|
RE: Ko mi pokne, mi pa pokne... 9.8.2010 20:48:37
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark In zdaj se postavlja vprašanje kako naj se začne cenit. Se strinjam, tukaj obstaja problem potrebe po potrditvi, sprejetosti, ljubezni, ki naj jo zadovolji vsemogočna avtoriteta utelešena v liku očeta. Neprestano vračanje k istemu, prisilno ponavaljanje istega zaradi pričakovanja (lastne fantazije našega dejanja s točno določeno posledico), ki se nikoli ne izpolni, kar je na koncu dodatni razlog, da se stvar ponovi - začaran krog. Ta neodvisnost je dejansko samo navidezna, delna. Dokler ne pride do razpustitve fantazme o velikem očetu, dokler se človek ne zave, da je/so tisti nekdo, ki je/so vlili temelj zakona, ki ga prepoznavamo kot univerzalno resnico, samo navaden človek, sestavljen iz krvi in mesa, ki ravno tako kot mi lula in kaka, smrdi in prdi in da ni nič bolj božanski in svet od nas samih, dokler se vse fotre/matre/taste/taščice/svake/svakinje s katerimi se večina ljudi tako fantastično razume ne spusti na zemljo, na nivo na katerem se lahko enakovredno pogovorimo brez strahov o morebitnih posledicah, ki naj bi v naši prebujni domišljiji lahko predstavljali katastrofo enakovredno padcu kometa na Zemljo, dokler se človek ne odloči za dejanje, dokler odločitev za dejanje ne dozori, dejanje, ki naj razjebe vse te namišljene strahove o grozovitih posledicah, zaradi katerih bi se lahko počutili še bolj nebogljeno in pohabljeno, nekompetentno in neprimerno - kot majhni otroci brez roditeljev -, tako dolgo bomo zrli v svet poln vseh teh ljudi, ki nas ne razumejo, nam grenijo življenje... To je tisti drugi, ki "produžava život dok gledaš u zid, on ti ne da sebi ulepšavaš snove". Obstaja nadaljevanje: "Tvoja sreća je tu oslobodi se - zovi je..." In kako naj se začne ceniti..... čisto preprosto. vmes mora stopit ženska (ki postane glavna čarovnica za njegovo družino) in descu smotanmu odpret oči z ultimatom. tvoja nova družina vs tvoja primarna družina. no, lahko tudi bolj nežno reče, da naj pomisli, s kom bo preživel ostanek svojega življenja- z mamico ali z ženo. no, na tisto naj osredotoči svoje prihodnje cilje.
|
|
|