khurde
|
ploha, IZVIRNO SPOROČILO: ronja khurde, jaz bi to naredila. Sicer pa tast je verjetno mislil vaju, ne pa vnučke. mogoče je videl pri kakih kolegih, da mora potem babica vse rihtat, pa se je ustrašil - pa itak moški dostikrat bolj grobo rečejo kot pa res mislijo... uf, na žalost to zanj ne velja ker če človek neki reče enkrat, rečeš, ajde, pač mu je ušlo... če pa večkrat, pol je pa že mal drugač. pa zanj bi bilo čisto dovolj, če bi jo dvakrat letno videl. je pri nas ful komplicirana situacija, ampak na žalost tega ne pišem kar "na pamet". najki, flašk mi nismo imel. dude tut ne. pa ko sem jo ponoč odstavljala, je nisem hotla na vodo navadit, tko da nič ne spije ponoči. edino, če ni res kaka vročina in da je še meni vroče, pa da moram pit. pol ji ponudim, to je bilo enkrat do zdaj. za malega ronja, pri nas je sadje ceneje oz. isto stane. češnje so bile v vrhu sezone 6 evrov kila, kot v trgovini, malo kasneje 3-4 evre. pa marelice 3 evre kila, breskve in nektarine pa (samo) 1,5 evra - v trgovini so skor 3. pa tut zelenjava ni kaj veliko dražja in se glede na kakovost itd. kar splača pridna si s sladoledi. sem naredila breskve, sam nisem imela ne vanili sladkorja za z maskarponejem zmešat ne pomaranč, da bi ga zmešala. sem si kr neki v glavi zamislila, pa pol mi je par zadev manjkal... razen breskev, cukra in maskarponeja dons smo bili v avstriji, celovcu. pa nama je gospodična pokazala, da zelo dobro ve, kdaj jo lulat ali kakat tišči samo doma se ji niti ne da vedno povedat, pomoje, ker ve, da bo itak hitro zrihtana... v avtu, ko ima plenico gor, pa skos "sitnari". od celovca do doma je imela suho pleničko... smo se pa 5x ustavili, ker je skor že v joku (ko smo iskal kje se sploh ustavit) tulila "kakaaaaaaa". in je 2x kakala, 3x lulala