|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sam vprašam
10.9.2010 9:20:20   
moja malenkost
Takole zanima me kako in koliko vaši moški vidijo kar se tiče dela? Moj možek je drugače priden, delaven, res skoz neki dela, ima tisoč in en projekt kaj vse bi naredil okoli hiše, tudi v stanovanju pospravi za sabo ko npr. poje, nikoli ni naokoli razmetanih umazanih cunj ali štumpfov, pospravi posteljo itd........Tako, da se v bistvu ne pritožujem, samo rada bi vprašala, ker določenih stvari pač ne razumem (kaj se plete v moških glavah).
Npr. če on pozabi kakšen kozarec na balkonu (ko pokadi kakšnega) in ga jaz vidim, ga vzamem, pomijem in pospravim. Če ga npr. jaz kje pozabim ali karkoli drugega, lahko on hodi mimo tega kozarca cel teden (no hipotetično rečeno), pa ga ne bo vzel in pospravil user posted image . Ali pa kaj drugega. Če ni on to tam pustil se ga ne tiče. In take stvari me ful motijo. Ja, malenkosti vem, ampak j...bi ga, tok da vidim kako je z vašimi moškimi glede tega.
Potem npr. če je on doma, jaz v službi (ima veliko več dopusta kot jaz) in recimo nima kakšnega drugega dela, ne vidi da je npr. perilo že suho in bi ga lahko pobral, ne vidi, da bi bilo treba posesati, ker so že mucki povsod, ne vidi da je hladilnik prazen in bi šel lahko v trgovino,........če strnem skupaj, vse mu je treba pokazat in ga prosit, če bi on to pa to.
A so (ste) vsi moški narejeni na ta sistem ali kaj? Včasih se mi zdi, da moram na čisto vse sama mislt no. Pa sej ni tok hudo, ampak včeraj me je pač zmotila ena stvar in sem zdaj še vedno malo pod tem vplivom, zato sprašujem user posted image .

Uživajte user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sam vprašam
10.9.2010 9:36:24   
zvezdica_1
ravno zdaj je miza v dnevi polna kozarcev in posod od čipsa, ker jih včeraj zvečer ni pospravil za sabouser posted image ... ga bo kar počakalo....
saj pospravi za sabo, ampak zvečr, preden gre spat, pa to pozabi....ga bom mogla to še naučit....

(odgovor članu moja malenkost)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2010 9:44:47   
Krisy
Jaz bi, recimo, če bi že šel mimo kozarca, ga vzel in vsaj v korito dal.

Ko je imela ta mala Rotavirus in je bila partnerica v bolnišnici, sem zvečer stanovanje malce pospravil; igrače na svoje mesto, papirje na svoje, obleke na svoje, posode pobrisal, perilo razsortiral in ga dal prat in ga kasneje tudi obesil (da se suši), kar je viselo ali je šlo v koš ali v omaro (brisače ipd), malce posesal, kar je zanič v kanto, gospodinske odpadke in plenice v kanto(da ne smrdi). To je bilo recimo prvi večer, ko sem sam ostal, slabe dve urce dela.

E, partnerica pa je druga zgodba. Tri dni je ostala doma. Kar sem obesil je še viselo+na novo neke obleke naložene ipd, pralni stroj poln, posode od 1.dne v koritu, hrana na pultu, na tleh, okoli razmetano, v spalnici obleke od nje, od ta male, spet neke knjige, postla razmetana, njen pult zasut z papirji, vmes posoda od čokolešnika (zasušeno), embalaža od čokolade, v hodniku skoraj vsa njena obutev nametana...skratka svinjak.

In naj mi kdo ne reče, da smo moški prasci. ;)

