|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
21.6.2010 21:58:24   
solis
Tinky in Mayci lepa bušija!!!!

ooooo super, da je vse OK, lepo da si nazaj!!!

claudia99 ko dete kolca čutiš nežne gibe v enakomernih presledkih. Moja kar veliko kolca, se mi včasih prov smili, ko kr ne neha in ne neha.

barbet ultrazvok za kontrolo rasti dela trebušno.

Kok ste že pridne s pripravami na prihod vaših user posted image , meni se na trenutke zdi, da imam še ful časa, po drugi strani pa me že prov skrbi, če mi bo ratal stvari ta prav cajt prpravt. Za tiste malenkosti, ki jih moram še kupit čakam, da mi nakažejo tisto pomoč ob rojstvu otroka (13. julija), ker sem čist broke. Ta teden sem imela v načrtu, da sortiram in oprem oblekice, pa mi ni zneslo. Edin kar mi je uspelo ta teden je bilo to, da sem posteljici spet dvignila dno na najvišjo raven in oprala vso postelnjino, vključno z nepremočljivo podlogo za jogi in obrobo.

Midve s hčero se greva pa jutri za kšn tedn razvajat v Izolo k moji mami in očetu, tako da sem danes dopoldan spet "veselo" pakirala (se mi zdi, k da sm včeri praznila torbe, ko smo prišli nazaj iz Umaga, pa lih komi mi je ratal ta teden oprat tisto goro perila, ki smo jo prinesli nazaj user posted image , sploh ne vem od kje se ga tok nabere, kaj bo šele pol ko bomo štirje user posted image ).

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
22.6.2010 6:46:37   
žabica13
user posted image

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
22.6.2010 8:58:37   
žabica 22
 Hej čveke user posted image
Sploh vas ne dohajam k ste tok pridne s pisanjem.user posted image

Cunice za user posted image sem glih včerej oprala in zjutrej obesila. user posted image Kok so cortkane, komej čakam da jih bomo oblekli user posted image

sobica v nedeljo nama je celo uspelo do konca prebelit, pospravit in postavit notri previjalno mizo user posted image . Zej je prov lepo. Moj user posted image že dva dni hodi notri v sobo in govori joj kok je lepo user posted image in se kar ne mora nagledat user posted image . Pa voziček sem že slekla in oprala tako da bom danes gor nazaj postavila. Manjka nama idino še komplet postelca, kozmetika in to je to.

kolcanje moj user posted image zelo veliko kolca je pa prav lušten občutek k trbušček utripa.
Komej čakam da ga prvič vidim pa da ga polupčkam, sem kar zalublene v njega user posted image
A je katere kaj strah poroda?
novamami
kako je šlo na izpitu? Vse ki še imate za narediti izpite vam pošiljam user posted image za srečo. Tiste ki odhajate na dopust vam želim veliko lepega vremena ter uživanja.user posted image

Grem vas še za nazaj malo prebrat, ker sem vse skupaj bolj površno prebrala. user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
22.6.2010 10:43:52   
tinna25
Mene tudi full vleče, da bi oprala in zlikala oblekice za otročka......

Vendar, ker sem jih nekaj tudi dobila, sem tiste takoj oprala (3 mesece nazaj) - pa je tašča takoj nergala kaj to perem, da bom itak mogla pol 2 tedna pred rokom še enkrat prati......

In ker imamo spodaj v kleti pralnico, ona to vse spremlja in me kar mine, da bi se jaz sedaj opravila prati, ker bo imela zopet pripombe. Saj sem mojem rekla že 50x da bo treba to gor prestavit, da ne bom več dol hodila prat, sam ko je vse tako zelooooo težko.user posted image user posted image user posted image

Mayci full lepi buši user posted image user posted image  (sem mojmu pokazalo slikico, je rekel kdaj si se pa slikala in mu rečem, da to nisem jaz. Seveda ima takoj odgovor: Ja, saj ste vse enake user posted image user posted image )

Kolcanje - občasno user posted image  vsaj mislim, da je kolcanje.

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
22.6.2010 10:51:10   
kai1
ojla, punce

Se vam samo na hitro javim. Sem ravno vse spakirala, ob 12h imamo še kontrolo za Anžeta ( ušesa), potem pa gremo na morje do petka.
Sem vam pa včeraj pozabila povedat, Naša mala se obrnila, user posted image tako da sem zelo vesela.

Mayci, zelo lep bušiuser posted image
Kolcanje, naša je do sedaj kolcala ene 2x, pa moram reč, da mi je bil zelo prijeten občutek.

