zvezdica_1
|
moi, ti meni ne verjameš, ampak večina zgodb, kjer potem večinoma oče joka, kako mu amti brani stike, se začne tako. razlogi so drugi, ponekod je vpleteno varanje, drugje pač grdo narazen zaradi drugih razlogov, ampak konec je vedno enak. matere so preveč navezane na otroke, predvidevajo, da otrok ne bo zdržal 2 dni brez njih (v bistvu je ravno obrato, mati potrebuje otroka, da se počuti koristvno, potrebno, da ima nek smisel, one brez otrok ne bi zdržale). zato pa potem poslušamo tako neumne izgovore in bolesten strah, kako bo otrok odreagiral, če bo 2 dni pri očetu. moi, veš, tudi dodelitev očetu ni več tak tabu. je pa resda šok za matero, ko sodnik reče, ja, otrok bo živel pri očet, mati ga lahko vidi 2 vikenda na mesec in 4x med tednom. potem pa so tu depresije, jok, kka baraba je oče, padejo obtožbe o psihičnem, fizičnem in tudi spolnem nadlegovanju.... samo, da one ne bi bile ločene od otrok. pri tebi se ta strah kaže že sedaj, še preden otrok karkoli dojame sam. me je kar strah, kaj bo, če si tvoj partner najde novo-ker sory, on bi lahko hodil v ločeno stanovanje delat, spal pa pri vama.....teh buč mi ne prodajat.... preveč stari vidim v praksi, preveč objokanih in resnično zmedenih otrok, ki jim matere govorijo, kaka baraba da je oče, ko ima otrok očeta vseeno rad, bi rad bil pri njemu, ampak ve, da ga bo mati potem zasliševala, mu odrekala dobrine in se do njega vedla zadržano, užaljeno in dajala videz prizadetosti v upanju, da otrok več ne bo odšel k očetu... mah, jaz bi takim, kot si ti, otroka odvzela, ga dala očetu, pol pa bi tebi rekla, da je 4* mesečni otrok premali, da bi bil s tabo več kot kak dan, pa še to samo, če bi bil oče zraven....
|