Sanjela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: Sanjela IZVIRNO SPOROČILO: Poker face Majo pa kadilci eno prednost od nekadilcev, vedo od česa bodo umrli. Je pa zanimivo, dokler ne dobijo raka (al na grlu, al na pljučih) so vsi strašno pametni, ko pa se jim postavi diagnoza, pa vsi v trenutku nehajo kadit - žal prepozno. Joj ste pa res vsi za luno ,ki nekaj trdite tja v tri dni. Nimam nobenega žulja ,da bi mi lahko gdo gor stopo pa jezim se tud ne ker to škoduje lepoti Samo na živce mi greste taki,ki tolk znate pametnega povedati glede zdravja in pa kajenja ste vsi strokovnjaki za zdravstvo zgleda. Kako ti veš kolko imam jaz poznanstva?Nisem pa postavla merilo za slovensko povprečje.Statistika naj bi bla 99,9%?pol pa potemtakem vsi slovenci kadimo. Sem že omenla,da vsak naj se boji pa skrbi za svojega otroka.Jaz nisem napisala,da sem v stanovanju vpričo njega kadila malo boljše preberi,da ni nikjer omenjeno.Moj otrok je zdrav ko dren.Aja pa še to, pred dvema mesecema sem bila na zdravniškem pregledu in sem morala tudi na slikanje pljuč.Ko mi je zdravnik dal v roke sliko mi je rekel,da imam pluča,kot nekadilec samo sem ga pogledala in seveda mi je ušel nasmeh,ker sem mu tak in tak že prej povedala koliko cigaret skadim na dan Tak da prosim no. Ja pa odgovarjala tud bom,če mi bo pasalo Daj ne bluzi nekaj brezveze.Poznam par ljudi,ki nikoli niso kadili pa so dobili pljučnega raka ali pa na grlu.Če bi to blo res pol bi kar precej jih moglo že umreti samo zato,ker kadijo.Najbolj pametni so tisti,ki so nehali kaditi pa tud taki,ki ne kadijo znajo pametovati.Nekadilci lahko ravnotak dobijo raka. Pravzaprav pa je pregovor:Za goske ni seno,ker se lahko zadušijo. Ha, ha, kolk so ti na žulj stopili. Prav zabavno je. Če bi ti bilo vseeno, ne bi odgovarjala. Tako pa te jezi, ker veš, da je vse to res. Potem pa ne znaš drugače, kot nekaj zabijat. Seveda lahko dobi tudi nekadilec raka na pljučih ali grlu, vendar zelo zelo redko, vsekakor mnoooooogo redkeje, kot nekdo ki kadi. Neprimerljivo manjkrat. Seveda pa lahko dobi raka tudi pasivni kadilec, ki ga je nekdo zastupljal leta in leta. Vsekakor po statistiki mnooooogo hitreje kot nekadilec. Tako da po zakonu povprečja tako to je, tudi če se ti jeziš zraven. Pa še to, tvoja poznanstva niso merilo za neka slovenska povprečja. Po mojih poznanskih povprečjih bi vsak z rakom na pljučih moral preživet, ali vsaj pol njih, pa ne vem če ni smrtnost po statistiki 99,9 procentna. In ja, obstaja velika možnost, da si svoje otroke s čiki na nek način poškodovala. Ni nujno, seveda ne, možno pa je. Vsekakor po zakonu povprečja mnogo bolj možno, kot če ne bi kadila. IN še enkrat, nič nimam proti kadilcem, niti me ne motijo v vsakdanjem lajfu, niti če poleg mene kadijo, mi ne grejo na živce (kako le, cel lajf sem vohala dim, mi je skor sinonim za ljubezen ), samo o reali razpravljam. O reali, za katero so se zavestno odločili in jim je zgleda ok in se je zavedajo. Razpravljam, nič drugega.