|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec pri 15. mesecih
29.8.2010 19:21:40   
salcka
da ali ne?

prosim za vaše izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec pri 15. mesecih
29.8.2010 19:24:54   
poli*
Ja, če druge možnosti nimaš (torej, greš takoj v službo) je vrtec ok. Naša je šla točno pri 15 mesecih. Uvajanje je pri nama sicer trajalo malo več časa, ker je res nisem mogla kar pustit in hb sem tudi imela tako možnost.
Drugače sem pa za.user posted image

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.8.2010 19:26:35   
ledenaa
Če si doma potem počakaj,se vam nikamor ne mudi

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.8.2010 20:44:10   
Najaa
Ja.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.8.2010 20:48:36   
onur
Jaaaaaaaaaaaaaa, četudi imaš drugo možnost. Jaz vidim veliko prednost, slabost je edinole v večjem obolevanju začetka.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.8.2010 22:40:03   
sami0804

Spadam med starše,ki v vključevanju otroka v vrtec pred 3.letom starosti ne vidi prav posebnih prednosti.
Žal me argument,da se v vrtcu otrok nauči večje samostojnosti in socializacije ,ne prepriča.Za to ima dovolj časa tudi po dopolnjenem tretjem letu.

Upoštevela boš pa seveda nasvet,v katerem se boš najbolj našla.

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.8.2010 23:12:06   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

Spadam med starše,ki v vključevanju otroka v vrtec pred 3.letom starosti ne vidi prav posebnih prednosti.
Žal me argument,da se v vrtcu otrok nauči večje samostojnosti in socializacije ,ne prepriča.Za to ima dovolj časa tudi po dopolnjenem tretjem letu.

Upoštevela boš pa seveda nasvet,v katerem se boš najbolj našla.

Zakaj pa po 3 letu, zakaj ne po 4 ali 5? Sploh ne vem kdo si je zmislil to magično 3 leto??? kakj je tako drugače pri 2 ali 3 letih oz 3 in 4 letu?

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.8.2010 7:47:14   
kristinaj
naš je šel pri 11m in sem definitivno ZA.
sicer je pa od otroka do otroka odvisno, naš se je hitro navadil, si imel pa nekatere,ki po cel dan niso nič jedli...

ta velika je bila z mano doma, ker sem bila na porodniški, boga revica tako mala pa ja ne bo šla v vrtec in potem sta šla oba hkrati, lani sept, velika je imela skoraj 2,5 let, mali 11m, mali gre dosti lažje, kar odmašira v skupino ta veliko morem pa nest, stisnt, poljubčkat in gre.. včasih malo pojoka...

kar se tiče bolezni je bila večja dosti več bolana kot mali in še sedaj, namesto da bi šla s 1. v novo skupino se pajzlava bo bolnici, no danes greva domov na okrevanje...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.8.2010 7:54:26   
miapia
Če bi ga dobili, bi bila tista magična starost, ko bi rekla ja, nekje 15 mesecev. Ampak smo med nesrečeneži, ki vrtca spet nismo dobili in se ne moremo zmišljevat, ali ja ali ne. Ker je hčera sedaj v privat varstvu in je do nedavnega bila še z enim fantkom, sedaj pa je sama, ne bova imela težav z ločevanjem, saj sva oba polno zaposlena in smo to fazo ne biti skupaj 25h/dan že dali skozi. Ne vidim pa res prednosti, da je otrok sam do tistega 3 leta, ki je spet ne vem kako določena meja. Verjetno zaradi jasli? Ki se pa samo imenujejo tako.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.8.2010 8:07:56   
Isabellabina
Moji so vsi šli že z 11 meseci,ker so enostavno morali it.Meni je potekla porodniška otroci pa v vrtec.Kaj češ tako je.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.8.2010 9:27:47   
gaya24
Moj je šel pri 16m in jaz sem absolutno za! Tolk,ko se v vrtcu naučijo, ga ne bo naučila nobena teta, babica, varuška.... Pa lahko tisti govorijo, ki svojih nimajo v vrtcu karkoli, ko itak sami vejo, da ni res....

Mogoče bo mal bolj prehlajen al pa bolan prve pol leta ampak če bo šel pa pri 3. letih v vrtec, bo pa takrat.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.8.2010 10:02:52   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

Moj je šel pri 16m in jaz sem absolutno za! Tolk,ko se v vrtcu naučijo, ga ne bo naučila nobena teta, babica, varuška.... Pa lahko tisti govorijo, ki svojih nimajo v vrtcu karkoli, ko itak sami vejo, da ni res....