Lepo se imejte

< Sporočilo je popravil kai1 -- 22.6.2010 10:52:37 >

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
22.6.2010 10:52:32   
anchy82
Vau, avgustovke! Ste pa pridne s čvekanjem!! Zdaj vas pa res nekaj dni brala, ker sem se zelo slabo počutilauser posted image . Mi je že od sobote ful slabo, pa bruham - no, danes je zaenkrat boljše in upam, da tako ostane. Sicer pa ne vem kaj bi bil vzrok - najprej sem pomislila, da tablete Retafer, ki jih jemljem od prejšnjega pregleda... K zdravniku se kr ne morem odpravit, ker...kaj pa vem... vedno se takoooo težkooo odpravim.

Ja, še sem vam dolžna poročilo iz pregledauser posted image . Torej... moj G mi je spet naredil UZ in zmeril našega user posted image , ki je prejšnji torek imel že 2 kg pa bil približno 40 cm velik! Bomo imeli spet velikega dojenčkauser posted image . Moj pritisk je čisto ok, mogoče bolj nizki. Imam pa spet nizki hemoglobin, zato mi je predpisal te tablete. Sem ga imela 98.  Od začetka nosečnosti sem se zredila že za 7,5 kg. Danes sem pa vstopla v 34.tedenuser posted image user posted image user posted image Torej še 7 tednov do PDP-ja!!

V nedeljo pa tudi mi odpotujemo še za dobr teden na morje - ampak mal me je pa strah, saj potujemo na otok Ugljan, ki je s celino povezan s trajektom. Moj G mi je sicer rekel, da od otokov priporočajo samo Krk ali Pag in pa celino, ostalo pa ni ravno priporočljivo. Ampak me je pregledal še vaginalno in sem bila prejšni torek še čisto zaprta in upam, da tako tudi ostanem še nekaj tednov. Kam pa greste ve na morje? Zjutraj sem gledala prek Relaxa še počitnice v Istri... user posted image

Za novega družinskega člana nimam pa še nič pripravljenega. Se pozna, da pričakujem že drugega otročka - pojstlo pa voziček že imamo od Vite, pa previjalno tudi, me pa mika tokrat, da bi imeli zibelko - ki bi mi jo posodla moja prijateljcauser posted image . Tako, da po prihodu nazaj z morja, bom pa začela na orng pripravljat stvari za našega user posted image - kozmetika, pa stvari za zibelko, pa kej za oblečt, pa kakšno modro dekico, pa ostale pripomočke. Pa komaj čakam denar od paketa, da si bom še kakšno stvar lahko privoščla, ki je zdaj nimam v mislihuser posted image
Za ime še ne vemauser posted image - nama je pa všeč Luka ali pa Aljaž pa še bi se kej našlo...Ja, men je Svit ful lepo ime, sam mojmu user posted image pa ni lepo. Pa prav, da je preveč podobno Vita in Svituser posted image   Se bova na morju verjetno le uspela odločit! Vem pa, da če bi bila punčka bi bila ali Zoja ali pa Zala...ampak ker verjetno ne bo punčka, bomo mogli izbirati kar med imeni za fantkauser posted image user posted image

Punce, uživajte pa katera bo še odpotovala na morje, naj tudi maksimalno uživa!

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
22.6.2010 14:17:26   
tinna25
Zdravo punce!!!

Nekako mi ne gre v račun in še sedaj premlevam, čeprav je od G pregleda točno 1 teden. Takrat sem bila v 30 tednu, pa mi reče G, da ima user posted image  1350 g in da je velik 38 cm. Seveda je ona to kar določila na podlagi tabele in ne iz izračuna obsega trebuščka, stegnenice, ...... Mislim, da to sploh ni mirodajen podatek - to si lahko  jaz sama na internetu pogledam user posted image user posted image  Pred 4 tedni je imel namreč že 900 g.....

Koliko so kaj tehtali vaši otročki v 30 tednu....?? (sploh, če gledam, da je naš mali v vseh merah približno teden dni spredaj)

(odgovor članu anchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
22.6.2010 15:10:23   
žabica13
anchy82 čestitke za krepkega user posted image  ki pridno raste!

kai1 in solis uživajte na morju! Vreme bo zgleda glih ta pravo, ne deževno, a ne prevroče!

tinna25 pred enim tednom ko sem bila noseča 29tednov in 6 dni je naš user posted image  tehtal 1406 gramov. Pa je rekla da je kar velik. Dolžine pa ne vem, mi je pa na podlagi meritev to številko povedala, ne po tabelah. Uf, a nima tabele zgolj za orientacijo, ne pa da ti otrokovo težko po njej določa. Ene imate prav lesene ginekologe user posted image

žabica22 čestitke za sobico! Kako so popadki, so zdaj v mejah normale?