Neposredna povezava do sporočila: 3
10.9.2010 9:46:44   
zmajaz
JA - bi rekla, da je kar večina moških taka oz. še dosti hujša (tvoj vsaj za sabo pospravi, številni pa niti to ne). Se pa zagotovo najdejo tudi svetle izjeme. Mene najbolj razjezi, ko mi moj recimo reče "pa kako ni zobne paste" ali "pa kako ni nobenega jogurta" (ali česar koli drugega, kar slučajno zmanjka) - sam pa sploh nima niti najmanjšega pregleda, kaj je treba kupiti, samo ko pa česa zmanjka, se pa jezi, kako se lahko to zgodi, da zmanjka. user posted image  Da bi pa pomislil, da bi tudi on lahko kaj pogledal, kaj je treba kupiti, pa niti slučajno. Če bi bil on nabavni bi pa itak zmanjkalo VSEGA, preden bi opazil, da je treba kaj kupiti. Pa če mu ne naročiš čisto do pikice natančno, kaj je treba kupiti, bo ziher narobe kupil. Primer: prinese za 16-mesečnega in 2,5 letnega otroka tiste ta velike lizike, ki jih še odrasel komaj dobi v usta (pa da ne govorimo, da je v sredini še čigumi), pol pa reče: "ja kak pa naj js vem, kake je treba prinesti" - mislim, a ne zna nič logično razmišljati, da mali otrok ne more lizati tako velike lizike, da je treba kupiti tiste normalne velikosti oz. pač male.
Ali pa, ko se jezim, da cunje ležijo povsod, reče, "ja sej tvoja tudi včasih kje kaka leži" - ja, že, ampak VELIKA razlika je v tem, da moram njegove jaz pobirati, on pa ne bo mojih, ampak jih bom sama.
Ali pa povabi kolega na kavo in potem ne da niti mleka nazaj v hladilnik, niti skodelic ne z mize, kaj šele da bi jih pomil.
Moški pač. Saj če hoče zna pa vse naredit - samo kaj ko to ni velikokrat.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

Neposredna povezava do sporočila: 4
10.9.2010 9:48:52   
*miska.mcc*
za 16-mesečnega in 2,5 letnega otroka tiste ta velike lizike, ki jih še odrasel komaj dobi v usta

user posted image user posted image user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.9.2010 10:02:18   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*
za 16-mesečnega in 2,5 letnega otroka tiste ta velike lizike, ki jih še odrasel komaj dobi v usta

JA - pa zapovrh vsega sem zdaj še jaz čudna, da ne razumem, da on ne ve, kake lizike je treba prinesti. Pa 1 večer pred tem sem mu KAZALA ovitek, katere imata rada - ampak on pač ni gledal, kaj mu kažem. user posted image  Pa četudi bi prinesel katere koli druge - da bi bile vsaj NORMALNE velikosti in bre čigumija.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.9.2010 10:17:03   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: moja malenkost
Včasih se mi zdi, da moram na čisto vse sama mislt no.

Jp user posted image

Moj ni lenuh, je pa res, da mi vedno, kadar pojamram, reče, naj mu povem kaj in kako in bo naredil. Sam od sebe ne vidi nič user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
10.9.2010 10:18:42   
diana 28
Meni se zdi, da obstaja tudi veliko takšnih, ki pospravljajo za sabo in opravljajo gospodinjska dela brez problemov. Vsaj jaz sem imela do sedaj takšne izkušnje in vidim tudi veliko primerov kjer partnerji ( možje ) kuhajo, čistijo in pomagajo v veliki meri. Pa niso neke copate ampak prav normalni moški... Še moj oče je v tem res prav ok.... Kuha, čisti.....

Mojega partnerja sem jaz sama razvadila, ker je bil prej bolj priden... No,  vsako soboto zjutraj da prat cunje in vsako jutro mi skuha kavo in pospravi za sabo.... Ne vem, meni se zdi normalno, da si partnerja nekako porazdelita delo... Verjamem pa, da je z nekaterimi primerki težko in jih ne premakneš, ker so tako vzgojeni in navajeni...

Po moje ni za posploševat.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.9.2010 10:20:36   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

JA - pa zapovrh vsega sem zdaj še jaz čudna, da ne razumem, da on ne ve, kake lizike je treba prinesti. Pa 1 večer pred tem sem mu KAZALA ovitek, katere imata rada - ampak on pač ni gledal, kaj mu kažem. user posted image  Pa četudi bi prinesel katere koli druge - da bi bile vsaj NORMALNE velikosti in bre čigumija.

Poznano user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.9.2010 10:27:29   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: diana 28
Mojega partnerja sem jaz sama razvadila, ker je bil prej bolj priden... No,  vsako soboto zjutraj da prat cunje in vsako jutro mi skuha kavo in pospravi za sabo.... Ne vem, meni se zdi normalno, da si partnerja nekako porazdelita delo... Verjamem pa, da je z nekaterimi primerki težko in jih ne premakneš, ker so tako vzgojeni in navajeni...

Po moje ni za posploševat.

