|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
8.9.2010 8:59:32   
petrap
ojla...

no danes pa končno pregled...upamo na najboljše user posted image

brcike jaz čutim en dober teden, no oziroma metulčke, so pa enkrat na levi, drugič pa na desni strani, tko da predvidevam, da enkrat brca eden, drugič pa drugi. bom vidla danes kako sta obrnjena.

jaz mam ful problemou s prebavo že od prve nosečnosti, prej nikoli. zdaj si pomagam z donatom, pa mal pazim kaj jem...nekak bom preživela, bi pa takoj podpisala za stanje pred nosečnostjo user posted image user posted image user posted image sam vse pa ne morm met user posted image

no prosim držte pesti zame za pregled, upam da me ne bo kregala, ker mislm, da sem se zredila za 2,5 kg v enem mescu, tko da je zdaj 3,5kg+

LIJA - 28.01.2009 (3860g, 53cm)

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 526
8.9.2010 9:31:41   
KKarmen
lil_ sej to ni tko da te kar obrcata-je prijete občutek...po UZjih približno veš kje kakšen je, in potem ti kmalu postane jasno a so rokice al nogice, je tud intenzivnost večja pri nogicah.
Ja pri meni sta prečno in sedaj točno vem kateri boksa (zgoraj) desno in kateri levo, je vedno priblizno na istem mestu, za nogice pa nikoli ne ločim, ker je vedno skoraj na istem mestu, predvsem pa v mehur grrrrrr. Zato se sploh ne sprašujem kdo je, važno da je fino...vsak teden se spreminja tko da točno kateri je včasih ne veš. No včasih se res počutim, kot bi v sebi nosila hobotnico.
V katerem tednu pa si? Jaz mehurčkov sploh nisem čutila sem kar takoj brce in sicer v 20 tednu.

lp, KKarmen

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 527
8.9.2010 9:45:40   
KKarmen
petrap držim pesti da te ginekologinja ne bo kregala...sej če maš 3,5 kg + to ni nič, jaz mam v 24 tednu 8kg+

(odgovor članu KKarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 528
8.9.2010 9:53:41   
lil_
hah...sej vem da te ne obrcata...sam mene ubistvu skrbi, k mi na vsakem pregledu recejo, da je en se vedno pod ful velikim vprasajem. zato me pa zanima, da pol k bojo ze brcike da bom lahko sigurna da brcata oba. k ce mas enga in brca je vredu, ce neha brcat pa neki ni vredu. ampak me k mamo pa dva zakladka...kaj ce en se vedno brca, za druzga pa nebom vedla da ne brca vec...ja sej vem da kompliciram, in da bi mogla pustit crne misli za sabo...sam sej pravm, da me na vsak pregledu v porodnisnici cist poderejo. ja sej sm veckrat prebrala da je tko, kt da bi mev v sebi hobotnico user posted image upam da bom tut jst locila da me brcata dva para rokic in nogicuser posted image

jst sm sele v 16 tednu...al 17...sm nehala natancno stet, k so me tut na zacetu strasil da sta premejhna in se pol s tedni rajs ne obremenjujem, vazno da je z obema vse ok. mogoce pa tut jst mehurcke preskocim in bomo sli direkt na brcike. ceprov zvecer k se kdaj ulezem...mam tak obcutek, kot da se neki premakne...sam tko k opisujejo ostale mehurcke in metulcke...nc podobnega ne cutm user posted image

drugac pa ja, za brcike mam se velik casauser posted image

a dvojne nosecke so vse rizicne? in vse hodjo na preglede v porodnisnico? men tut skos tezijo s prezgodnjim porodom...glede na tale vs seznamcek nekatere res rodijo velik prej, nekatere so pa kr lepo okrog roka. kaj pa je "normalno" za dvojcke kok prej se rodijo? tko priblizno? en mesec?

mislm da sm koncno dojela da sta res dva...in zdej mam kr en kup vprasanj user posted image