Joj,pa res...user posted image ,meni je rekla P na sistematskem pregledu  pri 5 letih,da ima mali težave z govorom,ker ni hodil v vrtecuser posted image ,ampak se potem vseeno postavlja vprašanje,zakaj hodijo k logopedu otroci,ki so že od enega leta v vrtcuuser posted image

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.8.2010 10:13:07   
salcka
hvala za vaše odgovore.
imam obe možnosti. ali dati otroka vrtec ali pa ga pustiti doma pri babici.
vsekakor pa bi šla v vrtec naslednje leto pri dobrih dveh letih.
toliko sem prebrala o tem, da je dobro otroka pustiti pri nekom, ki mu zaupa, ki ga pozna. ker tako mali otroci potrebujejo ljubezen in toplino. šele pri 2,5 - 3 letih se razvije čut za socializacijo.
tako da sem res v dilemi.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.8.2010 10:20:53   
soncek78
Hello!

Naj še jaz pristavim piskrček.

Moja punčka je šla v vrtec s 17. meseci. Imela se je lepo že od začetka. Le parkrat je zajokcala, ampak so jo vzgojiteljice hitro potolažile. Rada ima svoje prijatelčke in vse vzgojiteljice...

Sedaj ima 3 leta. poleti smo jo izpisali en mesec iz vrtca. Ko smo prišli nazaj v vrtec mi je dala dva poljubčka (enega na vsako stran) user posted image in veselo je odkorakala v naročje vzgojiteljiceuser posted image .. Res je lep občutek, ko je otrok vesel ko gre v vrtec.user posted image user posted image user posted image

Jaz sem bila tudi v dvomih na začetku, vendar mislim, da sem se prav odločili, ko smo jo vpisali v vrtec.

Lep pozdravček vsem...

< Sporočilo je popravil soncek78 -- 30.8.2010 10:21:36 >

Smile and the world will smile with you!

Najina Sončica Nika je pokukala na svet 03.04.2007.

19. 04.2013 nas je razveselil najin sonček Luka.

Sedaj imava dva čudovita zakladka :D

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.8.2010 10:26:56   
zmajaz
Meni se zdi tako, da pri 11 mesecih je res kar malo kruta za v vrtec, pri 15 so pa že dosti večji in bolj samostojni in je že čisto drugače. No naš bo šel zdajle s 16. meseci in se mi zdi čisto primeren čas. Tista meja 3 leta pa tudi ne vem, od kod je res. Če že, bi jaz prej rekla, da recimo pri 2 letih, kot pa pri 3. Ker tam med 2. in 3. letom jim je pa doma že pošteno dolgčas. Naša ta večja bo zdaj stara 2 leti in 8 mesecev, pa moram reči, da se mi je te zadnje mesece že skoraj smilila, da ni v vrtcu, ker si zelo želi iti. Sicer ima vsaj družbo bratca, da ni čisto sama, pa vseeno to ni isto kot družba vrstnikov. Zelo išče družbo vrstnikov oz. večjih otrok in po mojem bo v vrtcu uživala. Sicer bomo pa videli čez nekaj dni. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.8.2010 11:09:32   
sazi
To je zelo odvisno tudi od otroka.
Za sina si sploh ne predstavljam, da bi šel zelo zgodaj v vrtec. Imel je kup razvojnih težav, shodil zelo pozno (pri 20ih mesecih), s hrano miljon problemov, alergije... No, zdaj je star 4,5 in dobro leto in pol brez problemov v vrtcu.

Hči je šla pa z 11imi meseci in sem res vesela, da je tako. Skoraj brez problemov je vrtec sprejela (dvomim, da gre kateri otrok že prvi dan smeje tja). Pri enem letu me je že odrivala od vrat in sama hitela v igralnico. Bolna je bila le nekajkrat za krajši čas, medtem ko je tavelik zelo veliko bolan, ampak ej bil tudi že pred vstopom v vrtec.

Torej moje mnenje, če je otrok zdrav in kolikortoliko družaben, bo vrtec zanj super izbira. Če pa ima kakšne težave, katerim bi se v vrtcu težje ali pa sploh ne posvečali, potem pa bolje, da ga imaš kje drugje, če imaš možnost.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.8.2010 11:31:30   
zmajaz
Se povsem strinjam s Sazi. user posted image
Dejansko je v resnici težko posploševati - vsak otrok je drugačen in vsaka mama bo še najbolje sama vedela za svojega otroka, kaj bo zanj boljše - da gre v vrtec prej ali pozneje - ker ga sama najboljše pozna.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.8.2010 15:29:58   
petea
eva1,
mejo so postavili zdravniki.
Pri treh letih imajo otroci bolj razvit imunski sistem, zato jih manj zadanejo vsi možni bacili in posledično bolezni.