Ja sej moj je tudi včasih vse naredil - so imeli pač samo 2 fanta in sta onadva morala vse pomagati - sesati, posodo pomivati itd. Sej moj drugače niti slučajno ni slab - kar mu rečem, bo večinoma vse naredil - samo SAM OD SEBE se bolj redko kaj spomni, jaz sem pa tudi tako, da se mi zdi, da prej sama naredim, kot da njemu naročim vse kaj in kako. user posted image  Včasih pa pač pride dan, ko ti grejo te malenkosti na živce in ti prekipi. user posted image

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.9.2010 10:31:32   
Bakfark

Takole zanima me kako in koliko vaši moški vidijo kar se tiče dela? Moj možek je drugače priden, delaven, res skoz neki dela, ima tisoč in en projekt kaj vse bi naredil okoli hiše, tudi v stanovanju pospravi za sabo ko npr. poje, nikoli ni naokoli razmetanih umazanih cunj ali štumpfov, pospravi posteljo itd........Tako, da se v bistvu ne pritožujem, samo rada bi vprašala, ker določenih stvari pač ne razumem (kaj se plete v moških glavah).
Npr. če on pozabi kakšen kozarec na balkonu (ko pokadi kakšnega) in ga jaz vidim, ga vzamem, pomijem in pospravim. Če ga npr. jaz kje pozabim ali karkoli drugega, lahko on hodi mimo tega kozarca cel teden (no hipotetično rečeno), pa ga ne bo vzel in pospravil user posted image . Ali pa kaj drugega. Če ni on to tam pustil se ga ne tiče. In take stvari me ful motijo. Ja, malenkosti vem, ampak j...bi ga, tok da vidim kako je z vašimi moškimi glede tega.
Potem npr. če je on doma, jaz v službi (ima veliko več dopusta kot jaz) in recimo nima kakšnega drugega dela, ne vidi da je npr. perilo že suho in bi ga lahko pobral, ne vidi, da bi bilo treba posesati, ker so že mucki povsod, ne vidi da je hladilnik prazen in bi šel lahko v trgovino,........če strnem skupaj, vse mu je treba pokazat in ga prosit, če bi on to pa to.
A so (ste) vsi moški narejeni na ta sistem ali kaj? Včasih se mi zdi, da moram na čisto vse sama mislt no. Pa sej ni tok hudo, ampak včeraj me je pač zmotila ena stvar in sem zdaj še vedno malo pod tem vplivom, zato sprašujem user posted image .

Uživajte user posted image

Skratka, ne glede na to, da se v prvem delu zavedaš kako je priden, redoljuben in se pravzaprav ne pritožuješ, na koncu vedno ugotoviš, da vseeno ni dovolj. Recimo, da mu namesto tega, da mu takoj pripraviš kufre in ga prosiš da spoka, za začetek poskusiš biti malo bolj realna in malo spustiš svoje kriterije.

Neposredna povezava do sporočila: 11
10.9.2010 10:32:46   
water lily
Nč ne vidi. Mam dva brata.  Tud nč ne vidta.  Genska napakauser posted image
Sam mene nč ne moti, če je na dopustu itak dobi serviran spisek kaj je za narestuser posted image
Če sva pa oba doma pa ve kaj kter od naju dela in k jst dvignem rit jo on tud.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.9.2010 10:33:13   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Skratka, ne glede na to, da se v prvem delu zavedaš kako je priden, redoljuben in se pravzaprav ne pritožuješ, na koncu vedno ugotoviš, da vseeno ni dovolj. Recimo, da mu namesto tega, da mu takoj pripraviš kufre in ga prosiš da spoka, za začetek poskusiš biti malo bolj realna in malo spustiš svoje kriterije.

Pač odgovarjam, glede na to, da že sprašuješ kaj se plete v moških glavah.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.9.2010 10:41:38   
Andromeda
Moj mož je najbolj vesten, kar se tiče dela, ko lepo po obiskih itd. pospravi prazne steklenice piva v gajbo user posted image

No, pa vsak večer odnese vse smeti, umazano posodo pa najraje zloži v kuhinjsko korito.. Umazane štumfe, obleke itd.. pa itak ve, da imajo mesto v košu za perilo.
Mislim, da moški niti ne vidijo, kaj je treba za postorit v gospodnijstvu, zato jim je treba direktno rečt, npr, ponavadi se ženske jezimo "kakšen pacek si", namesto da bi mu rekle: daj pospravi to in to oz. a lahko narediš to in to"

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 10.9.2010 10:43:07 >

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.9.2010 10:54:03   
orka
Jaz pa mislim,da je vse stvar vzgoje.Mamice naših dedcov so jih pač vzgajale tako,da oni mislijo,da smo ženske za gospodinjstvo oni pa pač ne,kako boste /mo to sprejele me je pa druga stvar.
Če ga pa prosiš naj za seboj pospravi pa tudi mislim,da bo in ti ne bo rekel kar sama daj.
Zato jaz svojega sina že sedaj navajam na red in čistočo,da mu kasneje ne bo baba skakala po glavi tako kot to počnemo verjetno ne,podzavestno...

