gia15
|
hej da se še jaz mal oglasim po dolgem času... moja bejba ima že 14 mes., hodi z našo pomočjo (za eno rokico jo mora vedno nekdo držat), hodi pa kar v tistih robezz copatkih... moramo po nakupih za prve čeveljčke-sandalčke. kdaj so vaši malčki shodili in kje jim kupujete obutev? sicer pa smo bili sprejeti v italjanski vrtec v kp in vrtec semedela v hrvatine; smo se odločili za slednjega in jo vpisali, ampak obstaja možnost da jo tudi izpišemo, ker je pri nas še vse "v zraku" - s septembrom bo vse bolj jasno (glede moje službe in v povezavi s tem tudi varstvo najine punčke). sem v enaki dilemi kot ti bia - lahko bi imela malčico pri mami, a če ne bo nič s službo na tistem koncu, ne vem, če jo bom vozila v varstvo 30km v eno kontra smer (v primeru, če dobim službo na obali). sem pa absolutno za varstvo pri babicah, dedkih do 2.oz. 3. leta. moja stroka je predšolska vzgoja in iz lastnih izkušenj pri delu z otroci lahko povem, da so otroci v najmlajšem jasličnem oddelku veliki individualisti in ne zainteresirani za druženje z drugimi otroci iz skupine, obenem pa sem za vrtec-jasli, če babice, dedki, ostali potencialni kandidati za varsvto niso preveč zanesljivi, kajti otrok je v vrtcu-jaslih deležen vse potrebne nege in varstva, čeprav bi se dalo razpravljat tudi o tem, kdo dela z njim in kakšen pristop, odnos ima do otroka, ali povsem upošteva in zadovolji njegove potrebe, na kakšen način... in še nekaj: a vaši pijejo iz kozarčka? kako ste jih navadile/i na to? mi se trudimo,a nam ne uspeva najbolje, še s tistim nekim posebnim lončkom iz VB, ki sem ga naročila po spletu, ne. se mi zdi, da ji gre še najbolj pitje vode iz flaške s tistim nastavkom na plastenkah vode tipo za šport (upam, da razumete, kaj mislim). kako pa ste kaj z dojenjem; jaz sem te dni prenehala tudi z dojenjem pred spanjem, ker je bejbika totalno nezainteresirana za tovrstno pitje (še dolgo smo se uspeli dojit-14mes.) kdaj bo kakšno srečanje??? šibam v posteljo, nočko in pozdrav vsem
|