kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: uli555 ja tudi ta majhnost prostora se mi zdi zelo moteča. Ker vsak, prav vsak rabi neko svojo zasebnost. Tako fant, kakor midva, kakor dojenček med dojenjem. Ker je zaradi treba še dnevno (lahko bi jo sicer predelali v fantovsko sobo, samo potem nimamo nobenega prostora za čez dan bit, spalnica je namreč dostopna po strmih stopnicah in rahlo neugodna za se z otrokom nenehno gor in dol sprehajat) finiširat bi bila trenutno izdelava nove mansardne sobe tako časovno kakor finančno nemogoča. Prej sem se pogovarjala s prijateljico, ki ima leto dni starega otročka. Pa je imela pomoč mame in tašče, pa mi je rekla da ji ob dojenju previjanju ni ostalo nič časa za kaj drugega. Se mi zdi brez pomoči praktično nemogoče izvesti vse te stvari, poleg pa še kuhat, prat in vse ostalo. Morda se sliši grdo, morda celo egoistično a iz minute v minuto se bolj zavedam da sem dolžna predvsem za tega otročka poskrbet, in konec koncev tudi zase. Ker vse ostalo ni tako "nujno" kakor da ta dobi potrebno nego in mamico, ki bo imela čas da se z njim ukvarja. Tisti prvi tedni, prvi stiki mi bodo dani le enkrat. Če se ne bo dalo zmeniti tako da nama bo z dan potreben čas da se uvedeva, da imava minimalne pogoje zasebnosti in s strani parnerja tudi zame minimalno pomoč bom za mesec ali dva odšla k mami. Ker bom tam imela definitivno več pomoči in časa da ga res posvetim. Partner pa naj medtem sam ugotovi da starševstvo za vikend ni enako starševstvu za vsak dan. Upam sicer da se bo našla kakšna druga rešitev (meni osebno bi bil najbolj ugoden nek časovni kompromis, da se stvari uredijo - se uredi za otroka soba, se uvede v nov red za , se jaz spravim k sebi in predvsem imamo vsi čas da se na ta korak pripravimo). Hej halo, tisto o odgovornosti in skrbi, kako bo najstnik funkcioniral štekam, ostalega pa ne. V trebuhu imaš dojenčka in ne space shutle. Če se ti iz minute v minuto bolj zavedaš, da moraš poskrbet za svojega otroka, se prosim poleg zavedaj, da mora tvoj partner poskrbet za dva otroka, al ga naj po tvojem kar zbriše? Saj iz posta v post bolj vem, kam krava rep moli. Tebi in decu od mame tega ubogega najstnika je on odveč in bi se ga oba rada znebila. Fino in fajn res.
|