Katja85
|
hej, jaz sem tudi 3 ali 4 leta rabla da sem se "utekla" s pranjem. vedno sem šla k kaki prijatelci al pa h komu na obisk pa jim je tak po opranem perilu dišalo. že ko so gospodinje pospravle perilo v omare al pa včasih ko sem kje bla na kaki kmetiji ko res po štali pa živalih smrdi pa si vohal oprano stvar na človeku. in mene je to tak mučlo, vse kar ste opisovale sem ustvarjala pa vse mehčalce pa praške in vseh mogočih trgovin (v avstrijo hodla, nevem od kje vse naročala naj mi prinesejo pa spraševala ljudi s čemi detergenti perejo) in preprosto mi ni uspevalo. poskusila sem tudi z raztopljevalci vodnega kamna, ker sem mislila da je to vzrok, z vsemi dodatki za barvno, belo, črno perilo, barvasto... kroglice so me stale uuu... in nauk te zgodbe je bil, da sem se vselila skupaj s fantom, imava povprečn pralni stroj, uporablam persil gold (vseeno mi je iz katere trgovine) mehčalec imam lenor ali ornel (včasih tut silan al pa vzamem tut kaj novega dajo na police)...in v obilici dela, ki ga imava z hišo in z vsem sem mal opustila to "kako mi dišijo cotke" in WUALLA! ko odprem omaro tak lepo diši iz nje, ni lepšega občutka ko si zjutraj po tuširanju in pranju zobkov povlečeš čez glavo svežo majco in diška..aaaa.... . pred kratkim sem bila na rojstnem dnevu in smo slavljenko čakali v zakajenem in zatohlem prostoru, pa se je z vsemi objemala in to in je sam mani rekla kak lepo po prašku dišim. JEEEEJ. torej, operem da dam v to kroglco za prašek skupaj pol praška pol mehčalca (praška in mehčalca nikoli ne livam v predalček ker čez čas postane neki algast pa fuj), še prej seveda perilo in nikoli ne natrpam, raje perem četrt stroja polnega kot natlačenega (lepše se opere in izpere ne pa da se vonj iz ene majce da na drugo in na koncu nastane nekaj podobnega "zelenjavni juhi" kjer se vsi okusi morajo pomešat za bolj slastno papico), kroglico nikoli ne dam na perilo v boben (ker se mi je zgodilo da sem imela modri silan in tisto kar mi moglo bit belo je postalo modro oz sivkasno), dam jo na to gumo ob vratcih, hitro zaprem vratca in stisnem start. ostalo se opravi samo. ko se opere takoj obesim (notri- nikoli nimam štendera v kotu ali pa pod okno takoj, zunaj- nekje v polsenci, vstran od hiše pa ne pustit sušit od jutra do večera, 2 uri ali 3 maximalno, preden ti druga runda opere imaš že prejšne suhe), zvečer pogledaš film in cotke zložiš in daš v omaro (ni treba likat in nič). tako, to je moj recept. aja, nikoli pa ne zapiram vratc od stroja, no razen ko stroj pere seveda pa drese in prešvicane majce, kocike ki si valjamo po njih vsak dan, pa belo perilo dodam čisto malo ariel profešonala, vse gre dol, tudi izdelki na sp. gaticah, olje od avtov, zemlja itd. ok, pa veselo pranje