Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.7.2010 22:46:25
|
|
|
|
Lenca78
|
No jaz sem iz pregleda za evidenco naslednji pregled imam 5.8. potem pa baje pridejo že tedenski pregledi, mi je pa naredila tud UZ in nej bi bla naša punca kr velika kok točno si nisem nič zapomnila ker si samo v svojo kartoteko piše nič v materinsko. In baje nej bi pršla pred rokom vn je rekla da je ona vedla da nebi smel na nuhalni premikat PDPja, no bomo vidl. Dobila sem napotnico za rodit in dala sm kri in vodo, voda je pač bolj slaba zato jem antibiotike mam pa vsaj železa dovolj če ne kalija Glede kil pa joj k jih mam tok preveč od prej bi blo boljš če nebi nič sla gor drgač pa je trenutno +5kg sm šla v zadnjih 5ih tednih na srečo mal dol. Lep večer vsem P.s. aja srečanje načeloma pridem, če bo vse ok.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.7.2010 22:50:42
|
|
|
|
tejči28
|
Naši pregledi! Redni pregledi 02.7. cresisy,lillchy123,natalija28 05.7. zalcy,kajča,nadka30 06.7. tejči28,lumpa6,blanči ŽanaTaja 07.7. tpmc,mala2001 08.7. inčy,laliela-kardiolog 14.7. maca29,katrinka,klemcy 15.7. binabina,božička09 16.7. tannya,malecka_mateja 19.7. meri15031981 20.7. tinkatonka,sanje2 21.7. bambinca 22.7. hanizali,nenka7 26.7. lillchy123 27.7. mala 28.7. laliela 03.8. T.Z. 04.8. tpmc 05.8. lenca78 UZ pregledi 14.7. maca29 20.7. tinkatonka,katrinka 28.7. laliela CTG 03.8. T.Z.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.7.2010 22:53:06
|
|
|
|
tejči28
|
tpmc krči so normalni,dokler niso redni.Meni tudi precej trebuh otrdeva in tudi krči so prisotni,to se telo pripravlja na porod. Boljše,da imata že skoraj vse pripravljeno,jaz se kar nekam motovilim,pa me je tudi strah,da bom pred rokom rodila in bom pol vse pripravljala še.Morem se spravit v akcijo.Ko pa je tak vrooče in se mi nič ne da. Grem likat rjuhe,spat tak ne bom mogla.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 7:07:59
|
|
|
|
kajča
|
dobro jutro punce dajte mi pomagat, vem, da ste že nekaj časa nazaj pisale o krčih v nogah in da pomaga mg šumečke. No jaz imam že dva dni ponoči krče v meča, matr to boli , pa popijem vsak dan 2 šumečki Mg in 1 šumečko Ca. Je po vaših izkušnjah to dovolj ali ima katera še kakšen drug recept.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 7:49:18
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo IZVIRNO SPOROČILO: katrinka ninibo - uuuuuu kok uzivas...daj sliki vas razgled pa prilimi tu gor...bi z veseljem rada videla Bi, pa nimava fotkica s sabo. Sicer pa je bil res lep dan, delovno sproscujoc. In koncno sva bila malo vec skupaj, je prav pasalo. Jutri ima pa dragi itak cel dan simpozij, jaz pa upam da bom se kaj pridna, da ne bo prevec slabega obcutka, ker se potepam. uuuuuuu skoda...bi blo res fajn vidt...ful rada potujem a veliko premalo,sedaj bo pa treba pocakat da otroci malo zrastejo IZVIRNO SPOROČILO: laliela katrinka: vem da je vsaka ritka posebna in ima svoje zahteve zanimalo me je pač sam to, da ne bom neki poceni kupovala naprimer, pa bo za en drek... kot je rekla tejči, da so ene ful debele in trde in da vse premoči in ven teče... nekatere imate pač