Mi smo danes zaključili s šolo za starše, in sem prav happy! Ker se mi ne da v LJ vozit. Jutri moram še na CSD, da še to skrb vržem iz glave. Drugače pa vsakič ko sem v LJ kakšno drobnarijo za user posted image  prinesem, včeraj milo in škarjice za nohtke, danes se ene žabice, ker je bila to edina stvar od cunjic ki mi je še manjkala. A pleničke boste imele za enkratno uporabo? Kateren boste kupovale?

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
22.6.2010 15:19:51   
Tinky
ojla nosečke

Včeraj, ko sem se tuširala me je skoraj kap!
Se mi zdi, da so se mi na zlo intimnem predelu pojavile krčne žile. Sicer me nič ne moti in nič ne boli, ampak zelo neprijetna zadeva, ker ne vem, kdaj in od česa je to nastalo user posted image . Mogoče, ker sem par dni res že cele dneve na nogah in zelo malo počivam, pa mi vse skupaj tolko dol pritiska. Ne vem, ne vem.
Bom vidla, kaj pravi ginekologinja na naslednjem pregledu.

Dugače pa sem bila danes v baby centru, sem hotela kupit stenske dekorativne nalepke z motivom Tweety, pa niso imeli tistih, ki sem iskala, tako da bom kar preko neta naročila.

tinna, naša pupa je bila v 32. tednu težka nekaj čez 1400g

žabica13, jaz prisegam na Paperske, a le tiste made in Germany (Muller in DM)

kolcanje, naša pupa nič ne kolca, Teo se pa spomnim, da je full in to več krat na dan

nosečke, ki odhajate na dopust, uživajte še zame user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
22.6.2010 15:47:11   
Aisha86
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13
Aisha86 – glede nogometa – tu bo pa težka! Bolj slaba tolažba – a najkasneje 11.7 bo tega konec. Ne se preveč sekirat ker boš le ti živce izgubljala. Pri nas je tako – da sem prve tekme gledala kar tako – in malo pasla učke in ocenjevala nogometeše. Potem pa mi je ratalo zanimivo. In prej ko je začela tekma Španija – Honduras sem preden je dragi sploh prišel do daljinca že obrnila na tekmo. Tako da...izkoristi nogomet sebi v prid, če lahko user posted image  

Ma ja sej tud jst sm v tem času kar sva skupaj že vzljubila nogomet in že eno leto je od kar se zvečer več ne kregava za daljinca. Poznam že vse klube, nogometaše, lestvice, pravila, trenerje.... user posted image No, sej tud jst si "zacahnem" kšn film vnaprej in ga pol tud "dobim"...sam v večini je res nogomet. Zdej v novem stanovanju nimava več TVja v sobi, meni se pa v dnevni ne da uro pa pol sedet. Prej je on gledu tekmo jst pa ga čohala zraven, pa sva bla oba zadovoljna. Zdej pa, sej pravm, ni več tko udobno in pol sm jst v sobi za knjigo on pa v dnevni za Tvjem. user posted image No, no ma sej bo.

Kolcanje - jst do zdej dokler niste začele omenjat kolcanja nisem vedla kaj je to...kr to se "nama" pa res dostx zgodi, da se mu kolca. Prej sm misnla, da se pač tko v enakomernih presledkih cinga. user posted image

Jst se tud zdej že počutm kukr da čakam na en paket presenečenja in ga komi komi čakam, da ga odprem in vidim, sploh ker ne vemo še kjerga spola bo user posted image . Res sm že prov pošteno neučakana....mogoče zato potem me ni tako strah poroda. Komi čakam, pa nej bo kr če bit. Sem pripravljena na peklensko bolečino. Sam ni važno, sm dala dva huda huda zobobola skozi tko da se tolažm s tem (baje je zobobol na isti lestvici bolečine kukr porod)...te dni sm se tud odločla da ne bom vzela epiduralne.

Greva zdej mi2 z dragim v MŠ...pozdravček vsem! user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
22.6.2010 15:49:47   
sasa36
Moj user posted image je v 31.tednu tehtal 1600g!!!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
22.6.2010 15:54:52   
žabica13
tinky a boš potem imela te newborn pleničke (taka belo-oker embalaža)? Uf, glede žil počivaj - morda si se res preveč namatrala! V Lj te baje kot nosečko zelo hitro vzamejo glede žil. Če boš rabila ti bom napisala katera dr. je to.

glede poroda - zaenkrat me ga še ni strah. Se pa izogibam branju vseh porodnih zgodb, s prijateljicami ki so že rodile o tem niti ne pisknem...bomo pa videli kako bo v realnosti, in če bom v drugo še tako flegma. Glede epiduralne - imam malo predsodkov, čeprav jo kar hvaljo. Raje treniram pozitivne misli v smislu "porod bo hiter in neboleč, porod bo hiter in neboleč...". user posted image

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
22.6.2010 15:55:27   
žabica13
saša tvoj fant je pa pravi korenjak!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
22.6.2010 15:56:48   
FirstTimeMummy
Ojla punce moje!