(odgovor članu KKarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 529
8.9.2010 10:46:31   
missD
brcike sem sama zacutla nekje v 20.tednu,najprej cisto rahle...potem se je pa stopnjevalo. Zdej so pa vedno bolj mocne in manj prijetne hehe.
Mene so tudi strasili da do 20. Tedna se lahko se kaj zgodi pa sem sedaj ze proti koncu. Za dvojne nosecke je nekje 37 ali pa 38 tednov max,tako so meni rekle.niso vse rizicne. Sem mnenja da manj kot se obremenjujes in vec ko si pozitivna boljse jima bo slo. Pa se tako razmisljaj: ce te bo skrbelo prevec,bos zivcna to obcutita tudi ona 2 in razvoj se usmeri v misice namesto v druge dele-recimo mozgane.

Malce sem se razpisala... :)

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 530
8.9.2010 11:00:00   
lil_
pa sej se ne sekiram in vem da bosta oba vredu, sam z vsakega pregleda pa pridem cist objokana...miska sta super, sam odnos zdravnikov je pa obupn!

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 531
8.9.2010 13:34:05   
aluap
lil_ glede brcik se strinjam z missD - včasih veš kateri brca, ker veš kako sta postavljena. No, moja dva sta bila dva meseca lepo obrnjena navzdol, zdej na pregledu pa smo vidl, da sta se vsedla... No, upam, da se še obrneta. Sta pa OK, podobno velika, oba 1220g. Pridno rasteta :) Dobila sem tudi špikico zaradi Rh negativnega faktorja - brrrr. Čez dva tedna pa spet na pregled user posted image .

Jaz ne hodim na preglede v porodnišnico, ampak k svojemu G. Pa sem zadovoljna. No on pravi, da so dvojčki rizični, zato sem šla z 21. tednom na bolniško in zdaj veliko počivam. Trebuh mi je pa že kr v napoto, in ko resno brcata sploh ni več prijetno. Zdaj ko sedita me oba z nogami v mehur; prou skačeta. Je pa res, da sem pomirjena ko ju čutim.

lil_ upam, da bo vse OK in držim pesti! Se pa strinjam, da je zelo važno pozitivno razmišlanje. Včasih si mislm, da če se stresiram, da bosta tut otroka stresirana... No po najboljših močeh, ne?

Lep dan vsem!

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 532
8.9.2010 14:01:43   
lil_
ze od zacetka me strasijo...pa ce je blo do zdej vse vredu, bo pa se naprej user posted image

to je fajn da sta ze tok velika, in podobno velika user posted image so mi rekl, da ce bosta do 20 tedna enako velika bo super...al pa sem zamesala in je blo recen do 30...do tja pa mamo se kr neki casa.

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 533
8.9.2010 14:43:07   
missD
pa s cim te tako strasijo? Moja 2sta ze od zacetka enako velika in vse danes imata tezo eden 1800g drugi pa 1900. Rizicnost?v 13.tednu sem krvavela skoraj cel mesec, edino kar so mi rekli je to da je mozno vse,tudi splav naj pocivam in nobene akcije z dragim...zdrzala nekaj casa potem sem si pa samo rekla naj jih en k.... gleda,ce se pocutim ok se ne bom nic obremenjevala in evo nic jima ni

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 534
8.9.2010 15:00:38   
lil_
prvic so mi rekl da je velika verjetnost da en do 12 tedna odmre in da gre lahko narobe se tisoc in ena stvar. na zacetku so misll da sta mo-mo dvojcka in sploh kompliciral da zdravniki takih dvojckov niso prevec veseli in so najdl se tisoc in eno stvar kaj gre lahko narobe...pol nardijo UZ in je vse tko k mora bit.

