|
RE: Junijčice 2010, 2.del 2.7.2010 12:15:43
|
|
|
|
bridget3
|
Tukaj, še čakaš? Držim pesti, da bo kmalu prišla bebica, da se rešiš vročine in vsega, kar ti že najeda ... Bo kmalu, čutim Tudi ostalim, ki še čakate želim enako! Porodno zgodbo pišete, vidim ... bom je še jaz , če mi uspe, dokler še mali štrumf spi... V bolnici sem bila že v pon., saj so me zadržali po kontroli, zaradi premalo plodovnice. Vsak dan so mi merili pritisk, vročino in me dali na ctg 3x na dan. Mene ni mučilo nič, razen škripajoče in neudobne postelje Predlagali so sprožitev popadkov (z gelom), ampak ker je bila v porodnišnici velika gneča in veliko čakajočih carskih rezov, so rekli, da lahko še malo počakam. V četrtek pa je bil dan, ko so me ob 7.30 peljali v porodno sobo. Ob 9.20 so mi vstavili gel in potem smo čakali. Aja, ctg je že prej kazal moje popadke, ki pa jih sama nisem čutila. Po eni uri sem začela čutiti črvičenje, ampak nič hujšega, napetost kot huda driska . Potem se je začelo okoli 12h vse skupaj stopnjevati, klicala sem dragega, da lahko počasi pride iz službe, ker rabim nekoga, da me malce zamoti ... Ob 14h je bilo že hudo, popadki zelo pogosti, meni se je zdelo da vsako minuto ... Vmes me je babica še pregledovala (odprtost) in nažalost sem naletela na tako, ki mi je rinila prste noter ravno med popadkom, tako da sem se drla v bolečinah. Pozneje se je menjala ekipa in je prišla druga babica - tale me je tako nežno pregledala, da sem se jih kar zahvaljevala ... je počakala, da prediham popadek in potem pregledala... Najprej sem bila odprta 2 cm, potem že 3 ... in čas je bil za EA! JEEEEEEEEES, EPIDURAAAAAAAAALNA, DAJTE MI JO Pride anesteziologinja, prijazno začne pogovor - potem pa mi vtakne iglo v žilo med popadkom (kljub temu, da sem jo opozorilla, da pride popadek). In tako seveda poči žila, saj med popadkom res nem oreš biti nepremičen... In potem mi da višje v roko... Uspe. (čeprav očitno ne najlepše, saj sem imela še teden po porodu roko celo plavo)... Gosppa gre še drugam nekomu to naredit, vmes pa meni vse huje in huje ... sem prav čutila pritisk čisto spodaj, kot bi bila glavica. In babica potem reče, pa dajmo mi enkrat potisnit, pa da vidimo kako daleč smo (ker sem res imela pogoste popadke)... In potem pritisnem - in slišim: EVOOO, LASKI SE VIDIJO!!!! IN MOJ PREVERI: "JAAAA, LASKI SE VIDIJO!" iN TAKO pride anesteziologinja in me vpraša, če zdaj še hočem ali ne ... in sem rekla, da ne, saj bo očitno že otrok zunaj, če se glavica vidi... Tako smo potiskali kakšnih 15 minut in najin štrumfek je prijokal na svet - takoj se je pokakal in malega pokakanca sem dobila na trebuh nisem mogla verjeti, da je tako hitro minilo, sem se kar čudila, a to je to? In malo bitjece je bilo tam na meni ... mislim, da še nisem dojela kaj se je pravkar zgodilo Potem so ga porihtali, obrisali, stehtali, zmerili, preverili prehodnost dihalnih poti, in ga zavili v štručko, ki jo je ati potem dobil v naročje! PONOS, ATIJEV PONOS Vmes sem porodila še posteljico - je kar spolzela ... Potem sem opazovala moja dva fanta... in malce zvezde štela, saj so me šivali - PRESREDEK SE NI STRGAL NITI BIL REZAN! Ampak notranji šivi so bili kar globoki - porod je šel kar hitro, zato je bila nožnica kar raztrgana. Moj pravi, da so me šivali 1 uro! Mislim, da je to bila največja bolečina pri vsem porodu. čUTILA sem skoraj vsak vbod - čeprav bi naj bilo omrtvičeno, ampak očitno tako globoko ni mogla pošpricat... Ko je končno končala, smo se mi malo cartali, dojili - kakšne 4 ure smo bili v sobi in potem zvečer šli na oddelek. Pozneje je bilo hudo v sobi, moj dojenček tiho, ostala dva pa non stop jokala ... mislim, da 4 dni nisem spala niti pol ure v enem kosu. Zadnji dan se je malo pokazala zlatenica, zato smo podaljšali še en dan - nato je šla nazaj in smo lahko šli domov. Mami je imela težave z bradavicami, so bile kar ranjene, zato zdaj hranimo z nastavkom. Brez žal ne gre -poskusila enkrat in jokala kot mali otrok, zato sem se odločila za nastavek - raje tako, kot pa da se mi bradavice še bolj uničijo. Zdaj počasi celijo, bebi pa pridno papa tudi s pomočjo nastavkov. Zaradi bradavic (infekcija) je po mojem mnenju kasneje prišlo do mastitisa - 3 dni je bilo hudo, visoka vročina... pozneje pa ok. Zdaj so prsi mehke, voljne in mami olajšana. Uf, sem se razpisala... ŠE ENKRAT VSEM MAMICAM ČESTITKE!!! Forum spremljam bolj poredko, ampak mislim na vas. LP.
|
|
|