ronja
|
Mislim, da moški niti ne vidijo, kaj je treba za postorit v gospodnijstvu, zato jim je treba direktno rečt podpis. Mislim, da včasih me pretiravamo (dejansko človek lahko čisto komot preživi tudi, če postelja ni postlana in če ni vse tipitopi čisto), oni pa na začetku res nič ne vidijo, ker jih pač mame niso učile, da bi bilo treba (vsaj večine ne). nam so pa seveda z veseljem težile, hehe . Moj brat je bil isti, zdaj ga je punca vzgojila . Lubiju pri njih doma ni bilo treba NIČ, čisto nič delat, čeprav je njegov oče pa pomagal pri gospodinjstvu. Ampak sinovoma pa ni bilo treba. Še celo ko se je sam hotel naučit likat in je prosil mamo, da mu pokaže, mu ni hotela in je rekla, da to bo pa že ona . meni to ni jasno, ampak tako so pač meli. No, pri nama je bilo tako, da je v našem "študenskem domu", kjer sva živela, videl, kako je, če nihče ne puca in da potem nekdo mora in ker sva bila to vedno midva, mu je šlo na živce, tako da je z veseljem pomagal, karkoli sem mu povedala - ker videl tudi on najprej ni. No, pa sem mu rekla: lepo, prijazno: "ti, a daš tole desko od kruha v korito, prosim, rabim tu malo prostora, da skuham to in to." ali pa:"Veš, če tvojih nogavic ni v košu, potem jih ne morem dat prat, potem ti jih pa zmanjka";), itd... Parkrat sva se tudi pogovorila, pa mi je razložil, da bi rad pomagal, pa pač ne vidi ali pa se mu ne zdi tako važno in sem jaz malo spustila kriterije, za ostalo sem mu pa pač večkrat povedala. Zdaj pa že sam vidi . In pazi to: CELO MOTI GA ŽE! Pravi, da sem ga čisto pokvarila nauk: torej lahko vsakega, ki je pripravljen naredit svoj delež, "prevzgojiš". Oz. to naredi sam, ti ga samo vodiš po gospodinjstvu, da ugotovi, kaj vse je treba naredit. Lubi zdaj dostikrat že sam reče, da morava dat prat ali začne zlagat umazane cote na kupe. Malo se moramo pa tudi me prilagodit, ker dejansko ni treba, da je vse tipitopi. Z malimi otroki za tipitopi preveč časa porabiš, pa ga je škoda. Seveda se bojo potem druge popolne gospodinje zgražale nad vajinim stanovanjem, ampak vidva bosta pa bolj srečna . Pa naj se zgražajo in imajo svoje veselje , vidva mata pa drug drugega .
|