ločenega naslova?

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
10.9.2010 22:02:20   
Najaa
Če je stvar taka, pa vpišita v polje Po dogovoru. Ne vem, zakaj se bojiš, da bi bilo kaj narobe, če v bistvu sploh nista šla narazen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
10.9.2010 22:15:11   
m_o_i
aaaaaaaaaaaaaa
nisva locena, ker nisva bila nikol porocena. prav tako nisva nikoli zivela skupaj-otrok je pac prisel prej kot je blo reseno stanovanjsko vprasanje.
nisva skregana, otroka vidi vsak dan, previja ga, kopanje je atijeva domena, hranjenje ni problema, tudi vozickanje ne-le casovno je malo bolj napeto pri njemu.

zdaj pa se zadnji rafal: da se prezivnina da crno na belo, je zelel moj dragi (ziheras pac), da ne bo kdaj kakih problemov, ce se karkoli zgodi (dejmo bit prakticne: res je boljse, da se to dorece takrat, ko si dva nista najhujsa sovraznika; ker potem so v igri spet-prizadeta-custva in smo pri lomljenju kolov na otrokovem hrbtku).
dogovor o prezivnini na sodiscu pa potegne s sabo tudi dogovor o stikih; da obstaja moznost kljukanja nekih kvadratkov (opcija po dogovoru) pa vem od danes naprej...

da bi slo kaj narobe, se zaenkrat ne bojim. ponavljam, da ta papir bo tisto, na kar se bova OBA vesla, ce se kdajkoli zgodi, da greva narazen.
jaz se zavedam, da v primeru kreganja ostanem s prezivnino, ki bo napisana na tem papirju, on pa, da bo otroka videl takrat, ko bo to dovoljeval ta papir-v primeru, da se na smrt skregava.

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 10.9.2010 22:17:29 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 36
10.9.2010 22:32:29   
mateyka
I dont get it. po tej logiki, bi se vsi poročeni in ki živijo skupaj že vnaprej odgovarjali za skrbništvo in preživnino - in case it happens. a ti jo tudi misli izplačevat zdaj ali "samo" ko bosta/če bosta šla narazen al kako je s tem? user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.9.2010 9:07:38   
PeggyBundy
M_o_i jaz zagovarjam urejanje težav po zdravi pameti, ampak tole, kar počneta vidva, pa presega po moje vse meje le-te.

Razumem, da naredijo ljudje oporoko, da pa si naprej delijo obiske pri otroku?

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.9.2010 9:37:49   
hariba
Se strinjam s pegy.  Pa saj če se vidva smatrata kot par vama niti preživnine ne bi bilo treba urejat, ja amapk potem te pa kot samohranilko ne bi mogli vodit to pa je res.
Ampak se mi vseeno vse skupaj zdi čudno, če praviš, da sta še zmeraj par, da zdržita vse vikende ločeno. ah ja prostorska stiska gor dol, pa pojdite na kak skupen izlet, pa jaz sem z tavelikim sinom, ko je bil šeuser posted image živela v študentu in je moj vsak vikend prihajal k nava. Če pa ne pa zakaj se ne bi otrok navadil, da tudi ati skrbi zanj, pol boš pa jamrala, ko boste živeli skupaj, da se skriva pred lastnim očetom kot pred tujcem.
No pa če že gresta na sodišče, to je vajina stvar, pa pač potem tistega tam sklenjenega in uradno potrjenega dogovora ne upoštevata v celoti, ampak tako, da bo za vaju in otroka naj bolj prav. Saj, če ni tožnika ni sodnika, no vsaj predvidevam, da ne boš tekla na csd jokat da stiki ne potekajo kot bi mogli

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
11.9.2010 9:46:20   
Anonimen
M_o_i, jaz pa ne razumem, kaj bi rada oziroma kaj bi rad tvoj dragi?

