Gina
|
POglej lilijana, saj jaz se strinjam s tabo, da je država v preteklosti zelo narobe gospodarila z denarjem in strinjam se, da je blagajna prazna. Ampak zakaj je prazna in kako se lotit reševanja problemov pa gledam najbrž malo drugače kot ti. Kar se plač tiče v JU, vsaj na našem področju, so padle v zadnjih treh letih. Pa to sem ti že povedala parkrat, pa res ne vem, zakaj meniš da lažem. NIso padle zgolj za dodatke, padle so vsaj pri nas kar za ornk. Delamo več, priznanih ur imamo pa vse skup nič. Niti za polni delavnik ne. Odbijajo nam od plač vsaj 10%, dodatkov nobenih, nadure niso plačane, delamo jih pa v res velikem obsegu, ker delavce odpuščajo (in to delavce za NDČ), novih pa ne vzamejo. Pa jaz se res ne pritožujem nad ničemer drugim (te o zgornjem samo obveščam, da ne lažem, da so šle plače konkretno dol tudi pri nas), kot nad načinom reševanja problemov v državi. In nič ne bi imela proti zmanjšanju plač, če bi država imela neko ustrezno in razumno strategijo, kateri bi verjela, da bo obrodila sadove. Pa tako ti kot jaz veva, da strategije ni. Daj, daj, daj je edina strategija. Temu pa jaz nasprotujem. OK, dam, ampak pod pogojem, da se država odpove svojemu luksuzu, neha vzdrževat delavno sposobne ljudi, neha podpirat tiste, ki obhajajo zakon, podpre podjetnike z olajšavami, ter da uvede kontrolne točke za podizvajalce. Da bo pa država zapravljala moj, tvoj, naš denar zato, da se bo preseravala še naprej....ne, na to pa ne pristanem pa konec. btw, pri naši snažilki zanesljivo ni šlo za dodatke ampak za golo plačo, se bom pa pozanimala, ker me zdaj že firbec matra kako je s tem. IN še to, jaz ne verjamem, da ima en sam dohtar v našem ZD 10.000 plače na mesec. Od kod ti ta podatek??
|