|
RE: Mama, kje si? 12.7.2010 10:09:57
|
|
|
|
Kerensa*
|
Z dovoljenjem avtorice vam kopiram e-mail, katerega sem prejela včeraj zvečer. Morda se komu utrne kakšna ideja... Spoštovani, Ja, zgodba me je res ganila. In če sem prav razbrala takole med vrsticami, je zgodba strašna in žalostna toliko bolj, ker so skozi desetletja spet na celi črti zatajile ustrezne službe, ki so pri nas za to tu in plačane... Teh zakajev in dvomov je res preveč, še zame, ki nisem vpletena in povezana s to zgodbo, kaj šele za ubogega Maura/Marka, ki je glavni akter. Veliko je nejasnosti, v prvi vrsti najbrž že poreklo Maurove/Markove mame. Ne gre mo v račun, da je govorila mešanico slovenščine in srbohrvaščine, saj mi ime Đovana ali Djovana ali morda celo Giovanna, Mauro pa vsekakor bolj potegne na zahod v Italijo kot pa na jug v EX-yu, Turčijo, bližnji Vzhod... če se oprem le na fiziognomijo s 2 slik iz časopisov. Vsaka medalja ima dve plati, se mi pa zdi, da bi radi sedaj tudi njega nekateri očrnili in ponižali, kot so najverjetneje pred desetletji isti ljudje njegovo mamo. Zanimivo je tudi to, da Marko/Mauro ni predstavljen v sedanjih dneh, kaj počne, s čim se preživlja. Razumem, da želi najti mamo na vsak način, to je čisto človeško, da ne rečem prvinsko. Vendar se samo od spominov na otroštvo in mladost pri njegovih letih še ne bi smelo živeti! Kolikor sem razbrala, se pri zadnjih rejnikih oz. posvojiteljih nikakor ni dobro počutil. Zakaj spet niso delovale ustrezne službe? In zakaj so ga odpeljali, menda celo na silo, proč od gospe rejnice, ki je že pokojna in je živela nekje blizu Moravč oz. so sta živela tam nekaj časa skupaj z mamo... Čeprav poznam njegovo zgodbo le iz časopisov (ONA, Novice), me zanj in za njegovo celostno podobo v prihodnje zelo skrbi! Lahko, da nisem dobro razumela, a po mojem tisto o poškodovanem zapestju ali nekaj podobnega ne pomeni nič drugega kot opozarjanje na hudi stisko (beri: poskus samomora!). Lahko mu posredujete moj mail za kontakt, če bo rabil pomoč oz. nasvet in se bo voljan oglasiti, mu bom rade volje odgovorila! Sicer pa se mi žalostno, da so zaenkrat o tem pisali le ONA in Novice. Lahko bi šlo tudi na TV TEDNIK.
|
|
|