Evo, pa sem pravkar iz pregleda... Si je G vzela čas in smo klepetale in gledale našega user posted image 45 minut! No, uradno mi je rekla, da lahko pričakujemo porod od 15. do 20., zato mi je na potrdilo za CSD (očitno še izdajajo, kljub temu, da naj bi bila materinska dovolj) napisala 20.8. Je pa dojenček trenutno v prečni legi, je rekla, da samo par dni, pa bo že na glavici in ready to partyuser posted image Potrdila je pa moje sume glede velikosti user posted image : baje je po merjenju stegnenice velik že za 34 tednov, ne trenutnih slabih 32., težak je pa pribl. 1500g, kar ni preveliko odstopanje za toliko tednov. In je komentirala, da verjetno tudi 62 številka oblekic ne bo dovolj (pametno sem se namreč pohvalila, da kupujem samo to številko, ker sem sumila, da bo 56 premajhna) - oziroma za kakšna max dva tedna.. )In ko sem jo vprašala, koliko približno naj bi imel ob rojstvu, je rekla da tam okoli 3500, 3600, kar se mi zdi še ok...

Žabica, za seznam: naslednji pregled 15.7.

Glede kolcanja: našemu se kolca vsaj parkrat na teden in je prav hecno, ker se cel trebuh rahlo stresa v enakomernem ritmu, še moj user posted image čuti..

Morje bo kmalu na vrstiiiiiiiiii, naslednjo soboto gremo na Pag! Komaj čakam plavanje, branje in relaksacijo!

Jutri pa zadnji izpit za letos, upam da mi še ta uspe in imam za par mesecev mir! Bom verjetno šla kar po odpisanem izpitu na CSD, da mi zrihtajo za porodniško in paketek (oz.denar v mojem primeru)..

Glede stvari za dojenčka: mi2 se bova intenzivno vrgla v priprave naslednji teden: ta petek greva v Ikeo po regal za TV in še en pregradni regal, naslednji teden pa pride na vrsto posteljica, jajček, posteljnina, banjica in še par oblekic, ki mi manjkajo. Tako da bom proti koncu jilija imela že vse oprano, zloženo in bom samo še čakajoč Godotauser posted image user posted image user posted image

Punce, letim se učit! Lepo se imejte in čuvajte bušije!

Se tipkamo, papauser posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
22.6.2010 16:08:18   
ledenkaa
IZVIRNO SPOROČILO: tinna25

Zdravo punce!!!

Nekako mi ne gre v račun in še sedaj premlevam, čeprav je od G pregleda točno 1 teden. Takrat sem bila v 30 tednu, pa mi reče G, da ima user posted image  1350 g in da je velik 38 cm. Seveda je ona to kar določila na podlagi tabele in ne iz izračuna obsega trebuščka, stegnenice, ...... Mislim, da to sploh ni mirodajen podatek - to si lahko  jaz sama na internetu pogledam user posted image user posted image  Pred 4 tedni je imel namreč že 900 g.....

Koliko so kaj tehtali vaši otročki v 30 tednu....?? (sploh, če gledam, da je naš mali v vseh merah približno teden dni spredaj)

Živjo

Ker teče debata ravno okrog velikosti in mer, ti lahko posredujem podatke naše punčke za informacijo, vendar po velikosti prehiteva. Res pa nimam informacije ravno za 30. teden.

21.5. sem bila 27t 6dni in je bila teža ocenjena na 1.320 g. G je rekla, da prehiteva za dva tedna. Če razmišljam po tej logiki, je teža ustrezala 30. tednom in potem najbrž kar drži podatek od tvojega user posted image
Včeraj pa sem bila na kontroli rasti, ker punčko bolj slabo čutim in sem si mogla za dušo privoščit še en UZ, sem bila pa 32 t 2 dni, sem bila pa kar malo presenečena ob merah, in sicer 2.190 g, stegnenica 83 mm + plus še ostale mere, ki naj bi nakazovale, da je tokrat pa za dober teden večja.
Glede dolžine pa moja G pravi, da se je ne da več oceniti pri tej "starosti" oziroma velikosti. Vidim, da nekaterim pa jo.

