ronja
|
Misilm, da lahko napišeš in overiš pri notarju, ni pa verjetno CSD dolžna tega upoštevat, mislim, da prav zavezujočega dokumenta ni. Se pa v principu upoštevajo tudi želje staršev in seveda se mora tisti, ki naj bi otroka dobil, strinjat . Jaz sem imela iste misli: če bi se nama kaj zgodilo (ni tako strašno nemogoče, tudi če smo vsi v avtu, da jo potniki zadaj boljše odnesejo, vsaj če so pravilno pripeti v sedežih), bi rada (oba, sva se to prej sama pogovarjala in je lubi iste skrbnike predlagal ), da najine otroke dobi moj brat in njegova punca. Ker sta mlada, živita tu, bosta imela tudi svoje otroke nekoč, verjetno oz. si jih nekoč želita (torej nista anti-otrok) in bi lahko malidve živeli v normalni družini in mislim, da bi zanju dobro poskrbela in verjetno kasneje umrla kot kake babice. In sem prav isto spraševala pred nekaj meseci na forumu, pa dobila podobne odgovore - da se to itak ne bo zgodilo . Takrat sem bila namreč 100%, da bi ju želela dobit tašča (vsekakor tastarejšo - takrat je bila velika razlika med njima pri njej - zdaj je že ok), vendar se je vmes precej spremenilo in se mi zdi, da bi zdaj tudi ona bolj trezno razmišljala, kaj je dejansko boljše za malidve in ne bi bila samo ego, pa zdaj bi zaradi drugih dejavnikov tudi težko skrbela za 2 otroka vsak dan in mislim, da niti tast ne bi dovolil nekega forsiranja, dokler so še drugi v igri, ki bi ju z veseljem vzeli. Vsaj upam. NO, jaz sem se zmenila z bratom in njegovo punco in sem jima povedala, da morata v tem primeru tudi CSD obvestit, da je bila to tudi najina želja. Overjali pa zaenkrat nismo nič in še vedno čakam na odgovor, ali to potem dejansko kaj pomaga...
|