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
11.9.2010 11:12:12   
zvezdica_1
moi, ti meni ne verjameš, ampak večina zgodb, kjer potem večinoma oče joka, kako mu amti brani stike, se začne tako. razlogi so drugi, ponekod je vpleteno varanje, drugje pač grdo narazen zaradi drugih razlogov, ampak konec je vedno enak. matere so preveč navezane na otroke, predvidevajo, da otrok ne bo zdržal 2 dni brez njih (v bistvu je ravno obrato, mati potrebuje otroka, da se počuti koristvno, potrebno, da ima nek smisel, one brez otrok ne bi zdržale). zato pa potem poslušamo tako neumne izgovore in bolesten strah, kako bo otrok odreagiral, če bo 2 dni pri očetu.
moi, veš, tudi dodelitev očetu ni več tak tabu. je pa resda šok za matero, ko sodnik reče, ja, otrok bo živel pri očet, mati ga lahko vidi 2 vikenda na mesec in 4x med tednom. potem pa so tu depresije, jok, kka baraba je oče, padejo obtožbe o psihičnem, fizičnem in tudi spolnem nadlegovanju.... samo, da one ne bi bile ločene od otrok. pri tebi se ta strah kaže že sedaj, še preden otrok karkoli dojame sam. me je kar strah, kaj bo, če si tvoj partner najde novo-ker sory, on bi lahko hodil v ločeno stanovanje delat, spal pa pri vama.....teh buč mi ne prodajat.... preveč stari vidim v praksi, preveč objokanih in resnično zmedenih otrok, ki jim matere govorijo, kaka baraba da je oče, ko ima otrok očeta vseeno rad, bi rad bil pri njemu, ampak ve, da ga bo mati potem zasliševala, mu odrekala dobrine in se do njega vedla zadržano, užaljeno in dajala videz prizadetosti v upanju, da otrok več ne bo odšel k očetu...
mah, jaz bi takim, kot si ti, otroka odvzela, ga dala očetu, pol pa bi tebi rekla, da je 4* mesečni otrok premali, da bi bil s tabo več kot kak dan, pa še to samo, če bi bil oče zraven....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
11.9.2010 11:33:34   
Anonimen
zvezdica, a ti sploh prebereš, kaj je napisalauser posted image

ker tu meni vse liči na lažno samohranilstvo, ne pa na nek resen problem s skrbništvom...

Neposredna povezava do sporočila: 42
11.9.2010 12:09:28   
blazka
Joj, ob vsem tem sem se spomnla: moram mojmu rečt, da greva na sodišče in zrihtava vse v zvezi z preživnino in skrbništvom, ker če se bova ločila zna bit problem.user posted image

Se čist strinjam z mizantrop, tut jaz mislim, da bi vidva rada čim več povlekla od države z samohranilstvom, in podobnimi forami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
11.9.2010 12:39:27   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

ker tu meni vse liči na lažno samohranilstvo, ne pa na nek resen problem s skrbništvom...

Ja pa kaj še user posted image , to človeku niti na pamet ne pade.

Če je pa mož računalničar in dela tudi ponoči user posted image user posted image ...ta je najboljša.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
11.9.2010 14:14:30   
m_o_i
ja, se bom mogla odlocit-a se grem lazno samohranilstvo, al glumim bolesnog majmuna in se hocem zazihrat v primeru, da se kdaj locivauser posted image

ne bom pa vec pisala, kar sem se ze ponavljala...
torej, hvala se enkrat za mnenja, komentarje, dolocitve statusa, razlag (ne)moznega delovnega casa racunalnicarjev itd. user posted image

tabogata: preveckrat je sedel meter od mene v tej sobi, ko sem praznila nosecniski mehur xkrat na noc in hodla mimo njega. tok se pa se kontroliram, da vem, kaj vidimuser posted image  in nihce no govoril, da HODI ponoci v sluzbo, ampak da DELA ponoci

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 11.9.2010 14:16:34 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
11.9.2010 14:25:40   
Anonimen
Pravim, da dela. Kje ti bereš, da hodi v službo user posted image .

Sicer pa sem mislila nekaj drugega, pa se bom raje zadržala.