pol spet v porodnisnici ena "groba" zdravnica...mi rece zakaj sm se pa za dvojcke odlocila? jst sm jo samo gledala...in pol sm clo uspela rect da jih nism sama zbrala. ceprov sem si misnla da tut ce bi jih lahko zbrala, bi vzela oba! ze takrat sm misnla da bom padla v jok. sm bla ful sokirana nad odnosom. pol je rekla da je en se vedno pod velikim vprasajem, ker se v vecini primerov....ja v vecini...zgodi, da si en dvojcek jemle vec hrane in drug posledicno odmre. pol mi je rekla da sm lahko od 20 tedna samo se doma, lezim in k kokla valim svoja jaca. na velikost plodkov oz. da en odmre pa tko nimam nobenga vpliva. pol mi je se neki govorila o 30 tednu...najbrz to da ce sta do 30 tedna enako velika je vredu, ce ne ne. pa vem da mi je tut govorila neki o prezgodnjem porodu in da kaj bom pol z dobre pol kile tezkimi otroci...skratka obupen odnos. pol mi pa nardi UZ in rece da sta supr. in jo komi uspem vprasat, ce pol ni nic narobe...in mi rece da ne, da je vse fajn, in da bols nebi moglo bit.

sej pravm, z obema je vse vredu, ampak prjokam domov zarad odnosa. pa se tole nazadnje je blo par dni pred prvim septembrom in so se zdravnica in obe sestre kregale v prico mene glede teh dezurstev in tega o zamrznitvi plac in stavke zdravnikov in pogodb...skratka groza. jst vrjamem da jih tole jezi...sam nevem zakaj mormo bit pol me zrtve, k se pol tkole spravlajo na nas.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 535
8.9.2010 15:26:00   
missD
ej pa sej ne mors vrjet.drugic prides pa zignoriraj te bedarije in se skoncentriraj na to kar ti pove po ultrazvoku. Ce ma ona probleme sama s sabo nej se sprosca kje drgje. Pa drugic prid prpravljena pa ji komot kej nazaj rec. Koklja neumna res da ne zna bit pozitivna pa prjazna

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 536
8.9.2010 20:50:33   
natasha15
lil_ glavo pokonci in vse bo vredu....jaz sem imela tudi ful rizično nosečnost, ampak sem vedno mislila pozitivno in vse se je končalo super je pa že kazalo, da bom v 25.tednu mogla roditiuser posted image   tudi meni so vsi neki strašil, da lahko 1 odmre,itd...ampak ne poslušaj jih! Če sta do sedaj zdržala in se borila, se bosta tudi še naprej, ti pa misli pozitivno!!!!! SREČNO!

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 537
9.9.2010 9:15:04   
aluap
Tudi pri meni je bil G na začetku zelo zadržan in me je strašil kako je z dvojčki in kako G niso veseli dvojčkov, da so rizični in da mim grede splaviš tudi pri 20 tednu. Jst sm ga kr zignorirala in si rekla, da kar bo pa bo. V bistvu se mi zdi, da je samo hotu bit realen in me pripravit na najslabše oz. mi povedat kaj lahko pričakujem v najslabšem primeru... Pa se nisem zelo sekirala, ker itak nič ne spremeni. No, še zdej je zelo previden, jst se pa ne pustim motit v svojem veselem pričakovanju :) Sem pa načeloma bolj flegma in ne paničarim. Tako, da lil_drži se in ne se pustit. Itak, da so kkšni tečni in majo sami s sabo probleme. Tko pač je. Upam pa da boš mela naslednjič lepšo izkušnjo user posted image

(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 538
9.9.2010 9:23:06   
lil_
hvala za vse nasvete, tut jst vem da bo vse vredu. sam v jok me spravjo odnosi zdravnikov. sej po eni strani lepo da ti povejo kako in kaj...ampak je to tako obcutljiva tema, da bi jo komot zavil mal v paket, ne pa da mi namecejo dejstva. ja na sreco sm jst tut taka da se ne sekiram, zato pa vem da bo vse vreduuser posted image tut ta izkusnja bo cudovita...nimajo vse te srece, da majo dvojne zakladke user posted image dvojna sreca bo vse neumnosti zdravnikov zasencla user posted image

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 539
9.9.2010 9:58:04   
KKarmen
Zdravo punce,

jaz mam to srečo da moja G nič ne paničari in je bla še full vesela ko smo izvedeli da sta dva...prvo stvar ki mi je prepovedala pa to mi je že preden sem zanosila so bili forumi...pa je nisem poslušala saj se nosečnost ni zgodila hitro in sem bila na IVF, tko da sem forume prebirala že prej. Po naravi sem panična in me vsaka stvar full prizadane-sem res občutljiva vendar ko sem zanosila sem ratala čist flegma, še sama sem res full presenečena nad tem. Veliko stvari slišim pa jih podoživljam ampak ko čutim da mi postane nelagodno oz. da sem si pustila preblizu se ustavim. Na vsako delujejo hormoni drugače.
U glavnem filozofiram....
vesela sem da imam ginekologinjo, ki je čisto umirjena in ne paničari pa še UZ mi naredi vedno ko grem na pregled, baje ti pripadajo samo trije?!