Mene je polovico nosečnosti skrbelo, ker se ni videlo mehurja, drugo polovico, ker gibov ne čutim ... skratka, bolj iščem neke primerjave in berem, bolj sem bila zbegana. Ginekologi nas pa včasih pomirijo, drugič pa še bolj zbegajo.
Bodi prepričana, da je vse ok, še malo pa bodo male pikice že z nami, si pa dva nista enaka.

lp

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
22.6.2010 19:21:25   
žabica13

user posted image

user posted image

PDP
NICK
(STAROST) KRAJ bivanja in poroda  (ŠT.nos.-ŠT.otrok) SPOL NASLEDNJI PREGLED 
KG+/-

1.8.2010
Spacebaby (29) Tržič (1., 0) user posted image
Tinky (32) Koper/Izola (2, 1) ,  KG + 8 NP 28.06 in 05.07 (odvzem brisa za streptokok) user posted image
miska333 Postojna (1., 0) user posted image
Lenny1 Ljubljana (1., 0) KG + 6 NP 23.06 user posted image

2.8.2010
Zoya27 (31) ok.Celje/Celje (2., 1), KG +12 kg NP 05.07.2010 user posted image
kajsica
anonimna
monika
MB
Malena29 Maribor/MB (1., 0) user posted image

3.8.2010
BarbiG
Szk
Biba77
Aisha86 (23) KP - Kras/Postojna (1., 0) user posted image

5.8.2010 
Pikicabuka
saša36 Celje (2., 1) NP 12.07.2010 (CTG) user posted image

8.8.2010 
Listek (2., ?)  user posted image
Barbet (32) Ljubljana (1., 0) user posted image
Dreamy. (26) (1., 0) NP 28.06.2010 user posted image
Claudia99 (23) (1., 0)
NP 09.07.2010 user posted image

9.8.2010
cebelica81 (1., 0)
anchy82 (27) (2., 1.)  + 7,5
kg user posted image

10.8.2010  
pika.ana (30), maribor, 1., 0, punčka user posted image  + 3kg
danana
ooooo (22) (1, 0) 
strelka (22) (1, 0)
Solis (32) Ljubljana (2., 1) NP 05.07.2010 user posted image

11.8.2010 
jeny
mayci (29) (2., 1)  Kamnik + 5,5 kg NP 28.06.2010
sky77 Ljubljana (3., 2) 
Masha_M (28) (1., 0) user posted image

12.8.2010 
Bambina22 (33) Ljubljana

13.8.2010      
mateja30
Sinja
vvvv (30) +5kg
aandrejka (25) (1., 0)
Ploha (22) Gorenjska (2., 1) + KG 11 NP 07.07.2010
Mamica26 (1., 0) user posted image

14.8.2010
ledenkaa NP 21.05.2010 user posted image
Anneda (31) Kamnik/Ljubljana (3., ?)   -2kg
Ina11 user posted image

15.8.2010
tijica
arubba
tjaša79
Papi75  (34) Pragersko (2., ?) + KG 3
Nimanorwen (25) Grosuplje (1., 0) NP 23.06.2010  user posted image
Bushi (25) Cerknica okolica (1., 0) user posted image

16.8.2010   
kai1 (30) okolica LJ. (4.,2.)  + 6,5 kg NP 12.07.2010 user posted image
Mushroom

17.8.2010
Amoss (24) Maribor  (2., ?)  +1,5kg
Marčevka2010 (31) okolica Lj. (2., ?) + 8,5 kg NP 06.07.2010 user posted image
Žabica22 (22) Ljubljana (1., ?) +10kg NP 12.07.2010  user posted image
limma (2., 1 user posted image ), 
+ 0 kg NP 12.07.2010  user posted image
Kamelija Ljubljana
Mini13

18.8.2010
hermy1 (44) (5.,3.) user posted image
Spela30 (30) okolica Celja (1., 0) 
Nanes (24) Primorska + KG 4 user posted image
FirstTimeMummy (24) Ljubljana (1., 0) NP 15.07.2010  user posted image
Zlatolaska (22) Medvode (1., 0) user posted image
NatašaC (30) Litija/Treb - Ljubljana (3., 2)

19.8.2010
Tinna25 (PDP po M 31.8) (26) Maribor (1., 0) user posted image

20.8. 2010
tasi84 (25) Gorenjska/Radovljica (2., ?)
mali slonček (25) (2., ?) 
cebelica2010 (33) Ljubljana (2, 1)

22.08.2010 
irma78 (31) Ljubljanaž/Lj. (2., ?) 
Bacek (31) Gorenjska (3., ?) user posted image
BarbaraGS Ljubljana user posted image