tolk izkušenj, da že malj bol veste, kak je glede kvalitete le teh nisem nic mislila slabega, samo se to tok razlikuje - tejci je npr. zadovoljna z lumpijevimi medtem k jz ni sans da jih dam gor - enkrat in nikoli vec...so mi grozne,tko da to se tok razlikuje da a joj...jz bi ti svetovala da kupis postopoma od vsake firme - tamal paket...sprobas in bos pol vidla IZVIRNO SPOROČILO: kajča dobro jutro punce dajte mi pomagat, vem, da ste že nekaj časa nazaj pisale o krčih v nogah in da pomaga mg šumečke. No jaz imam že dva dni ponoči krče v meča, matr to boli , pa popijem vsak dan 2 šumečki Mg in 1 šumečko Ca. Je po vaših izkušnjah to dovolj ali ima katera še kakšen drug recept. jha meni je taka kolicina pomagala...samo a jih jemljes skupaj...se tepejo ves...pa magnezij pij npr. zvecer ce te matrajo krci bolj ponoci, tkole - jaz sem okoli poldneva vzela kalcij,zvecer pa magnezij - k so me krci matral ponoci....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 8:42:14
|
|
|
|
Anonimen
|
jutro!!! katrinka, nisem vzela za slabo heh povedla sem sam, kaj sem imela v mislih... nagibam se pa trenutno bol k pamperskam pa ne vem zakaj hehe mam že njihove vlažilne robčke doma... tašča jih je tut uporabljala in pravi da so super... robčke mislim hehe tak, da upam, da bodo pleničke našemu zakladeku tut ok, če ne pa res ni druge, da menjam... em kolk pa je plenic v malem paketu? se mi zdi da sem on dan sam vlke vidla kajča: kaj ti naj rečem... sem mela svinjske krče, začela pit eno šumečko mg na dan in nič drugo... to sem počela slaba dva meseca in konec... jih ne pijem več, krčov pa tut nimam več... no tu pa tam me še kaj zagrabi, ko pretegujem mišice... jih izzivam včasih hehe nič, zdaj pa šibam za maribor... grem po dragega mejte se
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 9:05:10
|
|
|
|
tejči28
|
Meni za krče pomagajo tudi 2 Mg in 1Ca.Pijem pa jih tak čez celi dan,ne skupaj.Pa je dobro.En Mg zjutraj in zvečer,vmes pa Ca. V malem paketu je različno št. plenic glede na velikost,jaz imam zdaj 5ko pa jih je nekje 38 not se mi zdi.Pri manjših številkah jih je več not. A mate kake plane zdaj za vikend kaj boste počeli?
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 9:24:00
|
|
|
|
katrinka
|
vikend - naceloma gremo jutri na dolenjsko ker svak in svakinja cuvata bajto svakovih starsev...pa bomo mel mini piknik pa fajn je za mojo tamalo k bo v naravi pa itak se crkljala pri teti in stricu v nedeljo bo treba pa malo okoli nase bajte delat
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 10:08:07
|
|
|
|
kajča
|
res hvala za odgovor, mogoče druga šumečka MG včeraj zvečer ni pomagala, ker so jo spila takoj za Ca. Bom danes poskusila dve šumečke MG tik pred spanjem, pa bomo vidli kaj bo.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 11:47:56
|
|
|
|
teodora75
|