Lep dan vsem pa ne preveč sekirat svoje miškoline...

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 540
9.9.2010 12:23:33   
lil_
tut moja ginekologinja je fajn, vse ti razlozi, pa ce jo 3x vprasam isto. tut ton glasu ma tak cist pomirjajoc. mam tut druge tezave z zdravjem in sm misnla da bo kej narobe, sm bla pr njej enkrat skor eno uro, je prvlekla eno anglesko literaturo in za zdravila pogledala kako vplivajo na plod in kasne so lahko posledice...ampak sva ugotovile da vpliva skoraj ni...res te cist pomiri in vse. tut UZ sm mela do zdej se vedno. tut moja je bla vesela k smo ugotovil da sta dva. v porodnisnici pa cist druga pesemuser posted image

(odgovor članu KKarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 541
9.9.2010 13:56:26   
natasha15
lil_ te čisto razumem, tudi jaz sem imela v porodnišnici slabe izkušnje, razen ginekologinja dr.Šajina, ki me je spremljala med nosečnostjo, je bila super, ko pa sem bila na oddelku 1 teden in ko sem šla rodit, pa obup!!! Sej bo kmalu tudi to mimo in boš mirno uživala z malčkomauser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 542
9.9.2010 13:57:49   
petrap
lil saj bo...saj mas nas, ki smo cist na istem k ti user posted image ... pozitivne misli pa je user posted image user posted image user posted image jaz sem si tkole rekla, da ce ze ne morm na nic vplivat, se pa tud ne bom nc sekirala..enostavno bom uzivala v vsakem dnevu, pazila nase pa pocivala, pol pa kar bo bo...

no porocilo od ginekologa... oba sta enako velika user posted image user posted image user posted image user posted image to je zame najpomembnejsa novica!!!! nic nism bla kregana za kg+, je rekla da je prou...naslednji pregled mam sele cez en mesec 6.10., do takrat sem pa lepo doma na bolniski user posted image user posted image user posted image tud gibe sem prou cutila glede na lego otrockov...aja pa se najpomembnejsa novica, potrdila nam je take spole kot smo jih zvedl ze na nuhalni, tko da jaz upam da se ne bo nc spremenilo...nama odgovarja tako...bo pa se naprej presenecenje user posted image

sam se jutri v sluzbo, potem pa bolniska user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 543
9.9.2010 14:18:53   
lil_
sej zato pa smo tuki, da se tolazmo a ne user posted image ja men je to tut najbol vazn da sta enako velika...mi se gremo pa pogledat v tork...k moji G na sreco.

kar kol bosta, bi vama odgovarjal...midva se kdaj hecava...jst recem, kaj bom s tremi desci pr hisi, fant se pa zajbava kaj bo s tremi babami user posted image vesela bova pa kar kol bosta...samo da bosta zdravauser posted image
a to bo presenecenje samo za ns? al tut za vse ostale?

midva nocva vedt spolov, pa tut ce bi nama jih povedal, pol nebi mogla bit tih in jih ne povedat se ostalim. mami mi velikrat rece, pa dej prasej, pa sej ti pol ni treba povedat...ja taka gofla k sm, bi mogla takoj scvekat. zato pa rajs nevemuser posted image

