|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ste šle oz. boste šle
11.8.2010 15:29:51   
Anonimen
Ali boste oz. ste šle vse na odvzem brisa za sterptokok b.Malo sem brala po netu in me zanimajo vaša mnenja, sicer moram še svojo G vprašat kaj meni na odvzem tega brisa in ali ga prakticira ampak resnično me zanima kakšna so vaša mnenja
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ste šle oz. boste šle
11.8.2010 16:48:24   
isobel
Jaz ne bom šla, ker imam teh pregledov vrh glave. Upam na najboljše. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.8.2010 16:54:43   
ledenaa
IZVIRNO SPOROČILO: isobel

Jaz ne bom šla, ker imam teh pregledov vrh glave. Upam na najboljše. user posted image

user posted image user posted image

A samo zato,ker imaš teh pregledov na vrh glave ne boš šla?Včasih je po toči zvoniti prepozno

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.8.2010 17:24:35   
Andromeda
Jaz sem nameravala it, pa me je v 33. tednu prehitel porod user posted image Maybe next time user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.8.2010 18:07:38   
emma83
Absolutno bom šla, sem slišala čisto preveč zgodb s slabim koncem zaradi tega streptokoka. Ne vem pa kdaj se to gre, bom morala svojega G vprašat na naslednjem pregledu.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.8.2010 20:32:25   
isobel
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

IZVIRNO SPOROČILO: isobel

user posted image user posted image

A samo zato,ker imaš teh pregledov na vrh glave ne boš šla?Včasih je po toči zvoniti prepozno

Točno tako. Drugače pa v septembru ni pričakovati toče. user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2010 20:43:10   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ali boste oz. ste šle vse na odvzem brisa za sterptokok b.Malo sem brala po netu in me zanimajo vaša mnenja, sicer moram še svojo G vprašat kaj meni na odvzem tega brisa in ali ga prakticira ampak resnično me zanima kakšna so vaša mnenja

Ravno danes so mi vzeli bris, sem pa v 37 tednu user posted image .

Odločila sem se zanj in preprostega razloga: preveč slabih zgodb in si nikoli ne bi odpustila, da bi bilo kaj narobe ter da sem vedla, da se da ukrepat oz. preprečiti najhujše, pa tega nisem storila. Tak da mi ni škoda teh 40€.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2010 20:50:08   
tintin
ja, v P Kranj ga prakricirajo rutinsko, če si njihov pacient...HB, ker sem pozitivna...

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.8.2010 20:55:57   
krokar
Sem šla pri 1. porodu in tudi v drugo grem!! Tistih par evrov bomo pa že reskiral. Bris se vzame tam po 35 tednu!! Boljša preventiva kot kurativa...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2010 22:02:12   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Jaz sem nameravala it, pa me je v 33. tednu prehitel porod user posted image Maybe next time user posted image

Isto. Pri drugi, pri prvi pa ta pregled še ni bil "popularen" oz. se je zelo malo vedelo ali nič.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2010 22:43:10   
anju
mogoče gre res za "popularnost". vsekakor je več slišat o streptokoku. test ne more škodit. v primru okužbe preventivno dajo antibiotik med porodom in po porodu namenijo pozornost pri pregledu otročka tudi glede streptokoka. okuženih naj bi bilo cca 25% žensk. je pa tako, da je streptokok najbolj nevaren nedonošenčkom in bi ga bilo smiselno delati prej, običajno se ga pa nekaj tednov pred pdpuser posted image možnost okužbe pri donošenem otroku je menda zelo majhna.
sem se odločla za.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.8.2010 7:37:01   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Odločila sem se zanj in preprostega razloga: preveč slabih zgodb in si nikoli ne bi odpustila, da bi bilo kaj narobe ter da sem vedla, da se da ukrepat oz. preprečiti najhujše, pa tega nisem storila. Tak da mi ni škoda teh 40€.

Jaz sem tudi šla in sem imela veliko srečo, da stane to pri moji G samo 10 eur.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.8.2010 11:17:06   
posh
Sem šla. Obakrat.

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.8.2010 11:35:11   
Urshy78
bom šla, ja

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.8.2010 12:08:11   
lananai
nisem šla in ne bom šla

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.8.2010 12:47:07   
cukica
tudi jaz bom šla,ko bo čas za to. Se gre pa med 35 in 37 tednom!