Dan! Evo mene s cuker testa. Aaaaaaaaah, najprej to, da mi niti ni bilo tako hudo spit tiste packarije, ker sem kar po 'svoji pameti' nesla s sabo pol ožete limone in potem je kar šlo. Se pa prava zabava šele začenja, saj sem čez mejno vrednost in me drug teden čaka še ta dolg test, s štirojnim jemanjem krvi. Res ne bi mogla bit bolj navdušena. Se mi je pa potem, ko so mi že vzeli kri in sem čakala na rezultat tako zvrtelo, da so me morali dat not ležat, čene bi me pobirali potleh tam v čakalnici. In tiste klopce so nadudobne, tako da drug teden obvezno povšter. Pa spet malo o planičkah (saj sem vam dala 3 dni mir no ). Včeraj sem naročila Pop In kar pri našem zastopniku Tvigi. Cena je približno enaka, kot če bi jih naročila direkt iz UK. Danes naročim pa še multi pack od Little Lamb-a in potem je to to, kar se tiče naše plenične kariere. Upam samo, da res ne delam kakšne velike zablode s temi pralnimi, ker je to že kar precejšen strošek. Vikend pa bo takle, da gre moj po dooooooolgem času (letos prvič) na eno ferato, ker je že čisto božec, ker tako dolgo ni nikjer bil. Jaz grem pa zjutraj k šivilji, da mi končno naredi kakšno oblekco, v kateri bom spet 'človeška', saj sem že čisto obupana nad tem oblačenjem. Potem pa kuham marmelado in mogoče še melisin sirup. Potem bom pa že malo 'tečna', če mojega predolgo ne bo. Za nedeljo pa nimam pojma. Saj vem, da bi bilo fino kje bit, ampak mene ta vročina niti malo ne vabi, da bi morala bit še kaj dodatno aktivna kot je nujno mus. Vsem en lep vikend, čim manj krčev in drugih nevšečnosti! T.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 13:52:06
|
|
|
|
katrinka
|
teodora - ja tisti zici so res obupni, a se enkrat mas - oborozi se cim za brat...zna dolga biti
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 14:45:14
|
|
|
|
tejči28
|
teodora kako marmelado boš kuhala? Jaz tudi ful rada kuham marmelade,jaz jo bom v nedeljo,višnjevo.Njami. Kar dosti vas ima probleme z cukrom v nos.Smola,se še s tem obremenjevat. Mene ta vročina tudi ubija nikam mi ni za hodit. katrinka,fajn bote izkoristili "varstvo hiše".hahahaha
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 15:52:44
|
|
|
|
archie
|
zivjo! danes sem bolj frej in zato me ni bilo se nic na netu. vceraj sem imela pregled. vse je ok (tudi urin in pritisk), spet sem pridobila 1 kg, tako da sedaj sem od zacetka na +3. PDP ostane tak kot mi ga je napisal na zacetku (ne glede na to, kaj mi pravi Strahova). Naslednji pregled imam sedaj cez 3 tedne, po 34 tednu pa moj G dela ze CTGje. jaooooo.... cukr testa mi ni nic omenjal (hvalaaaaa booooguuuu), "pohvalil" je mojo maternico, da je lepo mehka za prvo nosecnost . Glede krcev sem ga sprasevala ze na prejsnjem pregledu in je rekel, da pomaga Mg in da ce ponoci kaj vstajam, naj takrat malo premikam noge. In da krci ponavadi nastanejo takrat, ko smo bolj aktivni in bolj na nogah. Za seznam: naslednji pregled 22.7 (ena ga je imela vceraj-isto kot jaz) in ravno tako ima naslednjega na isti dan nacrti za ta vikend: jutri imamo tradicionalni pikend z naso zlahto (uuuuu, to bo fajn), v nedeljo imamo pa piknik v nasem kinoloskem drustvu. v ponedeljek bom cist piknicasta to je to, kar je novega pri nas. Aja, vroceeeeee je . pa nic bolj mi ni kot prejsnja leta, samo jst ne maram vrocine aja, na srecanje pridem, ker imam se bowling v petek malo kasneje (ravno tako v tivoliju). in bom zdruzila oba srecanja z eno potjo v Lj lep dan in lep vikend in se beremo spet v ponedeljek.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 16:22:09
