Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: viv RR Nekaj me zanima - res me zanima in ne iščem krega in ne pametujem ali karkoli drugega... Berem, da veliko otrok pred spanjem popije kakav, pa popije mleko, pa v postelji imajo stekleničko mleka / čaja / kakava da če se ponoči zbudijo pijejo... pa eni se s tem sami uspavajo... Torej, če zaspi ob steklenički - a potem ne umivate zob? Gre s tisto sladkobo v ustih spat in potem se to celo noč paca po zobkih? Imam eno zelo pridno punčko doma, ki ima privzgojene zelo lepe navade. Umivanje zobkov ji ne uide ne zjutraj ne zvečer. Tudi čez dan občasno, če pač želi sama. V veliki večini ne pije več, ko gre pač spat, ampak, če se pa zbudi ponoči in me kliče, da bi pila čaj ali sok, potem definitivno ne bo šla spet v kopalnico in si umit zobe. A ti si jih umiješ, ko se zbudiš in spiješ nekaj sladkega? Če sem ponoči žejna, ne pijem soka, ampak vodo. Enako tudi naša madam in to že od vsega začetka. Sladke pijače ne odžejajo in puščajo meni neprijeten okus v ustih, voda, sploh tista hladna iz pipe, pa me odžeja in osveži. Sama si ne prestavljam enega malega otroka, kako si mora spet umit zobe ob 3, 4, 5 ponoči, ker je pač pil sok ali čaj zaradi silne žeje. To je zame že pretirana čistoča. Naj pije vodo in ne bo potrebe po umivanju. Ne gre za pretiravanje v čistoči, gre preprosto za kreiranje pravih navad. In če otroka že od malega navajaš, da za žejo ponoči ali zvečer pije vodo, bo to navado ohranil. Je pa res, da je kvaliteta zobk skupek genske komponente in pravilnega vzdrževanja čistoče. Težava nastane takrat, ko površno čiščenje skrijemo pod krinko genov.....