23.8.2010
Biona (34)
Maribor
CAT Ljubljana
(3, ?)

24.8.2010
Kameljia Ljubljana  NP 29.06.2010

25.8.2010
žabica13 (32) LJ okolica/Goriška    NP 29.6.2010 + 9 kg user posted image
novamami (28) Kočevje / Ljubljana (1., 0) +3,5 kg user posted image

26.8.2010
lumpa6 (37) Ljubljana (7., 5.) NP 06.07.2010 user posted image
nikitek
Ninci (32) Lj (3.,user posted image )
27.8.2010
miska08 (28) Maribor (2., ?) user posted image

28.8.2010
liam.90 (1., 0)
Loly89 (20) Primorska (1., 0)   

29.8.2010
LIDIJA_SANJA (2., ?) 
LenaSmol (27) Ig  52 kg
Uurshika Gorenjska (3., 2) user posted image
Jomi (1., 0) user posted image

30.8.2010    
Uršula83 (26) (3., 1)   +2kg 

Avgustovskih  2010 je 82

ŠTEVILO user posted image  = 19
ŠTEVILO user posted image = 15
ŠTEVILO user posted image  = 48

SKUPAJ user posted image  = 82                      

user posted image

Z NAMI SO ZAČELE :
- Nefretiti user posted image     

PREGLEDI V JUNIJU:
23.06.2010 - Nimanorwen
23.06.2010 - Lenny1
28.06.2010 - Mayci
28.06.2010 - Tinky
28.06.2010 - Dreamy.
29.06.2010 - Kamelija

PREGLEDI V JULIJU:
05.07.2010 - Tinky (odvzem brisa za streptokok)
05.07.2010 - Solis
05.07.2010 - Zoya27
06.07.2010 - Marčevka2010
06.07.2010 - Lumpa6
07.07.2010 - Ploha
09.07.2010 - Claudia99
12.07.2010 - Saša36 (CTG)
12.07.2010 - Limma
12.07.2010 - Žabica22
12.07.2010 - Kai1
15.07.2010 - FirsTimeMummy

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
  • Še nekaj strani:
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                user posted image VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
22.6.2010 23:51:23   
nimanorwen
čer drage souser posted image ...

evo, kuk sm jest pridna študentka, sm se spravla neki prevajat, da bo en izpit manj drugo leto, pa mi je že kr žouuser posted image  ker me full rebra bolijo, če nekej časa sedimuser posted image  drgač mam pa jutri pregled in kumej čakammmmmuser posted image  da vidm, kušna je našauser posted image
solis - uživej v razvajanju, tako se delauser posted image
kai1 - user posted image user posted image , da se je obrnilauser posted image
anchy82 - to pa bo korenjak ej! samu, da ne bo pol pa prevelik, da se ne boš preveč matralauser posted image  in pa lepa imena ... in ne vem, kje nej bi si bla svit in vita ful podobnauser posted image  moškiuser posted image user posted image  punčka bo pa moja zojauser posted image  mava podoben okus očitnouser posted image
tinky - čist možno, da od preobremenitve ... jest sm pa dobesedno v dveh dneh fasala 3 strije na trebuščku, prej jih ni blu (dobesedno 2 dni nazaj sm se gledala). sej mrde bojo pa zginle. probej čimveč počivar, sploh zdele, k se spet vročina obeta.
aisha86 - bravo za odločitev brez EAuser posted image user posted image user posted image mene je blu, predn sm zanosila, full strah poroda, prou un paničn, nezdrav strah sm mela, sploh ne vem zakaj. zdej pa kumej čakamuser posted image  jest sm prebolela gnojno angino, tkt so mi na živo luknjal grlo, da so dobil gnoj vn in če sm tist prežvela, k sm bla na robu nezavesti od bolečine, bom pa tut poroduser posted image  tut jest ne berem kej preveč porodnih zgodb, ker je vsaka ženska zgodba zase.
firsttimemummy - user posted image  za pregled pa čimveč moči za učenje ti želim!
ledenkaa- ti samo pozitivno razmišlej, pa bo. sej nm ni več treba dolg zdržat, tiktak bo avgust kleuser posted image

lepo se mejte, jutr pa moje poročilo s pregleda. nočko

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
23.6.2010 7:40:22   
novamami
Jutro nosečke! user posted image

No, pa se vam tudi jaz po dolgem času spet javljam. Kar se tiče komentiranja, je čisto preveč, bo bolj generalno. Se pravi, najprej moram pohvalit vaše lepe bušije user posted image user posted image user posted image , potem seveda vse študentke za opravljene izpite, nazadnje pa še želim vsem dopustnicam en čudovit, sproščujoč dopust.