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 544
9.9.2010 15:28:26   
petrap
lil to bo skrivnost za vse user posted image user posted image user posted image ...saj še vedno ni 100%, tko da jaz sem za punčke, mož pa pravi, da je fanta delou user posted image user posted image user posted image in pol k začneva tkole itak noben ne ve kaj bo user posted image ... bova pa oba presrečna, ne glede na to kaj bo, samo da bo zdravo user posted image user posted image user posted image

ja moj se pa vedno hvali, da je zdaj med samimi babami, še pes je psica, no da si pa mogoče počasi zasluži, da dobi še kakšnega pripradnika svojega spola user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 545
9.9.2010 15:43:32   
lil_
aja sele zdej sm razumela...sm misnla da vidva ze vestauser posted image pol sta bol tko k midva, se bova pustila presenett na koncuuser posted image

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 546
9.9.2010 17:54:09   
missD
aj, midva sva hotla vedet že takoj ko se je dalo. pa sva rekla da ne bova nobenmu povedala...nama je ratal zdržat nekje do 29.tedna
Pritisk ene od babic je bil prevelik(ker je hotla vedet če mora štrikat jopice različnih barv ali ne)user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 547
10.9.2010 8:16:35   
aluap
Midva sva pa takoj hotla vedt in sva vsem povedala. Pa tut imena mava že od vsega začetka in se o najinih  user posted image  že kr pogovarjava kot z osebama z imeni. Imena povem ko otročka spoznam :) Sva pa vesela, da sta parček - čeprov bomo punce v prevladi doma, ker imava mačko, ki pa je itak šefica.
Aja, je pa moj takoj tut vsem za imena povedu (baje zato, ker so mu bla všeč in si jst zdej ne morem premislit), pa morš včasih ljudi prepričvt (sploh domače) zakaj ti je kej všeč. To je edina zoprna stran. No, glede priimokov pa še nisva zmenena. Ker nisva poročena... Ja abstraktni problemi.

Drugač je vse OK, sam zdej pa res vse težje spim in se zbujam, ker me tolk kolki bolijo, ko se zaležim. Pa seveda utrujenost...

Upam,d a ste OK - a gre katera na otroški bazar?

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 548
10.9.2010 10:03:04   
KKarmen
Ojla punce,

midva sva se tudi odločila da za spol vprašava, vendar imava tako srečo da se eden skoz skriva...sva se tudi odločila da ne bova nobenemu povedala. Upam da zdrživa. Pri imenih se pa skoz kregava, nikakor ne prideva skup...skoz poudarja da je še čas ;) Upam da ga ta čas ne bo povozil hahhahah.
Za priimek sva se pa odločila da bosta imela kar oba, ker tudi nisva poročena in v primeru da se kdaj bova jaz obdržim tudi svojega. Mojemu je zaradi priimka čisto vseeno pravi.

Kam pa greste rodit? Vse v LJ ne glede na to iz kje ste? Jaz sem iz Gorenjske pa sem se takoj odločila da v KR porodnišnico ne grem, ker je bilo že toliko nevšečnih zgodb + tega imajo samo 2 inkubatorja in v primeru da se karkoli zaplete odpeljejo v LJ. Tako sem se odločila da grem kar takoj v LJ.

Lep oblačen dan

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 549
10.9.2010 16:07:23   
mateja79
Hojla, dvojne nosečke!

Huh, me dolgo ni bilo. Tudi zdaj se samo na hitro oglašam... Da sporočim, da sta naju 27.8., po težavah, ki smo jih imele zadnje tri mesece, razveselili dve princeski. user posted image

Veronika se je rodila ob 17.07 uri, z 2500g in 46cm, Klavdija pa je prišla na svet ob 17.14 uri z 2015g in 45cm. user posted image Obe sta po porodu malo izgubili na teži, zato je bila Klavdija nekaj dni v topli posteljici. Po 10 dneh so nas odpustili iz porodnišnice. Zdaj se že razvajamo in crkljamo doma. user posted image  

Toliko, za statistiko user posted image  Upam, da v prihodnje mi bo uspelo najti več časa, da sporočim kako napredujemo user posted image  Sigurno pa se oglasim, ko bom potrebovala kakšen nasvet od že "izkušenih" dvojnih mamic user posted image  

Lep pozdrav vsem!

Mateja

(odgovor članu KKarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.