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
11.9.2010 15:37:36   
zvezdica_1
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

brez skrbi, da vem, da se gre za vlečenje denarja od države. ampak vaju moram rtazočarati, ker bo po novem težje glumiti samohranilstvo. in prav je tako....

blazka, verjameš ali ne, ogromno takih, ki na začetku tak sporazum napišejo zaradi glumjenja samohranilstva čez x let konča na sodišču, ker se noben tega sporazuma ne drži. foter, ki bi moral plačevati **** preživnine(valda, da mu vč ne znese, če se je pa prej najemnina in vse ostalo delilo na 2), mati, ki ne zmore brez dejstva, da pa otrok gre vsak drugi vikend stran od nje, in da si po možnosti foter dobi še drugo....ki je otroku celo všeč, ker se mu pač želi prikupiti in ga razvaja....

mi je pa kar malo smešno, prvo avtorica zatrjuje, da mu otroka pusti za cel mesec brez problema(na prvi strani), nato pa, da bo otrok zmeden, ke bo videl lastnega očeta in mamice ne bo 2 dni. prej ko se otrok navadi na nek red, boljše.

me pa nekaj zanima. če se to ne bo prakticiralo že sedaj, zakaj avtorico moti, da bi bil otrok vsak drug vikend pri očetu???in to samo na papirju???  ker 1-letnega otroka bi mu komot prepustila....in če med njima res vse klapa.... resno dvomim, da gre samo za hlinjenje samohranilstva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
11.9.2010 15:58:06   
nincrli
Joj kak zmeden bi moral biti naš mulček, ko se skos selimo sem in tja... Najprej sva živela pri tašči (prve tri mesece), ko je moj bil v lj na usposabljanju za delo in je za vikende hodil domov, kdaj sva šla na "počitnice" k mojim, potem sva bila nekaj časa oz. tu pa tam v študentu, pri 4 mesecih pa smo se končno z atijem preselili v svoje stanovanje... Zdaj se vsak vikend vozimo 150 km k tašči ali k meni domov, vsak vikend smo nekje drugje in tamali ni nič zmeden. Smo šli na morje je spal brez priblemov, smo šli v toplice je spal brez problemov, povsod se z lahkoto adaptira. Sem šla v študenta, ker sem imela naslednji dan izpit in sem ga pustila atiju in babici (ki je prišla k nam, da ga pazi) jaz res nisem dobro spala celo noč, tamali pa sploh ni pogruntal, da me ni. Zdaj, ko je star 8m ga komot pustim pri naših pri partenerjevih in se nič ne buni.
No hočem samo rečt, da 4 mesečni otrok ne bo nič zmeden, če bo okolje menjaval, so zelo prilagodljivi in bi se pač navadil, veliko težje bi bilo, če bi se sedaj tolk selili sem in tja, ko se že bolj zaveda, tak pa je navajen. Res pa da mame veliko bolj kompliciramo, ker težko vzdržimo brez malčkov.

Glede tega pa da hočeta s samohranilstvom samo državo okrog prinesti vaju bodo pa po vsej verjenosti na sodišču pogruntali, tako se je zgodio večini, ki jih poznam, sploh če je otrok tako majhen so ful bolj previdni. No saj mogoče vama pa celo rata...

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

Neposredna povezava do sporočila: 48
11.9.2010 16:56:15   
CatJa
Čudaka. Midva sva bila do selitve prijavljena vsak na svojem naslovu, pa nobenemu ni na kraj pameti padlo študirat s kom in kdaj bi bil otrok, kakšna bi bila preživnina,... Aja, je pa res, da nisva špilala lažnega samohranilstva.

In zdaj je tebe strah, kaj če gresta res narazen recimo čez dva meseca? Kaj bo pisalo v tem sporazumu? Očitno imaš razlog za strah.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 49
11.9.2010 18:35:28   
mamamajča
Ničesar v življenju se nisem toliko veselila, kot skupnega stanovanja s partnerjem in otrokom, skupnega naslova, dejstva, da kot srečna družina živimo nekje skupaj.
In nikoli mi ni padlo na pamet, da bi zaradi nekaj evrov več to "skupno" kar prezrla in igrala neko navidezno samohranilstvo.
Se mi zdi narobe. Oziroma, no, če se da, naj se znajde, kdor se hoče. Mi je pa smešno....

In ja... otrok pri štirih mesecih lahko čisto lepo preživi nekaj dni samo z očetom, samo mama je tista, ki se bo sekirala.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?