jana84
|
hej punce, kako? Vidim da ene matra spanje - mene HB ne...Tud ko sem bla noseča za Jakoba me ni, razen ta zadnjo noč, ko sem imela celo noč popadke na 5minut... Glede strani in položaja med spanjem: meni od nekdaj paše zaspat in pol tud spat na levem boku. Sem imela očitno vedno tako postlo obrnjeno, da mi je pasalo se obrnt proti zidu in zaspat...Zdej pa ko imamo postlo na sredi sobe mi pa tud paše na levi bok...Če me karkoli matra trebuh mi najbolj paše tako ležat...Ja tud zarad prekrvavitve in vsega tega...Očitno je res kaj na tem...Ko mi je enkrat tako slabo nardilo, da nisem vedla kje se me glava drži, sem se sam na postlo zvrnla in ulegla na levi bok in je blo boljše...Če sem se dala na desnega je blo slabše...Pa tud na hrbtu mi ni nič hudega ležat... Tud mi imamo akcijo spravila sena - pr nas pa se še vedno seno popolnoma posuši in ga pol zbaliramo in spravmo na senik...To pa zarad praktičnosti. Ker nimamo živali, da bi to seno popapcale, ampak ga prodamo...In je transport dost bolj praktičen...Včeraj je moj tata pokosil nekaj travnika, danes pa gre še moj možiček kosit, kar tata ni mogel s traktorjem in je treba s kosilko...Tako, da šibamo tud danes na vikend...Pol pridemo še dol spat, jutri popoldan pa gremo gor in tud do nadaljnjega spimo tam zgoraj "V hribih"... Kar se tiče babic, non in starih mam al kakorkoli jih že kličemo...(mimo grede, moja stara mama ni nikol dovolila, da jo kličemo stara mama ampak po imenu, ker je rekla da ni še stara..., ko pa je dobila prvo pravnukinjo, pa je rekla, da zdej pa je že stara mama...). Moja stara mama je zdej trenutno super truper...Je pa v zadnjih 2letih preživela marsikaj: zlomila si je ramo, ko se ji je to nekako uredilo, je zlomila še kolk, tako da je bla kar fajn nepokretna...Zdej je pa res že super - v bistvu hodi že skoraj brez hojice, ob opori palce, voziček ima bolj kot ne za počivat in za se prepeljevat po vasi...Tud s postel vstane sama in gre na stranišče...Res nenormalen preobrat od takrat ko smo skor pol leta mislili, da bo vsak hip umrla...Tako, da lahko rečem samo Hvala Bogu, da je tako poskrbel zanjo, da je do zdej pestvala že 4 pravnuke, dva pa sta še na poti...Nima vsak take sreče v življenju...Upam da jo bodo vaše babice imele! Tako, zdaj pa nazaj knjigo brat...Jupija ta psihologija mi je pa res vsak dan bolj všeč...Ampak kaj hočmo, nardit jo bo treba al tako al drgač...Pol pa na hittro kosilce skuhat in skladno s tisto pesmijo od Čukov "...gremo gor v hribe, vohat gorski zrak..." pozdravček in se slišmo kaj jutri...