Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lil_ ma midva sobo, k bo zdej otroska mava, sam jo je potrebno izolirat, pa prebarvat, tla zamenjat. ziviva v stari hisi in je biv zaenkrat prostor cist vredu, zdej pa bo za prehladn. je tut neki pohistva notr, sam ga bova najbrz zamenjala z novim. tko da prostor za stvari mava, sam volje z anakupovanje se ni. ja jst sm v referatu povedala da sem noseca, ker mam rizicno nosecnost in bom od oktobra naprej samo doma. eno leto statusa bi mi blo pa tut skoda...pa so rekl da ti ga z opravicilom pac podaljsajo...ne spada pod ponavlanje al pa kej. pol pa ti itak se pripada leto podaljsanja statusa na vsakega otroka al nekak tko. to se bom ze pol zanimala k bom rabla Ja tudi jaz sem v referatu povedala, da imam rizično in so mi povedale, da nam avtomatično, tudi če nismo rizične pripada eno leto. Vpišemo se tako kot, da bi se prvič vpisale v isti letnik, čeprv je to realno drugič. Prav tako, ti v tem času pripada štipendija, čeprav si drugič vi istem letniku. Glede podaljšanja, sem pa skeptična, ker mi je malo drugače razlagala. Vem, da če koristiš rojstvo otroka in na račun tega ti podaljšajo leto s statusom in vpis kot prvič v isti letnik, nimaš možnosti podaljšanja enega leta. Če pa koristiš namesto poroda rizično nosečnost ti pa prvo leto pripada olajšava, vendar spet v točkah po bolonjskem po starem programu pa tudi nekako tako. Če ti udobrijo, povdarjam če (odvisno od faksa kako gleda na to), ampak je vzrok podalšanja bolezen (olajša ti max samo dva predmeta, če ti zmanjka za napredovanje). Potem naslednje leto lahko koristiš podalšanje statusa na račun rojstava otroka in tukaj pa lahko zaprosiš vpis, ki sem ga goraj omenjala ponovni vpis s statusom in kot da si prvič vpisana. To dobro preveri! Jaz sem na našem faksu in po različnih preko kolegic, zelo preverjala tudi od nosečk-mamic in mislim, da tako kot ti je razložila ne bo držalo. Meni so razložili tudi v študentski svetovalnici, da imaš možnost samo rizično (olajšava max 2 predmeta za napredovanje) ali rojstvo, tako da res preveri.
|