zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda Me pa zanima, zakaj imate nekatere tako željo po tem, da bi šle naslednji dan po porodu domov? Tam vam 3 dni lepo nosijo hrano, preoblačijo posteljo, ni vam treba pospravljat, še 2. dan po porodu vam preoblačijo otroka, svetujejo pri dojenju itd...Je to tako grozno 3 dni še tam bit al wtf? Jaz sem bila s porodnišnico in osebjem sicer zadovoljna, ampak sem vseeno komaj čakala, da grem domov, ker tam se ne spočiješ NIČ. Navsezgodaj te že vržejo v luft, nato pa vsakih 5 minut nekdo pride: sestra, ki pride pogledat tebe, ti izmerit telesno temp. itd., sestra, ki meri temp. novorojenčku, sestra, ki dela jutranjo nego novorojenčku, zdravnik zate, zdravnik za novorojenčka, ena ki nosi plenice in pajacke, ena, ki nosi vložke in spalne srajce, tretja, ki prinese čaj, potem te silijo, da moraš vstati, ker ti morajo "nujno" postlati posteljo, itd. itd., v glavnem nikoli konca. Ponoči itak bog ne daj da slučajno ugasneš luč, ker morajo sestre videti novorojenčka ... Pa po prvem porodu sem se počutila, kot da sem na železniški postaji, ker so mimo moje sobe šli vsi vozički vseh otročkov, ki so bili zlatenični in so jih vozili pod lučko, tako da so ti vozički kar naprej ropotali po hodniku sem in tja. Pa se spočij v takem, če nimaš miru pet minut.