|
|
|
|
tejči28
|
Naši pregledi! Redni pregledi 05.7. zalcy,kajča,nadka30 06.7. tejči28,lumpa6,blanči ŽanaTaja 07.7. tpmc,mala2001 08.7. inčy,laliela-kardiolog 14.7. maca29,katrinka,klemcy 15.7. binabina,božička09 16.7. tannya,malecka_mateja 19.7. meri15031981 20.7. tinkatonka,sanje2 21.7. bambinca 22.7. hanizali,nenka7,archie 26.7. lillchy123 27.7. mala 28.7. laliela 03.8. T.Z. 04.8. tpmc 05.8. lenca78 UZ pregledi 14.7. maca29 20.7. tinkatonka,katrinka 28.7. laliela CTG 03.8. T.Z.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 17:25:44
|
|
|
|
tpmc
|
no super, če so krči normalni. Zdaj 7.7. mam sicer navaden pregled brez uz ampak bom vseeno rekla da želim uz, ker bi rada bila prepričana da je res vse ok. Aaa, seznam ste razdelili. Jaz mam tudi 4.8. uz pregled prva sem javla datum pa nisem vedla da bo razdeljeno no ;) Jaz sem strelka po horoskopu in se ujamemo z levčki ki pa so avgusta. Torej če želim da je najina pupika še levinja se more rodit čez 51 dni najkasneje :) ampak.. važno da bo zdrava. Zdaj pa so še meni začele noge odtekati, gležnji, stopala..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 17:48:20
|
|
|
|
nenka7
|
IZVIRNO SPOROČILO: archie Za seznam: naslednji pregled 22.7 (ena ga je imela vceraj-isto kot jaz) in ravno tako ima naslednjega na isti dan hi hi vikend: jaz se spravljam z mojim možem na planino korošica jutri, v nedeljo pa počitek. danes sem bila na dopustu, pa sva 2 uri bila na nogah, me kar vse boli... punce, vsi so nekej pametni, da nebi več smela tak hodit v hribe , ampak jaz se super počutim, komaj smo zaključili 6 mesecev, pa paše mi hodit in se vsakič ful veselim. saj če se ne počutim ok, potem nikakor ne grem nikamor, sicer pa lepo počasi. a ve tudi mislite, da nebi več smela tkole okrog hodit??? ma briga me, dokler lahko po moje ni panike... glede kg, jaz sem na +12, tako da se bojim da zna res prilesti do +20 ali celo več, krizaaa lep vikend vam želim, pa poročam kako je bilo v hribih prijetno hladno
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 17:58:59
|
|
|
|
archie
|
Nenka7, midva sva se z G ravno vceraj nekaj pogovarjala glede teh sportov. Rekel je, da naj ne bi delali sunkovitih gibov (recimo tenis), prepogibanja ( kot pri bowlanju), teka (zaradi bolecih prsi). Da hoja pa nic ne skoduje. In da je sport koristen. Jaz se kaj dosti ne oziram na mnenja (beri: komentarje) drugih. Ce meni nekaj pase, to pocnem. . prejsnji vikend sva z mozem prebarvala cel nadstresek-jaz stebre in kar sem lahko na nizji lestvi, on fabjon (na visoki lestvi). Nic ni bilo narobe, na koncu sem bila samo utrujena (kot sem tudi zaradi pletja na vrtu). Jaz bi se sprehajala, kolikor bi meni pasalo. Ce bos utrujena, se bos ze ustavila. Ce drugace nimas zdravstvenih problemov, potem ne vidim razloga, zakaj bi se morala izogibati hoji. ampak to je samo mnenje!! jaz svoje nosecnosti ne jemljem nekaj zaradi cesar bi morala biti ful omejena in nic delat. se to: ce ima katera kaksne probleme, potem je izogibanje dela in sportu cisto razumljivo!!