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.8.2010 14:30:35   
Anonimen
aha, prvič slišim za touser posted image
za kaj pa se gre??? in lahko kaj škoduje otroku???
hvala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
12.8.2010 16:38:30   
ledenaa
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2509995

http://www.bambino.si/streptokoki_skupine_b

isobel saj se kar hecaj.Očitno ti ni mar . Glej da te ne doleti,da ne boš jokala potem na RR-ju

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.8.2010 8:45:18   
isobel
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

isobel saj se kar hecaj.Očitno ti ni mar . Glej da te ne doleti,da ne boš jokala potem na RR-ju

Do tega sklepa si prišla, ker ti ni povšeči moj razlog ali ker se norčujem iz tvojih komentarjev?

Kar se omenjene teme tiče, menim, da je to stvar odločitve vsake posameznice oziroma bodočih staršev najsi so njihovi razlogi tehtni ali banalni (o tem tako ali tako presojajo drugi). Nekatere razlogi za omenjeni pregled prepričajo, nekatere pač ne oziroma presodijo, da tega ne potrebujejo ali pa upajo na najboljše. Vprašanje je bilo takšno, da lahko odgovorijo tako ene kot druge. Zato ledenaa, počasi se bo treba sprijazniti, da so si ljudje med seboj različni in se svobodno odločajo in različno odzivajo na situacije.

Nikakor pa se ne nameravam spuščati na tvoj nivo in drugače mislečih od mene (beri: tistih, katerih razlogi ti niso všeč) označevati z nalepkami ali nad njih klicati nesrečo kot si to storila sama v zadnjem komentarju. Jaz želim vsem mirno nosečnost in porod z zdravim otročkom na koncu, če opravijo ta pregled ali pa ne.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.8.2010 9:23:23   
d3lfink4
Pozdravljene,

a katera ve mogoče, če se je možno testirati že prej (pred 35.tednom)  - mene skrbi zato, ker nosim dvojčke, ki pa so velikokrat rojeni zelo prezgodaj - mi je moja gin. rekla, da lahko že 2 meseca pred rokom, al pa tudi skoraj na rok, da ni nobenega merila/zagotovila. No, s tem sem se že sprijaznila ... me pa malo skrbi tale streptokok - pa nedonošenčki so še toliko bolj občutljivi nanj.

Jaz bi najraje šla na testiranje kar zdaj, saj če ga imam, ga bom tako ali tako imela še potem, ko rodim, če ga ni, ga pač ni - al ne?!  user posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.8.2010 9:30:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: d3lfink4

Pozdravljene,

a katera ve mogoče, če se je možno testirati že prej (pred 35.tednom)  - mene skrbi zato, ker nosim dvojčke, ki pa so velikokrat rojeni zelo prezgodaj - mi je moja gin. rekla, da lahko že 2 meseca pred rokom, al pa tudi skoraj na rok, da ni nobenega merila/zagotovila. No, s tem sem se že sprijaznila ... me pa malo skrbi tale streptokok - pa nedonošenčki so še toliko bolj občutljivi nanj.

Jaz bi najraje šla na testiranje kar zdaj, saj če ga imam, ga bom tako ali tako imela še potem, ko rodim, če ga ni, ga pač ni - al ne?!  user posted image

kolikor mi je moja G rekla ga vsi otroci, mki so rojeni z CR avtomastko dobijo antibiotok enako tudi otroci, ki so nedonošenčki, tako da pri tebi po mojem ni neke panike da ga ne bi dobila če bi prehitro rodilauser posted image

(odgovor članu d3lfink4)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
13.8.2010 9:49:14   
gupika
Nisem šla, ker sem prepozno slišala za to (tik pred porodom). Naslednjič bom pa šla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.8.2010 13:11:15   
anju
d3lfink4 najboljše da vprašaš svojega G. če je to res da nedonošenčki dobijo antibiotik avtomatsko, ne vem, mogoče, malo se mi zdi čudno, verjetno jih pa kar temeljito pregledajo po porodu. za testirat prisotnost streptokoka se vzame bris tako da na tvojo željo verjetno ne bi smelo bit problem ga vzet prej.

Anonimna to mi je čudno da rojeni s CR avtomatsko dobijo antibiotik - verjetno nisi mislila v povezavi s streptokokom B?

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.8.2010 20:07:20   
d3lfink4
Hvala za informacije ... ja, se bom pozanimala na naslednjem pregledu kak pa kaj - pa sporočim. Bom kr zatežila naj me že prej testirajo, pa bo user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.8.2010 20:44:55   
Dashenka
Ne, ker sem vedela, da nisem okužena.
Če pa bi dopuščala možnost, da sem, potem bi se dala zagotovo stestirat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

darila
Michonne RR

Kdaj kupite darila za decembrska obdarovanja?

Zadnji trenutek (25%)

Decembra (50%)

Novembra (6%)

Čez celo leto (6%)

Jih ne kupujem (12%)

Število vseh glasov: 16

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!