vaney
|
punsha, dobro si si ti to zmislila Sicer pa tudi jaz ne razumem, zakaj jih je (atijev) tako strah tega hranjenja. Moj mož se tudi tega najraje izogne, oba bo skopal, oblekel, spat spravil, ampak samo hranjenje Daše (Anže itak sam je) je pa znanstvena fantastika. Npr. v četrtek me popoldan ni bilo doma in je do 15h jedla samo mleko, ker je Dašo čuval vmesni čas njegov brat in je mleko najlažje naredit. Možu sem naročila, naj ji popoldan da sadno malico (če ne drugač, naj pa en frutek odpre) in večerjo na žlico, ker mora dobiti svojo večerno dozo, da je mir do jutra. In potem sem prišla zvečer domov, ga vprašal, kaj je Daša jedla in je začel nekaj momljat in jamrat, da je bila sitna in bla bla bla in je šel popoldne malo k svoji mami, kjer ji je ona dala jest oz. pit spet flaško mleka, ker drugega itak ni imel sabo, za večerjo se mu je pa zdela preveč sitna in on nima izkušenj ( ali pa ) in ji je kar flašo mleka naredil. Posledično se je ob 2h zbudila laaaaačna. In ko je videl, da imam prav, sem dobila prepoved okrog hodit v času Dašine večerje Sicer je pa danes za kosilo dobila krompir in špinačo in jedla kot velika...zbirčna pa res ni, naša mala bejba Zaenkrat je jedla krompir, riž, bučke, brokoli, cvetačo, korenček, špinačo, jabolka, hruške, banane, marelice, breskve in ji paše vse. V soboto sem ji pa dala frutek iz slive, po katerem se je res fajn fajn faaajn pokakala, v nedeljo pa postala vsa pikasta od vratu do stopal. Po moje ji slive niso pasale, ker drugo je že vse prej jedla, pa ni bilo reakcije Danes jih je že malo manj. Ali je mogoče, da je dobila 6. bolezen vročine nima...bomo videli. Bom čez par tednov spet probala, pa bomo videli, če so bile res krive slive. Nič, grem spat, mi malo manjka spanca... Aja, da vam povem še en "hec" od danes. Včeraj sem šla bolj pozno spat, zjutraj ob 4.30 je Daša jedla in sem po hranjenju kot ubita zaspala nazaj. Potem se mi je pa zdelo, da slišim ene glasove (imela sem zamaške v ušesih) in vse bolj je bil glas podoben Anžetovemu. Sem mislila, da kaj sanjam. Potem sem odprla oči in zagledam na zakonski postelji ob Dašini posteljici Anžeta, ki je prigovarjal Daši (očitno se je glih zbudila, drugače bi jo slišala). "Moja mala Daša, tiho bodi. Na dudo, tiho bodi, mamica aja." Me je skoraj kap. Nisem vedela, ali naj se smejem ali ne. Pogledam uro 6.40, ob 7h se pa vstajamo za vrtec. Sem si rekla, no, fino, mati veselo smrči na postelji, veliki otrok pa pomirja malega, ker spim Jao, jao, jao mene...