< Sporočilo je popravil archie -- 2.7.2010 18:01:05 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 18:05:03
|
|
|
|
tejči28
|
nenka jaz sem bila v prvi nos. konec julija na rogli,rodila sem 8.9. in sma vsaki dan hodila na sprehode,tudi do lovrenških jezer sma šla.Lepo počasi,saj vidiš,če ti ne bo pasalo,malo počivaš pa je. Če pa ti paše hodit ni to nič narobe.Mene so vsi čudno gledali kaj se spravljam hodit,da bom po poti še rodila,pa ni to res. tmpc sem te dodala na seznam med uzje.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 18:05:14
|
|
|
|
tejči28
|
Naši pregledi! Redni pregledi 05.7. zalcy,kajča,nadka30 06.7. tejči28,lumpa6,blanči ŽanaTaja 07.7. tpmc,mala2001 08.7. inčy,laliela-kardiolog 14.7. maca29,katrinka,klemcy 15.7. binabina,božička09 16.7. tannya,malecka_mateja 19.7. meri15031981 20.7. tinkatonka,sanje2 21.7. bambinca 22.7. hanizali,nenka7,archie 26.7. lillchy123 27.7. mala 28.7. laliela 03.8. T.Z. 04.8. tpmc 05.8. lenca78 UZ pregledi 14.7. maca29 20.7. tinkatonka,katrinka 28.7. laliela 04.8. tpmc CTG 03.8. T.Z.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 18:35:51
|
|
|
|
cresisy
|
Hojla! Po dolgem času se vam spet javljam (berem pa vas redno). Danes sem imela pregled. Vse je bp in normalno za 30. teden nosečnosti. Dete je težko cca. 1660g, ampak to je zgolj ocena. UZ imam tko al tko vsakič tko da tud danes, pa ctg sm mela. Najprej je dete spalo in ni blo nič, potem je pa začel brcat in je mel pravo fešto. Je blo prov luštn poslušat tiste brcke. :) NP 23.7. tudi ctg Lepo božajte bušije in uživajte v senčki......
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 19:04:11
|
|
|
|
Izabelina
|
prvič u življenju so mi rekl, da sm tipična predstavnica nečesa...in ni blo mišljen pozitivno... in to na forumu ringaraja če vs zanima sm tipična y-čka
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 19:11:02
|
|
|
|
mala
|
No pa smo končno dočakali morje ...jutri se odpravljamo in bomo uživali sto na uro Vsem lepe sončne dneve in čimveč senčke Še srečno vsem na pregledih in ljubljančanke fino se načvekajte-še zame .
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 19:33:28
|
|
|
|
teodora75
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejči28 teodora kako marmelado boš kuhala? Jaz tudi ful rada kuham marmelade,jaz jo bom v nedeljo,višnjevo.Njami. Kar dosti vas ima probleme z cukrom v nos.Smola,se še s tem obremenjevat. Ooooooo, kaksne luste si mi zdaj naredila... visnjeva marmelada, mmmmm. Te pa se nisem delala, saj niti ne vem, kje priti do visenj. No ja, saj na trznici verjetno res obstajajo... Drugace pa bom jutri kuhala iz marelic, prejsnji teden sem ze iz domacih jagod in je bozanska, ko pa pride sezona pa se kivijevo, ker imam trto kivijevke pod oknom. Ravno toliko, da je vsake par kozarckov, ker iste se itak hitro navelicamo.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 20:01:56
|
|
|
|
katrinka
|
SRECANJE SEPTEMBRSKIH NOSECK v petek 9.7.2010 ob 18ih v COLNARNI - TIVOLI - katrinka - nenka7 - archie
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 2.7.2010 20:05:04
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejči28 katrinka,fajn bote izkoristili "varstvo hiše".hahahaha a ne...hehe, sicr sm bla ze na tem da odpovem k sm jezna na mojga ker zadnji moment on pove da ne bo jutr delal,pa zadn moment se on meni vse - jz ga naj pa cakam da se bo odlocu...ja pa kaj se nenka - ce ti pase,ti hodi,itak sama ves da ne smes pretiravat,drugih pa ne poslusi cresisy - uuu lepa teza,moje dete v istem tednu nosecnosti ma le 1286g mala - uzivajte na morju
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?