Seveda pa je, kar kažejo tudi zgornja sporočila, odvisno od vsakega otroka posebej, kako telo prenese novo okolje.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.8.2010 15:32:51   
Anonimen
Moj gre z enajstimi v vrtec , me mal skrbi, ker bo šel tolk majhen. Sam zdej tuki berem, da ste mel vredu izkušnje tko, da upam, da bo pri nas isto.

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
30.8.2010 15:33:59   
petea
salcka,
odvisno od razlogov in okoliščin;

če ti je finančno ugodneje, če se babica strinja z varstvom, če si prepričana, da naslednje leto ne bo problemov z dovolj prostora v vrtcu, če misliš, da tvoj otrok še ni pripravljen za vrtec, ga pusti doma;

če ga želiš počasi vključevati, če je zelo družaben, če bo babica bolj vesela, da ga pazi občasno in ko zboli, če ga čaka mesto v vrtcu, ga vpiši v vrtec - če ne bo šlo, pa uvajanje prestavi na nekaj mesecev kasneje.

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.8.2010 16:57:15   
tasa_m
Naša je šla pri 11,5 in sem ZA. Priznam, je bila meni večja kriza kot njej ampak je toliko + stvari v tem da mi je všeč da je šla v vrtec pri slabem letu dni.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.8.2010 17:01:32   
mišk
Naša ta mala gre v sredo prvič. Stara pa je 16 mesecev. Še ne hodi in je zelo zelo navezana name. Kar malo preveč. Po moje bo na začetku zelo hudo. Sicer sem sama še doma s statusom študenta, a kje v oktobru ali novembru nameravam imet zagovor diplomske naloge, potem pa še iskanje zaposlitve, tako da sem jo kar morala vpisat.

Ta velika je šla v vrtec prvič pri 2.5 letih in čeprav je zelooo družabna in neustrašna je bilo kar 4 mesece na začetku zelo hudo. Jokala je in se metako oklepala, da so jo morale vzgojiteljice stran od mene trgat!user posted image  Meni se je pa paralo srce.
Tako da, jaz nikakor ne morem potegnit zaključka kdaj je bolje dat otroka v vrtec - prej ali kasneje.

Takrat ko moraš, će ne prej... Vidim pa, da kljub začetni krizi ta večja naravnost uživa v vrtcu.user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.8.2010 19:55:34   
salcka
IZVIRNO SPOROČILO: petea

eva1,
Pri treh letih imajo otroci bolj razvit imunski sistem, zato jih manj zadanejo vsi možni bacili in posledično bolezni.

Seveda pa je, kar kažejo tudi zgornja sporočila, odvisno od vsakega otroka posebej, kako telo prenese novo okolje.

meje niso postavili zdravniki, ampak pedagogi...
preberi si malo, kaj se dogaja z otrokom od rojstva naprej...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.8.2010 7:03:45   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: salcka

IZVIRNO SPOROČILO: petea

eva1,

meje niso postavili zdravniki, ampak pedagogi...
preberi si malo, kaj se dogaja z otrokom od rojstva naprej...

Tudi pedagogi ne, ampak kvečjemu psihologi user posted image

Po nekih psiholoških teorijah naj bi bil človek nekje okrog tretjega rojstnega dneva doživel t. i. "psihološko rojstvo", ko se zares povsem zave, da je on posameznik sam zase user posted image

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.8.2010 7:53:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mišk
... Jokala je in se metako oklepala, da so jo morale vzgojiteljice stran od mene trgat!user posted image  Meni se je pa paralo srce.

Nam so ravno iz tega razloga svetovali, da otroka v vrtec uvaja očka, ker drugače imajo ponavadi z jokajočimi mamicami več dela kot z otroki.

No naša je šla v vrtec z dobrimi 18. meseci, ker prej vrtca nismo dobili in moram rečt, da je milina vse skupaj ... tamala se je v slabih 2h tednih vrtca tako navadila, da sedaj že zvečer govori, da gre zjutraj k Maji (vzgojiteljici). V igralnico vkoraka vedno sama in ji moraš lupčka dat še ko si z njo v garderobi, ker potem se ji preveč mudi k prijateljčkom user posted image .

(odgovor članu mišk)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?