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.9.2010 10:58:37   
Tula

Hahaha, prav hecno je brat tele odgovore, ker so bolj ali manj na koncu vsi isti user posted image
Dejstvo je, da so moški kot otroci, ki jim je treba eno in isto stvar ponovi miljaužnt krat,
pa bodo potem naslednjič spet isto vprašali! That`s life! user posted image

Pozdravček!user posted image

Tia 26.11.2002
Lea 16.7.2005
Matija 11.11.2009

Neposredna povezava do sporočila: 16
10.9.2010 11:00:17   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Tula
Hahaha, prav hecno je brat tele odgovore, ker so bolj ali manj na koncu vsi isti user posted image
Dejstvo je, da so moški kot otroci, ki jim je treba eno in isto stvar ponovi miljaužnt krat,
pa bodo potem naslednjič spet isto vprašali! That`s life! user posted image

Pozdravček!user posted image

Tisti Y jim da vetra user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.9.2010 11:01:39   
zvezdan
ojoj... samo jambrate pa se sploh ne zavedate koliko naredijo vaši dedci. Po enem letu hudega treninga sem svojega naučila da krožnik odnese v korito. V pomivalni stroj po njegovem seveda ne zna zložit (kot da bi bil retardiranuser posted image ) No to s cunjami...no to je pa znanstvena fantastika zanj, zame pa da ga naučim -misija nemogoče. Tako da glede na to kar vaši dedci naredijo doma lahko rečem samo..... ste pa res ene srečne ženskeuser posted image

a mislite da bi ga lahko natrenirala prah brisat ali pa sesat? HMMM...bog ve koliko let bi porabila za touser posted image

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

Neposredna povezava do sporočila: 18
10.9.2010 11:03:15   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: orka

Jaz pa mislim,da je vse stvar vzgoje.Mamice naših dedcov so jih pač vzgajale tako,da oni mislijo,da smo ženske za gospodinjstvo oni pa pač ne,kako boste /mo to sprejele me je pa druga stvar.
Če ga pa prosiš naj za seboj pospravi pa tudi mislim,da bo in ti ne bo rekel kar sama daj.
Zato jaz svojega sina že sedaj navajam na red in čistočo,da mu kasneje ne bo baba skakala po glavi tako kot to počnemo verjetno ne,podzavestno...

Mene je moja mamica vzgajala tako, da sam poskrbim za svoj "drek" v svojem prostoru. Če npr. zjutraj ne pospravim postelje to ni treba nujno razumeti, kot rezultat nevzgoje, temveč kot čisto subjektivno presojo, da je to recimo popolnoma nepotrebno.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.9.2010 11:05:25   
Andromeda

Kar se mojega moža tiče. to definitivno ne drži. Ima zelo gospodovalno in ukazovalno mamo, ki jih je kar naprej preganjala, da opravljajo tudi gospodinjske opravke.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.9.2010 11:06:13   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Mene je moja mamica vzgajala tako, da sam poskrbim za svoj "drek" v svojem prostoru. Če npr. zjutraj ne pospravim postelje to ni treba nujno razumeti, kot rezultat nevzgoje, temveč kot čisto subjektivno presojo, da je to recimo popolnoma nepotrebno.

Ja, tako moški razmišljajo user posted image Le zakaj, vraga, bi pospravil posteljo, če jo bo zvečer itak spet razmetal user posted image

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.9.2010 11:06:59   
moja malenkost
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Kar se mojega moža tiče. to definitivno ne drži. Ima zelo gospodovalno in ukazovalno mamo, ki jih je kar naprej preganjala, da opravljajo tudi gospodinjske opravke.

In rezultat? Kot kaže enak user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 22
10.9.2010 11:07:45   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan

V pomivalni stroj po njegovem seveda ne zna zložit (kot da bi bil retardiranuser posted image )

Moj je isti, raje na roke pomije, kot da se muči z zlaganjem v stroj user posted image

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.9.2010 11:08:30   
Andromeda

In rezultat? Kot kaže enak user posted image

Jaz emnim, da mu je tale "vojaška" vzgoja naredila en velik odpor do gospodinjskih opravkov.

Neposredna povezava do sporočila: 24
10.9.2010 11:13:50   
Bakfark

Ja, tako moški razmišljajo user posted image Le zakaj, vraga, bi pospravil posteljo, če jo bo zvečer itak spet razmetal user posted image

In podobno se ravnamo, ko si zastavljamo vprašanje le zakaj, vraga, zamenjati gate, če bodo na koncu tedna itak isto vsrane.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

koliko otrok?
klavdijakauran

Koliko otrok si želite??

1 (7%)

2 (35%)

3 (45%)

4 (7%)

5 (3%)

ali več kot 5 (4%)

Število vseh glasov: 1322

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!