No, najino stanovanje pridobiva na podobi, je kar nekaj stvari že urejenih, nekaj bomo pa še ta vikend, tako da upam, da bova najkasneje v nedeljo že lahko tam spančala. user posted image

Glede cunjic in ostalih priprav, jaz bom to urejala, ko prideva z morja, enostavno nisem imela časa prej. Komaj čakam, da gremo na morje, še šestkrat v službo, potem pa za eno leto mir! user posted image  Komaj čakam, jih imam vseh že rahko polhn kufr! Mah, sej sploh ne bom komentirala stanja v službi, ker se potem samo razburjam, res so nemogoči, al sem pa jaz toliko bolj občutljiva zadnje čase, bi že kar ta teden zaključila, ampak ne morm. Bom že potrpela, ni druge!

Kar pa se mojih izpitov tiče je pa takole, tistega, ki sem ga imela prejšnji teden sem naredila in to celo z boljšo oceno kot sem si upala pričakovati. Tistega, ki pa bi ga morala imet včeraj pa sem se v torek zvečer odločila, da ne grem. Enostavno mi je zmanjkalo energije, tako da sem se po posvetovanju z mojim lubijem odjavila in bom šla septembra. Vam pa povem, da sem se potem 100% boljše počutila, kot da bi neko težko breme padlo z mojega hrbta, sem bila očitno res tako napsihirana, da je joj. Se je tudi naša user posted image  razveselila moje odločitve, je imela po tem namreč 1 uro razgibalnih vaj. user posted image

Upam, da vas te nosečniške težavice ne matrajo preveč in da jih dobro prenašate. Lepo bodite!

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
23.6.2010 8:09:22   
novamami
Aja, še to!

Pregled je bil relativno uspešen. Naša pupa je obrnjena na glavico in lepo pridno pripravljena za akcijo. Prejšnji teden sem imela nenormalne bolečine v desni ritnici, me je na momente kar zakrivilo, ko me je zagrabila tista bolečina. Sem moji G povedala in mi je frajerka rekla, da semo kakšna fizkultura pomaga, nič drugega. In kje naj jaz najdem vaje, ki jih moram delat? Drugače sem pa v nedeljo bruhala, slabo mi je bilo in ene 2h me je trebuh ful bolel, sem se kar malo predstrašila, ampak je potem minilo. Pravi moja G, da je to verjetno od Retaferja, sam jemat ga pa vseeno morm še naprej. Kr neki.

Seveda pa imam konstantno povišane levkocite v urinu in tokrat sem si mogla it sama kupit neko kremo (mislim, da je VitagynC), ki pa stane več kot 11 EUR. Kr neki. Mal me je strah kako si bom tole jaz v nožnico stisnila, a ima katera kakšne nasvete?

Še za seznam: 29.06. imam pregled v Porodnišnici (tretji UZ), naslednji redni pregled pri moji G pa 20.07., torej po morju. Takrat bom imela baje prvi CTG.

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
23.6.2010 8:33:08   
spacebaby
Joj, zdaj ste bile pa res pridne in se razpisale, sem kar ene pol urce porabila, da sem prebrala vse od mojega zadnjega javljanja.

Prav zavidam vam vsem, ki vam G povejo težo in velikost, meni ni to povedala niti enkrat user posted image
Sem pa na zadnjem pregledu imela porazno vodo, tako da moram jutri na kontrolo. Sestra v ambulanti mi je svetovala čaj za mehur, ki je prav za nosečnice. Pa ga pijem veliko manj, kot piše na škatli, ker se mi zdi fuuul močen. Če ga spijem 2x na dan, sem naslednja dva dneva na wc-ju vsake pol ure, kaj šele če bi ga pila čisto vsak dan. No, samo da bo pomagal!

novamami, očitno imava podobne razmere v službi, jaz tudi raje ne bi izgubljala besed glede naših ženšč, bom prav vesela, da jih eno leto ne vidim. Če je vse prav, grem samo še jutri delat, čeprav bi mogla že prejšnji teden zaključit, ker imam še toliko dopusta.....

Drugače je bil pa včeraj ornk shopping, tako da imam zaenkrat vse nabalvljeno, kar rabim za v porodnišnico in prihod domov, vsaj upam. Sem v BC zapravila 150€, pa me zdaj vsaj ne bo več skrbelo, kaj vse mi še manjka. Sem kupila banjico, pa podlago za zložljivo posteljico, še eno dekico, dve jogi rjuhi, malo tetra plenic in še newborn pamperske. Jooooj, kako so to fletne mejhne pleničke, se kar raznežim, ko jih pogledam, kako se bom šele, ko bo naš user posted image v njih brcal.
Zdaj bom pa počasi začela vse prati, zdaj nisem še nič. Ne vem, se mi sploh ne zdi prezgodaj, no, jaz imam 1. avgusta rok, ampak imam kar občutek, da mali ne bo čakal do takrat....

