scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1 ne vem no. kar krivične ste nekatere. saj vem, da ni "lepo", da "nova" žena nasprotuje takojšnji selitvi. ampak razlogi za to so tehtni. v kolikor se bo otrok vseeno vselil, se pa jaz niti približno ne bi izselila. to je TVOJ DOM, in neumno je, da te iz njega izrne otrok partnerja za nagrado za svoje neotesano in nevzgojeno obnašanje. zna se namreč zgoditi, da bo partnerju tako stanje ustrezalo-in bo ostalo pri tem, da boš ti pri mami, ona2 pa v stanovanju, kjer bo prostor za 2. ker prihoda najverjetneje ne boš mogla preprečit, ti svetujem, da daš svojemu ultimat, da naj otroku napravi svoj prostor.naj vzame kredit in najde čas, da napravi ven mansardo. če bo imel čas, da se vsak dan posveti otroku, si ga lahko najde že sedaj-skoraj 3 meseci pa so dovolj, da se to uredi. če ga hoče, še naj poskrbi zanj. in to za oba otroka enako, saj sta v končni fazi oba njegova. in že na začetku pojasni, da ti njeogvega otroka ne boš vozila v šolo, mu pomagala delati domačih nalog, hodila v šolo na sestanke, ker bo delal neumnosti. ker ti boš skrbela za VAJINEGA otroka. in to pojasni tudi njegovi materi. kljub temu, da nimata nekega odnosa, jo pokliči in povej, da se ti zaradi nosečnosti do nje ne moreš pripeljati, ampak da bi se rada pogovorila z njo. zaupaj ji svoje pomisleke, in pojasni, da se ti ne boš imela časa ukvarjati z VZGOJO njenega otroka vsaj kako leto (ker boš pač imela novorojenčka, ki mu boš posvetila vso svojo skrb)-da bo imel kaj jesti in da bodo njegove obleke oprane lahko poskrbiš, ostalo pa bo na bremenih očeta. domače naloge, sestanki, nogomet, tuji jeziki, glasbena šola.... vse kar pač spada zraven. in ne pozabi omeniti, da pride domov pozno pooči in kake so avtobusne povezave-da se naj zavedajo možnosti, da bo otrok kdaj moral tudi izostati od svojih dejavnosti ali prepešačiti kak del poti..... sicer pa, od kod pa veš, da se ona strinja-pokliči in vprašaj. če reče, da to ni tvoja stvar, pa ji mirno poveš, da je še kako tvoja stvar, kdo te bo gledal med seksom z možem v spalnici. sej mogoče se z ostalim strinjam ... ampak tole, kar sem pobarvala z rdečo, mi je pa malo mimo Če bo ta otrok živel pri njih, bo ravno tako kot oče tudi ona odgovorna zanj in za njegovo vzgojo. Živel bo pri njej doma, po njenih pravilih itd ... zanj je treba poskrbeti ravno tako, kot za in skrb za OBA otroka bosta morala prevzeti OBA - ona in njen partner. Mama fanta pač ne bo mogla vzgajat, če ga bo videla samo ob vikendih. Mi je pa čudno, da sedaj pri vas ob vikendih ni pravil Pri nas določena pravila veljajo za vse, tako med tednom kot med vikendom. Ko pride od partnerja sin za vikend k nam, ravno tako veljajo zanj ista pravila kot za našega otroka, ki je pač vedno tukaj. A tudi, ko bo zrastel, pa recimo, da bo ta fant še vedno hodil le za vikende na obiske ... za vajinega otroka bodo veljala določena pravila (ker življenja čisto brez pravil si jaz ne predstavljam), za njegovega pa ne??? Se pa globoko strinjam, da je partner avtorice teme nezrel ... dokler on ne bo videl, da mora otrok imeti pravila (in upoštevati tudi tebe, ker navsezadnje pride on k tebi domov), se meni ta situacija ne zdi rešljiva tako, da bi bilo to za tega fanta dobro v veliki večini se pa strinjam s Kalbom (pa precej z Ronjo, za avtorico pa pohvale, ker se po mojem mnenju dost racionalno loteva problema)