tims
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa evo nas.. sem ga dala za dve uri v vtrec, samo imam občutek, da mu je kr hudo, sem se poslovila in ni hotel, da grem in potem je zgledlo kot da bo jokal, sem potem kr šla. še vedno nimam dobrega občutka o vzgojiteljicah, ampak to je pač zdej, sej dopuščam možnost, da jst kompliciram (itak ) al pa da se bojo potem drugače obnašale, ko mene ne bo zraven. bomo vidli... sej če bo luka rad hodil, je tak vseeno, če sta men ok Umpa, na začetku nam je vsem hudo in ponavadi se nam zdi, da vzgojiteljice naših malčkov pa ne marajo in "itak samo ti veš, kaj tvoj otrok rad je, dela, kako se igra"... Jest naše vzgojiteljice pri Nini tud nisem marala, izkazalo pa se je, da jo ima Nina pa ful. In potem sem se pač sprijaznila s tem, da je meni ženska antipatična, do Nine pa je taka kot vzgojiteljica pa mora bit. In TO je najbolj pomembno. Sej je vseeno, kakšna se nam zdi. Sej v končni fazi niti ne vemo, kaj one delajo in kako se obnašajo do malčkov, ko nas ni. In prav je tako. Mi smo pa tisti, ki mormo, kar se tega tiče, možgane izklopit in verjet, da se imajo otroci lepo, da so v družbi vrstnikov.... Ne bom nikol pozabila, ko sem Timovi vzgojiteljici rekla (ko je Tim že v šolo začel hodit, Nina pa v vrtec), da se mi zdi, da bo Nina večja razbojnica v vrtcu, kokr pa Tim. Da ni tako nežna kot Tim. Pa mi je odgovorila: "Kako pa ti veš, kakšen je bil Tim? Kako pa veš, da nikol ni jokal za tabo? Kako pa veš, da včasih ni koga udaril?" Sem jo samo debelo gledala. Pa mi je potem rekla: "Me smo tiste, ki čuvamo otroke in skrbimo zanje. Zakaj bi jest tebe obremenjevala,če Tim ni hotu takoj zaspat, al pa je bil cmerav? To je moja služba in skrbet moram zanje, k da so moji. Če pa je kaj res narobe, pa itak povem" In po tem ugotoviš, da res nimaš pojma, kaj se jim dogaja v vrtcu. Ampak, sej, kaj bi lahko spremenila. Nič. Če te kakšne stvari motijo, sicer lahko poveš, kok se bo pa potem spremenilo, pa ne veš. Skratka: jaz sem mnenja, da če se odločiš za vrtec, jim pač moraš zaupat, da delajo dobro in da lepo skrbijo za tvojga otroka .
|