Uh, koliko sem napisala, se vam je sploh dalo vse to brati? user posted image

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
23.6.2010 8:48:32   
žabica13
user posted image

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
23.6.2010 12:23:37   
Lenny1
Prav lep dober dan vsem skupaj!

Sem ravno nazaj iz pregleda, tako da najprej podatki za seznam:
+ 7 kg
naslednji pregled: 14.7.

Pa še za primerjavo, če katero zanima:
- teden34 3/7, user posted image  teža nekje med 2 in 2,2 kg
- predvidena teža pri porodu med 3 in 3,4 kg

Železo ok, pa šla sem dat še zadnjič kri za toksoplazmo test. Vprašala sem tudi za CTG, pa mi je sestra rekla, da pride na vrsto v 40 tednu, če je kaj narobe pa prej.

Skratka srečna... user posted image

Pozdravčki in lep dan!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
23.6.2010 14:08:11   
mayci
Še moje današnje javljanje..user posted image
Komentirati bom skušala zvečer, če ne bom preveč zaposlena s pisanjem zaključnega poročila za službo.user posted image Ampak se tolažim, da samo še tole stisnem, potem pa miiir s pisarijo do prihodnjega leta!user posted image
Danes sem morala spet v Ljubljano, da sem v laboratoriju dala kri za neke natančnejše preglede krvne slike, rezultate pa rabim v ponedeljek, ko imam pregled. In sem samo za tistih 30 sekund, ko te špikne, čakala uro in pol user posted image , ker je samo ena delala, v čakalnici nas je bilo pa malo morje... Zato sem zdajle prav utrujena in bom šla najprej z mojim fantičkom malo ven, da se spočijem, potem pa akcija naprej.user posted image

Danes imamo pa sredine nosečke obtedenčnico!user posted image Kar ne morem verjeti, že polnih 33. tednov, noro...user posted image

Imejte se fino in uživajte v sončku, pa se tipkamo! user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
23.6.2010 20:00:41   
Tinky
ah, brez veze, sem prav žalostna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , škoda da našim fantom ni uspelo user posted image user posted image

Drugače pa kar se mojih krčnih žil tiče, Pušenjak pravi, da se do poroda lahko stanje še full poslabša, a se po porodu takoj izboljša. Mi ni jasno kako bom proti koncu nosečnosti hodila? Kot robot z razširjenimi nogami?user posted image
Graveeeee user posted image user posted image

Jutri bom cel dan sama s tamalim, nimam pojma kako bova sfolgala, ker ne morem več letet za njim.

Komaj čakam, da rodim....

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
23.6.2010 20:40:30   
barbet
Živjo souser posted image !

Še ena razočarana nad nogometnim rezultatom (pa tako blizu smo biliuser posted image ).
Sem pa tudi jaz imela danes ultrazvok in kontrolo rasti - sem 33/34 teden in je user posted image (je blo spet tako videt, tako da mora res bit) težka ok. 2150 g. Pa bojda ima bolj majhno glavico in je moja ginekologinja rekla, da "jo ima čist pravico imet"user posted image . Je pa še mož bil zraven in sta se z ginekologinjo čist zaklepetala glede števila upravičenih ultrazvokov (se je tudi zame zlagala, da nekaj ni kul), pa zavarovalnic, pa krčitev vsega mogočega za zdravnike in je bila čist razburjena, kako to ne bo škodilo bolnikom (se je še ona imela priložnost mal spucatuser posted image - prav zanimiva je bila).
Sicer pa imam malo premalo plodovnice in moram več pit pa počivat na levem boku (saj res premal pijem, pa v zadnjem času tudi premalo počivam).
Tako da imam naslednji pregled 7. 6.
Grem pa jaz tudi jutri zadnjič v službouser posted image . Imam pa tako fine sodelavce, da jih bom najbrž kar mal pogrešala. Ampak bomo hodili mal na kave in klepete, tako da mi je bo dolgčas po njih.

Včeraj sem pa imela šolsko prireditev in je ful uspela user posted image .
Imam pa tudi jaz še nekaj za naredit in upam, da mi bo jutri uspelo še ostalo, ker se mi že mal user posted image od vsega.

Bodite lepo, pokomentiram pa, ko si bom vzela več časa.
user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?